HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#13801 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Iza Horizonta wrote:
AdrianMole wrote:
hrasno38 wrote:hahahaha sad na HS-u nigdje onog obavjestenja od jucer......

http://www.hs-hkb.ba/novosti/
Očito su ih prenerazile mahom negativne kritike. :-) Treba imati na umu da ubacivanje kanala sigurno nije još gotovo.Bit će još ponešto dok se mreža u dobroj mjeri ne izjednači.Ono što se osjetno vidi jeste kako je znatno manje filmskih kanala.Pinkovim filmskim kanalima možemo zamjeriti
kvalitetu slike,seljenje filmova sa kanala na kanal,ali sve u svemu,čisto fizička količina filmskog materijala je prilična.Hoćemo M1,M1 Gold,Kino Tv,Cinemaniu,CBS Dramu,BBC earth,Cinemax,Cinestar Premiere....Evo,velikodušno nudimo svim ostalim Telemachovcima Cinema Tv i Eurochannel :-D
CBS Dramu,BBC earth,Cinemax imaš u telemah ponudi
Kad predjes na Telemach......sad nema u semi HS-a
hrasno38

#13802 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Iza Horizonta wrote:
hrasno38 wrote:
pa već ste telemah, pisali smo već u vezi toga i na ovoj stranici, dakle raskineš ugovor sa HS i potpišeš novi sa telemahom i imaš sve kanale iz programske šeme telemaha!!Naravno zavisno koji paket uzmeš!!
To znam ali jos uvijek koliko sam vidio ljudi ne trce bas da raskidaju ugovore i cekaju neke konkretne stvari...vidis da se ovo svasta nesta mijenja iz sata u sat:) I ako sam Telemach a HS je vlasnistvo Telemacha koji klinac onda imam da raskidam ugovor sa nekim ko vise ne postoji??? Nije to bas sve tako izgleda i nisam uopste siguran da HS nece nastaviti da postoji u nekom svojstvu i obliku i sa svojim nekim ponudama.
kakaljin

#13803 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Iza Horizonta wrote:
hrasno38 wrote:
pa već ste telemah, pisali smo već u vezi toga i na ovoj stranici, dakle raskineš ugovor sa HS i potpišeš novi sa telemahom i imaš sve kanale iz programske šeme telemaha!!Naravno zavisno koji paket uzmeš!!
Jos nije pustena sema od telemacha vec je trenutno hibridna sema.

Odgovori mi sta bi ti uradio da ti ukinu kanale koji ti najvise gledas. Kao sto ukidaju vecini ovdje sto se bune, a zele da gledaju i ostale kanale i hoce da plate da bi gledali sve kanale koje postoje na teritoriji BiH,

Popusti nas koji se bunimo za kanale, vec ako neces da i ti trazis jos kanala nemoj nama onemugacavati da trazimo ono sto zelimo da gledamo.
Zastozato

#13804 Re: HS kablovska

Post by Zastozato »

Filmove ne gledam ali Arena kanali su meni bolji od Sport klub kanala jer prenose italijansku ligu (Dzeko, Pjanic, Lulic i Zukanovic), regionalne lige (Zelju - doduse rijetko, Dinamo, Hajduk), ligu prvaka, evropsku ligu. Sta mi nudi Sport klub kad ne volim engleske i spanske klubove osim Evertona. NBA ligu sve manje pratim jer su utakmice jako kasno, a ako bas zelim gledati, uglavnom play off, uvijek mozes naci stream na internetu.
hrasno38

#13805 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Iza Horizonta wrote:
hrasno38 wrote:
To znam ali jos uvijek koliko sam vidio ljudi ne trce bas da raskidaju ugovore i cekaju neke konkretne stvari...vidis da se ovo svasta nesta mijenja iz sata u sat:) I ako sam Telemach a HS je vlasnistvo Telemacha koji klinac onda imam da raskidam ugovor sa nekim ko vise ne postoji??? Nije to bas sve tako izgleda i nisam uopste siguran da HS nece nastaviti da postoji u nekom svojstvu i obliku i sa svojim nekim ponudama.
Mislim da je najbolje da nazoveš 1360 i pitaš šta te intersuje
Vjeruj mi da 1360 u ovom trenutku ne zna gdje je supalj sto se tice HS-a i njegovih korisnika i najednostvnije sto mogu da mi kazu je da raskinem ugovoror sa HS-om i potpisem novi sa njima sto si mi i ti rekao medjutim ko zurio vrat slomio. Ja mislim da HS kao prvo nije niti sekunde beznacajan kablovski operater jer negdje procitah da ima 70.000 korisnika koji su bez ikakvog pitanja potpali pod nekog drugog. Bilo bi jako dobro da ti korisnici jasno artikulisu svoje zahtjeve, zadovoljstvo ili nezadovoljstvo, pitanja pa i zahtjeve prema TM jer ako se to ne bude fermalo TM ce dobiti velike velike probleme koji ce se na zalost lomiti preko ledja onih malih radnika TM-a.
kakaljin

#13806 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Iza Horizonta wrote:I evo da citiram @CrniVrag sa telemah teme pojasnio čovjek još bolje:

Evo kako stvari stoje za Arene i Pinkove.

Arena Sport prije svega traži od kablovskog operatera da prijavi broj korisnika, i na osnovu toga se pravi ugovor.

Ako kablovski operater ima velik broj korisnika, onda oni uslovljavaju da kod tog operatera u ponudi ne smiju biti kanali iz Sport Klub grupacije. Arena također uslovljava da se osnovni kanal nalazi u kablovskoj ponudi, a ostali da idu u dodatni paket, i da se raskine ugovor sa Sport Klubom.

Ako kablovski ili IPTV operater ima manji broj korisnika i Sport Klub kanale, onda Arena nudi ugovor.

Što se Pink kanala tiče, Pink Company zahtjeva da im se mjesečno plaća 1 KM od svakog korisnika i da najmanje 5 Pink kanala ide u osnovnu kablovsku ponudu.

http://forum.klix.ba/telemach-all-about ... #p12110958
Sta je pojasnio kada ovo nije istina sto je napisano.
Astrix

#13807 Re: HS kablovska

Post by Astrix »

Zastozato wrote:Filmove ne gledam ali Arena kanali su meni bolji od Sport klub kanala jer prenose italijansku ligu (Dzeko, Pjanic, Lulic i Zukanovic), regionalne lige (Zelju - doduse rijetko, Dinamo, Hajduk), ligu prvaka, evropsku ligu. Sta mi nudi Sport klub kad ne volim engleske i spanske klubove osim Evertona. NBA ligu sve manje pratim jer su utakmice jako kasno, a ako bas zelim gledati, uglavnom play off, uvijek mozes naci stream na internetu.
Ja cekam sve dok imam Arene, onog trenutka kad ih ukinu ili mi pocnu nesto uslovljavati prelazim na Moja TV, malo sam pregledao pakete nije neka bajka ali ima ono sto meni treba. A u mojoj ulici ima vec nekoliko novih korisnika Moja TV...
Emx

#13808 Re: HS kablovska

Post by Emx »

Ja nemam sta drugo da uzmem - nijedan drugi provajder ne postoji na mojoj lokaciji, a ADSL ne bih ni u ludilu, vjerujem da ima jos takvih korisnika i jednostavno ce se morati pomirit sa ovim :izet: :izet: :izet: :izet:
kakaljin

#13809 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

nepoznato1 wrote:Ja nemam sta drugo da uzmem - nijedan drugi provajder ne postoji na mojoj lokaciji, a ADSL ne bih ni u ludilu, vjerujem da ima jos takvih korisnika i jednostavno ce se morati pomirit sa ovim :izet: :izet: :izet: :izet:
To znaci da imas monopolistu u svom kraju i da te moze derati kako hoce i uslovljavati te, a vecina normalnih se ovdje bori da ni jedan operater ne bude monopolista vec da imas mogucnost birati koga hoces i da svi operateri imaju u ponudi kanale koji su dostupni u BiH i da biras operatera koji je tebi povoljniji.
old_spice

#13810 Re: HS kablovska

Post by old_spice »

Jutros slusam radio u autu, slucajno stavim na bn radio, kad obavjestenje za korisnike kablovskih televizija hs i telemach u sarajevu, kazu kanali bn televizije se emituju potpuno besplatno i da je laz sto su oni naveli da traze neke pare za emitiranje njihovih programa, eto tako ja cuo
kakaljin

#13811 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

old_spice wrote:Jutros slusam radio u autu, slucajno stavim na bn radio, kad obavjestenje za korisnike kablovskih televizija hs i telemach u sarajevu, kazu kanali bn televizije se emituju potpuno besplatno i da je laz sto su oni naveli da traze neke pare za emitiranje njihovih programa, eto tako ja cuo
To je i istina jer za podrucije BIH, Srbije i Crne Gore je besplatno emitovanje BN-a. I fino na njihovoj stranici piše saglasnost da se može njihov kabal distribuirati u kablovskim mrežama ovih država bez ikakve naknade.
hrasno38

#13812 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

old_spice wrote:Jutros slusam radio u autu, slucajno stavim na bn radio, kad obavjestenje za korisnike kablovskih televizija hs i telemach u sarajevu, kazu kanali bn televizije se emituju potpuno besplatno i da je laz sto su oni naveli da traze neke pare za emitiranje njihovih programa, eto tako ja cuo

Evo i dokaza zvanicnog koliko muljaju TM i HS!!!!

http://www.rtvbn.com/368242/Telemah-i-H ... nformacije
Nogatrans

#13813 Re: HS kablovska

Post by Nogatrans »

I ja mislim da mi kao korisnici HS uopste sada za sada nemamo potrebu ista mjenjati i po meni ne treba ici raskidati ugovor. Treba osaburati i sacekati sta ce se desiti u najgorem slucaju imat ce iato sto i svi iz Telemacha a ako ti to ne odgovara pravac Telekom ili ipak Logosoft.
Astrix

#13814 Re: HS kablovska

Post by Astrix »

Evo situacije sa HS-om

''Konkurencijsko vijeće je za tako očigledan primjer kršenja, dana 16.12.2013.godine donijelo rješenje kojim je utvrdilo da je IKO MEDIA (za koju je u postupku na osnovu tabele koju smo tada priložili Vijeću (i sada je u prilogu) utvrđeno da je Telemach vlasnik, zloupotrijebila dominantan položaj. Vijeće je za to kršenje naložilo kaznu i donijelo rješenje kojim je naložila IKO MEDIA da mora programe SportKlub »dati« svim kablovskim operaterima i telekomima u BiH. Nakon toga se dogodio presedan u BiH. Iako je rješenje bilo izvršno danom donošenja, do danas su prošle pune dvije godine, a Telemach ga još nije izvršio. Ne samo da nije dao ugovor ostalim operatorima, nego je čak i otkazao neke postojeće. Zašto? Zato da bi svoje konkurente u Sarajevu (KATV HS d.o.o., MH Company d.o.o. i HKB NET d.o.o.) stavio na koljena i tako oslabljene ih kupio po polovičnoj cijeni.

To su i učinili. Prodati su po cca.350,00EUR po korisniku, a Telemach je prodat Amerikancima po 700,00EUR po korisniku, iako je mreža KATV HS d.o.o. bila u mnogo boljem stanju nego Telemachova. Najmanje 5.000.000,00EUR je grupacija Telemach profitirala u tom slučaju. Nedavanje SportKluba dvije godine im se debelo isplatilo. Da je BH Telecom imao SportKlub u protekle dvije godine kada bi mu ga IKO MEDIA morala dati, danas bi po ocjeni struke imao u Sarajevu 20.000 novih korisnika (više nego što ih sada ima). Izraženo novcem to iznosi štetu veću od 5.000.000,00EUR. Presedan je to, da Konkurencijsko vijeće dvije godine nije prstom mrdnulo da se to rješenje izvrši– a to je Telemachu omogućilo da samo u Sarajevu zaradi više od 10.000.000,00EUR koristi. Odlična matematika, pogotovo kada vidite da su kaznu za to platili u iznosu od samo 125.000,00KM – umesto 10% svih prihoda grupacije. Prvi dio plana Telemacha je uspio. Ignorisanjem zakona i pravosnažnih presuda te neplaćanjem korištenja tuđe imovine i autorskih prava je Telemach grupacija stvorila nezakonitu dobit od 30.000.000,00KM, a BH Telecom i ostali operateri 0,00KM.''
raoul duke

#13815 Re: HS kablovska

Post by raoul duke »

Astrix wrote:Evo situacije sa HS-om

''Konkurencijsko vijeće je za tako očigledan primjer kršenja, dana 16.12.2013.godine donijelo rješenje kojim je utvrdilo da je IKO MEDIA (za koju je u postupku na osnovu tabele koju smo tada priložili Vijeću (i sada je u prilogu) utvrđeno da je Telemach vlasnik, zloupotrijebila dominantan položaj. Vijeće je za to kršenje naložilo kaznu i donijelo rješenje kojim je naložila IKO MEDIA da mora programe SportKlub »dati« svim kablovskim operaterima i telekomima u BiH. Nakon toga se dogodio presedan u BiH. Iako je rješenje bilo izvršno danom donošenja, do danas su prošle pune dvije godine, a Telemach ga još nije izvršio. Ne samo da nije dao ugovor ostalim operatorima, nego je čak i otkazao neke postojeće. Zašto? Zato da bi svoje konkurente u Sarajevu (KATV HS d.o.o., MH Company d.o.o. i HKB NET d.o.o.) stavio na koljena i tako oslabljene ih kupio po polovičnoj cijeni.

To su i učinili. Prodati su po cca.350,00EUR po korisniku, a Telemach je prodat Amerikancima po 700,00EUR po korisniku, iako je mreža KATV HS d.o.o. bila u mnogo boljem stanju nego Telemachova. Najmanje 5.000.000,00EUR je grupacija Telemach profitirala u tom slučaju. Nedavanje SportKluba dvije godine im se debelo isplatilo. Da je BH Telecom imao SportKlub u protekle dvije godine kada bi mu ga IKO MEDIA morala dati, danas bi po ocjeni struke imao u Sarajevu 20.000 novih korisnika (više nego što ih sada ima). Izraženo novcem to iznosi štetu veću od 5.000.000,00EUR. Presedan je to, da Konkurencijsko vijeće dvije godine nije prstom mrdnulo da se to rješenje izvrši– a to je Telemachu omogućilo da samo u Sarajevu zaradi više od 10.000.000,00EUR koristi. Odlična matematika, pogotovo kada vidite da su kaznu za to platili u iznosu od samo 125.000,00KM – umesto 10% svih prihoda grupacije. Prvi dio plana Telemacha je uspio. Ignorisanjem zakona i pravosnažnih presuda te neplaćanjem korištenja tuđe imovine i autorskih prava je Telemach grupacija stvorila nezakonitu dobit od 30.000.000,00KM, a BH Telecom i ostali operateri 0,00KM.''
Koga briga oprosti?
Zanima nas stanje konekcije i nove ponude unutar Telemacha, a sta se ukralo i prevarilo ovoj zemlji to cuvaj za stranacka prebiranja.
Darh Wader

#13816 Re: HS kablovska

Post by Darh Wader »

Jesu li ovo ukinuli Pink kanale.? :o
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#13817 Re: HS kablovska

Post by pici »

merHaba kolumbo :mrgreen:
japo

#13818 Re: HS kablovska

Post by japo »

ebeš pink :lol: , sta sad dok ovo startuje nema sta gledat, sad ima pa nema :izet:
japo

#13819 Re: HS kablovska

Post by japo »

joj paketa trio gradne i duo grande kvatro tdi 3.0 :D , sad moram onaj futavi resiver od telemacha uzet, ko zna sta i kako ide, jel ostaje Ci modul ?
MTV

#13820 Re: HS kablovska

Post by MTV »

Ovdje usijano kao nikad do sada. I na kraju sta imate a sta ne?
japo

#13821 Re: HS kablovska

Post by japo »

nema nista et sta ima, ima internet :D
soha96

#13822 Re: HS kablovska

Post by soha96 »

Za ove kojima ne odgovara Telemach. Ako mozete ganjajte taj Logosoft, ni slucajno BH Telecom. Najskuplje a smece.
made_in_sarajevo

#13823 Re: HS kablovska

Post by made_in_sarajevo »

Telekom kazu treba dici brzine sad iza nove, kazu i sk ide iza nove na moja tv. Kako su ovdje krenuli ja tako o moja tv i logosoftu kontam.
operacija labrador

#13824 Re: HS kablovska

Post by operacija labrador »

soha96 wrote:Za ove kojima ne odgovara Telemach. Ako mozete ganjajte taj Logosoft, ni slucajno BH Telecom. Najskuplje a smece.
nemaju CNN :D imaju RT i Russia 24 ali jok CNN ...
MTV

#13825 Re: HS kablovska

Post by MTV »

operacija labrador wrote:
soha96 wrote:Za ove kojima ne odgovara Telemach. Ako mozete ganjajte taj Logosoft, ni slucajno BH Telecom. Najskuplje a smece.
nemaju CNN :D imaju RT i Russia 24 ali jok CNN ...
Logosoft ima CNN pogledati ove slika na ovoj stranici:

http://forum.klix.ba/logosoft-all-about ... 10075.html
Locked