Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
bh.tornjak

#13826 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bh.tornjak »

aratet wrote:
Ne treba djecu hapsiti, samo oceve, kad god dijete napadne, oca mu uhapsiti.

https://www.youtube.com/watch?v=JJXAwohdBZE

znas koliko ovakvih videa ima na netu.....na hiljade....
kerovi grizu djecu na putu u skolu i nazad.....
a onda kao opravdanje nadju vide gdje otac huska dijete....

kako vas nije stid.....
bh.tornjak

#13827 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bh.tornjak »

miroljubivi jevrejski doseljenici....koji se nece useliti u tudje kuce....iz kojih niko palestince nije istjero....

aratet

#13828 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by aratet »

bh.tornjak wrote:
aratet wrote:

znas koliko ovakvih videa ima na netu.....na hiljade....
kerovi grizu djecu na putu u skolu i nazad.....
a onda kao opravdanje nadju vide gdje otac huska dijete....

kako vas nije stid.....
Moja rijec protiv tvoje, najbolje da onda nadjemo nekoga da nam kaze ko je upravu.
Evo recimo jednog momka, ciji je nickname na netu "Son of Hamas", njegov otac je jedan od osnivaca Hamasa, a on je pripreman da postane lider te teroristicke organizacije.
Za razliku od vas tipkarosa, on je ucestovao u ratu i bio u izraelskom zatvoru, vec sa 10 godina su ga natjerali u prvu intifadu, istina, nije se bunio jer je takav odgoj bio ali je kasnije kad je odrastao skontao neke stvari.

mishic

#13829 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mishic »

aratet wrote:
bh.tornjak wrote:
Nurudin wrote:Palestinci, da imaju trunku mozga u glavi i da nisu toliko indoktirnirani arapsko-islamskim glupostima , bi davno
prestali ratovati sa Izraelcima ,pomiriti se, uklopiti se u njihov sistem i državu , i danas bi bili najprosperitetnije društvo
na bliskom istoku.
Oni ne znaju ni šta je država, ni sistem, niti su u stanju uopšte da samostalno postoje.
Izrael od dana osnivanja do dana današnjeg čini najbrutalnije i najmonstruoznije zločine što postoje. Čine genocid, otimaju, ubijaju, mrcvare, muče, hapse, zatvaraju... Krše sva moguća prava što postoje jer jednostavno prisvajaju sebi ono što je tuđe. I sada bi Palestinci trebali prestati ratovati i indoktrinirani su "arapsko-islamskim glupostima"!!!
Ova izjava je samo potvrda da je indoktrinacija teška, opasna i zarazna boljka. Da ona razori razum, objektivnost, stvarnost, pravo i pravdu... I što je naj gore da bolesnici drže lekcije drugima o razboritosti. :run:
BHCluster

#13830 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

aratet wrote:
Moja rijec protiv tvoje, najbolje da onda nadjemo nekoga da nam kaze ko je upravu.
Evo recimo jednog momka, ciji je nickname na netu "Son of Hamas", njegov otac je jedan od osnivaca Hamasa, a on je pripreman da postane lider te teroristicke organizacije.
Za razliku od vas tipkarosa, on je ucestovao u ratu i bio u izraelskom zatvoru, vec sa 10 godina su ga natjerali u prvu intifadu, istina, nije se bunio jer je takav odgoj bio ali je kasnije kad je odrastao skontao neke stvari.

Srce moje napaceno jel te pogodilo?

Sad opet glavu u pijesak gurni.
asker

#13831 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by asker »

aratet wrote:

Jesi li citao prevod na ovom videu? Agonija ocajnog covjeka, roditelja, pred coporom krvoloka, najvjerovatnije u svom rodjenom dvoristu.

Kako bijedan pokusaj spina, za gadjenje, fuj!
sportman1

#13832 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sportman1 »

izrael bombarduje iranski kamp u siriji u kome je smrtno stradalo nekoliko iranaca i onda iran prijeti kako mogu da uniste tel aviv itd.
nesto kao sadam protiv amera:SVE CE DA GORI.
muzicar_iz_parka

#13833 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by muzicar_iz_parka »

Ma šta bolan smeta Izraelu.
rajv0sa

#13834 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by rajv0sa »

Cionistički zločinci na najbolesniji način koriste civile kao živi štit
rajv0sa

#13835 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by rajv0sa »

U granatiranju cionističkog režima na Gazu poginulo četvero palestinskih civila.
https://twitter.com/sayed_ridha/status/ ... 9652442112,
The 51st State

#13836 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by The 51st State »

rajv0sa wrote:U granatiranju cionističkog režima na Gazu poginulo četvero palestinskih civila.
Sto Im sisonja sta ne doturi da se odbrane, ah da srusio tunele ta Vasa uzdanica.
rajv0sa

#13837 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!ko

Post by rajv0sa »

The 51st State wrote:
rajv0sa wrote:U granatiranju cionističkog režima na Gazu poginulo četvero palestinskih civila.
Sto Im sisonja sta ne doturi da se odbrane, ah da srusio tunele ta Vasa uzdanica.

Moja nije, naprotiv protiv sam istog i načina na koje se rješava političkih protivnika. Egipat nosi posebnu krivicu za trenutno stanje muslimana u Gazi. Moje uzdanice pomažu koliko mogu što je evidentno i u današnjem saopćenju Hamasa. Koliko znam kik je njegov najveći fan, pa se njemu obrati.
Last edited by rajv0sa on 14/04/2018 18:39, edited 1 time in total.
insomnia78

#13838 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Ne samo da je srusio tunele. Njegovim dolaskom na vlast situacija na jedinom prelazu prema Egiptu je najgora u istoriji. Ne znam jel sabro mjesec funkcionisanja u godini. Na stranu sto izgradnja ribnjaka sa morskom vodim duz granice prijeti kontaminaciji i ono malo izvora pitke vode. Kazu doduse da je to odlican lijek protiv kopanja novih tunela
BHCluster

#13839 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!ko

Post by BHCluster »

rajv0sa wrote:Moja nije, naprotiv protiv sam istog i načina na koje se rješava političkih protivnika. Egipat nosi posebnu krivicu za trenutno stanje muslimana u Gazi. Moje uzdanice pomažu koliko mogu što je evidentno i u današnjem saopćenju Hamasa. Koliko znam kik je njegov najveći fan, pa se njemu obrati.
Egipat se drzi mirovnog sporazuma sa Izraelom.
rajv0sa

#13840 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by rajv0sa »

Uostalom...
Image
rajv0sa

#13841 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!ko

Post by rajv0sa »

BHCluster wrote:
rajv0sa wrote:Moja nije, naprotiv protiv sam istog i načina na koje se rješava političkih protivnika. Egipat nosi posebnu krivicu za trenutno stanje muslimana u Gazi. Moje uzdanice pomažu koliko mogu što je evidentno i u današnjem saopćenju Hamasa. Koliko znam kik je njegov najveći fan, pa se njemu obrati.
Egipat se drzi mirovnog sporazuma sa Izraelom.
Ma ako ćemo iskreno prevazilazi to držanja mirovnog sporazuma
Image
https://www.aljazeera.com/indepth/featu ... 26863.html
cyprus

#13842 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

Chmoljo wrote:ne mogu reći da sam upućen u sva ta zbivanja da dajem svoje sudove, ali čisto pragmatično, da sam dio izraelske političke elite, nikada ne bih riješio pitanje palestine jednom za svagda.

zašto rješavati problem koji u suštini vrlo dobro kontrolišeš, i na kojem možeš uvijek generisati probleme kao distrakciju biračkom tijelu ako se zaljulja politička stolica?

baš kao što nisam siguran da je neko, iko, spreman riješiti našu patnju iz čisto ili bar preteženo državničkih motiva, a ne da sebe učini nedodirljim.
Ako nastupaš sa stanovništva Netanjahuovih interesa i interesa trenutne elite, onda si vjerovatno upravu... On na ovaj način može sigurno uzet još nekoliko mandata... I nikakva promjena situacije mu sigurno ne ide na ruku...

Međutim, dugoročni interesi Izraela i izraelskog naroda su nešto drugo... Neće Izrael vječno moći ovako, niti će vječno imati podršku sila koja mu je potrebna, a još je manje izvjesno da će nagodnost Egipta, Jordana, pa realno i Saudijske Arabije vječno potrajat... To sve se u trenu može okrenuti... Ako se ne pronađe modus za dvodržavno rješenje i mirnu koegzistenciju najdalje u narednih par decenija, budućnost Izraela nije nimalo svijetla...
seln

#13843 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

cyprus wrote:Neće Izrael vječno moći ovako, niti će vječno imati podršku sila koja mu je potrebna, a još je manje izvjesno da će nagodnost Egipta, Jordana, pa realno i Saudijske Arabije vječno potrajat... To sve se u trenu može okrenuti... Ako se ne pronađe modus za dvodržavno rješenje i mirnu koegzistenciju najdalje u narednih par decenija, budućnost Izraela nije nimalo svijetla...
Vidis, toga se i ja bojim.
Koliko god osudjivao zlocine Izraela, ne zelim da budu potpuno vojno porazeni i prepusteni na milost i nemilost pobjednicima.
Vae victis!
Zato je toliko vazno konacno napraviti stabilan i trajan mirovni sporazum.
insomnia78

#13844 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Egipatska delegacija danas u Gazi. Traze od Hamasa da obustavi proteste
Maraschino

#13845 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Maraschino »

Je li vrijedan i jedan komad zemlje na planeti na kojem se radja vec treca generacija u ratu i napetostima.
Radi buducih generacija koje bi trebale zivjeti u nekom ''miru'' ovo treba presjeci inace ce se to odvuci u nedogled.
Izrael se prosirio u proslom vijeku i jos uvijek se siri ali sta se moze desiti u ovom vijeku, nemaju garanciju jer su mnogi kivni na njih.
bh.tornjak

#13846 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bh.tornjak »

Maraschino wrote:Je li vrijedan i jedan komad zemlje na planeti na kojem se radja vec treca generacija u ratu i napetostima.
Radi buducih generacija koje bi trebale zivjeti u nekom ''miru'' ovo treba presjeci inace ce se to odvuci u nedogled.
Izrael se prosirio u proslom vijeku i jos uvijek se siri ali sta se moze desiti u ovom vijeku, nemaju garanciju jer su mnogi kivni na njih.
na njih moze biti kivan ko god hoce i koliko hoce....
Jevrei drze sve najvaznije korporacije....najvaznije novcane institucije ove planete u svojim rukama....
na njihov mig ce za interes Izraela i njihov interes Amerikanc ratovati do poslednjeg amerikanca....englezi do poslednjeg engleza ...francuz do poslednjeg francuza...itd....itd...
ako si primijetio ....na zapadu se pojavljuje poneki glas protiv Izraela tj. politike koju vodi...npr. Island...i R. Irska.....a i jedni i drugi su "sutnuli" MMF iz svojih drzava.
Zanimljivo,zar ne.....????
insomnia78

#13847 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

:lol:
vivaldi

#13848 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by vivaldi »

cyprus wrote:budućnost Izraela nije nimalo svijetla...
izrael je sila, boga strah. pitanje je samo koji su njihovi krajnji ciljevi. vrijeme ide njima na ruku, a ne protiv njih. nije pitanje sta ce biti sa izraelom za par decenija vec sta ce biti sa susjedima jer ce za par decenija razvijeni svijet vec postepeno prelazit sa fosilnih goriva na neku alternitvnu sta god da to bude.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#13849 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

cyprus wrote:
Ako nastupaš sa stanovništva Netanjahuovih interesa i interesa trenutne elite, onda si vjerovatno upravu... On na ovaj način može sigurno uzet još nekoliko mandata... I nikakva promjena situacije mu sigurno ne ide na ruku...

Međutim, dugoročni interesi Izraela i izraelskog naroda su nešto drugo... Neće Izrael vječno moći ovako, niti će vječno imati podršku sila koja mu je potrebna, a još je manje izvjesno da će nagodnost Egipta, Jordana, pa realno i Saudijske Arabije vječno potrajat... To sve se u trenu može okrenuti... Ako se ne pronađe modus za dvodržavno rješenje i mirnu koegzistenciju najdalje u narednih par decenija, budućnost Izraela nije nimalo svijetla...
da.

ali posljednjih decenija ne vidim puno državnika, u punom smislu te riječi. dakle ljudi koji se iz ideala, pravih ili pogrešnih, nalaze na čelu države. ljudi koji istinski imaju namjeru ojačati svoju naciju, bez neke kalkulacije sa ličnim interesom.

Frau Merkel možda od bitnijih.

ostalo su uglavnom kokošari koji jebu svoj narod zbog lagodnog života, bez nekih dugoročnih planova i djela na kojima će im zahvaljivati tek onda kada uveliko budu hrana crvima.

malo idealizma, puno materijalizma, jebiga.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13850 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

vivaldi wrote:
cyprus wrote:budućnost Izraela nije nimalo svijetla...
izrael je sila, boga strah. pitanje je samo koji su njihovi krajnji ciljevi. vrijeme ide njima na ruku, a ne protiv njih. nije pitanje sta ce biti sa izraelom za par decenija vec sta ce biti sa susjedima jer ce za par decenija razvijeni svijet vec postepeno prelazit sa fosilnih goriva na neku alternitvnu sta god da to bude.
imaju taj famozni samson projekt

a lik koji je 30 puta bio u izraelu kaže da će radije pokrenuti nuklearni rat nego vratiti/predati jeruzalem
Locked