SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- rinna0304
#13826 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ma nemam crveni pigmenat obrva vec nenormalno su crne
a kazem da ne budu narandjaste jer bi ih isvjetljivala u neku svjetliju smedju
uhh znaci isplatnije to u salonu 100 x
hvala
-
nera18
#13827 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
da da, poskupa je ona neka farba originalna za obrve, ja ih licno obicnom farbom za kosu i 3% hidrogenom nafarbam, doduse samo nijansiram iz misije u smedjurinna0304 wrote:ma nemam crveni pigmenat obrva vec nenormalno su crnea kazem da ne budu narandjaste jer bi ih isvjetljivala u neku svjetliju smedju
uhh znaci isplatnije to u salonu 100 x
hvala
-
sour cherry
#13828 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
A zar ne piše da se to ne smije raditi? Farbom za kosu farbati obrve
-
Lilyen
#13829 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Je li neko koristio neke od ovih Balea rolera on za područje oko očiju? Prije sam koristila Garnier-ove i obični i tinted, ali pošto ih nema već duže vrijeme treba mi nešto za ove toplije dane.
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... n73a3DRBRM
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... TLvQoUzRBQ
Hvala
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... n73a3DRBRM
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... TLvQoUzRBQ
Hvala
Last edited by Lilyen on 03/05/2013 12:15, edited 1 time in total.
- Lady Saray
#13830 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
hanume jel' koja od vas probala ovu novu max factor CC Cream?
- emmahill
#13831 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ladyblue18 wrote:Michun wrote:mrzim spicaste duge nokte...ja mode i s*anja
![]()
Ja ih volim i oblikujem nokte tako kad god mogu, ali brate što je previše previše je. Ovo isto kandže, da izvinite, nije mi jasno kako ode u toalet niti kuha i jede (gdje ćeš pitu viljuškom i nožem
- emmahill
#13832 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Gledah juče recenzije kod jedne naše blogerice, a čitala sam i dojmove hrvatskih. Ono, hvale je zbog nijansi, teksture i činjenice da nije narandžasta i komedogena ko većina fujkastih MF pudera, ali da i ne prekriva nešto. Ne znam, što se ovih naših kvazi BB i CC krema tiče, ja ih ne namjeravam nakon Garnierove isprobavati, radije štedim za izvorne azijske.Lady Saray wrote:hanume jel' koja od vas probala ovu novu max factor CC Cream?
- _EMA_
#13833 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Gdje u Sarajevu mogu kupiti stari Bourjois Healhty Mix puder? Pogledala sam vecinu DM i CM nigdje nisa nasla...je li zamjenjen sa ovim novim HM? Jeste probale novi? Citala sam neke recenzije i kazu da nova i stara verzija nisu iste...

- emmahill
#13834 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Pozdravi se sa starim, skroz je zamijenjen sa novim izdanjem. Ali, sudeći po recenzijama, nova verzija je bolja, posebno za suhu kožu..._EMA_ wrote:Gdje u Sarajevu mogu kupiti stari Bourjois Healhty Mix puder? Pogledala sam vecinu DM i CM nigdje nisa nasla...je li zamjenjen sa ovim novim HM? Jeste probale novi? Citala sam neke recenzije i kazu da nova i stara verzija nisu iste...![]()
-
Lounge Act
#13835 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
kakva je razlika izmedju healthy mix i flower perfection?
- emmahill
#13836 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nisam probala HM, ali jesam FP i ono što mogu reći iz usporedbe testera i recenzija jeste da je HM više za suhu kožu nego FP, ima dosta tečniju i laganiju teksturu, dok je FP izuzetno gust, kao orginalne BB kreme i ima mrvicu tamnije nijanse istih brojeva kao HM. Osim toga, FP ima srednje do visoko prekrivanje, ali meni kao shokošcu nije baš "sjeo" jer nemam baš glatku teksturu kože a on naginje k tome da naglasi suhe dijelove.Lounge Act wrote:kakva je razlika izmedju healthy mix i flower perfection?
-
Lounge Act
#13837 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
i ja sam suhokozac
zbog toga najvise i pitam, a vidjela sam da flower pwrfection ima spf pa mi je zbog toga djelovao privlacniji. hvala na odgovoru
zbog toga najvise i pitam, a vidjela sam da flower pwrfection ima spf pa mi je zbog toga djelovao privlacniji. hvala na odgovoru
- mmiirreellaa
#13838 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
pozdrav,
godinama pratim temu i uistinu sam zahvaljujuci vama i vasim recenzijama pronasala idealne produkte za sebe. imala bi par pitanja za vas drage moje, naime interesuje me da li ste probale kistove marke sibil, ako ste koristile kakvi su vasi utisci, da li vrijede ili ne??? unaprijed hvala
)
p.s. na catrice stranici sam vidjela novu kolekciju sjena, http://www.catrice.eu/products/eyes/eye ... e-010.html, medjutim u CM-u ih nema u ponudi. da li znate imaju li se igdje kupiti u sarajevu
)
lijep pozdrav
godinama pratim temu i uistinu sam zahvaljujuci vama i vasim recenzijama pronasala idealne produkte za sebe. imala bi par pitanja za vas drage moje, naime interesuje me da li ste probale kistove marke sibil, ako ste koristile kakvi su vasi utisci, da li vrijede ili ne??? unaprijed hvala
p.s. na catrice stranici sam vidjela novu kolekciju sjena, http://www.catrice.eu/products/eyes/eye ... e-010.html, medjutim u CM-u ih nema u ponudi. da li znate imaju li se igdje kupiti u sarajevu
lijep pozdrav
-
suspect_zero
#13839 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
mmiirreellaa wrote:pozdrav,
godinama pratim temu i uistinu sam zahvaljujuci vama i vasim recenzijama pronasala idealne produkte za sebe. imala bi par pitanja za vas drage moje, naime interesuje me da li ste probale kistove marke sibil, ako ste koristile kakvi su vasi utisci, da li vrijede ili ne??? unaprijed hvala)
p.s. na catrice stranici sam vidjela novu kolekciju sjena, http://www.catrice.eu/products/eyes/eye ... e-010.html, medjutim u CM-u ih nema u ponudi. da li znate imaju li se igdje kupiti u sarajevu)
lijep pozdrav
Ove sjene skroz dobre
- mmiirreellaa
#13840 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
kao i uvijek... medjutim u catrice katalogu koji stoji izlozen u CM-u stoji i cijena sjena (oko 10 KM). kad sam pitala prodavacicu zasto ih nema na stalku kaze da nemaju adekvatan stalaksuspect_zero wrote:mmiirreellaa wrote:pozdrav,
godinama pratim temu i uistinu sam zahvaljujuci vama i vasim recenzijama pronasala idealne produkte za sebe. imala bi par pitanja za vas drage moje, naime interesuje me da li ste probale kistove marke sibil, ako ste koristile kakvi su vasi utisci, da li vrijede ili ne??? unaprijed hvala)
p.s. na catrice stranici sam vidjela novu kolekciju sjena, http://www.catrice.eu/products/eyes/eye ... e-010.html, medjutim u CM-u ih nema u ponudi. da li znate imaju li se igdje kupiti u sarajevu)
lijep pozdrav
Ove sjene skroz dobre, izgleda da je nova kolekcija tako da ćemo se načekati dok dođe kod nas
- azurna_obala
#13842 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Jel neko kupovao kozmetiku odavde?
https://www.facebook.com/edita.vrazalica
https://www.facebook.com/edita.vrazalica
-
Lounge Act
#13843 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
nisam probala ove kopije proizvoda, ali uvijek bih prije izabrala neku jeftinu sjenu od catrice ili maskaru od miss sporty nego kinesku kopiju poznatog brenda
opet to je samo moje misljenje
- Michun
#13844 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
svakako...nemojte ovo kupovati. tu moze biti raznih otrova.Lounge Act wrote:nisam probala ove kopije proizvoda, ali uvijek bih prije izabrala neku jeftinu sjenu od catrice ili maskaru od miss sporty nego kinesku kopiju poznatog brenda
ako su stavljali toksine u mlijeko ili djecije igracke...onda im se u ovo podrazumjeva.
- otherside
#13845 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ehh...vakat mi je za pudera novog...
bila sam u plazi, preporucili su mi Photogenic Lancome ili Nude Dior.
i lankomove i diorove tecne pudere sam ranije koristila i bili su ok (ne ove gore)
ali...vremenom mi svaki pocne susiti kozu i vise ne izgleda tako fino kao na pocetku.
obzirom da mi je koza vise suha, potreban mi je prilicno vlazan puder (kremu uvijek stavljam kao podlogu).
koristila sam i vichy tecne pudere namjenjene suhoj kozi i bili su mi ok al' nekako nijansu tena nikako da pogodim.
eto...ima li neko iskustva sa ovim gore predlozenim puderima ili joj kakvih ideja?
i lankomove i diorove tecne pudere sam ranije koristila i bili su ok (ne ove gore)
ali...vremenom mi svaki pocne susiti kozu i vise ne izgleda tako fino kao na pocetku.
obzirom da mi je koza vise suha, potreban mi je prilicno vlazan puder (kremu uvijek stavljam kao podlogu).
koristila sam i vichy tecne pudere namjenjene suhoj kozi i bili su mi ok al' nekako nijansu tena nikako da pogodim.
eto...ima li neko iskustva sa ovim gore predlozenim puderima ili joj kakvih ideja?
- shmizlica
#13846 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
koristi li iko ovo? kako nanosite i čime?
uvijek imam problema sa razmazivanjem, ovo stoji ali ne uspijevam tanko da nanesem
- Jed1217
#13847 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Gdje cu kod nas naći stipple brush i je li imao neko iskustva sa Artdeco kistovima, pošto su oko 30ak maraka ne bih baš da se zalijećem
Hvala
Hvala
-
sha_ba
#13848 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
nude dior i nije nesto, probala sam... i ja imam suhu kozu pa mi je uvijek problem sa puderima.. eh nedavno sam iuzela lancome visionaire i mogu ti rec da sam zadovoljna, doduse tek sam pocela korisiti i nadam se da nakon nekog vremena nece dodatno susiti kozu... a photogenic nisam probala pa ti ne mogu za njega nista rec..otherside wrote:ehh...vakat mi je za pudera novog...
- Ductus Holedocus
#13849 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
zna li mi neko preporuciti kremu sa visokim zastitnim faktorom ? I da li je moguce koristiti umjesto nje kremu za suncanje,prije pudera 
- Michun
#13850 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
imas li koga u US ili na ebay da kupis ovaj. ja ga imam, super je.Ductus Holedocus wrote:zna li mi neko preporuciti kremu sa visokim zastitnim faktorom ? I da li je moguce koristiti umjesto nje kremu za suncanje,prije pudera

ne moze taj obicni za suncanje...nije isto.