Neki dan sam se sjetio covjeka, kontam gdje onaj sto se grije na cetiri klime a nista ne trosi
Nego piplice postavio sam onaj ventilator ima 7 dana.
Odmakao ga od klime oko 20cm i smanjio obrtaje.
Ovih dana nije bio nijedan defrost pa to nisam mogao ispratiti.
Sto se tice gasenja, nakon 5min klima odreaguje i ukljuci se opet.
Nego bio sam se malo '' zabrinuo'', pocela mi klima raditi normalno sve do danas.
Otprilike desetak dana vec klima niti se gasila kod paljenja, niti je ostajala ugasena poslije defrosta ono dok je bilo hladno, niti je isla nisko u modulaciju.
Ja se zabrinuo, sta je ovo da nisu duhovi
Modulacija nije opadala nize od 236w danima, kad se smanjuje ide u pomacima i onda drzi ravnu liniju, izduv nisam primjetio, da je bio ispod 30c i kad je vani bilo toplo i oko 17c.
Prosto nevjerovatno jer znam kad je vani toplo obavezno se spustala i do 80w.
Znala je nekad malo raditi sa oscilacijama svako 10min od 250w do 500w pa onda opet zadrzi jednu modulaciju i tako radi duze vremena.
Probavao sam i sa ukljucenim ventilatorom i bez ventilatora i isto se ponasala.
Medjutim danas nema sanse da radi bez oscilacija. Cim se ukljucila jutros odmah je pala na 220w i onda nastavila cijeli dan, gore, dole. Spustala se do 176w gledajuci po dijagramu.
Pokusavao sam i sa ventilatorom i bez i ista stvar.
Jednom se i ugasila sa oko 400w pa se nakon par minuta upalila i onda se nakon 3min opet ugasila.
Ja reko vidi proradi mi klima, sto se izofirah pomagajuci
Radila odlicno, bez gasenja, bez hladnog izduva bez oscilacija hladi pa grije.
Ali, danas isto kao da je neko donio, drugu klimu. Meni prosto nije jasno sta se tu izdesava. Vrijeme je otprilike slicno po temperaturi cak danas malo i hladnije nego prije, jedino je veca vlaznost i magla juce i danas.