Zar se toga više itko sjeća
Sebija All about
- bogoljub
#13852 Re: Sebija All about
A tek Aluminij Mostar i isparenih 350.000.000 KM
Last edited by bogoljub on 27/05/2021 19:44, edited 1 time in total.
- uglavnomja
#13853 Re: Sebija All about
odakle joj cetverogodisnja specijalizacija u sarajevu 92-96 kad nije bila vise od 2 godine u sarajevuizvrsni direktor wrote: ↑27/05/2021 19:40[media]Nijedan dio specijalizacije nisam radila u Zagrebu. Dio boravka u Zagrebu je bio prijedlog profesora Šimića da vrijeme koje sam zbog bolesti provodila Zagrebu – kad se osjećam dobro – provedem učeći na Klinici. To nije uopće pridodato mojoj specijalizaciji, ne ulazi u moju specijalizaciju; riječ je o edukaciji koju sam sticala da ne bih gubila vrijeme. Zagreb nije uopće mjesto moje specijalizacije, provela sam je na Kliničkom centru na ginekološko-akušerskoj klinici u Sarajevu dobila sam je 1992. godine u firmi Velefarmacija”, rekla je profesorica Izetbegović[/media]Nero Histrion wrote: ↑27/05/2021 18:26
Postoji i indeks, objavljen je u Faktoru, indeks iz Zagreba iz kojeg se vidi da je supruga doktora Kurjaka bila jedan od predavaca i ispitivaca. Ibretim se i sebi doci ne mogu.
https://faktor.ba/vijest/zagrebacki-ind ... aka/126608
Vala me ovaj Kurjak razocarao. Ili je zaista covjek inteligentan iznad svakog prosjeka i dobro zna sta radi i govori u ovoj situaciji. Hoce li se ikada do kraja saznati zasto je govrio jedno, pa drugo? Nece.
Odakle joj index onda?
-
Ilili
#13854 Re: Sebija All about
Prvi ispit polozila samo 17 dana nakon upisauglavnomja wrote: ↑27/05/2021 19:41 znaci osoba koja pise ultrasond clinicao medisin je odslusala kurs kod mc donaldsa i dobila sve ekselant ocjene
dalje najranije je mogla otici u februaru 93. u zg
na ovom, ocito ciljano izvadjenom dijelu stranice iz indexa (na kojem se usput ni ne vidi njeno ime) su 4 polozena ispita u roku 3 mjeseca od najranijeg moguceg upisa
![]()
-
staaarinavijac
#13855 Re: Sebija All about
Samo par stvari ...
Prvo, u ona doba nisi mogao doktorirati ako prvo nisi magistrirao , a kako je ona "odradila" postdiplomski studij je diskutabilno .Zašto ? Može se (administrativno ) upisati postdiplomski studij (dokaz je index) ali isto tako ne znači da ste završili isti studij.Odnosno , kupio index ali nije prisustvovao predavanjima niti polagao ispite.To što se pokazuje donja trećina sa rubrikama NEČIJEG indexa , jer se ne vidi zaglavlje ( sa imenom postdiplomca) ne znači da je pomenuta osoba pohađala i polagala ipsite na postdiplomskom studiju u Zg.Na stranu šta se sve danas može falsificirati.
Drugo ,u ona doba specijalizacija je trajala četiri godine kontinuiranog edukovanja (kruženja) po klinikama . odnosno bez pauze (opravdanu pauzu su mogao dobiti ako si zaista na potrebnom bolovanju) .E sad , negdje piše da je počela specijalizacija 1990. negdje , 1992. , itd.
Treće , ako ti magisterij nije validan ( jer nisi pohađao i položio potrebne ispite ) da li se može kandidovati za doktoralni studij ? Koliko mi je poznato , ne može mentor biti istovremeno i predsjednik ispitne komisije ( bilo na magisterijskom bilo na doktorskom ispitu).Da se radilo o odbrani doktorske disertacije subotom pa i nekako , al' nedjeljom ...
Prvo, u ona doba nisi mogao doktorirati ako prvo nisi magistrirao , a kako je ona "odradila" postdiplomski studij je diskutabilno .Zašto ? Može se (administrativno ) upisati postdiplomski studij (dokaz je index) ali isto tako ne znači da ste završili isti studij.Odnosno , kupio index ali nije prisustvovao predavanjima niti polagao ispite.To što se pokazuje donja trećina sa rubrikama NEČIJEG indexa , jer se ne vidi zaglavlje ( sa imenom postdiplomca) ne znači da je pomenuta osoba pohađala i polagala ipsite na postdiplomskom studiju u Zg.Na stranu šta se sve danas može falsificirati.
Drugo ,u ona doba specijalizacija je trajala četiri godine kontinuiranog edukovanja (kruženja) po klinikama . odnosno bez pauze (opravdanu pauzu su mogao dobiti ako si zaista na potrebnom bolovanju) .E sad , negdje piše da je počela specijalizacija 1990. negdje , 1992. , itd.
Treće , ako ti magisterij nije validan ( jer nisi pohađao i položio potrebne ispite ) da li se može kandidovati za doktoralni studij ? Koliko mi je poznato , ne može mentor biti istovremeno i predsjednik ispitne komisije ( bilo na magisterijskom bilo na doktorskom ispitu).Da se radilo o odbrani doktorske disertacije subotom pa i nekako , al' nedjeljom ...
Last edited by staaarinavijac on 27/05/2021 19:54, edited 1 time in total.
- Edin H.
#13856 Re: Sebija All about
Pardon, mislim da se radi o ultra sond sa razmakom medisinuglavnomja wrote: ↑27/05/2021 19:41 znaci osoba koja pise ultrasond clinicao medisin je odslusala kurs na engleskomkod mc donaldsa i dobila sve ekselant ocjene
- uglavnomja
#13857 Re: Sebija All about
staaarinavijac wrote: ↑27/05/2021 19:48 Samo par stvari ...
Prvo, u ona doba nisi mogao doktorirati ako prvo nisi magistrirao , a kako je ona "odradila" postdiplomski studij je diskutabilno .Zašto ? Može se (administrativno ) upisati postdiplomski studij (dokaz je index) ali isto tako ne znači da ste završili isti studij.Odnosno , kupio index ali nije prisustvovao predavanjima niti polagao ispite.To što se pokazuje donja trećina sa rubrikama NEČIJG indexa , jer se ne vidi zaglavlje ( sa imenom postdiplomca) ne znači da je pomenuta osoba pohađala i polagala ipsite na postdiplomskom studiju u Zg.Na stranu, šta se sve danas može falsificirati.
Drugo ,u ona doba specijalizacija je trajala četiri godine kontinuiranog edukovanja (kruženja) po klinikama . odnosno bez pauze (opravdanu pauzu su mogao dobiti ako si zaista na potrebnom bolovanju) .E sad , negdje piše da je poćela specijalizacija 1990. negdje , 1992. , itd.
i ostaje pitanje prosjeka, ne moze na postdiplomski sa 7,3, kako pisu mediji, ali ona kaze 8,3 (pisaca masina trpi svasta)
usput, kako moze na postdiplomski osoba koja pise "post diplomski"?????
- uglavnomja
#13858 Re: Sebija All about
Edin H. wrote: ↑27/05/2021 19:50Pardon, mislim da se radi o ultra sond sa razmakom medisinuglavnomja wrote: ↑27/05/2021 19:41 znaci osoba koja pise ultrasond clinicao medisin je odslusala kurs na engleskomkod mc donaldsa i dobila sve ekselant ocjene
![]()
mea culpa
po sjecanju, bilo mi mrsko kopati po temi
- Hajvan
#13859 Re: Sebija All about
inshallah ostaemo bez drzave, nacije, i jezika zbog izmetbegovica i takijeh ko ti.
jarabi shuchur
pisham se na NS. Novi Sad?
- Edin H.
#13860 Re: Sebija All about
Ma i meni je bilo mrsko traziti, ali tako nekako.uglavnomja wrote: ↑27/05/2021 19:53Edin H. wrote: ↑27/05/2021 19:50Pardon, mislim da se radi o ultra sond sa razmakom medisinuglavnomja wrote: ↑27/05/2021 19:41 znaci osoba koja pise ultrasond clinicao medisin je odslusala kurs na engleskomkod mc donaldsa i dobila sve ekselant ocjene
![]()
![]()
mea culpa
po sjecanju, bilo mi mrsko kopati po temi
Sa ozbiljnije strane nije problem ne znati napisati na engleskom, ali ako se vec kao akademski gradjanin za to odlucis u zvanicnom dopisu provjeri sa nekim.
Za mene je to dokaz povrsnosti.
Sa druge strane primjetio sam i kod drugih ljekara problem sa pismenoscu, zapitas se kako zavrsise tezak fakultet kada nisu trebali ni uspjesno zavrsiti peti ili sesti razred Osnovne skole.
- vjeshalica
#13861 Re: Sebija All about
https://avaz.ba/vijesti/bih/653933/dr-k ... -doktorata
objasnio covjek put obrazovanja kojeg sekija NEMA
objasnio covjek put obrazovanja kojeg sekija NEMA
- Billy The Pljuc
#13862 Re: Sebija All about
A Tko će ga više znati, možda se ovaj vuk samo traži negdje, senilan nije dajem dukat.
"Nova Akademija zvat će se IANUBiH, predsjednik je ASIM KURJAK"
Uglavnom da se stavi tOčka na kraju, sve regulara, mada tu i tamo ponešto štrči, tačnije izbija oko, uvažena doktorica opšte prakse je uz "male" nelogičnosti ipak pozavršavala svašta neštA, titule i imenovanja su sasvim zaslužena i stečena po zakonu i svim važećim propisima.
Idemo dečki, i djevojčice ofskroz, svi koji smo pisali kontra Seke, po tisuću puta:
Hail o mighty Sebija Izetbegović, oprosti nam grijehe naše.
"Nova Akademija zvat će se IANUBiH, predsjednik je ASIM KURJAK"
Uglavnom da se stavi tOčka na kraju, sve regulara, mada tu i tamo ponešto štrči, tačnije izbija oko, uvažena doktorica opšte prakse je uz "male" nelogičnosti ipak pozavršavala svašta neštA, titule i imenovanja su sasvim zaslužena i stečena po zakonu i svim važećim propisima.
Idemo dečki, i djevojčice ofskroz, svi koji smo pisali kontra Seke, po tisuću puta:
Hail o mighty Sebija Izetbegović, oprosti nam grijehe naše.
- dustaban
#13863 Re: Sebija All about
Agata Kristi: Doktorat u Olimpik expresu (Sarajevo-Zagreb)
- vjeshalica
#13864 Re: Sebija All about
https://avaz.ba/vijesti/bih/653933/dr-k ... -doktorataovo_malo_duse wrote: ↑27/05/2021 19:19
Stain majko mu ako je specijalizaciju upisala 1992. Ista traje zakonski 4 godine. U Zagrebu bila 93 a nije stazirala 94 otislo u Tursku. A Polozila 1996. Gdje su godine specijalizacije?
To prvo pitanje ?
Drugo je postavio kolega iznad?
Trace je kako je uopste dobila specijalizaciju ako joj je prosjek bio 7, x i studirala 11 godina?
Ako nije specijalizirala u Zagrebu zasto se upisivala na fax i kakvi su ovo ispitI koje je slusala/polagala?
Ovo meni izgleda haj upisacu da vidim kako izgleda i da imam papir i move on.
kemo objasnio put skolovanja
- vjeshalica
#13865 Re: Sebija All about
bakir i sekija inace imaju problematicno skolovanje
pa sam bakir nije mogao sa jadnim prosjekom upisati fax pa je zavrsio, msm dvicice i pokoja trica smijesno
od njih je i nastao princip useravanja skolstva i stancanja seoskim kabadahijama diplome bez skole
pa sam bakir nije mogao sa jadnim prosjekom upisati fax pa je zavrsio, msm dvicice i pokoja trica smijesno
od njih je i nastao princip useravanja skolstva i stancanja seoskim kabadahijama diplome bez skole
-
Bossona
#13866 Re: Sebija All about
Oko Sebijinih kvazistudija medicine, njene specijalizacije i doktorata sve smrdi na skandalozno kriminalni falsfikat i farsu u kojoj su glavne uloge imali pored Sebije njen svekar Alija i njegove bliske veze sa Kurjakom.ovo_malo_duse wrote: ↑27/05/2021 19:19Stain majko mu ako je specijalizaciju upisala 1992. Ista traje zakonski 4 godine. U Zagrebu bila 93 a nije stazirala 94 otislo u Tursku. A Polozila 1996. Gdje su godine specijalizacije?Ilili wrote: ↑27/05/2021 19:00
Na upit KCUS-u o specijalizaciji i generalno školovanju profesorice Izetbegović, istaknuto je:
"Prof. dr. Sebija Izetbegović studirala je na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, gdje je i diplomirala 1989. godine. Dr. Izetbegović magistrirala je i doktorirala na Univerzitetu u Sarajevu. Magistarski rad odbranila je 19. marta 1998. godine, mentor prof. dr. Srećko Šimić. Doktorski rad odbranila je 11. juna 2000. godine, mentor prof. dr. Asim Kurjak. Specijalistički staž je provela u Sarajevu, gdje je i položila specijalistički ispit 1996. godine"
To prvo pitanje ?
Drugo je postavio kolega iznad?
Trace je kako je uopste dobila specijalizaciju ako joj je prosjek bio 7, x i studirala 11 godina?
Ako nije specijalizirala u Zagrebu zasto se upisivala na fax i kakvi su ovo ispitI koje je slusala/polagala?
Ovo meni izgleda haj upisacu da vidim kako izgleda i da imam papir i move on.
Kada pogledate priložene dokumente, datume, javne izjave Sebije i biografije koje su kontradiktorne, svako će zaključiti da se radi o kriminalnoj ujdurmi Sebije i krimomafijške SDA hobotnice uz pomoć Kurjaka koji je sebi dozvolio da skranvi svoju karijeru Izetgebovićima.
Kod Senada je Kurjak samo potvrdio ono što je ranije poznato i drugi o tome pisali.
Senadofobskoj SDA sekti i njihovim botovima smeta Senad kojeg decenijama žele diskreditovati i na sveki mogući način ugasiti.
Pogledajte datume objava na linkovima
15. Feb. 2013
Ambiciozna, a pri tome i beskrupulozna, Sebija Izetbegović Seka, donedavna šefica Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i supruga člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, glavna je kandidatkinja za mjesto direktora Javne ustanove Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“.
Nakon što je SDA u vrijeme koalicionog partnerstva sa SDP-om, kontrolu nad Kliničkim centrom Univerziteta Sarajevo prepustila toj političkoj stranci, na zdravstvenu scenu, barem u Kantonu Sarajevo gdje kontroliše vlast, SDA se pokušava vratiti smjenom Upravnog odbora Opće bolnice i instaliranjem Sebije Izetbegović na mjesto direktora.
Kandidatkinja za direktoricu Opće bolnice Sebija Izetbegović prije rata je (teškom mukom i sa mizernim prosjekom ocjena) završila Medicinski fakultet u Sarajevu. Po završetku studija volontirala je na Klinici za plastičnu hirurgiju, da bi kasnije kao specijalizant bila primljena na Kliniku za ginekologiju i akušerstvo.![]()
Prema navodima uposlenika spomenute Klinike, Sebija Izetbegović bila je prosječan specijalizant i ljekar, što joj nije predstavljalo problem ni u profesionalnoj, a ni u akademskoj karijeri. Naime, nakon izbijanja rata Sebija Izetbegović odlazi u Hrvatsku, gdje joj napredovanje u struci osigurava poznati ginekolog Asim Kurjak, kojeg je na početku rata njen svekar Alija Izetbegović imenovao prvim ambasadorom BiH u Hrvatskoj.![]()
Nakon rata Sebija Izetbegović je magistrirala i doktorirala, a 2005. godine dobila je i zvanje profesora. Na mjesto šefice Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra imenovana je u vrijeme kada je mjesto direktora Kliničkog centra obnašao Faris Gavrankapetanović. (M.F.) https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/53 ... iozna.html
O Sebijinom obrazovanju
19.08.2020 18:11 Autor: Kenan Kešmer
“Niti sam ja njoj bio mentor, niti je ona zaista bila moja učenica. Tačno je da je bila kod mene, ali tek nekoliko mjeseci, tokom rata u BiH”, rekao je to dr. sc. Asim Kurjak na N1 televiziji.
Kurjak je doktor medicine, svjetski stručnjak u oblasti opstetricije i ginekologije, naučnik, član sedam svjetskih akademija, ima čak 13 počasnih doktorata. Gostujući je profesor na više od 20 svjetskih univerziteta. Napisao je i uredio 117 knjiga na 14 jezika.
Kod njega je navodno Sebija Izetbegović specijalizirala. On kaže da nije.
Specijalizacija brzinom svjetlosti
Inače, školovanje Sebije Izetbegović je pod velom tajni. O tome su mediji naširoko izvještavali, prije svega Žurnal.
U jednom od tekstova Žurnal je naveo podatke da je profesorica Izetbegović studirala od 1978. do 1988. godine, dakle deset godina. Diplomirala je prosjekom ocjena 7,38.
Samim tim Sebija Izetbegović nije ispunjavala uvjete za asistenta na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, što je radila od 1996. godine do 1998. godine. Za to je potreban prosjek 8.
Kada nešto krene pogrešno, onda je to teško i ispraviti.
Ni nastavak školovanja Sebije Izetbegović nije tekao prema procedurama.
U njenoj biografiji je navedeno da je profesorica Izetbegović specijalizirala ginekologiju i akušerstvo. Sve to trajalo je od 18. 8. 1994. godine do 7. 2. 1996. godine. A specijalizacija traje četiri godine.
Međutim, Sebija Izetbegović je tvrdila da je specijalizaciju počela 1992. godine u Zagrebu.
Tog perioda i studiranja Sebije Izetbegović u Zagrebu izvrsno se sjeća Muradif Pajt.
Pajt je prilično nepoznat široj javnosti, međutim, dobro je poznat određenom krugu ljudi, obavještajnim i tokom rata vladajućim strukturama.
Pojedini ga smatraju obavještajcem, drugi kontraobavještajcem. On kaže da je bio biznismen, a da je sad “nezavisni specijalni istraživač u postupcima naplate ratne štete u korist žrtava ratnih zločina”.
Pajt je imao određenu ulogu u tokom agresije na BiH. Tad je, kako kaže, nabavio satelitske telefone za potrebe države BiH, sukladno zahtjevu i dogovoru koje je vodio rahmetli Alija Izetbegović tada predsjednik Predsjedništva BiH. Ta nabavka Pajtu nikad nije isplaćena, zbog čega je tužio instituciju Predsjednika BiH pred američkim sudom. I dobio je presudu. Sad čeka da se ona prizna i u BiH. U pitanju su milionske cifre.
Pajt je svojevremeno i za Slobodnu Bosnu govorio o svojim akcijama. Ali i o obrazovanju Sebije Izetbegović.
Raport ga je pronašao. Živi u Visokom.
Vrlo živopisna ličnost, pun informacija. Dok razgovarate s njim zapaža svaki vaš pokret i pomno vas sluša i upija sve što govorite.
“Zašto niko ne piše o tome kako je studirala u Zagrebu? Jer i nije”, kaže nam Pajt na početku razgovora.
Pajt: Kaže da je Sebija Izetbegović tokom studija u Zagrebu živjela kod njega u stanu
Priča da je te 1992. godine živio u Zagrebu zajedno sa suprugom Aidom Cviko-Pajt.
Jednog dana mu je iz Ambasade BiH u Zagrebu rečeno da dolazi snaha Sebija da studira medicinu u glavnom gradu Hrvatske i upitan je da li se može kod njega smjestiti, s obzirom na to da i njegova supruga, tada, studira medicinu.
“To traje nekoliko godina, ta specijalizacija. Znam da mi supruge nikad nije bilo, odnosno nije dizala glave od knjige. Sebija je došla s majkom i kćerkom Jasminom, koja je tad imala možda 7 godina”, kaže Pajt.
Dalje priča da je nakon nekoliko dana krenula na studij.
“Prvi dan je zadužila bijeli mantil, kao i moja supruga. Drugi dan se vratila ranije sa fakulteta, posvađala se sa profesorima. Vrtjela se još malo po Zagrebu, ali je nestala. Bila je tu možda malo više od pola godine. U školu nije išla”, priča Pajt.
Sedam dana nakon Sebijinog odlaska, kazuje Pajt, njegova supruga shvata da joj nedostaju određeni radovi.
“Pita me gdje joj je magistarski rad, neka knjiga. Ma otkud ja znam, kažem joj. Ta knjiga je bila od nekog patologa Kana, jedan od najvećih stručnjaka na svijetu. Kaže meni Aida nakon nekoliko dana: “Ma to je Seka uzela”. Kontam što će uzeti tako, ali hajda da provjerim. Odem do Ambasade naše i tražim broj na koji je mogu dobiti. Ona je već bila u Istanbulu. Nazvao sam je i rekao joj o čemu se radi. Ona se izvinila, kaže da je u frci uzela slučajno i izvinjava se što nije o tome blagovremeno obavijestila moju suprugu. Obavezala se da će sve vratiti i još jednom se izvinjava. S Aidom sam kroz nekoliko dana išao u Istanbul i sve mi je dostavio neko njen. Ona nije htjela. Međutim, kada smo preuzeli radove i knjigu vidjeli smo da je pokidala prve stranice i sa radova i knjige.”, kaže on.
“Pokušajte naći kopiju njenog magistarskog. Nećete uspjeti”
Inače, Pajtova bivša supruga Aida Cviko-Pajt ugledni je patolog. Danas živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama.
Pajt sumnja da je Sebija Izetbegović plagirala rad njegove supruge.
“Moja žena je magistrirala kod Asima Kurjaka. To možete njega pitati. Sebija u Zagrebu nije ni studirala kako treba. Otišla je u Istanbul i tamo bila godinu i po dana. U Zagrebu nastave nije vidjela. I gledao sam intervju Kurjaka na N1 u kojem je rekao da kod njega nije bila učenica”.
“Pokušajte naći negdje kopiju magisterija koji je Sebija Izetbegović napisala. Nađite u univerzitetskoj biblioteci njen rad. Sumnjam da ćete ga naći jer je jednostavno plagirala rad moje supruge. Morala je predati taj svoj rad nekome od članova komisije, dekanu…neko bi ga trebao imati. Ali nema ga niko, koliko ja znam”, zaključio je Pajt.
Zatražili smo komentar od direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović. Nismo dobili odgovor.https://klix.ba/o-sebijinom-obrazovanju/
Last edited by Bossona on 27/05/2021 20:28, edited 1 time in total.
-
detroit-mercy
#13867 Re: Sebija All about
Na kraju kad sve saberes i oduzmes ni trunke morala, postenja, digniteta ama bas nista. I to od vrha do dna, bolesno drustvo do bola
.
-
the_stick
#13868 Re: Sebija All about
Specijalizacija i postdiplomski nisu isto.
Specijalizacija se radi u bolnici/na klinici i zavrsetkom iste dr. dobije zvanje specijaliste odredjene oblasti, na osnovu cega moze da lijeci pacijente u toj oblasti. Za specijalizaciju se ne koristi indeks i nema veze sa fakultetom. Nisam 100% siguran, ali mislim da nema ocjene iz specijalizacije nego samo konstatacija da je neko polozio istu.
Postdiplomski (magistarski i doktorat) studiji se obavljaju na fakultetu i za njih postoji indeks. Ovo su akademska zvanja na osnovu kojih se stice preduslov za predavaca/profesora na fakultetu.
Specijalizacija se radi u bolnici/na klinici i zavrsetkom iste dr. dobije zvanje specijaliste odredjene oblasti, na osnovu cega moze da lijeci pacijente u toj oblasti. Za specijalizaciju se ne koristi indeks i nema veze sa fakultetom. Nisam 100% siguran, ali mislim da nema ocjene iz specijalizacije nego samo konstatacija da je neko polozio istu.
Postdiplomski (magistarski i doktorat) studiji se obavljaju na fakultetu i za njih postoji indeks. Ovo su akademska zvanja na osnovu kojih se stice preduslov za predavaca/profesora na fakultetu.
- no_sekirli
#13869 Re: Sebija All about
Sad se vidi da se bez nekog Asima ne moze nista ni zavrsit 
-
aerodinamika
#13870 Re: Sebija All about
uglavnomja wrote: ↑27/05/2021 19:41 znaci osoba koja pise ultrasond clinicao medisin je odslusala kurs na engleskomkod mc donaldsa i dobila sve ekselant ocjene
na ovom, ocito ciljano izvadjenom dijelu stranice iz indexa (na kojem se usput ni ne vidi njeno ime) su 4 polozena ispita u roku 3 mjeseca od najranijeg moguceg upisa
![]()
- uglavnomja
#13871 Re: Sebija All about
dala 4 ispita za 3 mjeseca "studija"aerodinamika wrote: ↑27/05/2021 20:59uglavnomja wrote: ↑27/05/2021 19:41 znaci osoba koja pise ultrasond clinicao medisin je odslusala kurs na engleskomkod mc donaldsa i dobila sve ekselant ocjene
![]()
jel tesko prihvatiti da ima index, ima prva stranica sa imenom sebije, ne mora biti cijela stranica ispisana imenom da bi vama srce bilo na miru, sad izmisljaju da nema pecat, ne vidi se cijela stranica, svi ispiti, ali ima na prvoj stranici pecat
![]()
a ispod pise kurs od 4 dana
- MaksprotivMarksa
#13872 Re: Sebija All about
Ja sam o tome pisao, naravno da znam, na gluposti o kojima se pisalo sam pokusao ukazati, nepoznavanju razlike, procitaj jos koji put mozda skontas. Kako god, pokazalo se sta je istina, a znali su to svi.izvrsni direktor wrote: ↑27/05/2021 07:22Jel ti poznajes razliku izmedju specijalizacije i doktorata?MaksprotivMarksa wrote: ↑26/05/2021 21:46 Fuj je sve ovo.
Lik kaze nije specijalizirala kod mene, ona kaze doktorirala sam,
- Bloo
- Globalna šefica
#13873 Re: Sebija All about
https://mydoctor.kaiserpermanente.org/n ... acvikopajt
residency training je koliko znam specijalizacija.My journey as perinatal pathologist started during my residency training at the Institute of Pathology, Medical School University of Zagreb, Croatia. Ending residency training and finishing Ian Donald postgraduate School of Medical Ultrasound, I received a research fund administered by the Scientific Council of Croatian Government in collaboration with the World Health Organization to study human maldevelopment. During that time, I earned a Ph.D.
- uglavnomja
#13874 Re: Sebija All about
ono kontam ko joj je ovo napisao na engleskom ...Bloo wrote: ↑27/05/2021 21:23 https://mydoctor.kaiserpermanente.org/n ... acvikopajt
residency training je koliko znam specijalizacija.My journey as perinatal pathologist started during my residency training at the Institute of Pathology, Medical School University of Zagreb, Croatia. Ending residency training and finishing Ian Donald postgraduate School of Medical Ultrasound, I received a research fund administered by the Scientific Council of Croatian Government in collaboration with the World Health Organization to study human maldevelopment. During that time, I earned a Ph.D.
kad nije ona u pitanju
- Bloo
- Globalna šefica
#13875 Re: Sebija All about
Ha?uglavnomja wrote: ↑27/05/2021 21:29ono kontam ko joj je ovo napisao na engleskom ...Bloo wrote: ↑27/05/2021 21:23 https://mydoctor.kaiserpermanente.org/n ... acvikopajt
kad nije ona u pitanju![]()