Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Recruit_bb

#13826 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Recruit_bb »

Telemach wrote:
Recruit_bb wrote:Telemach kako da se konektujem na TP Link (192.168.0.1), pise mi pogresna sifra, a prepisao sam s vaseg papira, pokusao sam sa admin-admin, ne moze. Hocu da promijenim pass na wi fi-ju.
@Recruit_bb

Ljubazno Vas molimo da pošaljete korisničke podatke i kontakt telefon na PP.

Srdačan pozdrav,
Ev poslao, pa hajde ak moze javite mi u toku dana. Pozz.

Svaka cast, nije proslo ni 5 min, rijesen problem. Svaka cast. :-D :thumbup:
satale

#13827 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by satale »

Telemach wrote:
satale wrote:Kontaktirali, kao opet nesto podešavali, signal ok (perfektan) al i dalje isto!!!! A šta mislite da jednostavno zamjenite modem? Ili je do modema ili ne možete ispoštovati ono što imate u ponudi!
Mislim da je van svake pameti 3 sedmice već a nista se nije rijesilo! Da je to neka manja oscilacija od onoga sto bi trebalo biti nebi se ni zalio, al samo 1/4 do 1/3 od onog sto treba da bude to je čisto i krajnje neprofesionalno!
Očekujem odgovor u što kraćem roku!
Pozdrav
@satale

Vaša žalba je evidentirana,izdali smo tehničku reklamaciju i ekipa tehničara će u što skorijem roku izaći na Vašu adresu radi provjere.

Zahvaljujemo se na strpljenju.

Srdačan pozdrav,
Problem je napokon danas riješen, hvala još jednom!
Pozdrav :thumbup:
dječak sa šibicama

#13828 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Kod mene je Fine Living blokiran, imam osnovni digitalni parket, startni, kakav je to vec. Trio paket.

Isto tako i RTL Plus.

Kakvi su da su, blokirani su, zasto? kakve su vam to inovacije, blokirani kanali koje ocito treba placati???

Grand, naravno, nije blokiran :-)
Mustang1

#13829 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Kakve su sanse da se ovaj SK1 HR na analognoj zamijeni sa Srpskim ? Samo nemoj proslijedjivati nadleznom sektoru nego mi ti reci ima li sanse za to :D
Maharadza

#13830 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Mustang1 wrote:Kakve su sanse da se ovaj SK1 HR na analognoj zamijeni sa Srpskim ? Samo nemoj proslijedjivati nadleznom sektoru nego mi ti reci ima li sanse za to :D
Hah, čuj ubacili hrvatski SK na analognu...e jesu gubari jbt, šta neće napraviti samo da pređete na digitalu?! :-)
Mustang1

#13831 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Ma oduvijek je to tako .. I na digitalnoj je u obicnim kanalima bio dugo Hrvatski ali onda kad je pocela Formula na srpskom ubacili su i srpski kec .. Ostali su srpski i bili
dog_killer

#13832 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dog_killer »

dječak sa šibicama wrote:Kod mene je Fine Living blokiran, imam osnovni digitalni parket, startni, kakav je to vec. Trio paket.

Isto tako i RTL Plus.

Kakvi su da su, blokirani su, zasto? kakve su vam to inovacije, blokirani kanali koje ocito treba placati???

i kod mene isto. nije neka šteta jer je to sve smeće od kanala.
Telemach

#13833 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

dječak sa šibicama wrote:Kod mene je Fine Living blokiran, imam osnovni digitalni parket, startni, kakav je to vec. Trio paket.

Isto tako i RTL Plus.

@dječak sa šibicama
@dog_killer

Ljubazno Vas molimo da proslijedite korisničke podatke na PP da provjerimo o čemu se radi.

Srdačan pozdrav,
Telemach

#13834 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Mustang1 wrote:Kakve su sanse da se ovaj SK1 HR na analognoj zamijeni sa Srpskim ? Samo nemoj proslijedjivati nadleznom sektoru nego mi ti reci ima li sanse za to :D
@Mustang1

Trenutačno nemamo informaciju koja bi se ticala Vašeg upita.

Za sva dodatna pitanja Vam stojimo na raspolaganju.

Srdačan pozdrav,
Mustang1

#13835 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Poslat cu ja SportKlubu molbu da oni svaku utakmicu prenose na SK2 ili 3 :D
dog_killer

#13836 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dog_killer »

Telemach wrote:

Isto tako i RTL Plus.

@dječak sa šibicama
@dog_killer

Ljubazno Vas molimo da proslijedite korisničke podatke na PP da provjerimo o čemu se radi.

Srdačan pozdrav,
Nemam pametnijeg posla.
Mustang1

#13837 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Sto se onda zalis ?
Domy31

#13838 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Domy31 »

Telemach

Bh. javni servis Radio-televizija Bosne i Hercegovine konačno je počeo s procesom digitalizacije. Sa BHRT-a su saopštili da javni servis građana BiH hvata korak sa svjetskim tehnološkim standardima i u cilju što boljeg kvaliteta programa za RTV pretplatnike odlučno provodi strateški plan digitalizacije.

Vlastitim snagama, odnosno novcem građana ove zemlje koji plaćaju RTV taksu, osigurana je oprema za provođenje plana digitalizacije. Ista ovih dana pristiže u RTV dom u Sarajevu.

"BHRT će ovim projektom biti u mogućnosti obraditi i proizvesti sve tipove digitalnih signala u Standardnoj i Visokoj rezoluciji, a program će emitovati sa najsavremenijih video servera i time gledaocima ponuditi tehnički najkvalitetniji signal", izjavio je za Dnevnik 2 BHRT-a Muhamed Žerić, vođa tima za digitalizaciju BHRT-a.

Za krajnji rok prelaska sa analognog na digitalni sistem emitovanja postavljen je juni 2014. godine odnosno početak emitovanja ekskluzivnog programa BHRT-a FIFA World Cup.

"Nama je drago što i ovom prilikom možemo potvrditi kako će Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu od 12. juna do 13. jula biti prenošeno digitalno, a ono što je posebno zanimljivo, bićemo u prilici našim gledateljima ponuditi i sliku u HD formatu. I ovog puta pozivamo sve kabelske operatere da potpišu ugovor sa nama jer bez tog ugovora sa kućom koja je ekskluzivni vlasnik i nositelj prava za Svjetsko nogometno prvenstvo, BHRT, jednostavno ta mogućnost neće biti dostupna našim gledateljima", kazao je direktor BHT1 Mario Vrankić.

Ovo je historijski trenutak ne samo za javno emitovanje u BiH, nego i garancija da naša zemlja neće ostati u medijskom mraku kada su u pitanju savremeni standardi emitovanja, pohvalili su se sa BHRT-a.

http://www.teve.ba/article/17990/digita ... la-na-bhrt
nadam se da nece biti problema s potpisivanjem ugovora :D
drug_profi

#13839 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Nadam se da nece. Ali kao backup imam ADSL i Moja Web TV. Pretpostavljam da ce Telekom to prvi odraditi.
Tiger 033

#13840 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Domy31 wrote:I ovog puta pozivamo sve kabelske operatere da potpišu ugovor sa nama jer bez tog ugovora sa kućom koja je ekskluzivni vlasnik i nositelj prava za Svjetsko nogometno prvenstvo, BHRT, jednostavno ta mogućnost neće biti dostupna našim gledateljima"
I onda dobijes APSURD :bih:

Image
kakaljin

#13841 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Tiger 033 wrote:
Domy31 wrote:I ovog puta pozivamo sve kabelske operatere da potpišu ugovor sa nama jer bez tog ugovora sa kućom koja je ekskluzivni vlasnik i nositelj prava za Svjetsko nogometno prvenstvo, BHRT, jednostavno ta mogućnost neće biti dostupna našim gledateljima"
I onda dobijes APSURD :bih:

Image
Mozda za ovaj novi digitalni signal treba ugovor.
drug_profi

#13842 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Ovi ce traziti marku po korisniku, ovi nece htjeti i ostaje nam i dalje kvalitet analognog antenskog signala, tipa Fishbone V2.0
Maharadza

#13843 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

pih, ja ionako od '98 svako svjetsko/evropsko gledam isključivo na ARD/ZDF kanalima koji su POJAM za sve ostale, a pogotovu ove naše amatere!!! UZ to sve besplatno - živjela satelitska!!! 8)
doff

#13844 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Mislim da ovi iz Telemacha nisu ludi da zbog sitnice gube korisnike, normala da će obezvjediti i ovaj format slike.
okrugli krug

#13845 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by okrugli krug »

Korisnik sam 10 godina,od eloba pa evo sad Telemach al ako budem bio osudjen da SP gledam u ovom analognom sranju jer Telemach nece potpisati ugovor onda sam prvi koji napusta ovu kompaniju po cijenu da platim raskid ugovora koliko god treba.
rajv0sa

#13846 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rajv0sa »

okrugli krug wrote:Korisnik sam 10 godina,od eloba pa evo sad Telemach al ako budem bio osudjen da SP gledam u ovom analognom sranju jer Telemach nece potpisati ugovor onda sam prvi koji napusta ovu kompaniju po cijenu da platim raskid ugovora koliko god treba.
Takođe.
Mustang1

#13847 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

A kako misle u HD.u prenositi ? Od koga ce krasti signal ? :oops:
Hercegoviina

#13848 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina »

mene zvali da me iskljuce jer nisam platio 3 mjeseca što je i tačno.
ali ja samo imam račun za mart, za februar i april mi nisu ni dolazili.
trebam li sada nekoga zvati da mi posalju te racune ili šta?
Mustang1

#13849 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Odes u njihov onaj jedan room i napisu ti uplatnicu i tako uplatis
Hercegoviina

#13850 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina »

Mustang1 wrote:Odes u njihov onaj jedan room i napisu ti uplatnicu i tako uplatis
a ko ce mi onda platiti troskove prevoza do tamo?
Locked