A to u Libiji nije bio ulet NATO-a?! Ono, "revolucionari" casno i vojnicki pobijedili Gadafija i libijsku vojsku?!The 51st State wrote:pa bilo bi da se nije ulet desio ali eto i uz taj ulet ispade jos gore nego u libiji.Challenger_ wrote:Dobro je Državo, dobro. Mislio si, biće kao Libija pa da se naslađujem uz najjače, kad ono - ruman. Šipak.The 51st State wrote:nidje veze, formalna i simbolicna podrska nikako ne moze parirati punom angazmanu rusije i irana, plus sto je rezim sam odbsebe nakrcan oruzjem ali eto opet morale su te sile da ga odrze u zivotu.
IRAN
- salik79
#13801 Re: IRAN
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#13802 Re: IRAN
Jašta. Nekad najbogatija afrička zemlja spala na to da 2/3 stanovnika nemaju šta da jedu.The 51st State wrote:pa bilo bi da se nije ulet desio ali eto i uz taj ulet ispade jos gore nego u libiji.
Nije to poenta. Poenta je da si bio uz jače, odnosno USA, uz njihovu change-regime agendu u Siriji i sve one satelitske legije koje su godinama radile na tome.
- Challenger_
#13803 Re: IRAN
Ukratko, bio si uz pravo sile, kad ono - prc.
- commendatore
#13804 Re: IRAN
salik79 wrote:Sve vise uvidjam kolika je istina ispisana rukom rahmetli generala Delica: "Nicim to nismo zasluzili."
Generale, vjerovatno nisi bio ni svjestan tacnosti ove izjave, kada si pisao knjigu....Ono, narod, drzava, koja je netom izasla iz 8-godisnje nametnute proxy agresije, pod nevidjenim sankcijama, iako i sami potrebni svega, idu pomoci jednom zgolji na Balkanu, kojem su svi okrenuli ledja i cekaju da s njim bude sve brzo zavrseno...
Pomozi sirotu na svoju sramotu...Haman, nije dzaba receno.

ovo ono vis-a-vis pomaganja Kurvacke BIH.....
Last edited by commendatore on 04/01/2018 13:39, edited 1 time in total.
-
sekerbay
#13805 Re: IRAN
Imam osjećaj da jačanje irana ubrzava početak izgradnje hrama.Challenger_ wrote:žele da izgrade Hram
-
The 51st State
#13806 Re: IRAN
bio sam uz narod koji je zelio da skine sa grbace klansko fanilijsku vlast, a nije moja krivica sto su uz njih deklarativno stale usa i izrael.Challenger_ wrote:Ukratko, bio si uz pravo sile, kad ono - prc.
a i to prc je sila ili da nisu pokoemoni skrsili bunt naroda.
- Challenger_
#13807 Re: IRAN
Taj propagandni mit o "narodu" je davno demistifikovan brojkama i statistikom.The 51st State wrote:bio sam uz narod...
Ne, nisi, to znamo obojica. Bio si uz USA, Izrael, njihove regionalne satelite i njihovu change-regime agendu.
- Diwan
#13808 Re: IRAN
http://www.dailymail.co.uk/travel/trave ... ution.html
Ima dosta fotki na gornjem linku - jedna od njih

Inače mi nisu jasni ove ovdašnje ‘bošnje’ ili kako da ih već čovjek zove. Lokalci zastupaju i brane iranske interese bez da imaju ikakve veze sa njima … nemojte samo reči da ste šije i da se o tome radi
S druge strane imamo veliki broj bošnjaka koji je ‘emocionalno i istorijski’ odan Turskoj I koji po defaultu pozdravljaju I navijaju za njih bez obzira o čemu se radi I koji u Erdogana gledaju kao u Majku Terezu.
I onda imamo ovaj treći vehabistički klan naslonen na Saudiju, Katar ili bilo kojeg drugog donatora ili obavještajnu službu sa plačeničkom ulemom, daijama, portalima i medijima.
Svatko svog konja hvali I pazi, bez imalo kritičnosti, ispitivanja, promišljanja itd.
Živjela islamska republika SFRJ, Švicarska, Island ...

Inače mi nisu jasni ove ovdašnje ‘bošnje’ ili kako da ih već čovjek zove. Lokalci zastupaju i brane iranske interese bez da imaju ikakve veze sa njima … nemojte samo reči da ste šije i da se o tome radi
S druge strane imamo veliki broj bošnjaka koji je ‘emocionalno i istorijski’ odan Turskoj I koji po defaultu pozdravljaju I navijaju za njih bez obzira o čemu se radi I koji u Erdogana gledaju kao u Majku Terezu.
I onda imamo ovaj treći vehabistički klan naslonen na Saudiju, Katar ili bilo kojeg drugog donatora ili obavještajnu službu sa plačeničkom ulemom, daijama, portalima i medijima.
Svatko svog konja hvali I pazi, bez imalo kritičnosti, ispitivanja, promišljanja itd.
Last edited by Diwan on 04/01/2018 13:45, edited 1 time in total.
-
The 51st State
#13809 Re: IRAN
da ne skreceno sa teme, sto se mene tice slazem se da se ne slazemo.
- Challenger_
#13810 Re: IRAN
Ja, pak, mislim da ciljano slabljenje Sirije, Irana (ali i Egipta, HINT - ISIL-ovo divljanje na Sinaju) jesu u funkciji stvaranja atmosfere u kojoj će plan za izgradnju biti ostvariv.sekerbay wrote:Imam osjećaj da jačanje irana ubrzava početak izgradnje hrama.
Odnosno da postoji direktna veza između tzv. "Arapskog" nazovi-proljeća i određenih planova u Jerusalimu/Kudsu, te regiji i svijetu.
-
zvizdan
#13811 Re: IRAN
Sta ima, covjece sklon kritickom promisljanju? Kako se to radi? Moze li svako nauciti ili su potrebne posebne predispozicije?Diwan wrote:http://www.dailymail.co.uk/travel/trave ... ution.html
Inače mi nisu jasni ove ovdašnje ‘bošnje’ ili kako da ih već čovjek zove. Lokalci zastupaju i brane iranske interese bez da imaju ikakve veze sa njima … nemojte samo reči da ste šije i da se o tome radi![]()
![]()
-
aratet
#13812 Re: IRAN
Hram je totalno nebitan, ima veoma malo veze s politikom.Challenger_ wrote:
Fakat, ali fakat, referirao sam se samo na religijsku filozofiju i eshatologiju onih koji po svaku cijenu žele da izgrade Hram. U toj priči sam ja i moje vjerovanje/nevjerovanje sasvim nebitan.
To sto teoreticari zavjere misle ima veoma malo veze s mozgom.
-
sekerbay
#13813 Re: IRAN
Da, ako uspiju oslabiti Iran. Ali neće. Iran će izaći još jači.Challenger_ wrote:Ja, pak, mislim da ciljano slabljenje Sirije, Irana (ali i Egipta, HINT - ISIL-ovo divljanje na Sinaju) jesu u funkciji stvaranja atmosfere u kojoj će plan za izgradnju biti ostvariv.
Odnosno da postoji direktna veza između tzv. "Arapskog" nazovi-proljeća i određenih planova u Jerusalimu/Kudsu, te regiji i svijetu.
E sad, bitno je znati da jevrejski mesija ne može/neće doći dok jevreji ne izgrade hram.
Budući da oni strahuju od jakog irana, uraditi će sve da izgrade Hram kako bi došao i mesija s kojim će jevreji, po vlastitom mišljenju, biti nepobjedivi.
- Challenger_
#13814 Re: IRAN
Nebitan tebi ali bitan onima koji žele da ga izgrade. To je činjenica a činjenice nikada nisu bile "teorija zavjere".aratet wrote:Hram je totalno nebitan, ima veoma malo veze s politikom.Challenger_ wrote:
Fakat, ali fakat, referirao sam se samo na religijsku filozofiju i eshatologiju onih koji po svaku cijenu žele da izgrade Hram. U toj priči sam ja i moje vjerovanje/nevjerovanje sasvim nebitan.
- Diwan
#13815 Re: IRAN
Za neke nema lijeka osim dove i nadezvizdan wrote:Sta ima, covjece sklon kritickom promisljanju? Kako se to radi? Moze li svako nauciti ili su potrebne posebne predispozicije?Diwan wrote:http://www.dailymail.co.uk/travel/trave ... ution.html
Inače mi nisu jasni ove ovdašnje ‘bošnje’ ili kako da ih već čovjek zove. Lokalci zastupaju i brane iranske interese bez da imaju ikakve veze sa njima … nemojte samo reči da ste šije i da se o tome radi![]()
![]()
-
aratet
#13816 Re: IRAN
Gdje ti vidis tu cinjenicu, jel ima slika?Challenger_ wrote:Nebitan tebi ali bitan onima koji žele da ga izgrade. To je činjenica a činjenice nikada nisu bile "teorija zavjere".aratet wrote:Hram je totalno nebitan, ima veoma malo veze s politikom.Challenger_ wrote:
- Challenger_
#13817 Re: IRAN
aratet wrote:Gdje ti vidis tu cinjenicu, jel ima slika?
Kakva, bolan, slika? Hoćeš da kažeš da NE ŽELE da izgrade Hram?
-
aratet
#13818 Re: IRAN
Zele, evo 100 godina, i tu ce da se pojavi dedzal.Challenger_ wrote:aratet wrote:Gdje ti vidis tu cinjenicu, jel ima slika?![]()
Kakva, bolan, slika? Hoćeš da kažeš da NE ŽELE da izgrade Hram?
-
The 51st State
#13819 Re: IRAN
celendzer je u pravu, ti hriscanski talibani imaju jak uticaj na americku politiku kada je bliski istok u pitanju, jos im se potrefio ovaj ludak u fotelji, bice zajebano dok je god narandzasti tu.
- Challenger_
#13820 Re: IRAN
Pa žele, naravno da žele. On je (Hram), tako reći, srce njihovog vjerovanja.aratet wrote:Zele, evo 100 godina, i tu ce da se pojavi dedzal.
- arzuhal
#13821 Re: IRAN
Kakav je to Izrael bez Jerusalima kao glavnog grada? A kakav je to Jerusalim bez Hrama glavnog naroda? Pih...
- Challenger_
#13822 Re: IRAN
Tim prije što je uloga Hrama preduslov preduslova u njihovoj eshatologiji. Iznosim činjenicu a ne vrjednosni sud, što Aratet nikako ne može da shvati.arzuhal wrote:Kakav je to Izrael bez Jerusalima kao glavnog grada? A kakav je to Jerusalim bez Hrama glavnog naroda? Pih...
- Kikibombona
#13823 Re: IRAN
Trampa i ekipu oko njega Rusi drze za jaja ili se radi o potpunim idiotima. Moguce je da Rusi imaju inkriminirajuce dokaze o Trampu i na taj nacin ga drze pod kontrolom. Ne moze biti da je lik ovakav debil.
Deklerativna podrska demonstrantima je kao narucena za rezim u Teheranu. Iranski mediji bruje o Trampovoj podrsci demonstrantima sto dovodi do kolebanja mnoge Irance koji mrze satanisticki rezim u Teheranu.
Tramp sere o Iranu i radi za njihove interese. U Iraku su im pomogli da okupiraju Kirkuk. U Siriji su odustali od podrske anti-sirijskim/iranskim dzihadistima, odbijaju mogucnost vojnih udara na Hezbolah, ne zele bombardovati Hute u Jemenu itd.
Svaki Trampov potez kao da je narucen iz Teherana.
Evropski analiticari mudro zakljucuju da se za dobrobit demonstranata trebaju drzati po strani. Deklerativna podrska iz Evrope moze samo ojacati satanisticki rezim u Teheranu. Zato su evropski zvanicnici i mediji veoma tihi glede haosa u Iranu.
S druge strane, Amerikanci pjene i tako huskaju ajatolahove vampire na demonstrante.
Deklerativna podrska demonstrantima je kao narucena za rezim u Teheranu. Iranski mediji bruje o Trampovoj podrsci demonstrantima sto dovodi do kolebanja mnoge Irance koji mrze satanisticki rezim u Teheranu.
Tramp sere o Iranu i radi za njihove interese. U Iraku su im pomogli da okupiraju Kirkuk. U Siriji su odustali od podrske anti-sirijskim/iranskim dzihadistima, odbijaju mogucnost vojnih udara na Hezbolah, ne zele bombardovati Hute u Jemenu itd.
Svaki Trampov potez kao da je narucen iz Teherana.
Evropski analiticari mudro zakljucuju da se za dobrobit demonstranata trebaju drzati po strani. Deklerativna podrska iz Evrope moze samo ojacati satanisticki rezim u Teheranu. Zato su evropski zvanicnici i mediji veoma tihi glede haosa u Iranu.
S druge strane, Amerikanci pjene i tako huskaju ajatolahove vampire na demonstrante.
- Challenger_
#13824 Re: IRAN
Protestantske denominacije u USA su samo fanatični supporteri te ideje. Glavni protagonisti izgradnje, naravno, dolaze iz vjerujućih jevrejskih krugova, kako u Izraelu, tako širom svijeta.The 51st State wrote:celendzer je u pravu, ti hriscanski talibani imaju jak uticaj na americku politiku kada je bliski istok u pitanju, jos im se potrefio ovaj ludak u fotelji, bice zajebano dok je god narandzasti tu.