Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Challenger__
#13801 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Hahahah... , koja komedija... Pored NS, SDA ne mora ništa da piše
!
-
StupskaBitanga
#13802 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
sa ovim
su nadmašili i SDAsitnošićardžijski
-
Revoltage
#13803 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ova NS se prodala jako sitno.
-
rajvosa1
#13804 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Gospodine Kojovicu,
Na lokalnim izborima sam glasao za Nasu stranku kako bih s jedne strane kaznio SDP, a sa druge strane da glas, koliko god jedan glas bio beznacajan, ipak ostane gradjanskoj opciji. Ja vam nisam dao glas za koaliciju sa SDA niti da pravdate lopovske postupke svojih novih koalicionih partnera za poskupljenje komunalija i slicno. Zato moj glas, ma koliko glas jednog pojedinca bio beznacajan, vise nikada necete dobiti. Neka se vasi ljudi udome, za dvije godine, ko god da pobijedi, vi nikome necete biti potrebni. Sada ste imali priliku da postanete prava alternativa, ponudite treci put van matrice SDA-SDP, ali ste ga tako jeftino protracili, zajedno sa SDU.
sve najbolje vam zelim
Na lokalnim izborima sam glasao za Nasu stranku kako bih s jedne strane kaznio SDP, a sa druge strane da glas, koliko god jedan glas bio beznacajan, ipak ostane gradjanskoj opciji. Ja vam nisam dao glas za koaliciju sa SDA niti da pravdate lopovske postupke svojih novih koalicionih partnera za poskupljenje komunalija i slicno. Zato moj glas, ma koliko glas jednog pojedinca bio beznacajan, vise nikada necete dobiti. Neka se vasi ljudi udome, za dvije godine, ko god da pobijedi, vi nikome necete biti potrebni. Sada ste imali priliku da postanete prava alternativa, ponudite treci put van matrice SDA-SDP, ali ste ga tako jeftino protracili, zajedno sa SDU.
sve najbolje vam zelim
- Control panel
#13805 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja,
reci nam koliko je clanova NS istupilo nakon ovog vaseg izdajnickog poteza?
cuo sam da se masovo ispisuju.
-
Innovation
#13806 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Gdje li ima ova prica o poskupljenju osim u Avazu i saopstenjima KO SDP? 
-
Albin Zuhric
#13807 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pogresno ste culi.Control panel wrote:Pedja,
Slagao bih da kazem da nije bilo kritika na samom pocetku, ali su prestale nakon zavrsetka pregovora, cim je cijelom clanstvu objasnjeno o cemu se zapravo radi. Svima je jasno da ce NS predstavnici moci nastaviti svoj rad na nacin kako su to i ocekivali. Za dobre prijedloge vijecnici ce nastaviti da glasaju, ma odakle oni dolazili, a lose da kritikuju i pokusaju oboriti, ma odakle oni dolazili.
P.S
Izvinjavam se ako sam ukrao odgovor Pedji.
- O'zone
- Globalni moderator
#13808 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ooo! Pedja dobio ispomoć! Haj aferim omladino, aferim!
- Control panel
#13809 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ko je tebe sta pitao? i ko si ti da mi odgovaras?Albin Zuhric wrote:Pogresno ste culi.Control panel wrote:Pedja,
Slagao bih da kazem da nije bilo kritika na samom pocetku, ali su prestale nakon zavrsetka pregovora, cim je cijelom clanstvu objasnjeno o cemu se zapravo radi. Svima je jasno da ce NS predstavnici moci nastaviti svoj rad na nacin kako su to i ocekivali. Za dobre prijedloge vijecnici ce nastaviti da glasaju, ma odakle oni dolazili, a lose da kritikuju i pokusaju oboriti, ma odakle oni dolazili.
P.S
eto kada si se vec javio. a sta ste im objasnili, da je koalicija tehnicke prirode. tj. prodali ste ideale za fotelje par ljudi i izdali clanstvo i simpatizere. zbog takvog stava vi niste pozeljni nikome u koaliciji. nikad covjek ne zna kada cete mu zabiti noz u ledja. sdp-u ste ga vec jedno zabili pa nisu htjeli da im se to jos jednom desi.
sta bi sa onom pedjinom. nasa platforma je izbacivanje SDA iz vlasti.
- Challenger__
#13810 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Control panel wrote:
ko je tebe sta pitao?
-
rajvosa1
#13811 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Sve ce vam se samo kazati kad dobijete racune. Ali posto ce vam ih poslati vasi, vjerujem da ce te rado platiti.Innovation wrote:Gdje li ima ova prica o poskupljenju osim u Avazu i saopstenjima KO SDP?
- budva
#13812 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Control panel wrote:ko je tebe sta pitao? i ko si ti da mi odgovaras?Albin Zuhric wrote:Pogresno ste culi.Control panel wrote:Pedja,
P.S
eto kada si se vec javio. a sta ste im objasnili, da je koalicija tehnicke prirode. tj. prodali ste ideale za fotelje par ljudi i izdali clanstvo i simpatizere. zbog takvog stava vi niste pozeljni nikome u koaliciji. nikad covjek ne zna kada cete mu zabiti noz u ledja. sdp-u ste ga vec jedno zabili pa nisu htjeli da im se to jos jednom desi.
sta bi sa onom pedjinom. nasa platforma je izbacivanje SDA iz vlasti.
- vee-jay
#13813 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Challenger__ wrote:Control panel wrote:
ko je tebe sta pitao?![]()
![]()
![]()
- Co0l
#13814 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
SDP-ovac o zabijanju nozeva u ledja iliti ga kurva o postenju...
-
ime_kojeg_nema
#13815 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
sdp-ovci o zabijanju noza u ledjaControl panel wrote: nikad covjek ne zna kada cete mu zabiti noz u ledja. sdp-u ste ga vec jedno zabili pa nisu htjeli da im se to jos jednom desi.
-
Pedja Kojovic
#13816 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Albin Zuhric je generalni sekretar Nase stranke.
p.k.
p.k.
- FOČANSKI PROPISI
#13817 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nadam se da je NAŠA STRANKA posljednja zabluda Bošnjačkog naroda.ime_kojeg_nema wrote: sdp-ovci o zabijanju noza u ledja. pa vi ste zabili noz u ledja nadi da u ovoj zemlji uopste moze biti bolje. prvi udarac ste zadali koaliranjem sa sda i onim crnokosuljasima, drugi i dublji kada ste se spajdasili sa radoncicem, a sporazumom sa snsd-om ste definitivno usmrtili svaku nadu. da ne nabrajam ostale, kolateralne grijehe vaseg djelovanja...
- Ricken
#13818 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ovakvo razmišljanje i ovakve konstrukcije su najbolji pokazatelj uspjeha Radovanove vizije BiH iz 90ih godina.FOČANSKI PROPISI wrote:Nadam se da je NAŠA STRANKA posljednja zabluda Bošnjačkog naroda.ime_kojeg_nema wrote: sdp-ovci o zabijanju noza u ledja. pa vi ste zabili noz u ledja nadi da u ovoj zemlji uopste moze biti bolje. prvi udarac ste zadali koaliranjem sa sda i onim crnokosuljasima, drugi i dublji kada ste se spajdasili sa radoncicem, a sporazumom sa snsd-om ste definitivno usmrtili svaku nadu. da ne nabrajam ostale, kolateralne grijehe vaseg djelovanja...
-
rajvosa1
#13819 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A Nasa stranka onda pocela slijediti istu matricu kao SDP i zabila noz u ledja svojim glasacima.ime_kojeg_nema wrote:sdp-ovci o zabijanju noza u ledjaControl panel wrote: nikad covjek ne zna kada cete mu zabiti noz u ledja. sdp-u ste ga vec jedno zabili pa nisu htjeli da im se to jos jednom desi.. pa vi ste zabili noz u ledja nadi da u ovoj zemlji uopste moze biti bolje. prvi udarac ste zadali koaliranjem sa sda i onim crnokosuljasima, drugi i dublji kada ste se spajdasili sa radoncicem, a sporazumom sa snsd-om ste definitivno usmrtili svaku nadu. da ne nabrajam ostale, kolateralne grijehe vaseg djelovanja...
- FOČANSKI PROPISI
#13820 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Zašto onda Naša Stranka kad već ima SDA?Ricken wrote: Ovakvo razmišljanje i ovakve konstrukcije su najbolji pokazatelj uspjeha Radovanove vizije BiH iz 90ih godina.
- Banksy
#13821 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Vrlo ružan komentar.Challenger__ wrote: Denis me asocira na provincijskog imama sa sekularnim imidžom. Stajling provincijskog imama koji je doktorirao u Bernu![]()
Uopće nema taj ''stajling'', a i da ima, ne vidim kakve veze to ima s njegovim djelima i kome je to uopće važno.
Sve ti se pobrkalo ... fizička pojava, habitus i arhetip ...Challenger__ wrote:
gledajući malo dublje, na jednoj psihološkoj, intelektualnoj i duhovnoj ravni, samo Dino Mustafić i Peđa nemaju SDA habitus, dok su Danis i Denis, iz moje vizure, prototipovi, da ne kažem arhetipovi SDA-SBiH inteligencije.
Doživotni direktor MESS-a, Dino Mustafić, je godinama jeo SDA hljeb, a nakon toga i onaj SDP-ov, dok je kod Danisa vrlo teško govoriti o bilo kakvoj inteligenciji, a kamoli svrstavati ga u ove ili one arhetipove ... itd ...
- vee-jay
#13822 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Mali off, posto se spominju imena:
Danis i Dino su po meni veci i od NS i od svih politickih stranaka i greska je sto su usli u politiku. Kultura je puno plemenitiji proizvod civilizacije koji ne bira strane nego je iznad njih. Jednom u politici, spustas se na "njihov" nivo (no offense Pedja). Ja znam da gledati i biti pasivan, ne ciniti nista nije moguce ako te iznutra vuce, ali ako su vec u situaciji da ih svijet slusa i vidi kao umjetnike (biti uspjesan u umjetnosti je, za razliku na politku, plod znanja, umijeca i rada) mudrije je koristiti binu (i ono oko bine) za svoju borbu.
Danis i Dino su po meni veci i od NS i od svih politickih stranaka i greska je sto su usli u politiku. Kultura je puno plemenitiji proizvod civilizacije koji ne bira strane nego je iznad njih. Jednom u politici, spustas se na "njihov" nivo (no offense Pedja). Ja znam da gledati i biti pasivan, ne ciniti nista nije moguce ako te iznutra vuce, ali ako su vec u situaciji da ih svijet slusa i vidi kao umjetnike (biti uspjesan u umjetnosti je, za razliku na politku, plod znanja, umijeca i rada) mudrije je koristiti binu (i ono oko bine) za svoju borbu.
Last edited by vee-jay on 29/12/2012 14:42, edited 1 time in total.
-
ime_kojeg_nema
#13823 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
rajvosa1 wrote:A Nasa stranka onda pocela slijediti istu matricu kao SDP i zabila noz u ledja svojim glasacima.
Mozda, ali steta koju je SDP napravio svojim potezima je neuporediva sa "stetom" koju je prouzrocila NS.
-
Pedja Kojovic
#13824 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
22. sjednica SKS - Nova Vlada, nova nafaka
Autor: Pedja Kojovic dana Čet, 27/12/2012 - 23:35
Moram reci da sam iznenadjen i smatram vrlo neodgovornim i indikativnim cinjenicu da premijer ovaj dio sjednice, na kojoj poslanici postavljaju pitanja Vladi, na prvoj radnoj sjednici od svog izbora na tu funkciju ne smatra dovoljno vaznim da bi nas pocastvovao svojim prisustvom.
Ali da se vratim razlogu zbog kojeg sam se javio. Prije dvije godine smo pokrenuli inicijativu vezanu za ukidanje diskriminacije protiv Ostalih u KS. Prosli smo sve birokratske, tehnicke i politicke prepreke koje su pred nju postavljene.
Amandmani na Ustav KS koji, barem djelimicno, ukidaju, tu diskriminaciju su napisani, odrzana je javna rasprava, ustavnopravna komisija je dala zeleno svijetlo i proslijedila gotov tekst Vladi. Mnogi su ulozili mnogo truda da bi se to postiglo. Poslanica Srna, gospodin Brigic a posebno bivsi premijer Music. Necu naravno ovdje iznositi ono sto mi je premijer Zeljkovic neformalno, prije sjednice odgovorio, ali cu reci sljedece. Ne smije pitanje Ostalih i ukidanje diskiriminacije protiv njih biti taoc dnevnopolitickih, uskostranackih interesa. Zbog toga zahtjevam, da se amandmani na Ustav KS nadju na sljedecoj sjednici SKS-a i to kao prva tacka.
Na cetvrtoj sjednici SKS, odnosno na njenom nastavku, tadasnja Vlada koju su cinili SDP i SDA, donijela je odluka da se broj ljudi u skupstinama javnih preduzeca poveca. Nasa stranka je tada iznijela svoj stav da taj potez predstavlja dodatno i nepotrebno trosenje poreskog novca i nije efikasan nacin da se kriminalu u tim preduzecima stane u kraj.
Tadasnja Vlada je, medjutim, svoj prijedlog branila argumentima da ce povecani broj clanova znaciti vecu demokraticnost i transparentnost i, sto su posebno isticali, smanjiti mogucnost da dva ili tri covjeka de facto upravljaju javnim dobrima ogromne novcane vrijednosti. Danas Vlada na celu SDA-ovim premijerom, koristeci argumente Nase stranke, trazi da se broj clanova ovih skupstina smanji.
Dakle, Ili je prethodna odluka, ona o povecanju broja clanova, bila motivirana zeljom da se zatecena upravljacka struktura nadjaca novim clanovima, ili je jednostavno receno broj kadrova koje su stranke u tadasnjoj Vladi morale uhljebiti zahtijevao da se broj clanova skupstina poveca ili…
Kada jedna stranka trazi povecanje, a par mjeseci kasnije smanjene clanova u upravljackim strukturama javnih preduzeca, a nista se u sektoru o kojem se radi, u medjuvremenu, nije promjenilo onda su motivi
ostavljeni slobodnim kuloarskim interpretacijama...
Tako ce vjerovatno biti i sa ovom odlukom nove vlade.
Zato bih molio da predlagaca da nam objasni zasto argumenti koji su iznosili onda kada su povecali broj clanova u skupstinama vise ne vaze.
Stanje ne valja, odgovara premijer, i vi kada hocete da ga promjenite, onda vas optuzuju za neke hipoteticke kriminale.
Razumijem ovu vasu opasku, kazem premijeru i shvatam da je za promjene potrebno garantovati predlagacu prezumpciju nevinosti, da tako kazem, ali isto tako razumijem i skepsu o kojoj govore poslanici. Ta bi se sumnja barem djelimicno otklonila da ste zajedno sa ovom odlukom iznijeli i kriterije po kojima ce od sadasnjih pet clanova skupstina javnih preduzeca na toj poziciji zadrzati samo tri.
Tokom diskusije o ovoj tacki dnevnog reda, poslanik Fazlija, po meni bez ikakvog povoda, izjavljuje kako je Nasa stranka "prodala dusu". Taj sam njegov komentar na pocetku svoje sljedece diskusije nazvao "jos jednim intelektualnim promasajem". Poslanik Fazlija je trazio da ga predsjedavajuci zastiti od uvreda poput mog komentara i kada je shvatio da nikome nije jasno o cemu prica, zatrazio u ime kluba SDP pauzu od pola sata.
Posljednjih nekoliko dana, citajuci SDP-ova saopstenja u kojima napadaju Nasu stranku optuzujuci je za borbu protiv Deda Mraza, za povratak Arzije Mahmutovic, itd. imao sam utisak kao da je neki uvrijedjeni tinejdzer ukrao memorandum i pecat KO SDP-a i u njihovo ime poceo da izdaje glupava, uglavnom smijesna, saopstenja.
Danasnji istup poslanika Fazlije me uvjerio da to nije tacno. Nazalost.
p.k.
Autor: Pedja Kojovic dana Čet, 27/12/2012 - 23:35
Moram reci da sam iznenadjen i smatram vrlo neodgovornim i indikativnim cinjenicu da premijer ovaj dio sjednice, na kojoj poslanici postavljaju pitanja Vladi, na prvoj radnoj sjednici od svog izbora na tu funkciju ne smatra dovoljno vaznim da bi nas pocastvovao svojim prisustvom.
Ali da se vratim razlogu zbog kojeg sam se javio. Prije dvije godine smo pokrenuli inicijativu vezanu za ukidanje diskriminacije protiv Ostalih u KS. Prosli smo sve birokratske, tehnicke i politicke prepreke koje su pred nju postavljene.
Amandmani na Ustav KS koji, barem djelimicno, ukidaju, tu diskriminaciju su napisani, odrzana je javna rasprava, ustavnopravna komisija je dala zeleno svijetlo i proslijedila gotov tekst Vladi. Mnogi su ulozili mnogo truda da bi se to postiglo. Poslanica Srna, gospodin Brigic a posebno bivsi premijer Music. Necu naravno ovdje iznositi ono sto mi je premijer Zeljkovic neformalno, prije sjednice odgovorio, ali cu reci sljedece. Ne smije pitanje Ostalih i ukidanje diskiriminacije protiv njih biti taoc dnevnopolitickih, uskostranackih interesa. Zbog toga zahtjevam, da se amandmani na Ustav KS nadju na sljedecoj sjednici SKS-a i to kao prva tacka.
Na cetvrtoj sjednici SKS, odnosno na njenom nastavku, tadasnja Vlada koju su cinili SDP i SDA, donijela je odluka da se broj ljudi u skupstinama javnih preduzeca poveca. Nasa stranka je tada iznijela svoj stav da taj potez predstavlja dodatno i nepotrebno trosenje poreskog novca i nije efikasan nacin da se kriminalu u tim preduzecima stane u kraj.
Tadasnja Vlada je, medjutim, svoj prijedlog branila argumentima da ce povecani broj clanova znaciti vecu demokraticnost i transparentnost i, sto su posebno isticali, smanjiti mogucnost da dva ili tri covjeka de facto upravljaju javnim dobrima ogromne novcane vrijednosti. Danas Vlada na celu SDA-ovim premijerom, koristeci argumente Nase stranke, trazi da se broj clanova ovih skupstina smanji.
Dakle, Ili je prethodna odluka, ona o povecanju broja clanova, bila motivirana zeljom da se zatecena upravljacka struktura nadjaca novim clanovima, ili je jednostavno receno broj kadrova koje su stranke u tadasnjoj Vladi morale uhljebiti zahtijevao da se broj clanova skupstina poveca ili…
Kada jedna stranka trazi povecanje, a par mjeseci kasnije smanjene clanova u upravljackim strukturama javnih preduzeca, a nista se u sektoru o kojem se radi, u medjuvremenu, nije promjenilo onda su motivi
ostavljeni slobodnim kuloarskim interpretacijama...
Tako ce vjerovatno biti i sa ovom odlukom nove vlade.
Zato bih molio da predlagaca da nam objasni zasto argumenti koji su iznosili onda kada su povecali broj clanova u skupstinama vise ne vaze.
Stanje ne valja, odgovara premijer, i vi kada hocete da ga promjenite, onda vas optuzuju za neke hipoteticke kriminale.
Razumijem ovu vasu opasku, kazem premijeru i shvatam da je za promjene potrebno garantovati predlagacu prezumpciju nevinosti, da tako kazem, ali isto tako razumijem i skepsu o kojoj govore poslanici. Ta bi se sumnja barem djelimicno otklonila da ste zajedno sa ovom odlukom iznijeli i kriterije po kojima ce od sadasnjih pet clanova skupstina javnih preduzeca na toj poziciji zadrzati samo tri.
Tokom diskusije o ovoj tacki dnevnog reda, poslanik Fazlija, po meni bez ikakvog povoda, izjavljuje kako je Nasa stranka "prodala dusu". Taj sam njegov komentar na pocetku svoje sljedece diskusije nazvao "jos jednim intelektualnim promasajem". Poslanik Fazlija je trazio da ga predsjedavajuci zastiti od uvreda poput mog komentara i kada je shvatio da nikome nije jasno o cemu prica, zatrazio u ime kluba SDP pauzu od pola sata.
Posljednjih nekoliko dana, citajuci SDP-ova saopstenja u kojima napadaju Nasu stranku optuzujuci je za borbu protiv Deda Mraza, za povratak Arzije Mahmutovic, itd. imao sam utisak kao da je neki uvrijedjeni tinejdzer ukrao memorandum i pecat KO SDP-a i u njihovo ime poceo da izdaje glupava, uglavnom smijesna, saopstenja.
Danasnji istup poslanika Fazlije me uvjerio da to nije tacno. Nazalost.
p.k.
-
convict
#13825 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ja sam (još uvijek) član NS i laž je da je članstvu bilo šta objašnjeno, izuzev Peđinih pokušaja da to uradi na ovom forumu. Član sam samo formalno jer nisam od Peđe dobio odgovor na koji način se zvanično istupa iz stranke, ali na kraju to nije ni bitno jer u mojoj opštini (Novi Grad) ne postoji bilo kakva komunikacija između članstva i opštinskog odbora, tako da me za stranku veže samo pristupnica iz aprila 2008. godine (dakle od samog osnivanja). Vjeruj mi da je ovakvih kao ja mnogo i što prije to uvidite manje ćete se razočarati nakon narednih izbora.Albin Zuhric wrote:Pogresno ste culi.Control panel wrote:Pedja,
P.S