Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Curve

#13801 Re: Android OS

Post by Curve »

quarterback wrote:haj dobro je
update 2: ostavim ga ja na servisu ipak da vide jel sve ok kad se to desilo, sad zovu da je opet ugasio se i ne daje znakove zivota..

e ebe lud zbunjenog ovdje
missko

#13802 Re: AW: Android OS

Post by missko »

Curve wrote:
update 2: ostavim ga ja na servisu ipak da vide jel sve ok kad se to desilo, sad zovu da je opet ugasio se i ne daje znakove zivota..

Pa kako ce ti uzet pare ako kazu sve je udure.
Curve

#13803 Re: AW: Android OS

Post by Curve »

missko wrote:
Curve wrote:

Pa kako ce ti uzet pare ako kazu sve je udure.
da si cito sve sta sam napisao, vidio bi da je mob star 2 mjeseca i da je pod garancijom..
zato ce pare uzet da ne kazem..
mufa1

#13804 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Stigla grdosija oneplus one :)
Za sad utisci vise nego pozitivni, kamera pogotovo... Kasnije opsirnije...

Sent from my OnePlus One
burekodsira

#13805 Re: Android OS

Post by burekodsira »

mufa, ignorisem ovu temu manje vise uspjesno :D pa nisam upratio kada si (ako si) se pohvalio da si dobio pozivnicu da kupis oneplus one. ja evo druga runda ganjam pa izgleda nece ni sad proci
shalla

#13806 Re: Android OS

Post by shalla »

Zna li neko kako mogu izbrisati fontove instalirane preko ovog Hi Fonta?
Instalirao sam neke koji mi se ne svidjaju i obrisem ih u samoj aplikaciji ali ih i dalje imam pod settings/display/fonts...

Hvala

Edit, nasao sam kako :)

Sent from my HTC One
mufa1

#13807 Re: Android OS

Post by mufa1 »

burekodsira wrote:mufa, ignorisem ovu temu manje vise uspjesno :D pa nisam upratio kada si (ako si) se pohvalio da si dobio pozivnicu da kupis oneplus one. ja evo druga runda ganjam pa izgleda nece ni sad proci
Pozdrav druze... Vjeruj ne sjecam se da li sam negdje napiso, mislim da jesam, no nije ni bitno. Pozivnicu sam iznenada dobio prošle sedmice, bez da sam se išta trudio, mislim oni kontesti razni itd. Jednostavno doslo na mail. Mada pretpostavljam na osnovu toga sto sam se bas rano registrovo na forum, a bila je tad kao za te rane clanove akcija...
Za sad mogu reci baterija razvaljuje, kad bi ovako ostalo bio bi prezadovoljan. Upalio sam ga u pola 3 i imo je 36% baterije. Evo silujem ga cijelo vrijeme, sve zivo isprobavam na max osvjetljenju, i trenutno je 24%
Sto se tice cm-a, toliko je sve ispeglano i fluidno da radi identicno kao na nexusima, samo naravno jos uz pregršt opcija i zezancija....
Jedino sta bi mogo navest kao manu, ove tri sistemske tipke bi mogle bit malo vise osvijetljene, jer ja nisam fan on screen tipki tako da koristim ove...

Sent from my OnePlus One
strong69

#13808 Re: Android OS

Post by strong69 »

@mufa,

Ako igrom slucaja budes imao neki invite viska bio bih ti zahvalan. Koliko brzo ti je telefon stigao? Platio si PDV i carinu? Koliko je sve skupa kostalo?

Hvala unaprijed
mufa1

#13809 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Ja jos uvjek nisam dobio pozivnice koje bi mogao drugima proslijedit, cim budem, i ako budem dobio, rado cu poslat nekome, evo strong se prvi javio...
Nista carina, pdv i te stvari. To je proizvodjac sve platio. Jedino jos dostavu moras platit, naj jeftinija je 15 eura, i imas express koju sam ja uzeo, kosta 25 eura. Znaci sve ukupno me kostalo 323,99 eura za 64gb verziju.
Doduse bili su me na pocetku iznervirali, jer im treba 3 dana da uopste zaprime narudžbu, al kad posalju, ide prilicno brzo. Ja sam 16. jula narucio i platio odma, i eto danas je stigo. Iz Londona je poslat u petak, gdje im je i skladiste.

Sent from my OnePlus One
supercali

#13810 Re: Android OS

Post by supercali »

pa i nije nesto taj oneplus one
strong69

#13811 Re: Android OS

Post by strong69 »

mufa1 wrote:Ja jos uvjek nisam dobio pozivnice koje bi mogao drugima proslijedit, cim budem, i ako budem dobio, rado cu poslat nekome, evo strong se prvi javio...
Nista carina, pdv i te stvari. To je proizvodjac sve platio. Jedino jos dostavu moras platit, naj jeftinija je 15 eura, i imas express koju sam ja uzeo, kosta 25 eura. Znaci sve ukupno me kostalo 323,99 eura za 64gb verziju.
Doduse bili su me na pocetku iznervirali, jer im treba 3 dana da uopste zaprime narudžbu, al kad posalju, ide prilicno brzo. Ja sam 16. jula narucio i platio odma, i eto danas je stigo. Iz Londona je poslat u petak, gdje im je i skladiste.

Sent from my OnePlus One
Hvala ti. :thumbup:
andr0id

#13812 Re: Android OS

Post by andr0id »

Hos se potrkat? Hehehe

Evo i ja bas otvori na google da vidim kakav je to tel..

Mogu reci odlican. Cuj 2.5 procesor , 3 gb RAM, 64 gb memorija.. pa sta hoces vise? Cuj nije nesto..

Ne vidje kameru jos.. dobar dobar.. ma da je i skup bem mu..

Sa ovim mozes sta hoces da cackas.. nece se brickati zakljucati crknuti itd.. zanimljiv proizvod

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747
Maharadza

#13813 Re: Android OS

Post by Maharadza »

andr0id wrote:Hos se potrkat? Hehehe

Mogu reci odlican. Cuj 2.5 procesor , 3 gb RAM, 64 gb memorija.. pa sta hoces vise? Cuj nije nesto..

Sa ovim mozes sta hoces da cackas.. nece se brickati zakljucati crknuti itd.. zanimljiv proizvod

+instaliran CyanogenMod kao FABRIČKI sistem. Za tu cijenu do jaja uređaj. :cool:

Sent from my LG-D802
supercali

#13814 Re: Android OS

Post by supercali »

nisam rekao da je smece al nije nesto sto bi uzdrmalo bas trziste
strong69

#13815 Re: Android OS

Post by strong69 »

supercali wrote:

Uredaj je hardverski sami vrh ponude trenutno. Ono sto mu daje prednost je CyanogenMod.
Maharadza

#13816 Re: Android OS

Post by Maharadza »

supercali wrote:

Hardverski konkuriše flagship uređajima a cijena je ta koja bi mogla 'uzdrmati' konkurenciju.

Sent from my LG-D802
supercali

#13817 Re: Android OS

Post by supercali »

plus u odnosu na ostale je kamera i to snimanje ne slikanje ako ko ganja snimanje
sve ostalo je bare bare s ostalima
to sto ima cymod moze biti plus nekome a i ne mora
mufa1

#13818 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Po meni najveci problem ovog telefona je dostupnost i nacin kupovine preko pozivnica. Da je dostupan kao i ostali modeli, vjeruj da bi pomeo konkurenciju. Pokazujem ja danas telefon kolegi, kaze on kolko para, reko 300 eura. Kaze on, pa nije ni malo uz 2 godine ugovora... Reko kakvog ugovora, o cemu ti? Nije mogo da vjeruje da je to cijena i to je to, nista vise ne plaćaš. Moro sam mu izvod na racunu pokazat da sam stvarno toliko platio. Eno vec se regovo na forum, trazi da mu ko posalje pozivnicu. Da ima mogucnost odma da uzme, milijardu posto bi uzeo bar dva komada, sebi i curi...

Sent from my OnePlus One
andr0id

#13819 Re: Android OS

Post by andr0id »

Ja sam nabrojao sto volim. A to su: procesor ram memorija kamera. Ostalo je sve kao u ostalih. Jer na tim telefonima danas volja ti imati izgled galaxya s5 htca ili sonya.. mjenjas sto hoces..

supercali

#13820 Re: Android OS

Post by supercali »

mufa1 wrote:Po meni najveci problem ovog telefona je dostupnost i nacin kupovine preko pozivnica. Da je dostupan kao i ostali modeli, vjeruj da bi pomeo konkurenciju. Pokazujem ja danas telefon kolegi, kaze on kolko para, reko 300 eura. Kaze on, pa nije ni malo uz 2 godine ugovora... Reko kakvog ugovora, o cemu ti? Nije mogo da vjeruje da je to cijena i to je to, nista vise ne plaćaš. Moro sam mu izvod na racunu pokazat da sam stvarno toliko platio. Eno vec se regovo na forum, trazi da mu ko posalje pozivnicu. Da ima mogucnost odma da uzme, milijardu posto bi uzeo bar dva komada, sebi i curi...

Sent from my OnePlus One
problem je i servis jer ga moras slati u kinu ako nesto rikne
shandrprcSA

#13821 Re: Android OS

Post by shandrprcSA »

koji je forum u pitanju? moze i na pp...
shandrprcSA

#13822 Re: Android OS

Post by shandrprcSA »

febo_acm

#13823 Re: Android OS

Post by febo_acm »

One je prejeben telefon. Ja sam ga koristio par minuta i stvarno leti. Steta sto nisam imao vise vremena da ga testiram.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
andr0id

#13825 Re: Android OS

Post by andr0id »

Trebali su mu dati naziv two.

Post Reply