Pa sta treba , polako u saobracaju iza tebe pa kad te stigne -stIgne ...zdruzdjo wrote:Ma 100-ti put.
Stvarno ali stvarno nisam ljut. Mislim jesam na sebe zbog svoje gluposti.
Mene je samo sjebalo to da je lik u stanju trznuti motor i zaganjati me sa sve rotacijama, zbog prilicno trivijalnog (po sigurnost ostalih ucesnika) prekrsaja. Dok na toj lokaciji svakodnevno tokom cjelog dana ima prekrsaja koji su opasni po zivot ostalih ucesnika. I bas je to tu opste-poznato. Sestero ociju otvoriti. Prije par godina sam bas tu imao prilicno jeben sudar. Presao lola u moju traku. Jos kupio malo bio.
nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Bullet Tooth Tony
#13826 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
-
Kataklinger
#13827 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kakvih sve debila policajaca ima za nepovjerovat. Digose me kod Vijwcnicw u 4h ujutro, razlog navodno prolaz kroz crveno na Obali, dobili dojavu od patrole koja je tu na Obali bila zavucena (vidio sam ih). A ja od Skenderije do Vijecnice vozio 40kmh i bukvalno pratio sve od semafora pa nadalje. I naravno lola me izvuce iz auta, hoce da pise 100KM, mjesec zabrane upravljanja vozilom...a ja mu 100x govorim da su me zamijenili s nekim i da necu potpisat.....5min natezanja da bi “odjednom” drugi kolega dobio dojavu da su me fakat zamijenili s nekim i da su uhvatili pocinioca prekrsaja :/
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#13828 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
hahahahahahahahahaKataklinger wrote:...
Al ono, zaustavi te i napiše ti kaznu za prekršaj koji si napravio prije par godina, kaže vidjela te patrola hahahaha
- commendatore
#13829 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
jebo sibicareKataklinger wrote:Kakvih sve debila policajaca ima za nepovjerovat. Digose me kod Vijwcnicw u 4h ujutro, razlog navodno prolaz kroz crveno na Obali, dobili dojavu od patrole koja je tu na Obali bila zavucena (vidio sam ih). A ja od Skenderije do Vijecnice vozio 40kmh i bukvalno pratio sve od semafora pa nadalje. I naravno lola me izvuce iz auta, hoce da pise 100KM, mjesec zabrane upravljanja vozilom...a ja mu 100x govorim da su me zamijenili s nekim i da necu potpisat.....5min natezanja da bi “odjednom” drugi kolega dobio dojavu da su me fakat zamijenili s nekim i da su uhvatili pocinioca prekrsaja :/
- relax11
#13830 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Tako i mene prije mozda mjesec vozim glavnom vozim i skrecem u sporetnu u ulicu svoju vozim vozim kad iza samo rotacije ja stanem dobro vece dobro vece, kaze moze vozacka saobracajna, meni nije nista jasno sta me u ulici zaustavljas hahahah, kaze znate razlog zaustavljanja reko nemam pojma zar ga ima... kaze sad se preticali voziloKataklinger wrote:Kakvih sve debila policajaca ima za nepovjerovat. Digose me kod Vijwcnicw u 4h ujutro, razlog navodno prolaz kroz crveno na Obali, dobili dojavu od patrole koja je tu na Obali bila zavucena (vidio sam ih). A ja od Skenderije do Vijecnice vozio 40kmh i bukvalno pratio sve od semafora pa nadalje. I naravno lola me izvuce iz auta, hoce da pise 100KM, mjesec zabrane upravljanja vozilom...a ja mu 100x govorim da su me zamijenili s nekim i da necu potpisat.....5min natezanja da bi “odjednom” drugi kolega dobio dojavu da su me fakat zamijenili s nekim i da su uhvatili pocinioca prekrsaja :/
- xamp
-
tempuser
#13832 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Meni se nekad davno identicna situacija desila, oko 2 ujutro vozio od Otoke prema gradu, uhvatio zeleni valn i dok sa cekao da skrenem u F. A. Zvizdovica kad iza mene rotacija. 'bro vece, znate li razlog zaistavljanja? Ne znam. Prolazak kroz crveno na Socijalnom. Mora da je neka greska, na Otici se ukljucio, kod Treske crveno, sve ostalo zeleni val. to mu je ruta svako vece. Mozda ste vidjeli tamno plavog audia koji je proletio pred mene pa vam se ucinilo da sam ja (tad vozio crnu Octaviu? Nije greska. Ako nije greska zasto me tek sad zaustavljate? Zato sto vas nismo mogli stici. odlicno, ako me niste mogli stici znaci da sam uhvatio zeleni val na Pofalicima i dalje, a to znaci ili da nisam mogao proci na crveno na Socijalnom,ili da sam vozio 30 kmh, al tad bi me stigli u 200 m, a ne tek na Marindvoru. Nesto poceo da pametuje... Ok pisi pa ces sudiji objasnjavati kako sam sa 60 kmh istovremeno mogao proci na crveno i uhvatiti zeleni val. Upisa on podatke, naravno nikad nista nije doslo...Kataklinger wrote:Kakvih sve debila policajaca ima za nepovjerovat. Digose me kod Vijwcnicw u 4h ujutro, razlog navodno prolaz kroz crveno na Obali, dobili dojavu od patrole koja je tu na Obali bila zavucena (vidio sam ih). A ja od Skenderije do Vijecnice vozio 40kmh i bukvalno pratio sve od semafora pa nadalje. I naravno lola me izvuce iz auta, hoce da pise 100KM, mjesec zabrane upravljanja vozilom...a ja mu 100x govorim da su me zamijenili s nekim i da necu potpisat.....5min natezanja da bi “odjednom” drugi kolega dobio dojavu da su me fakat zamijenili s nekim i da su uhvatili pocinioca prekrsaja :/
-
zdruzdjo
#13833 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Zbunio si ga matematikom. Mogu se opkladiti da je malom navece kad je dosao kuci postavio zadatak sa nepoznatim i da su ga do gluhih doba rjesavali zajedno. Dok mater na poslijetku nije otjerala djete da spava jer je prva smjena a on je ostao jos naslonjen na celo dok je pokusavao da "ubaci u prvu bez kvacila".tempuser wrote:
Meni se nekad davno identicna situacija desila, oko 2 ujutro vozio od Otoke prema gradu, uhvatio zeleni valn i dok sa cekao da skrenem u F. A. Zvizdovica kad iza mene rotacija. 'bro vece, znate li razlog zaistavljanja? Ne znam. Prolazak kroz crveno na Socijalnom. Mora da je neka greska, na Otici se ukljucio, kod Treske crveno, sve ostalo zeleni val. to mu je ruta svako vece. Mozda ste vidjeli tamno plavog audia koji je proletio pred mene pa vam se ucinilo da sam ja (tad vozio crnu Octaviu? Nije greska. Ako nije greska zasto me tek sad zaustavljate? Zato sto vas nismo mogli stici. odlicno, ako me niste mogli stici znaci da sam uhvatio zeleni val na Pofalicima i dalje, a to znaci ili da nisam mogao proci na crveno na Socijalnom,ili da sam vozio 30 kmh, al tad bi me stigli u 200 m, a ne tek na Marindvoru. Nesto poceo da pametuje... Ok pisi pa ces sudiji objasnjavati kako sam sa 60 kmh istovremeno mogao proci na crveno i uhvatiti zeleni val. Upisa on podatke, naravno nikad nista nije doslo...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#13834 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
noc je za spavanje a ne za vozanje kola
-
tempuser
#13835 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Vjeruj, imajuci iskustvo "iz predhodnog zivota", kad je taj audi poletio tacno sam imao neki predosjecaj da bi me mogli zamjeniti s njim i kad su me zaustavili nisam imao nikakve dileme sta ce mi reci. Mozda sam zbog toga i opleo odmah po matematici!?zdruzdjo wrote:
Zbunio si ga matematikom. Mogu se opkladiti da je malom navece kad je dosao kuci postavio zadatak sa nepoznatim i da su ga do gluhih doba rjesavali zajedno. Dok mater na poslijetku nije otjerala djete da spava jer je prva smjena a on je ostao jos naslonjen na celo dok je pokusavao da "ubaci u prvu bez kvacila".
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#13836 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Tako je. Evo izvolite pogledajte snimak i gotovo. Ne znam samo da li bi snimak bio važeći na sudu kada bi se potpisalo za sudsko odlučivanje ako oni ne povjeruju u snimak, ako budu izmišljali da je naštimano i slično.xamp wrote:Lijepi dashcam
- newklear
#13837 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ja ovo kažem jedno 15 puta dnevno...xamp wrote:Lijepi dashcam
- drug_profi
#13838 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ja se danas od posla do kuce tri puta sjetih ove.newklear wrote:ja ovo kažem jedno 15 puta dnevno...xamp wrote:Lijepi dashcam
Kakvih samo kurcevitih likova.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
- newklear
- Sodom1
#13841 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jel ovo Forda vozis
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#13842 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Na sliki clio 3Sodom1 wrote:Jel ovo Forda vozis
- Travnički Noćni Šetač
#13843 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Da... šta mislite zašto sam je nabavio ... a što se tiče snimke kao dokaza... vjerujem da bi uslov da prihvati sud bio da se odmah na licu mjesta patroli koja vrši uviđaj izjavi da postoji snimak i da se službeno to upiše u zapisnik... možda čak i da patrola izuzme karticu u formi dokaza... nisam siguran ali to bi bilo logično da se može ustanoviti da kasnije nije ništa po snimku dirano...Mehemed wrote:Tako je. Evo izvolite pogledajte snimak i gotovo. Ne znam samo da li bi snimak bio važeći na sudu kada bi se potpisalo za sudsko odlučivanje ako oni ne povjeruju u snimak, ako budu izmišljali da je naštimano i slično.xamp wrote:Lijepi dashcam
-
tempuser
#13844 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ono jest da je snimak teoretski podlozan manipulacijiama, ali s druge strane uvekiko se uzimaju u obzir snimci nadzornih kamera. Doduse, ne znam kako se snimak sa HD-a nadzorne kamere skida na drugi medij, znam da smo mi mogli vrtiti i gledati snimke, a da je u slucaju provale snikem sa HD-a skidala zastitarska firma i davala policiji.
- Travnički Noćni Šetač
#13845 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Upravo to... znači ovlaštena firma je preuzimala snimak, odnosno snimak je vrijedio ako se službeno preuzme... u slučaju dashcam moguće je da se smatra službeno ako se prijavi patroli na licu mjesta da posjeduješ snimak... mada je to sve još uvijek nekako siva zona...
-
tempuser
#13846 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jedina razlika, odnosno nepoznanica, da li snimak sa HD-a nadzorne kamere moze skinuti samo ovlasteno lice, dok sa dashcama moze skinuti korisnik.Travnički Noćni Šetač wrote:Upravo to... znači ovlaštena firma je preuzimala snimak, odnosno snimak je vrijedio ako se službeno preuzme... u slučaju dashcam moguće je da se smatra službeno ako se prijavi patroli na licu mjesta da posjeduješ snimak... mada je to sve još uvijek nekako siva zona...
- amar1994
#13847 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
sta ti vrijedi kad nekad nece da uvaze i sve korumpirano , znam jer je komsiji gorila skoda na parkingu zgrade(sa kamerama) i kao nisu nadlezni ovo ono , naravno nikad nisu piromane naslitempuser wrote:Jedina razlika, odnosno nepoznanica, da li snimak sa HD-a nadzorne kamere moze skinuti samo ovlasteno lice, dok sa dashcama moze skinuti korisnik.Travnički Noćni Šetač wrote:Upravo to... znači ovlaštena firma je preuzimala snimak, odnosno snimak je vrijedio ako se službeno preuzme... u slučaju dashcam moguće je da se smatra službeno ako se prijavi patroli na licu mjesta da posjeduješ snimak... mada je to sve još uvijek nekako siva zona...
- Travnički Noćni Šetač
#13848 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
zato sam napisao gore: "možda čak i da patrola izuzme karticu u formi dokaza" ... i opet kažem nisam siguran ali ...
-
BadBoy
#13849 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Bi uz pravilno vještačenje istog.Mehemed wrote:Tako je. Evo izvolite pogledajte snimak i gotovo. Ne znam samo da li bi snimak bio važeći na sudu kada bi se potpisalo za sudsko odlučivanje ako oni ne povjeruju u snimak, ako budu izmišljali da je naštimano i slično.xamp wrote:Lijepi dashcam
-
BadBoy
#13850 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kao dokaz na sudu predložiš vještačenje snimka koji će potvrditi njegovu autentičnost i to je to. Dokaz kao i svaki drugi.tempuser wrote:Ono jest da je snimak teoretski podlozan manipulacijiama, ali s druge strane uvekiko se uzimaju u obzir snimci nadzornih kamera. Doduse, ne znam kako se snimak sa HD-a nadzorne kamere skida na drugi medij, znam da smo mi mogli vrtiti i gledati snimke, a da je u slucaju provale snikem sa HD-a skidala zastitarska firma i davala policiji.
Isto kao kad tražiš vještačenje potpisa na fakturi.
Snimke nadzornih kamera ipak mora tražiti policija uz odgovarajući nalog suda jer to predstavlja izuzimanje nečijeg tuđeg vlasništva, dok ti imaš pravo predlagati svoje dokaze. U ovom slučaju tvoj snimak tvog dashcama je tvoj dokaz i smiješ ga predložiti na sudu. Uz gore navedenu napomenu u vezi vještačenja.
Last edited by BadBoy on 25/05/2018 18:23, edited 1 time in total.