Ukrajina

Post Reply
Avetinho

#13826 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

jastuk1 wrote: {...}
Ono što jeste činjenica da je regija sjeverni Donjack ima svega još 20, 30 posto stanovništva koje je tu stanovalo. Genocid, istrebljenje, zločin protiv čovječnosti - zovi kako hoćeš ali ljudi više nema. Svi su otišli sem starih koji nemaju kome i neće u izbjeglištvo.
{...}
Ti stvarno ne razumijes rijec "genocid".

Nemoj nas, bolan, vise u zdrav mozak vrijedjati svojim besmislicama.
Traktorijada nije genocid.
sanjin_1

#13827 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

jastuk1 wrote:
sanjin_1 wrote: Auuufff sta se ti napisa bog te mazno...zar ti nije bilo lakse da si postavio neki relavantni link koji potvrdjuje tvoju pricu i tako svoju pricu pretvorio u cinjenicu ?
Ali jok...lakse je ovako mlatiti praznu slamu.
Posto nemas nikakav link od bilo kakve relavantne novinske agencije, znaci da "petljas"...
Ovako samo mlataras ko otvoren prozor...
Ne znam koji specijalno link hoćeš - ali razni izvori govore da je u Slavkansku i Krematorsku koji su imali preko 100,000 stanovnika ostalo svega 20, 30 hiljada i to uglavnom starih. Mnogi manji gradići/sela sjeverno od Slavjanska su isto skoro sada skoro prazni. E sad mogu se krivit i jedni i drugi ali to su fakti na terenu.

Ono štgo je dublja činjenica je i to da ako Ukrajina izgubi Donbas - izgubit će i Harkiv i Odesu i vjerovatno južne dijelove Zaporožja i možda čak Herson oblasti.

Najnovije vijesti govore o povlačenju Ukr trupa iz okoline Luganska.

Po svemu sudeći "ovo" u Ukr je tek počelo.

Polako ali dosta sigurno Ukr se pretvara u Siriju 2.0. Naravno nema ni bilizu do sada toliko žrtava, ali poredeći populacionu piramidu i ostala demografska kretanja "ovo" u Ukrajini ima "gori" impact nego genocid u Siriji.
Pa neki link koji iz neutralnog ugla potvrdjuje tvoje teze o genocidu. Do sad si odgovorio 2 puta sa hrpom besmislica i proizvoljnih tvrdnji a ja ti opet kazem da bi ti bilo lakse postaviti neki link. Ali tog linka nema pa nema. Znam da ga i nece biti ali eto..samo ukazujem na besmislice..
Ono štgo je dublja činjenica je i to da ako Ukrajina izgubi Donbas
ko o cemu ti o "cinjenicama" :-)
Kod nas "reknu"....zastri se da se ne pokapljes. Prema svim izvjestajima koji stizu iz Ukraine, pravoslavni teroristi su u totalnom rasulu i kriju se medju nevinom populacijom. Tu vise ni Ruska fasisticka hunta na celu sa putinkom ne moze pomoci..pobjegli iz Staljin..pardon Slavjenska ko zadnje *ickice a ti drvis o nekakvom cjepanju Ukraine...u svakom slucaju, nacistima koji bi da okupiraju suverene drzave odzvonilo je...nek se spremi Krim. :izet:
jastuk1

#13828 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Avetinho wrote:
Ono što jeste činjenica da je regija sjeverni Donjack ima svega još 20, 30 posto stanovništva koje je tu stanovalo. Genocid, istrebljenje, zločin protiv čovječnosti - zovi kako hoćeš ali ljudi više nema. Svi su otišli sem starih koji nemaju kome i neće u izbjeglištvo.
{...}

A jesi se bezzeze nadovezo. Zato se genocidi sve češće i dešavaju zato što se gura ona pogana tišu mišu za genocid je potrebno svašta nešta da se ispuni pa da se kaže da je genocid. I tako dok "pravedne duše" smatraju da nešto nije genocid - ubijanja i zločini protiv čovječnosti se u tren oka pretvore u genocid. :idea:

No dobro. Kako zvuči zločin protiv čovječnosti? Eto, svugdje gdje sam na ovoj temi stavio genocod glede naroda Donbasa, briše se i glasi zločin protiv čovječnosti/zločin protiv civilnog stanovništva. Zadovoljan?
jastuk1

#13829 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

sanjin_1 wrote: Kod nas "reknu"....zastri se da se ne pokapljes. Prema svim izvjestajima koji stizu iz Ukraine, pravoslavni teroristi su u totalnom rasulu i kriju se medju nevinom populacijom. Tu vise ni Ruska fasisticka hunta na celu sa putinkom ne moze pomoci..pobjegli iz Staljin..pardon Slavjenska ko zadnje *ickice a ti drvis o nekakvom cjepanju Ukraine...u svakom slucaju, nacistima koji bi da okupiraju suverene drzave odzvonilo je...nek se spremi Krim. :izet:
Ma nemam ja ništa protiv da Ukranija odbrani svu svoju teritoriju ako ima snage, volje i ostalog što je potrebno.

Meni glavno što bode oči i osjećaj pravednosti su brojni civili raskomadani pred kućnim pragom od granata Ukr falangi, kao što su brojni civili bivali raskomadani u Sarajevu, među kojima i moja malenkost - dok sam bio civil. O tome se radi. A navijaj za koga hoćeš. Meni je Ukr interesantna fenomenološki - a sad da budem pravo okrutan - ne navijam ja bolan za novoruse - nek "jači" pobijedi.

S tim što su reperkusije Ukrajine za svjetski balans snaga nemjerljive.... Rusija jednostavno ne može priuštiti da izgubi Ukrajinu, sve i kad bi htjela da je izgubi. O tome se radi. (Čeli, znam da se slažeš s ovim zadnjim, pa prokomentariši ovo, ako te ne mrzi)
Kaligula I

#13830 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

sanjin_1 wrote:
Jok vec si ti preskocio drzavni udar i samovolju koju je bivsi predsjednik Ukraine provodio i zato je svrgnut sa vlasti..

... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
General War

#13831 Re: Ukrajina

Post by General War »

.
Last edited by General War on 15/07/2014 23:15, edited 1 time in total.
sanjin_1

#13832 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

Kaligula I wrote:
sanjin_1 wrote:
Jok vec si ti preskocio drzavni udar i samovolju koju je bivsi predsjednik Ukraine provodio i zato je svrgnut sa vlasti..

... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
gadno jel'de? :izet:
General War

#13833 Re: Ukrajina

Post by General War »

General War wrote:I malo je zrtava kako i jedni i drugi glume rambe, srafcigere...Za vojsku mogu razumiti da ide ko bez glave, ali sta su oficiri radili cijelog zivota da ne znaju razvit jedinicu i skloniti s brisang prostora...katastrofa neminovna samo ceka da se desi.

sanjin_1

#13834 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

jastuk1 wrote:
sanjin_1 wrote: Kod nas "reknu"....zastri se da se ne pokapljes. Prema svim izvjestajima koji stizu iz Ukraine, pravoslavni teroristi su u totalnom rasulu i kriju se medju nevinom populacijom. Tu vise ni Ruska fasisticka hunta na celu sa putinkom ne moze pomoci..pobjegli iz Staljin..pardon Slavjenska ko zadnje *ickice a ti drvis o nekakvom cjepanju Ukraine...u svakom slucaju, nacistima koji bi da okupiraju suverene drzave odzvonilo je...nek se spremi Krim. :izet:
Ma nemam ja ništa protiv da Ukranija odbrani svu svoju teritoriju ako ima snage, volje i ostalog što je potrebno.

Meni glavno što bode oči i osjećaj pravednosti su brojni civili raskomadani pred kućnim pragom od granata Ukr falangi, kao što su brojni civili bivali raskomadani u Sarajevu, među kojima i moja malenkost - dok sam bio civil. O tome se radi. A navijaj za koga hoćeš. Meni je Ukr interesantna fenomenološki - a sad da budem pravo okrutan - ne navijam ja bolan za novoruse - nek "jači" pobijedi.

S tim što su reperkusije Ukrajine za svjetski balans snaga nemjerljive.... Rusija jednostavno ne može priuštiti da izgubi Ukrajinu, sve i kad bi htjela da je izgubi. O tome se radi. (Čeli, znam da se slažeš s ovim zadnjim, pa prokomentariši ovo, ako te ne mrzi)
A link o "genocidu" ? :mrgreen:
Jah...tako sam i mislio... :thumbup:
Kaligula I

#13835 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

jastuk1 wrote:
sanjin_1 wrote:
Tačno, Ukrajinski genocid nad Donbasom nije dokazan na sudu
Onda to znaci da si ga ti izmislio da bi time pokusao dobiti simpatije Bosnjaka..
Tako da ekspolatacija uljnoig škriljca koji se upravo nalazi na tom terenu može da počne. Lihvaro-cionisti se nadaju da će ti profiti puniti njihove kofere, no prije toga moraju potpuno unišiti Novorusiju, da bi se eksploatacija mogla vršiti u miru. Da bi to uradili moraju potpuno slomiti to stanovništvo.
...pa John Adams je davno rekao da postoje dva načina da se osvoji i porobi neko društvo...jedan je uz pomoć mača, drugi uz pomoć duga... danasnji NLI to čini kombinirano, dakle i mačem i novcem, odnosno NATO paktom i MMF-om...korist, odnosno PROFIT KRUPNOG KAPITALA je uzrok svih ratova na svijetu...
sanjin_1

#13836 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

Pusti skriljce i ostale gluposti, provjeri jel'ti Ursus (adekvatna zamjena za IMT :D ) u stanju pripravnosti!?
General War

#13837 Re: Ukrajina

Post by General War »

Kaligula I wrote:
...pa John Adams je davno rekao da postoje dva načina da se osvoji i porobi neko društvo...jedan je uz pomoć mača, drugi uz pomoć duga... danasnji NLI to čini kombinirano, dakle i mačem i novcem, odnosno NATO paktom i MMF-om...korist, odnosno PROFIT KRUPNOG KAPITALA je uzrok svih ratova na svijetu...
Evo ga: "krupni kapital"...jel to MMF vuce nekog za rukav da mu da pare ili NATO napao neku miroljubivu i porsperitetnu zemlju? Osim Srbije naravno...tu su se bas ono ogresili :roll:
Kaligula I

#13838 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Image

...novi grb ukrajinskog ratnog zrakoplovstva... :mrgreen:
sanjin_1

#13839 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

Image
Najnoviji transporter pravoslavnih terorista
Kaligula I

#13840 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

General War wrote:
Kaligula I wrote:
Evo ga: "krupni kapital"...jel to MMF vuce nekog za rukav da mu da pare ili NATO napao neku miroljubivu i porsperitetnu zemlju? Osim Srbije naravno...tu su se bas ono ogresili :roll:
...znas li ko je John Perkins?...ne bi bilo loše da pročitas nesto njegovo, a ima i dokumentaraca na tu temu...on je vrhunski ekonomski ekspert koji je radio na kreiranju globalnog imperija direktno sa liderima MMF-a i SB...Njegov posao sastojao se u uvjeravanju i nagovaranju šefova država i vlada zemalja trećeg svijeta da podignu velike kredite od globalnih financijskih institucija, kao što su MMF-a, SB, ESB, kako bi svoje države gurnuli u klopku dužničkog robstva i koje bi na taj način bile primorane da svoje prirodne resurse prepuste svjetskim financijskim institucijama u zamjenu za kredite (Grčka, Portugal...)...Ukoliko se u tome ne uspije, onda su na red dolazile brutalnije metode kao što su egzekucije (Čile, Libija), građanski rat (Sirija) ili invazije (Irak,Afganistan)...

...njegov riječi:

"Mi ekonomski plaćenici smo odgovorni za stvaranje prvog pravog globalnog carstva. I mi radimo na mnogo različitih načina. Ali možda najčešći od njih je da identificiramo zemlju sa mnogo resursa, kao nafta. A zatim sklopimo ogroman posao (dug) uz pomoć Svjetske banke ili neke od njenih sestara organizacija. A novac zapravo nikada ne dođe u tu zemlju. Umjesto toga, taj novac ode našim velikim korporacijama za projekte u toj zemlji. Elektrane, industrijske dijelove, luke...Stvari koje nekolicinu ljudi u toj zemlji čine bogatim. A zatim i naše korporacije. Ali u stvarnosti mi ne posjedujemo većinu ljudi u svemu tome. Svakako ti ljudi predstavljaju one koji će zadužiti cijelu zemlju. To je tako ogroman dug da se ne može vratiti, i to je glavni dio plana. Oni to ne mogu vratiti. I tako, u jednom trenutku mi, mi ekonomski plaćenici, odemo kod tih ljudi i kažemo:
„Slušajte, dugujete nam mnogo novca. Ne možete vratit dug. Pa prodajte naftu i to jeftino našim kompanijama. Dozvolite da izgradimo vojne baze u vašim zemlji. Pošaljite vaše trupe da se bore zajedno sa našim, tamo negdje u svijetu ili glasaajte za nas u UN-u.“
Kaligula I

#13841 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Kaligula I

#13842 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

http://rt.com/business/173008-brics-bank-currency-pool/

...MMF dobio konkurenciju...jos jedan monopol manje...za pocetak dovoljno...polako, ali sigurno...
Avetinho

#13843 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

jastuk1 wrote:
Avetinho wrote:
{...}

A jesi se bezzeze nadovezo. Zato se genocidi sve češće i dešavaju zato što se gura ona pogana tišu mišu za genocid je potrebno svašta nešta da se ispuni pa da se kaže da je genocid. I tako dok "pravedne duše" smatraju da nešto nije genocid - ubijanja i zločini protiv čovječnosti se u tren oka pretvore u genocid. :idea:

No dobro. Kako zvuči zločin protiv čovječnosti? Eto, svugdje gdje sam na ovoj temi stavio genocod glede naroda Donbasa, briše se i glasi zločin protiv čovječnosti/zločin protiv civilnog stanovništva. Zadovoljan?
Vidim tebi je stalo do krupnih rijeci.

Probaj ovu: Traktorijada.
Kaligula I

#13844 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

...https://www.youtube.com/watch?v=nOSTqXNs6d, snimka od prije nekoliko dana iz Kijeva gdje članovi vladajuće stranke Svoboda nezadovoljni pisanjem tog medija uništavaju zgradu tog medija i linčuju prvog čovjeka na kojeg nailaze,

...ovdje je pucanje ispred vrhovne Rade - parlamenta u Kijevu prije par dana : https://www.youtube.com/watch?v=jIOVg6sVJ3U .

...ovdje su naoružani članovi vladajuće stranke na Majdanu prije desetak dana prijete da će ubiti novinare ako budu snimali https://www.youtube.com/watch?v=EwdWzeqdpUQ . u pozadini rokaju bombe.

...odvje gnjevni prosvjednici linčuju guvernera jedne zapadne ukrajinske provincije https://www.youtube.com/watch?v=cbA-UXD5ny0 , također prije više od 15 dana .

...1.7. majdan, fizički sukob dviju vladajućih skupina https://www.youtube.com/watch?v=A953FLD8MMI .

...zastupnik vladajuće stranke maskiran maltretira dječaka : https://www.youtube.com/watch?v=bcGEG_ENGdA .

...članovi vladajuće stranke upadaju u kijevski hotel gdje se održava konferencija sindikata, premlaćuju policajce, demoliraju hotel i bacaju bengalke u prostoriju gdje su se okupili članovi sindikata : https://www.youtube.com/watch?v=saGs9ETuJO0

... i je li u Kijevu vlada red i mir ?...jel to ono za što su se majdanaši borili? ...jesu to te evropske vrijednosti? ...jesu li napkon dobili slobodu koju su željeli?...suma sumarum 'divlji zapad' na ukrajinski način...
jastuk1

#13845 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Avetinho wrote:
jastuk1 wrote:

[/quote]

Probaj ti - cinični, malodušni, mrziteljski vapidizam. ;-)
zilog

#13846 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Kaligula I wrote:...znas li ko je John Perkins?...ne bi bilo loše da pročitas nesto njegovo, a ima i dokumentaraca na tu temu...on je vrhunski ekonomski ekspert koji je radio na kreiranju globalnog imperija direktno sa liderima MMF-a i SB...
Jao kume...

Kako samo volim kad ovako naletite.
Kajav bolan vrhunski? Propao na jednom fakultetu, pa nastavio na drugom... :lol: :lol: :lol: :lol:
Napisao knjigu, pisuci da je radio za NSA. :lol: Jeste, kao sto si ti radio za NaSA. :lol: :lol: :lol:

Hajde sada LEPO pocni sa replikom, da ti mogu fino naStaviti pisati...

BTW, nije lijepo bacati bombe i ublehe. Niko vas ne proziva ruzno, ali nemojte ni vi pretjerivati. Sve ima granicu.
Avetinho

#13847 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

jastuk1 wrote:
Avetinho wrote:
jastuk1 wrote:

Probaj ti - cinični, malodušni, mrziteljski vapidizam. ;-)
Zasto mrziteljski. Svakoj drzavi je osnova snaga njenih gradjana. Zar nisi do neki dan tvrdio kako je Istocna Ukrajina "demokratski na referendumu" izglasala nezavisnost? Sad kad Ruski psi rata bjeze preko granice da ih ni motorizovana brigada ne moze stici brzinom od 78 km/h -- ti bi plakao o "genocidu"? Kako te covjece nije sramota?

Cijeloj Istocnoj Evropi ce sunce svanuti onog trenutka kad zadnji ruski cetnik izleti iz Ukrajine.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#13848 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

maske su pale
postaje bistro
iscrtani čovek

#13849 Re: Ukrajina

Post by iscrtani čovek »

O čemu ti, kakva bežanija...pratiš li ti vesti iz Kijeva...kuknjava od ukrajinskih vojnika, kukaju kako ih satraše, prže ih
GRAD sistemom...nešto ne ide Porošenku u zadnje vreme ...
GAU8

#13850 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

japin_mutapi wrote:maske su pale
postaje bistro
'ebo vas joker više.... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Post Reply