SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
MedenoSrce

#13851 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MedenoSrce »

Image

meni je sestra ovu poklonila, njoj premasna pa je ona sebi kupila gel koji je valjda 50spf
Michun

#13852 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

ali pazi ima razlika ovo za suncanje i moisturizer - nije isto.
ne znam za ovaj eucerin, za sta je.
MedenoSrce

#13853 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MedenoSrce »

mislim da je ova za suncanje
Lounge Act

#13854 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lounge Act »

imaju avene i eucerin tonirane kreme sa zastitnim faktorom 50+ pa vidi u apoteci imaju li testere, ja pitala u svom gradu u jednoj apoteci, ali nema. kazu treba da dodje. znam samo da je ta avene 32 KM, ali mi se ne daju pare dok ne vidim kakva je
avene ima i puder za zastitu od sunca sa spf 50, a on je desetak KM skuplji od te kreme
rinna0304

#13855 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by rinna0304 »

veze s vezom wrote:
shmizlica wrote:Image

koristi li iko ovo? kako nanosite i čime?

uvijek imam problema sa razmazivanjem, ovo stoji ali ne uspijevam tanko da nanesem :-?
s cetkicom,ja samm uzela iz avona cini mi se da je bila negdje oko 5,50 KM zadovoljna sam
Ima i u Cm cetkica oko 2 km narandjasta drska meni je bar dobra :D koristim je za obrve a isto tako je predobra za tus
NoaLada

#13856 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by NoaLada »

Dame, znate li ima li se ovo kupiti kod nas? (Steam cream)

Image

Zapazila na Sminkerici i moram istraziti :-)
nera18

#13857 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

ja sam isto pred kraj s puderima... minchun, elaboriraj tu kremicu i "daj sminke" ako imas jos uvijek "varijantu" :lol:
genralno idem u swe iduci mjesec, al na 0 sam, imam ovu azijsku bb kremu, cijela, tek probana...presvijetla za mene nazalost tako da se nasla na polici u frizideru, ceka zimu...deborah tonirane imam za "oblizat" pakovanje...a mac -a za svecanu priliku :lol:
upomoc :razz:
NinnushkA

#13858 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by NinnushkA »

Može li mi neka od vas preporučiti ruž boje breskve, ili u tim tonovima. Ne bih nešto preskupo (Chanel, Dior, i sl.), jer ruževe slabo koristim. Onako, kremastije strukture, manje ili više, samo da nije mat, da isušuje. :-D
nera18

#13859 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

NinnushkA wrote:Može li mi neka od vas preporučiti ruž boje breskve, ili u tim tonovima. Ne bih nešto preskupo (Chanel, Dior, i sl.), jer ruževe slabo koristim. Onako, kremastije strukture, manje ili više, samo da nije mat, da isušuje. :-D
ja avon breskvasti sjaj i ruz koristim... kad nafatam snizenje 8,9
NinnushkA

#13860 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by NinnushkA »

koji, nisam odavno Avona vidjela, ne viđam prijateljicu koja to prodaje, pa sam ispala iz fazona, kako se zove ruž i nijansa?

I još zaboravih pitati, isto preporuka za breskvasto rumenilo?

Uf, jedva čekam breskve, njam... Ovo dok ne krenu da me mine želja :-D :lol:
zazana

#13861 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zazana »

NoaLada wrote:Dame, znate li ima li se ovo kupiti kod nas? (Steam cream)

Image

Zapazila na Sminkerici i moram istraziti :-)
Nema kod nas, od nedavno tek i u Hrvatskoj... Kazu da je univerzalna hidratantna kremica i hvale je poprilicno. Mozes je naruciti s Asosa, izade oko 30 KM i ima super slatka pakovanja :)

Sent with TPTLK
maja82

#13862 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by maja82 »

Ductus Holedocus wrote:zna li mi neko preporuciti kremu sa visokim zastitnim faktorom ? I da li je moguce koristiti umjesto nje kremu za suncanje,prije pudera :D
Ja sam skoro na blef ( bez testera ) uzela ovu http://www.beaute-test.com/emulsion_sol ... ducray.php ( sorry, neznam stavit sliku :) )
Ovo je emulzija ima i krema , provjeravala sam joj sastav i trebala bi bit ok , ja imam masnu i problematicnu kozu.
Na prvu je nekakva cudna , cini se teska , ima taj neki kremasti sjaj :D , ali zasad mi je ok , koristila sam preko puder i garnier bb kremu za masnu kozu i moze proci , ali nije savrsena.Cijena joj je oko 21 KM.
Cula sam za Uriage hyseac kreme sa spf 30 i 50 one su oko 35 KM i baš su za masnu kožu pa ih kontam isprobat.
Uglavnom ova Ducray je čisto ok , navodno ima širok spektar UV zaštite a i cijena joj je prilično ok.
A ako namjeravaš koritit kremu sa UV zaštitom ispod pudera , procitaj post na ovom blogu http://eyedetoxx.blogspot.com/2013/02/k ... arata.html , u slučaju da ti i puder ima neki spf , ima tu cini mi se i nekih linkova za dalje informacije o tome.

A od ovih dostupnih kod nas mislim da ima jos i eucerin fluid sa faktorom 50 , vichy ima isto par varijenti za razne tipove koze ,svi ti dermakozmetički brendovi imaju neku zaštitnu kremu pa i ovi dostupni kod nas, citala sam kod cosmetic cop da i avon ima solidnu zaštitu.
Mene su zainetesovale i ove Sundance za lice iz DM-a ( radi cijene ), je li to neko koristio ?
maja82

#13863 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by maja82 »

Jed1217 wrote:Gdje cu kod nas naći stipple brush i je li imao neko iskustva sa Artdeco kistovima, pošto su oko 30ak maraka ne bih baš da se zalijećem
Hvala :)
I mene ovo zanima :) i da li je neko probao Deborah kist za tečni puder ? http://www.deborahmilano.com/en/prodott ... tion-brush
mmiirreellaa

#13864 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mmiirreellaa »

maja82 wrote:
Jed1217 wrote:Gdje cu kod nas naći stipple brush i je li imao neko iskustva sa Artdeco kistovima, pošto su oko 30ak maraka ne bih baš da se zalijećem
Hvala :)
I mene ovo zanima :) i da li je neko probao Deborah kist za tečni puder ? http://www.deborahmilano.com/en/prodott ... tion-brush

jesam ja i da budem iskrena nisam nesto pretjerano odusevljena, ali za te pare nisam ni ocekivala nista bolje.
BadSanta

#13865 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BadSanta »

Zamolila bih za savjet one upućenije, kako uspijeti našminkati oči koje se stalno"znoje"?
Cilj je da sjena za oči ostane na mjestu( a ne da se nekako nagrudva na sredini vlažnih kapaka).
Možda da koristim bazu za sjenu(koju?) ili da probam sa sjenom u kremi kao bazom, pa onda onom u prahu da bude dugotrajnije.
I koju olovku upotrijebiti na waterline a da se ona u roku par sekundi ne izbriše?
boracha

#13866 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

probaj art deco bazu
delirium.sa

#13867 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by delirium.sa »

BadSanta wrote:Zamolila bih za savjet one upućenije, kako uspijeti našminkati oči koje se stalno"znoje"?
Cilj je da sjena za oči ostane na mjestu( a ne da se nekako nagrudva na sredini vlažnih kapaka).
Možda da koristim bazu za sjenu(koju?) ili da probam sa sjenom u kremi kao bazom, pa onda onom u prahu da bude dugotrajnije.
I koju olovku upotrijebiti na waterline a da se ona u roku par sekundi ne izbriše?
Baza za sjenu bi to trebala da riješi, od ovih drugstore su najbolje Avon ( <3 ) i Artdeco.
A od olovaka Maybelline Master Drama je savršena, postojana i jaaako pigmentovana, a ni Avonova Superschock nije loša.
terremoto

#13868 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by terremoto »

BadSanta wrote:Zamolila bih za savjet one upućenije, kako uspijeti našminkati oči koje se stalno"znoje"?

Ja koristim ove olovke i sjene od forever make up,odlicne su,ako si u mogucnosti nabaviti ili mozda online poruciti

http://www.makeupforever.com/products/e ... Y_8Pyt5zNo
http://www.makeupforever.com/products/e ... Y_9Hyt5zNo
Lounge Act

#13869 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lounge Act »

sto se tice sjene i ja glasam za artdeco bazu i neku kvalitetnu sjenu

evo zanimljiva ideja za cetkice:
Image
Michun

#13870 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

nera18 wrote:ja sam isto pred kraj s puderima... minchun, elaboriraj tu kremicu i "daj sminke" ako imas jos uvijek "varijantu" :lol:
genralno idem u swe iduci mjesec, al na 0 sam, imam ovu azijsku bb kremu, cijela, tek probana...presvijetla za mene nazalost tako da se nasla na polici u frizideru, ceka zimu...deborah tonirane imam za "oblizat" pakovanje...a mac -a za svecanu priliku :lol:
upomoc :razz:
Mislis kremu sa spf? Meni ova neutrogena odlicna. I avon je dobra, 15 spf.
Puder, imam. Javi se na fb ili pm da ti kazem sta i kako.
Deep red

#13871 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Deep red »

Baza Artdeco i olovka za oči Artdeco waterproof, provjereno 100%. S posla idem pravo na fitnes i sminka ne mrda. Nema potrebe ni u toku dana da je popravljam što mi se dešavalo sa "običnim" olovkama.
A za waterline ne znam Image Koristim Max factor Natural glaze 090, ali nisam baš zadovoljna što se tiče postojanosti.
Partizzanka

#13872 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

Zene,

nasla sam sebi super kremu za lice :)

http://www.greenpeople.co.uk/organic-ba ... -50ml.aspx

+ 89% je prirodna i ekoloski su sastojci
- nema spf ali nema veze ionako u mom selu sunca nema nikad previse :(
mali - ima predznak anti-age i to mene izludi jer ja nisam stara hahaha

ooodlicno se i brzo upija ono ODMAH - tako da nakon 2-3min mogu nanijeti toniranu bez problema + mogu je staviti pred spavanje bez da brinem da ce mi ostati po jastuku (kao neke druge nocne kreme)
mirise kao badem ali lagano nista pretjerano, prvih par sekundi
ne zacrvenim se NIMALO od nje ma kao da nemam nista na licu a imam i bas onako mekana i fina koza kako treba da bude

bas sam zadovoljna
nera18

#13873 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

glupo mi sto forsiram , ne sto radim vec jer imam samo para za nju, al fakat maskara nova infinitize avonje fakat dobra, ima cesljice sa svih strana, tako da fino maze i uglove oka... probajte 8,9
Michun

#13874 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

terremoto wrote:

Ja koristim ove olovke i sjene od forever make up,odlicne su,ako si u mogucnosti nabaviti ili mozda online poruciti

http://www.makeupforever.com/products/e ... Y_8Pyt5zNo
http://www.makeupforever.com/products/e ... Y_9Hyt5zNo
kad smo kod MUFE - dali bi neko purchesovao ovaj puder od mene. kupljen u italiji, 2 X stavila. pun.
Image
boracha

#13875 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

je li to onaj sto su glumice ispadale sa bijelim ispod ociju na slikama :D
Post Reply