Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
ferratilis

#13801 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ferratilis »

zomri wrote:Top of the lake je u drugoj sezoni toliki pajl of šit da je to covjeku prosto nevjerovatno.
Zasto? Meni nije bila toliko losa. Doduse, potpuno odudara od atmosfere prve sezone ali nije bas pile of shit :-?
zomri

#13802 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

ferratilis wrote:
zomri wrote:Top of the lake je u drugoj sezoni toliki pajl of šit da je to covjeku prosto nevjerovatno.
Zasto? Meni nije bila toliko losa. Doduse, potpuno odudara od atmosfere prve sezone ali nije bas pile of shit :-?
meni katastrofa. odustao nakon 3 epizode. likovi karikature, onaj klub neženja ili šta već je za povratiti koliko je loše napisano, odglumljeno, ma sve. svi muški likovi kreteni, a većina ženskih na nivou karikatura. strašno!
omar little

#13803 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

stani ba. jel to ta druga sezona izasla vec? kako, pise u septembru premijera na sundance kanalu?
ferratilis

#13804 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ferratilis »

zomri wrote:
ferratilis wrote:
meni katastrofa. odustao nakon 3 epizode. likovi karikature, onaj klub neženja ili šta već je za povratiti koliko je loše napisano, odglumljeno, ma sve. svi muški likovi kreteni, a većina ženskih na nivou karikatura. strašno!
Klub nezenja ti je vise ubacen kao plot device da dovede do finala, necu da ti spojlam, ali preporucujem da odgledas sve i bice ti jasno. Vrijedi pogledati sezonu zbog Elisabeth Moss, Gwendoline Christie i onog Nijemca, on je odlicno odglumio psihopatu. Preporucujem seriju svima, nije na nivou prve sezone, ali itekako vrijedi pogledati.
ferratilis

#13805 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ferratilis »

omar little wrote:stani ba. jel to ta druga sezona izasla vec? kako, pise u septembru premijera na sundance kanalu?
Ja odgledao prije mjesec, mozda i vise :D Pisao sam ovdje da ima na torrentima, ali mozda ti je promaklo :)
zomri

#13806 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

omar little wrote:stani ba. jel to ta druga sezona izasla vec? kako, pise u septembru premijera na sundance kanalu?
Ima se na internetima pogledati sve. Hajde batali američke izvore i pogledaj to, baš me zanima mišljenje. Trebalo bi da ima na iPlayeru pošto se već izvrtila u UK. Proxy lagano i eto te gledaš ;-)
tempuser

#13807 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by tempuser »

Ubilo se za kisno nedjeljno poslijepodne

Image

i prakticno nastavak

Image
zomri

#13808 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

ferratilis wrote:
Klub nezenja ti je vise ubacen kao plot device da dovede do finala, necu da ti spojlam, ali preporucujem da odgledas sve i bice ti jasno. Vrijedi pogledati sezonu zbog Elisabeth Moss, Gwendoline Christie i onog Nijemca, on je odlicno odglumio psihopatu. Preporucujem seriju svima, nije na nivou prve sezone, ali itekako vrijedi pogledati.
Ne zanima me ni najmanje. Probao 2x četvrtu odgledati, skontam da me zaboli šta će se desiti i ugasim. Toliko toga dobrog ima za gledati da trošim vrijeme na sub par tričarije.
sig_garret

#13809 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by sig_garret »

Image
Top of the lake - China Girl
Dobra serija
Trebalo mi je malo dok sam skonto da ne gledam detektivsku seriju, nego ironičnu crnu komediju
koja se na pravi nacin ruga danasnjim australijancima
omar little

#13810 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

zomri wrote:
Ima se na internetima pogledati sve. Hajde batali američke izvore i pogledaj to, baš me zanima mišljenje. Trebalo bi da ima na iPlayeru pošto se već izvrtila u UK. Proxy lagano i eto te gledaš ;-)
oke, pogledam.
omar little

#13811 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

gotov veep nakon iduce sezone. otkazali.
znaci u 2018. hbo ostaje bez dvije sto eyeballs sto bukvalno cash cows, got i veep. bice zanimljivo.
karanana

#13812 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

A ovo je onaj pichich offred iz handsmaida u ovom top of the lake.
Pogledah pilot the deuce, dobra i interesantna serija. Vidjecemo kako ce se stvari odvijati i zapetljavati. Solidna scenografija i prikaz ulica ny 1970ih. Valjda.
Puno fake chuna za sad. Dvije fake i jedna mini prirodna. Bljak. Valjda ce smanjiti chune a povecati film time sikicama i pichichima.
Tito_i_Partija

#13813 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tito_i_Partija »

omar little wrote:gotov veep nakon iduce sezone. otkazali.
znaci u 2018. hbo ostaje bez dvije sto eyeballs sto bukvalno cash cows, got i veep. bice zanimljivo.
https://tvseriesfinale.com/tv-show/hbo- ... ngs-33447/

Veep jeste prilicno popularan, al' se ne moze opisat' k'o neki cash cow. Odlazak GoT sa scene znaci da HBO treba da dobro zavuce rukave. Dosta toga sada visi na True Detective, Westworld, i Ballers, a ko zna da li ce ijedna od tih 3 ici dalje od 2018 godine. Mislim i da se Silicon Valley takodjer blizi kraju, sto ce im dodatno otezat' fiskalnu situaciju. Vinyl prop'o k'o zeton, nadajmo se da ce The Deuce bit' veliki hit.

No, mene interesuje sta bi sa ovim:

https://tvseriesfinale.com/tv-show/ribb ... ed-series/
omar little

#13814 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

veep im je jedina velika komedija koju imaju, gledanost i nagrade. hbo cijeni kritiku i nagrade u tom smislu je veep cash cow. bukvalni cash cow je normalno got.

nemaju oni narocitih financijskih problema, nisam na to mislila nego na lajnap. bez ova dva nemaju flagship show niti u drami niti u komediji. vise se netflix treba brinuti za financijsku situaciju nego hbo.
omar little

#13815 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

a sto se tice tog zadnjeg, to se stalno desava. pristanu na seriju pa se predomisle. milch je dobio zeleno svjetlo za shadow country sa jeff bridgesom, napisao, cini mi se, vise od pola epizoda sezone u medjuvremenu doslo do smjene u hbo programming i odustali od ekranizacije.
SanskiBiser

#13816 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

karanana wrote:A ovo je onaj pichich offred iz handsmaida u ovom top of the lake.
Pogledah pilot the deuce, dobra i interesantna serija. Vidjecemo kako ce se stvari odvijati i zapetljavati. Solidna scenografija i prikaz ulica ny 1970ih. Valjda.
Puno fake chuna za sad. Dvije fake i jedna mini prirodna. Bljak. Valjda ce smanjiti chune a povecati film time sikicama i pichichima.

Barem su sise bez silikona - nechural. :lol:
karanana

#13817 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

Da. Interesuje me kako ce pokazati zenski intimni dio. Da li ce biti autenticno za to doba? Mislim da brijanje i waxiranje jos nije bilo u modi. Shuma dole bi trebala da bude.
Tito_i_Partija

#13818 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tito_i_Partija »

omar little wrote:veep im je jedina velika komedija koju imaju, gledanost i nagrade. hbo cijeni kritiku i nagrade u tom smislu je veep cash cow. bukvalni cash cow je normalno got.
Veep jeste velika po nagradama, al' po gledanosti realno nije vise ono sto je bila. Po brojkama nije cak plasirana ni u top 5 HBO komedija ove godine po gledanosti.
omar little

#13819 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

Tito_i_Partija wrote:
omar little wrote:veep im je jedina velika komedija koju imaju, gledanost i nagrade. hbo cijeni kritiku i nagrade u tom smislu je veep cash cow. bukvalni cash cow je normalno got.
Veep jeste velika po nagradama, al' po gledanosti realno nije vise ono sto je bila. Po brojkama nije cak plasirana ni u top 5 HBO komedija ove godine po gledanosti.
veep je njihov flagship show i vise nego zadovoljni su bili s njim. gledanosti kakve jeste. producenti su ga otkazali, ne hbo.
So What!

#13820 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by So What! »

Još uvijek ne znam kako ovo nije postao hype gledati:

Image
dale cooper

#13821 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote:
omar little wrote:gotov veep nakon iduce sezone. otkazali.
https://tvseriesfinale.com/tv-show/hbo- ... ngs-33447/

Veep jeste prilicno popularan, al' se ne moze opisat' k'o neki cash cow. Odlazak GoT sa scene znaci da HBO treba da dobro zavuce rukave. Dosta toga sada visi na True Detective, Westworld, i Ballers, a ko zna da li ce ijedna od tih 3 ici dalje od 2018 godine. Mislim i da se Silicon Valley takodjer blizi kraju, sto ce im dodatno otezat' fiskalnu situaciju. Vinyl prop'o k'o zeton, nadajmo se da ce The Deuce bit' veliki hit.

No, mene interesuje sta bi sa ovim:

https://tvseriesfinale.com/tv-show/ribb ... ed-series/
Mislim da su Nolanovi već rekli da je priča koju namjeravaju ispričati ograničenog trajanja. Biću iznenađen ako bude
više od tri sezone. True Detective je kockanje nakon neuspjeha druge sezone i Pizzolatto bi se mogao vratiti u
klub gladnih pisaca ako zasere stvar. Što omarka reče, ne znam šta mu treba da na sebe preuzima i režisersku ulogu.
Ne znam koliko mu je to pametan potez. :roll:
Tito_i_Partija

#13822 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote: Mislim da su Nolanovi već rekli da je priča koju namjeravaju ispričati ograničenog trajanja. Biću iznenađen ako bude
više od tri sezone. True Detective je kockanje nakon neuspjeha druge sezone i Pizzolatto bi se mogao vratiti u
klub gladnih pisaca ako zasere stvar. Što omarka reče, ne znam šta mu treba da na sebe preuzima i režisersku ulogu.
Moguce je da je Nic relativni neuspjeh druge sezone uspjesno svalio na rezisere, pa bi sada da to sam odradi. U jednu ruku i ima veze, mislim vat da fak, doveli jebenog Justin Lin-a iz Fast and the Furious da im rezira prvu i drugu epizodu. :roll:

Samo se nadam da su skontali da im je Fukunaga bio nesto najbolje sto im se moglo desit' za ovu seriju, vise cak i od Woodersona (kojeg svi na sva usta hvale).
Tito_i_Partija

#13823 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tito_i_Partija »

So What! wrote:Još uvijek ne znam kako ovo nije postao hype gledati:
Zato sto uzasno kasnis. Davnih dana smo ovo prodiskutovali do bola.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#13824 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jimmy McNulty »

omar little wrote: s.w.a.t. 2 nov

kreator southlanda (dobra serija), producent the shielda (bezze totalno sou :D), zanimljiva ideja. network. mislim da ce ovo zadnje prevagnuti i umjesto interesantnong pogleda na prirodu policije, odnosa sa zajednicom cije su dio i neizbjeznih rasnih tenzija cemo dobiti mediokritetni proizvod za paradu manekena. glavni glumac mi je vec krindzi iz reklame njhh
Kad ovo izlazi?
dale cooper

#13825 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote:
dale cooper wrote: Mislim da su Nolanovi već rekli da je priča koju namjeravaju ispričati ograničenog trajanja. Biću iznenađen ako bude
Moguce je da je Nic relativni neuspjeh druge sezone uspjesno svalio na rezisere, pa bi sada da to sam odradi. U jednu ruku i ima veze, mislim vat da fak, doveli jebenog Justin Lin-a iz Fast and the Furious da im rezira prvu i drugu epizodu. :roll:

Samo se nadam da su skontali da im je Fukunaga bio nesto najbolje sto im se moglo desit' za ovu seriju
, vise cak i od Woodersona (kojeg svi na sva usta hvale).
Problem je što se Nic nije baš slagao sa Fukunagom, što je i razlog što nisu zajedno radili na drugoj sezoni. Imam
osjećaj da je Nicov ego ogroman.
Post Reply