nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Bullet Tooth Tony

#13826 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bullet Tooth Tony »

zdruzdjo wrote:Ma 100-ti put.
Stvarno ali stvarno nisam ljut. Mislim jesam na sebe zbog svoje gluposti.
Mene je samo sjebalo to da je lik u stanju trznuti motor i zaganjati me sa sve rotacijama, zbog prilicno trivijalnog (po sigurnost ostalih ucesnika) prekrsaja. Dok na toj lokaciji svakodnevno tokom cjelog dana ima prekrsaja koji su opasni po zivot ostalih ucesnika. I bas je to tu opste-poznato. Sestero ociju otvoriti. Prije par godina sam bas tu imao prilicno jeben sudar. Presao lola u moju traku. Jos kupio malo bio.
Pa sta treba , polako u saobracaju iza tebe pa kad te stigne -stIgne ...
Kataklinger

#13827 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Kataklinger »

Kakvih sve debila policajaca ima za nepovjerovat. Digose me kod Vijwcnicw u 4h ujutro, razlog navodno prolaz kroz crveno na Obali, dobili dojavu od patrole koja je tu na Obali bila zavucena (vidio sam ih). A ja od Skenderije do Vijecnice vozio 40kmh i bukvalno pratio sve od semafora pa nadalje. I naravno lola me izvuce iz auta, hoce da pise 100KM, mjesec zabrane upravljanja vozilom...a ja mu 100x govorim da su me zamijenili s nekim i da necu potpisat.....5min natezanja da bi “odjednom” drugi kolega dobio dojavu da su me fakat zamijenili s nekim i da su uhvatili pocinioca prekrsaja :/
Mehemed
Vozim: automobil

#13828 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Mehemed »

Kataklinger wrote:...
hahahahahahahahaha
Al ono, zaustavi te i napiše ti kaznu za prekršaj koji si napravio prije par godina, kaže vidjela te patrola hahahaha
commendatore

#13829 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by commendatore »

Kataklinger wrote:Kakvih sve debila policajaca ima za nepovjerovat. Digose me kod Vijwcnicw u 4h ujutro, razlog navodno prolaz kroz crveno na Obali, dobili dojavu od patrole koja je tu na Obali bila zavucena (vidio sam ih). A ja od Skenderije do Vijecnice vozio 40kmh i bukvalno pratio sve od semafora pa nadalje. I naravno lola me izvuce iz auta, hoce da pise 100KM, mjesec zabrane upravljanja vozilom...a ja mu 100x govorim da su me zamijenili s nekim i da necu potpisat.....5min natezanja da bi “odjednom” drugi kolega dobio dojavu da su me fakat zamijenili s nekim i da su uhvatili pocinioca prekrsaja :/
jebo sibicare :lol:
relax11

#13830 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by relax11 »

Kataklinger wrote:Kakvih sve debila policajaca ima za nepovjerovat. Digose me kod Vijwcnicw u 4h ujutro, razlog navodno prolaz kroz crveno na Obali, dobili dojavu od patrole koja je tu na Obali bila zavucena (vidio sam ih). A ja od Skenderije do Vijecnice vozio 40kmh i bukvalno pratio sve od semafora pa nadalje. I naravno lola me izvuce iz auta, hoce da pise 100KM, mjesec zabrane upravljanja vozilom...a ja mu 100x govorim da su me zamijenili s nekim i da necu potpisat.....5min natezanja da bi “odjednom” drugi kolega dobio dojavu da su me fakat zamijenili s nekim i da su uhvatili pocinioca prekrsaja :/
Tako i mene prije mozda mjesec vozim glavnom vozim i skrecem u sporetnu u ulicu svoju vozim vozim kad iza samo rotacije ja stanem dobro vece dobro vece, kaze moze vozacka saobracajna, meni nije nista jasno sta me u ulici zaustavljas hahahah, kaze znate razlog zaustavljanja reko nemam pojma zar ga ima... kaze sad se preticali vozilo :lol: i tako se ubjedujemo da bi na kraju rekao pa nismo bas bili sigurni da si to ti bio :izet: :lol: :lol:
xamp

#13831 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by xamp »

Lijepi dashcam :)
tempuser

#13832 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Meni se nekad davno identicna situacija desila, oko 2 ujutro vozio od Otoke prema gradu, uhvatio zeleni valn i dok sa cekao da skrenem u F. A. Zvizdovica kad iza mene rotacija. 'bro vece, znate li razlog zaistavljanja? Ne znam. Prolazak kroz crveno na Socijalnom. Mora da je neka greska, na Otici se ukljucio, kod Treske crveno, sve ostalo zeleni val. to mu je ruta svako vece. Mozda ste vidjeli tamno plavog audia koji je proletio pred mene pa vam se ucinilo da sam ja (tad vozio crnu Octaviu? Nije greska. Ako nije greska zasto me tek sad zaustavljate? Zato sto vas nismo mogli stici. odlicno, ako me niste mogli stici znaci da sam uhvatio zeleni val na Pofalicima i dalje, a to znaci ili da nisam mogao proci na crveno na Socijalnom,ili da sam vozio 30 kmh, al tad bi me stigli u 200 m, a ne tek na Marindvoru. Nesto poceo da pametuje... Ok pisi pa ces sudiji objasnjavati kako sam sa 60 kmh istovremeno mogao proci na crveno i uhvatiti zeleni val. Upisa on podatke, naravno nikad nista nije doslo...
zdruzdjo

#13833 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote:
Meni se nekad davno identicna situacija desila, oko 2 ujutro vozio od Otoke prema gradu, uhvatio zeleni valn i dok sa cekao da skrenem u F. A. Zvizdovica kad iza mene rotacija. 'bro vece, znate li razlog zaistavljanja? Ne znam. Prolazak kroz crveno na Socijalnom. Mora da je neka greska, na Otici se ukljucio, kod Treske crveno, sve ostalo zeleni val. to mu je ruta svako vece. Mozda ste vidjeli tamno plavog audia koji je proletio pred mene pa vam se ucinilo da sam ja (tad vozio crnu Octaviu? Nije greska. Ako nije greska zasto me tek sad zaustavljate? Zato sto vas nismo mogli stici. odlicno, ako me niste mogli stici znaci da sam uhvatio zeleni val na Pofalicima i dalje, a to znaci ili da nisam mogao proci na crveno na Socijalnom,ili da sam vozio 30 kmh, al tad bi me stigli u 200 m, a ne tek na Marindvoru. Nesto poceo da pametuje... Ok pisi pa ces sudiji objasnjavati kako sam sa 60 kmh istovremeno mogao proci na crveno i uhvatiti zeleni val. Upisa on podatke, naravno nikad nista nije doslo...
Zbunio si ga matematikom. Mogu se opkladiti da je malom navece kad je dosao kuci postavio zadatak sa nepoznatim i da su ga do gluhih doba rjesavali zajedno. Dok mater na poslijetku nije otjerala djete da spava jer je prva smjena a on je ostao jos naslonjen na celo dok je pokusavao da "ubaci u prvu bez kvacila".
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13834 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Truba »

noc je za spavanje a ne za vozanje kola
tempuser

#13835 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

zdruzdjo wrote:
Zbunio si ga matematikom. Mogu se opkladiti da je malom navece kad je dosao kuci postavio zadatak sa nepoznatim i da su ga do gluhih doba rjesavali zajedno. Dok mater na poslijetku nije otjerala djete da spava jer je prva smjena a on je ostao jos naslonjen na celo dok je pokusavao da "ubaci u prvu bez kvacila".
Vjeruj, imajuci iskustvo "iz predhodnog zivota", kad je taj audi poletio tacno sam imao neki predosjecaj da bi me mogli zamjeniti s njim i kad su me zaustavili nisam imao nikakve dileme sta ce mi reci. Mozda sam zbog toga i opleo odmah po matematici!?
Mehemed
Vozim: automobil

#13836 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Mehemed »

xamp wrote:Lijepi dashcam :)
Tako je. Evo izvolite pogledajte snimak i gotovo. Ne znam samo da li bi snimak bio važeći na sudu kada bi se potpisalo za sudsko odlučivanje ako oni ne povjeruju u snimak, ako budu izmišljali da je naštimano i slično.
newklear

#13837 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by newklear »

ja ovo kažem jedno 15 puta dnevno...
drug_profi

#13838 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

newklear wrote:
ja ovo kažem jedno 15 puta dnevno...
Ja se danas od posla do kuce tri puta sjetih ove.
Kakvih samo kurcevitih likova.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#13839 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mk ultra »

Image

Hladno kroz crveno a skretanju na C Vili, pa opet hladno kroz dva crvena prema mostu...
Sodom1

#13841 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Sodom1 »

Jel ovo Forda vozis
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#13842 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mk ultra »

Sodom1 wrote:Jel ovo Forda vozis
Na sliki clio 3
Travnički Noćni Šetač

#13843 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Travnički Noćni Šetač »

Mehemed wrote:
Tako je. Evo izvolite pogledajte snimak i gotovo. Ne znam samo da li bi snimak bio važeći na sudu kada bi se potpisalo za sudsko odlučivanje ako oni ne povjeruju u snimak, ako budu izmišljali da je naštimano i slično.
Da... šta mislite zašto sam je nabavio ... a što se tiče snimke kao dokaza... vjerujem da bi uslov da prihvati sud bio da se odmah na licu mjesta patroli koja vrši uviđaj izjavi da postoji snimak i da se službeno to upiše u zapisnik... možda čak i da patrola izuzme karticu u formi dokaza... nisam siguran ali to bi bilo logično da se može ustanoviti da kasnije nije ništa po snimku dirano...
tempuser

#13844 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Ono jest da je snimak teoretski podlozan manipulacijiama, ali s druge strane uvekiko se uzimaju u obzir snimci nadzornih kamera. Doduse, ne znam kako se snimak sa HD-a nadzorne kamere skida na drugi medij, znam da smo mi mogli vrtiti i gledati snimke, a da je u slucaju provale snikem sa HD-a skidala zastitarska firma i davala policiji.
Travnički Noćni Šetač

#13845 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Upravo to... znači ovlaštena firma je preuzimala snimak, odnosno snimak je vrijedio ako se službeno preuzme... u slučaju dashcam moguće je da se smatra službeno ako se prijavi patroli na licu mjesta da posjeduješ snimak... mada je to sve još uvijek nekako siva zona...
tempuser

#13846 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Travnički Noćni Šetač wrote:Upravo to... znači ovlaštena firma je preuzimala snimak, odnosno snimak je vrijedio ako se službeno preuzme... u slučaju dashcam moguće je da se smatra službeno ako se prijavi patroli na licu mjesta da posjeduješ snimak... mada je to sve još uvijek nekako siva zona...
Jedina razlika, odnosno nepoznanica, da li snimak sa HD-a nadzorne kamere moze skinuti samo ovlasteno lice, dok sa dashcama moze skinuti korisnik.
amar1994

#13847 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

tempuser wrote:
Travnički Noćni Šetač wrote:Upravo to... znači ovlaštena firma je preuzimala snimak, odnosno snimak je vrijedio ako se službeno preuzme... u slučaju dashcam moguće je da se smatra službeno ako se prijavi patroli na licu mjesta da posjeduješ snimak... mada je to sve još uvijek nekako siva zona...
Jedina razlika, odnosno nepoznanica, da li snimak sa HD-a nadzorne kamere moze skinuti samo ovlasteno lice, dok sa dashcama moze skinuti korisnik.
sta ti vrijedi kad nekad nece da uvaze i sve korumpirano , znam jer je komsiji gorila skoda na parkingu zgrade(sa kamerama) i kao nisu nadlezni ovo ono , naravno nikad nisu piromane nasli :run:
Travnički Noćni Šetač

#13848 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

zato sam napisao gore: "možda čak i da patrola izuzme karticu u formi dokaza" ... i opet kažem nisam siguran ali ...
BadBoy

#13849 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by BadBoy »

Mehemed wrote:
Bi uz pravilno vještačenje istog.
BadBoy

#13850 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by BadBoy »

tempuser wrote:Ono jest da je snimak teoretski podlozan manipulacijiama, ali s druge strane uvekiko se uzimaju u obzir snimci nadzornih kamera. Doduse, ne znam kako se snimak sa HD-a nadzorne kamere skida na drugi medij, znam da smo mi mogli vrtiti i gledati snimke, a da je u slucaju provale snikem sa HD-a skidala zastitarska firma i davala policiji.
Kao dokaz na sudu predložiš vještačenje snimka koji će potvrditi njegovu autentičnost i to je to. Dokaz kao i svaki drugi.

Isto kao kad tražiš vještačenje potpisa na fakturi.

Snimke nadzornih kamera ipak mora tražiti policija uz odgovarajući nalog suda jer to predstavlja izuzimanje nečijeg tuđeg vlasništva, dok ti imaš pravo predlagati svoje dokaze. U ovom slučaju tvoj snimak tvog dashcama je tvoj dokaz i smiješ ga predložiti na sudu. Uz gore navedenu napomenu u vezi vještačenja.
Last edited by BadBoy on 25/05/2018 18:23, edited 1 time in total.
Post Reply