Nokia Lumia & Windows Phone

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#13851 Re: RE: Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by heat »

sandzokan wrote:
Što burazeru? Je li zato što telefon ne valja ili zato što postavljam glupa pitanja? :lol:
Ne postoje glupa pitanja, samo glupi odgovori bruda :wink:

Moje sugerisanje je zato sto sam se ja za*ebao jednom i nikad vise. Samo provjereno, jer WP je avantura bez smisla ikakvog.
Qler

#13852 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Qler »

Kebi ga, meni za sada odgovara... Svako ima različite potrebe

Poslano s moje Lumia 930
sandzokan

#13853 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by sandzokan »

Ma iskreno meni treba telefon samo zbog telefoniranja, Vibera i wi-fi i kamere. 640 ima dobru kameru a ovo ostalo što sam naveo radi i na kinezu tako da ja nisam neki zahtjevni korisnik. Uglavnom nisam ga skupo platio tako i ako se pokaže kao promašaj neću se nešto iznervirati.
SA 071

#13854 Re: RE: Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by SA 071 »

heat wrote:
sandzokan wrote:
Što burazeru? Je li zato što telefon ne valja ili zato što postavljam glupa pitanja? :lol:

Moje sugerisanje je zato sto sam se ja za*ebao jednom i nikad vise. Samo provjereno, jer WP je avantura bez smisla ikakvog.
Zato što trolla bezveze. Ti pitaš da ti neko pomogne, on komentariše nevezano za pitanje i sere. Zajebo se frajer sa WP i još uvijek prati temu. Mazohizam, šta li. Pa mene kad neko ili nešto zajebe, neću ni da gledam više u to.

Helem, 640 XL je najbolji telefon koji se može kupiti u tom cjenovnom razredu. Veoma dobro mu leži W10, kamera odlična, velik displej, fluidan i na oko privlačan... Sretno...
zippoo87

#13855 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by zippoo87 »

sandzokan wrote:Pozdrav;
kupio sam 640xl i to mi je prvi WP pa bih molio iskusnije korisnike da mi odgovore na par pitanja:
- telefon mi je trenutno na Win 8.1 a zanima me ima li neke ekstra pogodnosti prelazak na desetku (ukoliko je moguće)?
- nisam uspio da nađem opciju klasično ubacivanja kontakata na sim kartici već mi nudi da to završim preko njihovog acc. ili google-ovog, je li to više nema klasičnih imenika?
- koje su najbolje aplikacije za čišćenje smeća sa telefona i je li win vremenom postane toliko zagušen smećem kao što je slučaj sa androidom?
- kada zaključam telefon na ekranu mi stoji sat jedno desetak minuta i nestane ali odmah se pojavi ukoliko dodirnem slučajno displey i opet je tu desetak minuta ima li opcija da se sat više ne pojavljuje do novog otključavanja-zaključavanja telefona?

Eto ako ko ima vremena i volje neka šta napiše bio bih mu zahvalan. ;-)
telefon ce ti tek postati zabavan kada predjes na win 10
puno je ljepsi i brzi i funkcionalniji sve nego 8.1
sto se tice win 10...najbolje lezi L640 i L640 xl...tako da se ne sikiras a za 20ak dana ce izaci i prva velika zakrpa za win 10 (service pack),tako da ce uskoro biti jos bolji
dobar si telefon kupio,uzivaj i pusti ove seratore sto hoce da im je telefon kao space shuttle...da i leti a u biti na njemu najmanje koriste ono za sta je telefon i namijenjen...razgovori i posao eventualno :D
ebayfreak

#13856 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by ebayfreak »

Raja,
Izgleda da cu prodati svoju bebu L1320,pa me zanima ima li neko da slucajno prodaje L640 XL polovnu,a da nije puno skupa, nekih 200-250KM..ja bi je odmah uzeo...ako sta saznate,javite plizzz..
Hvala vam unaprijed...
Ali_G

#13857 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Ali_G »

@sandokan
Glance podesavas u settings-extras-glance. Mozes ga skroz iskljuciti, postaviti da radi u intervalima ili da je stalno ukljucen.
Obavezno predji na W10. I ljepsi je i bolji sistem od 8.1. Pogotovo ces biti zadovoljan ako aktivno koristis i racunar sa w10. To za brisanje kojekakvog smeca nema potrebe.
Sretno koristenje. Ako ti manjak i losije aplikacije nisu problem lijepo ces se druziti sa wp. Nije to toliko lose koliko se prica.
A ja sam nakon skoro 2 godine koristenja wp vratio se na iOS. Ovima koji ostaju na platformi ugodno koristenje. Ko zna, ako naprave bum da se i vratim[emoji3]

Sent from my iPhone using Tapatalk
probook

#13858 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by probook »

Da li mijenjati lg g3 3 GB ram 32 gb memorije za Lumiu 950? U dilemi sam...malo mi android opet dosadio :)

1. Kakva je kamera u odnosu na lg g3
2. Jako mi je bitno da sto bi rekli instant dobijam obavjestenje za novi email (gmail). Da li tu ima nekih problema? Na androidu cim dodje novi email odmah dobijem notifikaciju.
3. Kakva je situacija sa Here navigacijom radi li sve kao i obicno?
4. Viber ima verziju novu koliko vidim br. 6. Je li ide sve glatko?
5. Neko vase misljenje na sve ovo :D
base64

#13859 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by base64 »

probook wrote:Da li mijenjati lg g3 3 GB ram 32 gb memorije za Lumiu 950? U dilemi sam...malo mi android opet dosadio :)

2. Jako mi je bitno da sto bi rekli instant dobijam obavjestenje za novi email (gmail). Da li tu ima nekih problema? Na androidu cim dodje novi email odmah dobijem notifikaciju.
1. Kamera bolja;
2. "Outlook Mail" app podržava i google mail acc;
3. Here mape u "Windows Maps" aplikaciji...
4. Viber fluidan i ok radi dok ti ne zatreba razmjena fajlova kao npr pdf, csv,...
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#13860 Re: RE: Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by heat »

SA 071 wrote:
heat wrote:
sandzokan wrote:

Zato što trolla bezveze. Ti pitaš da ti neko pomogne, on komentariše nevezano za pitanje i sere. Zajebo se frajer sa WP i još uvijek prati temu. Mazohizam, šta li. Pa mene kad neko ili nešto zajebe, neću ni da gledam više u to.

Helem, 640 XL je najbolji telefon koji se može kupiti u tom cjenovnom razredu. Veoma dobro mu leži W10, kamera odlična, velik displej, fluidan i na oko privlačan... Sretno...
:lol:
1.Moj komentar je takodjer savjet, ujedno i pomoc.
2.Imam pravo da kazem svoje misljenje i iskustvo.
3.Za*ebao si se misleci da cu zbog tebe prestati komentarisati.
4.Nikoga nisam vrijedjao ili napadao ˝verbalno˝.

Lijepi pozdrav
probook

#13861 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by probook »

base64 wrote:
probook wrote:Da li mijenjati lg g3 3 GB ram 32 gb memorije za Lumiu 950? U dilemi sam...malo mi android opet dosadio :)

1. Kamera bolja;
2. "Outlook Mail" app podržava i google mail acc;
3. Here mape u "Windows Maps" aplikaciji...
4. Viber fluidan i ok radi dok ti ne zatreba razmjena fajlova kao npr pdf, csv,...
Kroz viber jedino razmjenjujem jpg fajlove, video fajlove rijetko. Email mi je najbitniji da mogu fino viditi prikacene fajlove pdf ili word i iste prosljediti dalje :)

Hvala na informacijama :wink:
purgatorio

#13862 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by purgatorio »

1. Ista ili bolja
2. Ovo radi fantasticno sa svim accountima
3. Windows Maps rade extra
4. Viber fercera sasvim OK.
5. Ja ne bih mijenjao da sam na tvom mjestu.
Reglan

#13863 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Reglan »

Hoce li ovi pokemoni doci na WP :roll:
Quaresma

#13864 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Quaresma »

soon
sema911s

#13865 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by sema911s »

https://www.change.org/p/nintendo-the-p ... m=copylink

fali jos par tisutja,., pa navalite zene
semirsar

#13866 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by semirsar »

sema911s wrote:https://www.change.org/p/nintendo-the-p ... m=copylink

fali jos par tisutja,., pa navalite zene
Vidio sam vec par zombija na ulici, jedan mi umalo pod auto ne podleti, a jos stojim na semaforu cekam zeleno... nece taj hepek meni na fon, jok vala. :evil:
Kiki_Musampa

#13867 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Kiki_Musampa »

Da opet postavim pitanje:
Ima li kakvo rješenje za excel app na wp 10,ili kakav drugi app da moze otvoriti .xcls files?
Skoro pola službenih mailova ne mogu otvoriti jer sadrže text queries....nakon 4 telefona,koja su me super služila,ovo je najveće sranje na koje sam naišao.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#13868 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by suad-sarajevo »

Koristi li neko ovaj taptalk classic na WP. Meni ne prikazuje sve diskusije na koje sam pretplaćen.
moke_31

#13869 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by moke_31 »

suad-sarajevo wrote:Koristi li neko ovaj taptalk classic na WP. Meni ne prikazuje sve diskusije na koje sam pretplaćen.
Ni meni ne pokazuje sve i plus ne reda ih prema najnovijme upisu na pretplaćene teme. U stvari, lakše se snalazim kad odem preko opcije "participated".

U svakom slučaju, dobro je da ikako radi. Ona druga verzija Tapatalka ne radi nikako.
Ali_G

#13870 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Ali_G »

Probaj mtalk. Ima dosta bugova, al je meni radio bolje nego tapatalk

Qler

#13871 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Qler »

Kiki_Musampa wrote:Da opet postavim pitanje:
Ima li kakvo rješenje za excel app na wp 10,ili kakav drugi app da moze otvoriti .xcls files?
Skoro pola službenih mailova ne mogu otvoriti jer sadrže text queries....nakon 4 telefona,koja su me super služila,ovo je najveće sranje na koje sam naišao.

http://mspoweruser.com/office-mobile-ap ... bug-fixes/
strong69

#13872 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by strong69 »

Ovo sto pise za Excel je samo na papiru. Ja i dalje ne mogu otvoriti sve Excel fajlove uključujući i one sa ActiveX.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#13873 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by suad-sarajevo »

Ali_G wrote:Probaj mtalk. Ima dosta bugova, al je meni radio bolje nego tapatalk

Radi daleko bolje nego tapatalk. I on mi nije sinhronizovao sve pretplaćene teme ali nakon sto sam iste opet dodao u bookmarks topics, sve ide ko podmazano. Uglavnom, cista 10.

Sent from mTalk
Quaresma

#13874 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Quaresma »

ja mislim da tapatalk više ne daje podršku za windows
Ali_G

#13875 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Ali_G »

Na zvanicnoj stranici vise nema linka za download aplikacije. Mozda u buducnosti izdaju aplikaciju za w10

Post Reply