meni je sestra ovu poklonila, njoj premasna pa je ona sebi kupila gel koji je valjda 50spf
Moderator: anex

Ima i u Cm cetkica oko 2 km narandjasta drska meni je bar dobraveze s vezom wrote:s cetkicom,ja samm uzela iz avona cini mi se da je bila negdje oko 5,50 KM zadovoljna samshmizlica wrote:
koristi li iko ovo? kako nanosite i čime?
uvijek imam problema sa razmazivanjem, ovo stoji ali ne uspijevam tanko da nanesem

ja avon breskvasti sjaj i ruz koristim... kad nafatam snizenje 8,9NinnushkA wrote:Može li mi neka od vas preporučiti ruž boje breskve, ili u tim tonovima. Ne bih nešto preskupo (Chanel, Dior, i sl.), jer ruževe slabo koristim. Onako, kremastije strukture, manje ili više, samo da nije mat, da isušuje.
Nema kod nas, od nedavno tek i u Hrvatskoj... Kazu da je univerzalna hidratantna kremica i hvale je poprilicno. Mozes je naruciti s Asosa, izade oko 30 KM i ima super slatka pakovanjaNoaLada wrote:Dame, znate li ima li se ovo kupiti kod nas? (Steam cream)
Zapazila na Sminkerici i moram istraziti
Ja sam skoro na blef ( bez testera ) uzela ovu http://www.beaute-test.com/emulsion_sol ... ducray.php ( sorry, neznam stavit slikuDuctus Holedocus wrote:zna li mi neko preporuciti kremu sa visokim zastitnim faktorom ? I da li je moguce koristiti umjesto nje kremu za suncanje,prije pudera
I mene ovo zanimaJed1217 wrote:Gdje cu kod nas naći stipple brush i je li imao neko iskustva sa Artdeco kistovima, pošto su oko 30ak maraka ne bih baš da se zalijećem
Hvala
maja82 wrote:I mene ovo zanimaJed1217 wrote:Gdje cu kod nas naći stipple brush i je li imao neko iskustva sa Artdeco kistovima, pošto su oko 30ak maraka ne bih baš da se zalijećem
Hvalai da li je neko probao Deborah kist za tečni puder ? http://www.deborahmilano.com/en/prodott ... tion-brush
Baza za sjenu bi to trebala da riješi, od ovih drugstore su najbolje Avon ( <3 ) i Artdeco.BadSanta wrote:Zamolila bih za savjet one upućenije, kako uspijeti našminkati oči koje se stalno"znoje"?
Cilj je da sjena za oči ostane na mjestu( a ne da se nekako nagrudva na sredini vlažnih kapaka).
Možda da koristim bazu za sjenu(koju?) ili da probam sa sjenom u kremi kao bazom, pa onda onom u prahu da bude dugotrajnije.
I koju olovku upotrijebiti na waterline a da se ona u roku par sekundi ne izbriše?
BadSanta wrote:Zamolila bih za savjet one upućenije, kako uspijeti našminkati oči koje se stalno"znoje"?
Cilj je da sjena za oči ostane na mjestu( a ne da se nekako nagrudva na sredini vlažnih kapaka).
Možda da koristim bazu za sjenu(koju?) ili da probam sa sjenom u kremi kao bazom, pa onda onom u prahu da bude dugotrajnije.
I koju olovku upotrijebiti na waterline a da se ona u roku par sekundi ne izbriše?

Mislis kremu sa spf? Meni ova neutrogena odlicna. I avon je dobra, 15 spf.nera18 wrote:ja sam isto pred kraj s puderima... minchun, elaboriraj tu kremicu i "daj sminke" ako imas jos uvijek "varijantu"![]()
genralno idem u swe iduci mjesec, al na 0 sam, imam ovu azijsku bb kremu, cijela, tek probana...presvijetla za mene nazalost tako da se nasla na polici u frizideru, ceka zimu...deborah tonirane imam za "oblizat" pakovanje...a mac -a za svecanu priliku![]()
upomoc
Baza Artdeco i olovka za oči Artdeco waterproof, provjereno 100%. S posla idem pravo na fitnes i sminka ne mrda. Nema potrebe ni u toku dana da je popravljam što mi se dešavalo sa "običnim" olovkama.BadSanta wrote:Zamolila bih za savjet one upućenije, kako uspijeti našminkati oči koje se stalno"znoje"?
Koristim Max factor Natural glaze 090, ali nisam baš zadovoljna što se tiče postojanosti.kad smo kod MUFE - dali bi neko purchesovao ovaj puder od mene. kupljen u italiji, 2 X stavila. pun.terremoto wrote:BadSanta wrote:Zamolila bih za savjet one upućenije, kako uspijeti našminkati oči koje se stalno"znoje"?
Ja koristim ove olovke i sjene od forever make up,odlicne su,ako si u mogucnosti nabaviti ili mozda online poruciti
http://www.makeupforever.com/products/e ... Y_8Pyt5zNo
http://www.makeupforever.com/products/e ... Y_9Hyt5zNo