Mog'o bi ti ostat potkresanih krilaCasual's wrote:Doletio.Biene wrote:To bi i ti dosao?Casual's wrote:Što nam nisi rekla da si na smetovima?![]()
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#13826 Re: Zeničani
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#13828 Re: Zeničani
Kaže Fudo da će javno prozivat one koji budu glasali protiv dobrih rješenja
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... aju/182911
Evo imate na linku iznad ko je sve ušao u gradsko vijeće, ja znam jednog čovjeka iz SDA i ne biste vjerovali kakva je to ljiga, bio je npr osumnjičen i prozivan da je ukr'o nekoliko hiljada maraka iz svog džemata
Evo imate na linku iznad ko je sve ušao u gradsko vijeće, ja znam jednog čovjeka iz SDA i ne biste vjerovali kakva je to ljiga, bio je npr osumnjičen i prozivan da je ukr'o nekoliko hiljada maraka iz svog džemata
- Norm
#13829 Re: Zeničani
...pa eto vidis, fin covo, nije iz tudjeg nego Jopet iz svog...Jimmy McNulty wrote:Kaže Fudo da će javno prozivat one koji budu glasali protiv dobrih rješenja![]()
- nacho_
#13830 Re: Zeničani
Majorizacija.Kako je gradonačelnik Bošnjak, za mjesto predsjedavajućeg Vijeća mogu doći kao Srbi Mladen Simić (SDP) i Goran Bulajić (DF) ili Hrvatica Sanja Renić (NS). Iz oba HDZ-a, kao i koordinacije hrvatskih stranaka i katolika u Zenici su najavili proteste ukoliko bude predložen za predsjedavajućeg Vijeća neko ko, tvrde, nema “legitimitet da predstavlja hrvatski narod”.
-
Mustang1
#13831 Re: Zeničani
Kod mene nema grijanja, kazu nesto puklo u zgradi. Picka mu materina sad je naslo pucati 
-
kakavdanakneiskustvu
#13832 Re: Zeničani
nacho_ wrote:Majorizacija.Kako je gradonačelnik Bošnjak, za mjesto predsjedavajućeg Vijeća mogu doći kao Srbi Mladen Simić (SDP) i Goran Bulajić (DF) ili Hrvatica Sanja Renić (NS). Iz oba HDZ-a, kao i koordinacije hrvatskih stranaka i katolika u Zenici su najavili proteste ukoliko bude predložen za predsjedavajućeg Vijeća neko ko, tvrde, nema “legitimitet da predstavlja hrvatski narod”.
ovo ozbiljno?
-
kakavdanakneiskustvu
#13833 Re: Zeničani
Mustang1 wrote:Kod mene nema grijanja, kazu nesto puklo u zgradi. Picka mu materina sad je naslo pucati
bolje i sad nego kad bude minus 10
- Norm
#13834 Re: Zeničani
Da...samo onda ne znam koji hurac glasamo?kakavdanakneiskustvu wrote:nacho_ wrote:Majorizacija.Kako je gradonačelnik Bošnjak, za mjesto predsjedavajućeg Vijeća mogu doći kao Srbi Mladen Simić (SDP) i Goran Bulajić (DF) ili Hrvatica Sanja Renić (NS). Iz oba HDZ-a, kao i koordinacije hrvatskih stranaka i katolika u Zenici su najavili proteste ukoliko bude predložen za predsjedavajućeg Vijeća neko ko, tvrde, nema “legitimitet da predstavlja hrvatski narod”.
ovo ozbiljno?
A ako nece Sanju jer nema 'legitimitet' onda brate Bulaju za predsjedavajuceg...
- lokalni_razdjevičar
#13835 Re: Zeničani
kod mene grijanje nije ni dolazilo......uvijek hladni radijatori...i ljeti i zimi...moze li se kome u grijanju zaliti na to?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#13836 Re: Zeničani
Jel plačaš račune za grijanje ?lokalni_razdjevičar wrote:kod mene grijanje nije ni dolazilo......uvijek hladni radijatori...i ljeti i zimi...moze li se kome u grijanju zaliti na to?
- kamberovica polje
#13837 Re: Zeničani
Ni jedan ni drugi HDZ nemaju tu šta prigovarat, imali su šansu da zajedno izađu na izbore ali guzica zinula za foteljama i sad nemaju nijednog predstavnika sami su si krivi.nacho_ wrote:Majorizacija.Kako je gradonačelnik Bošnjak, za mjesto predsjedavajućeg Vijeća mogu doći kao Srbi Mladen Simić (SDP) i Goran Bulajić (DF) ili Hrvatica Sanja Renić (NS). Iz oba HDZ-a, kao i koordinacije hrvatskih stranaka i katolika u Zenici su najavili proteste ukoliko bude predložen za predsjedavajućeg Vijeća neko ko, tvrde, nema “legitimitet da predstavlja hrvatski narod”.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#13838 Re: Zeničani
A u zadnja dva saziva Vijeca imali su barem jednog predstavnika, iako stranke nisu isle zajednicki.
Prvo Peric, pa onda Kolak ili Pojavnik, ne sjecam se.
Bice da je i ovaj izborni rezultat, dobrim dijelom, produkt bjesomucnog iseljavanja zadnjih nekoliko godina, u kojem su uvijek prednjacili ljudi sa hrvatskim pasosem.
Bice da je i ovaj izborni rezultat, dobrim dijelom, produkt bjesomucnog iseljavanja zadnjih nekoliko godina, u kojem su uvijek prednjacili ljudi sa hrvatskim pasosem.
- lokalni_razdjevičar
#13839 Re: Zeničani
pa placam. nekada budu malo mlakasti i to je to. ;(Bobi wrote:Jel plačaš račune za grijanje ?lokalni_razdjevičar wrote:kod mene grijanje nije ni dolazilo......uvijek hladni radijatori...i ljeti i zimi...moze li se kome u grijanju zaliti na to?
- kamberovica polje
#13840 Re: Zeničani
Pa prošle lokalne su išli zajednu, zar nisu? Mada upravu si što se tiče iseljavanja, pomalo je i zastrašujuće za vidjeti._BataZiv_0809 wrote:A u zadnja dva saziva Vijeca imali su barem jednog predstavnika, iako stranke nisu isle zajednicki.
- nacho_
#13841 Re: Zeničani
@kakavdanakneiskustvu Ovo je dio članka iz Oslobođenja. Vjerujem da bi oba hdz-a pokušali osporiti da je Sanja Renić Hrvat jer su, u odnosu na prošle izbore, izgubli jednog vijećnika i jedina šansa da budu dio vlasti im je predsjedavajući vijeća.
@Norm Kao što je KF govorio da sda ne određuje ko je Bošnjak, tako ni hdz ne određuje ko je Hrvat.
@kamberovicapolje Da su izašli zajedno ima li bi sigurno jednog vijećnika.
@_BataZiv_0809 2012. godine HDZ KOALICIJA ZA ZENICU 1496 glasova (+hsp 59) glasova, a 2016. godine hdz 1033 + hdz 1990 1207 glasova. Na općim izborima 2014. su stranke sa hrvatskim predznakom imale oko 2300 glasova. Kada sam vidio rezultate izbora i ja sam pomislio da je riječ o iseljavanju, ali me je broj glasova demantirao. Doduše izborne manipulacije i hdz su stari poznanici.
@Norm Kao što je KF govorio da sda ne određuje ko je Bošnjak, tako ni hdz ne određuje ko je Hrvat.
@kamberovicapolje Da su izašli zajedno ima li bi sigurno jednog vijećnika.
@_BataZiv_0809 2012. godine HDZ KOALICIJA ZA ZENICU 1496 glasova (+hsp 59) glasova, a 2016. godine hdz 1033 + hdz 1990 1207 glasova. Na općim izborima 2014. su stranke sa hrvatskim predznakom imale oko 2300 glasova. Kada sam vidio rezultate izbora i ja sam pomislio da je riječ o iseljavanju, ali me je broj glasova demantirao. Doduše izborne manipulacije i hdz su stari poznanici.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#13842 Re: Zeničani
Moguce da si upravu, ne sjecam se bas najbolje.kamberovica polje wrote: Pa prošle lokalne su išli zajednu, zar nisu? Mada upravu si što se tiče iseljavanja, pomalo je i zastrašujuće za vidjeti.
Sve u svemu ja ovo njihovo saopstenje citam kao protivljenje ideji da Sanja Renic bude predsjedavajuca Vijeca. Zbog cega, ne znam, tj. ne shvatam. S obzirom na trendove dabogda da iduce izbore i zajedno mognu dobaciti do jednog mjesta u Vijecu.
Takodjer, u Zenici, koliko mi je poznato, uopste nema stranaka sa srpskim predznakom. I to dosta govori. Narocito kad krene prica o "protjerivanju" iz FBiH.
A sto se tice iseljavanja, nastavi li se ovim tempom i iducih 5 godina, a ne vidim razloga da nece, kukala nam majka.
EDIT: Evo načo (vidal
- Casual's
#13843 Re: Zeničani
Jimmy McNulty wrote: Mog'o bi ti ostat potkresanih krila
Nego, niko ne govori o sinoćnjoj akciji MUP-a i Šuta. Racije po kafićima, duge cijevi, kamuflirana jedinica, patrole + dojavljivači, oko 2:00 na Bulevaru svaki vozač je morao i na alko test, ista situacija i kod "Shopping City-a
A na temu Hrvata, nije iseljavanje u Zenici ni približno kao recimo u Vitezu i Busovači. Gore je prošle godine odselilo 10.000 ljudi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#13844 Re: Zeničani
Odakle crpis informacije? Nesto mi to puno, mada nije nemoguce. I jbga nekako je u zraku generalno ta emigraciona atmosfera, pa me cudi da je u Zenici manji obim.Casual's wrote:A na temu Hrvata, nije iseljavanje u Zenici ni približno kao recimo u Vitezu i Busovači. Gore je prošle godine odselilo 10.000 ljudi.
- Casual's
#13845 Re: Zeničani
Radim u Vitezu. Čak su pravili i mise da ljudima kažu da se smire. Mislim da je i koalicija HDZ-HDZ90 u Vitezu baš zbog toga, ne bi li vidjeli da li je to razlog iseljavanja._BataZiv_0809 wrote:Odakle crpis informacije? Nesto mi to puno, mada nije nemoguce. I jbga nekako je u zraku generalno ta emigraciona atmosfera, pa me cudi da je u Zenici manji obim.Casual's wrote:A na temu Hrvata, nije iseljavanje u Zenici ni približno kao recimo u Vitezu i Busovači. Gore je prošle godine odselilo 10.000 ljudi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#13846 Re: Zeničani
Jbga po tim brojkama nece niko ziv ostati u Vitezu za par godina. Osim penzionera. A otkud to da je u Zenici slabiji trend. Doduse veliki broj ih radi u drzavnoj sluzbi zbog kvota, pa je mozda i to.Casual's wrote: Radim u Vitezu. Čak su pravili i mise da ljudima kažu da se smire. Mislim da je i koalicija HDZ-HDZ90 u Vitezu baš zbog toga, ne bi li vidjeli da li je to razlog iseljavanja.
P.S. Nisam skonto sta mislis pod ovim za koaliciju.
- Casual's
#13847 Re: Zeničani
Kod nas veliki broj Hrvata radi na dobrim pozicijama, i općenito dobro im je, dok je gore situacija skroz druga._BataZiv_0809 wrote:Jbga po tim brojkama nece niko ziv ostati u Vitezu za par godina. Osim penzionera. A otkud to da je u Zenici slabiji trend. Doduse veliki broj ih radi u drzavnoj sluzbi zbog kvota, pa je mozda i to.Casual's wrote: Radim u Vitezu. Čak su pravili i mise da ljudima kažu da se smire. Mislim da je i koalicija HDZ-HDZ90 u Vitezu baš zbog toga, ne bi li vidjeli da li je to razlog iseljavanja.
Kod mene u firmi zbog odlaska u EU stalni su konkursi za nove pozicije, pa proizvodnje opadaju (odlazak majstora), a dogovorali više prihode međutim jedan privrednik (najomiljeniji u BiH) je bio strogo protiv.
- dinoze77
#13848 Re: Zeničani
Gudelj iz FIS...ja sam nacuo kad se taj sastanak odrzavao da je rekao nece da povecava plate jer ima uvijek kineza i cigana da rade..nesto u tom kontekstuCasual's wrote:Kod nas veliki broj Hrvata radi na dobrim pozicijama, i općenito dobro im je, dok je gore situacija skroz druga._BataZiv_0809 wrote:Jbga po tim brojkama nece niko ziv ostati u Vitezu za par godina. Osim penzionera. A otkud to da je u Zenici slabiji trend. Doduse veliki broj ih radi u drzavnoj sluzbi zbog kvota, pa je mozda i to.Casual's wrote: Radim u Vitezu. Čak su pravili i mise da ljudima kažu da se smire. Mislim da je i koalicija HDZ-HDZ90 u Vitezu baš zbog toga, ne bi li vidjeli da li je to razlog iseljavanja.
Kod mene u firmi zbog odlaska u EU stalni su konkursi za nove pozicije, pa proizvodnje opadaju (odlazak majstora), a dogovorali više prihode međutim jedan privrednik (najomiljeniji u BiH) je bio strogo protiv.
- nacho_
#13849 Re: Zeničani
Dodao bih i Zeničana bez putovnice. 
- dinoze77
#13850 Re: Zeničani
Racije u ZDK: oduzeto 13 vozačkih dozvola, ekstazi, marihuana, nož…. – Sinoć je u Zenici, Maglaju, Visokom i Kaknju MUP Zeničko-dobojskog kantona je obavio nekoliko pretresa. Pretresi, racije i pregledi su uobičajeni postupci, odobreni posebnim planom od nadležnih sudova, radi preventivnog djelovanja.
U Zenica je kod osobe A.M pronađena ručna bomba, a on je uhapšen. U Lašvi prilikom kontrole kod H.A iz Kaknja pronađen nož. Kod osobe M.M iz Sarajeva pronađena su dva džointa, palica, oko 6 grama “zeljaste materije”, oko 8 grama “praškaste materije” i određjena količina “tableta”.
Kod osobe S.R iz Tešnja pronađeno sedam tableta ekstazija. U Maglaju je u pet objekata pregledano 116 osoba i izdato sedam prekršajnih nalogfa, U Visokom je pregledana tri objekta, 20 vozila, te 31 osoba. U kaknju je na formiranim punktovima pregledano 30 vozila i 18 osoba, dok je u Zenici oduzeto 13 vozačkih dozvola.