Alfons Kauders wrote:
Samo što se raja ne žali na "bilo šta" već na konkretne stvari poput dinamike radova, tenderske drame oko Počitelja, cijene i zahtjevnosti zaobilaznice oko Zenice itd...
Čini se da je tebi veći problem što se raja uopšte žali, nego što ima sasvim opravdane razloge da se žali.
Ako čitaš moje postove znao bi da se na to žalim i ja.
A ako čitaš tuđe postove znao bi da se žale na stvari tipa "asfalt na autoputu ne valja i propao je", "zakrivljenost autoputa", "zašto se baš moralo oko Zenice graditi", "je li morao ovaj most da se pravi baš ovdje", "sarajevska obilaznica ne vodi nigdje", "Sarajevo se opasalo obilaznicom, ostalima ništa", su uglavnom neki od bisera kojih sam se sjetio sad, a kada bi se zarovio pa quotao kakve gluposti sve ljudi pišu i na šta se žale to bi cirkus opšti ispao.
Dovoljno dugo sam ja na ovim temama da znam šta sve neuk narod piše, a ti ako to ne vidiš, onda stvarno ti ja idem na živce, pa ti smeta.
Politički sam do kosti lijevo orijentisan, ali ne simpatiziram konkretno nijednu političku opciju, to što ustanem ponekad i podržim nešto što je sasvim slučajno ispao rezultat jedne ili druge političke opcije, to ne mora značniti da branim konkretno njih.
U vremenu kada je maltene sve dokumentovano i vrlo lahko se dolazi do podataka, poražavajuće je da su ljudi u stanju lupiti svakakvu glupost i ostati nekažnjen.
Iako sam i ranije znao biti optužen da sam neki stranački bot, najdraži slučaj mi je bio, kada se neki tip žalio na stranici za "Izgradnju cestovne infrastrukture u KS" da ova poslijeratna vlasta apsolutno ništa značajno nije napravila u Sarajevu iza rata, kada su ceste u pitanju, na šta je dobio odgovor u vidu slika Stupske i Butilske petlje. Nakon toga više nije znao šta će, pa je samo napisao: "Joj i ovo je neki njihov".
Mislim to je ovdje normalno raditi, liječiti frustracije lupanjem gluposti koje se na kraju krajeva daju lahko demantovati i jednostavno taj isti čovjek kada shvati da se ne može žaliti na te, jednostavno pređe na tebe, jer mu nema druge opcije.