vivaldi wrote:Fudo Bosna wrote:De malo odvadi zivota ti
odvadicu ja odmah, samo ti reci odakle da odvadim
Fudo Bosna wrote:ali ogromno trziste Irana, Rusije, Kine itd, nije ni priblizno iskoristeno koliki je to ogroman potencijal
pa ko im je do sada branio da iskoriste taj potencijal?
Fudo Bosna wrote:Portugal pred bankrotom, Italija ili vec ili vrlo brzo u krizi i tako dalje...
pomenuti nisu tajipova briga, a nisu ni tema, mada mozemo o svemu i svakome sto se mene tice.
Fudo Bosna wrote:Da o buranijama od, "naprednih euro drzava", poput: nas, Cro, Srbije, Makedonije, C.Gore, onih Litva/Latvija bananica, Bugara, propale u dno dna Grcke, ( eto oni bas imaju mogucnost/Grci, da vrate dug), znaci doobar dio Evrope je u daleko vecem stulcu i zaduzenosti od Turske, zato malo odvadi sa kritikom Turske i hvaljenjem Evropske ekonomije, pretjerujes...
i za ove vazi isto sto napisah iznad, ali kad vec spomenu grcku i oni su slicna prica - krive svabe i masoni. svi su krivi sem grka naravno, ali su srecom u eu, pa ce ih taj isti svabo silom prilika i spasiti ili bar dobro rasteretiti.
Hoce spasit ce, Grke u stulcu, tj spasice ih, ali kada na vrbi zasvrbi

...
Ima tu jos bliskih kandidata: Portugal, Hrvatska itd...vrloo brzo...
Pitas sto nisu prije Turci, povecali obim razmjene pa evo npr: sa Iranom zbog sankcija, nedavno skinute, sa Rusijom, tek sada pocinju intezivnije ,a samo te dvije zemlje su ogroman potencijal spoljnotrgovinske razmjene, moze se i bez bajne EU, nisu "nezamjenjivi"...
Dobar ti vic ovo "spasavanje Grcke"

, jest da nije jos 5 , 6 kandidata za bankrot, nije Grcka jedina otisla u stulac, ona je nazalost tek pocetak kraha/najava bankrota, jos nekih drzava EU, nazalost...Eto EU i postoji da "spasavaju": Grcku, sutra Cro, Portugal, C Goru, Makedoniju , prekosutra valjda i BIH,( inace bas mi ispunjavamo uvjete) , pa i nas kao "hoce", valjda da nam " pomognu"

, e jadi moji , na sta spade EU, kad ce i BIH i C.Gora i slicna buranija, biti njene clanice... Ma covjece, veliki, tj Njemacka i jos par sila i jesu u EU zbog svoje straznjice, a ne da ove male kao spasavaju, i ako nas "spasavaju", to ce raditi sebi u korist a ne na njihovu stetu, tj nas slabih drzavica ...Nema tu dobrotvorstva ni skrbi ni sekunde...
Zato, po meni, Turska ekonomija i ima sansi, jer da udju u lopovsku tvorevinu EU, nagrabusili bi i propali u nekoliko godina, ovako sreca pa velikima nije u interesu prijem Turaka, jer su prevelik zalogaj za EU eksploatatore, pardon, demokrate...
Mislim, slucajno sam stavio par komentara na temi, i nerviraju me totalno nerealne uporedbe sa drzavicama
tipa Cro, propala Grcka, zemlje Balkana opcenito i sl,
Turska je objektivno bila i sve vise je medju , cc 15 tak najjacih ekonomija svijeta sa velikom sansom da za , 5 do 10 godina udje u top 10 ekonomija svijeta, ali nerealni su i oni koji je precjenjuju, (Turska nije ni USA ni Kina) , a nije ni spala na to da se, (u bilo kome kontekstu poredi sa malim "banana" EU drzavicama) !