General War wrote:Kaligula I wrote:
...pa John Adams je davno rekao da postoje dva načina da se osvoji i porobi neko društvo...jedan je uz pomoć mača, drugi uz pomoć duga... danasnji NLI to čini kombinirano, dakle i mačem i novcem, odnosno NATO paktom i MMF-om...korist, odnosno PROFIT KRUPNOG KAPITALA je uzrok svih ratova na svijetu...
Evo ga: "krupni kapital"...jel to MMF vuce nekog za rukav da mu da pare ili NATO napao neku miroljubivu i porsperitetnu zemlju? Osim Srbije naravno...tu su se bas ono ogresili

...znas li ko je John Perkins?...ne bi bilo loše da pročitas nesto njegovo, a ima i dokumentaraca na tu temu...on je vrhunski ekonomski ekspert koji je radio na kreiranju globalnog imperija direktno sa liderima MMF-a i SB...Njegov posao sastojao se u uvjeravanju i nagovaranju šefova država i vlada zemalja trećeg svijeta da podignu velike kredite od globalnih financijskih institucija, kao što su MMF-a, SB, ESB, kako bi svoje države gurnuli u klopku dužničkog robstva i koje bi na taj način bile primorane da svoje prirodne resurse prepuste svjetskim financijskim institucijama u zamjenu za kredite (Grčka, Portugal...)...Ukoliko se u tome ne uspije, onda su na red dolazile brutalnije metode kao što su egzekucije (Čile, Libija), građanski rat (Sirija) ili invazije (Irak,Afganistan)...
...njegov riječi:
"Mi ekonomski plaćenici smo odgovorni za stvaranje prvog pravog globalnog carstva. I mi radimo na mnogo različitih načina. Ali možda najčešći od njih je da identificiramo zemlju sa mnogo resursa, kao nafta. A zatim sklopimo ogroman posao (dug) uz pomoć Svjetske banke ili neke od njenih sestara organizacija. A novac zapravo nikada ne dođe u tu zemlju. Umjesto toga, taj novac ode našim velikim korporacijama za projekte u toj zemlji. Elektrane, industrijske dijelove, luke...Stvari koje nekolicinu ljudi u toj zemlji čine bogatim. A zatim i naše korporacije. Ali u stvarnosti mi ne posjedujemo većinu ljudi u svemu tome. Svakako ti ljudi predstavljaju one koji će zadužiti cijelu zemlju. To je tako ogroman dug da se ne može vratiti, i to je glavni dio plana. Oni to ne mogu vratiti. I tako, u jednom trenutku mi, mi ekonomski plaćenici, odemo kod tih ljudi i kažemo:
„Slušajte, dugujete nam mnogo novca. Ne možete vratit dug. Pa prodajte naftu i to jeftino našim kompanijama. Dozvolite da izgradimo vojne baze u vašim zemlji. Pošaljite vaše trupe da se bore zajedno sa našim, tamo negdje u svijetu ili glasaajte za nas u UN-u.“