PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Reglan

#13801 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Reglan »

Na plenumu građana i građanki Sarajeva u Domu mladih večeras je, između ostalih, usvojen zahtjev da se u roku od 30 dana smijene direktori i v.d. direktora svih javnih preduzeća u većinskom državnom vlasništvu, javlja Fena.

U okviru ovog zahtjeva, traži se da se ukinu i mjesta savjetnika u svim javnim ustanovama.

Traži se i hitno zamrzavanja svih procesa privatizacije u Kantonu Sarajevo na neodređeno vrijeme.
Također, usvojeni su i zahtjevi radne grupe za boračka pitanja koja traži izmjenu i dopunu zakona o pravima demobilisanih boraca i njihovih porodica, na način se maloljetni dobrovoljci priznaju kao posebna boračka kategorija sa jasno definisanim pravima i obavezama.

To će, smatraju, sistemski riješiti pitanja rehabilitacije i resocijalizacije boračke populacije.
Radna grupa za boračka pitanja zahtijeva da se pristupi sistemskoj reviziji boračke populacije, te da se registar tih pripadnika boračke populacije javno objavi.

U cilju objedinjavanja boračkih udruženja i organizacija u jednu jedinstvenu boračku organizaciju, koju bi činile sekcije sa pripadnicima različitih boračkih kategorija, zahtijevaju izmjenu Zakona o udruženjima i fondacijama.

Također, optimizacija infrastrukture na način da se ukinu općinska udruženja kao posebne pravne osobe i da se u svakoj općini otvori po jedna općinska kancelarija, zahtjev je radne grupe za boračka pitanja.

Na plenumu je danas velikim aplauzom podržan prijedlog člana plenuma Zvonimira Bošnjaka da pravna grupa plenuma napravi listu za mandatara vlade, predlažući za tu funkciju profesora Besima Spahića profesora na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, koji bi „sigurno pokrenuo socijalne programe“.

''Prinuđeni smo ovako krenuti, ali ako ne budemo donijeli prave odluke propašće ova naša rezolucija. Znanje radi posao'', poručio je Bošnjak na plenumu.

Održavanje narednog plenuma zakazano je za 12. mart u 17.30 sati u Domu mladih.

Besim Spahic :shock: :run:
Istina boli

#13802 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Istina boli »

Danguba wrote:
Istina boli wrote:Pitanje na koje molim odgovor od ovih nekoliko sveznajucih analiticara i kritizera koji na sve moguce nacine omalovazavaju sve sto se dogodilo od 07.02.

Sta mislite koliko ce vremena proci do momenta kada ce saobracaj blokirati pripadnici MUP-a, kantonalnog ali i federalnog, i ko ce tada stititi uhljbljenu stoku????
budzetlije sa foruma... :D
Onda ce ih se skupiti 10 koliko sam mogla upratiti :izet:
Havatar

#13803 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Havatar »

arshavin wrote:Na plenumu građana i građanki Sarajeva u Domu mladih večeras je, između ostalih, usvojen zahtjev da se u roku od 30 dana smijene direktori i v.d. direktora svih javnih preduzeća u većinskom državnom vlasništvu, javlja Fena.

U okviru ovog zahtjeva, traži se da se ukinu i mjesta savjetnika u svim javnim ustanovama.

Traži se i hitno zamrzavanja svih procesa privatizacije u Kantonu Sarajevo na neodređeno vrijeme.
Također, usvojeni su i zahtjevi radne grupe za boračka pitanja koja traži izmjenu i dopunu zakona o pravima demobilisanih boraca i njihovih porodica, na način se maloljetni dobrovoljci priznaju kao posebna boračka kategorija sa jasno definisanim pravima i obavezama.

To će, smatraju, sistemski riješiti pitanja rehabilitacije i resocijalizacije boračke populacije.
Radna grupa za boračka pitanja zahtijeva da se pristupi sistemskoj reviziji boračke populacije, te da se registar tih pripadnika boračke populacije javno objavi.

U cilju objedinjavanja boračkih udruženja i organizacija u jednu jedinstvenu boračku organizaciju, koju bi činile sekcije sa pripadnicima različitih boračkih kategorija, zahtijevaju izmjenu Zakona o udruženjima i fondacijama.

Također, optimizacija infrastrukture na način da se ukinu općinska udruženja kao posebne pravne osobe i da se u svakoj općini otvori po jedna općinska kancelarija, zahtjev je radne grupe za boračka pitanja.

Na plenumu je danas velikim aplauzom podržan prijedlog člana plenuma Zvonimira Bošnjaka da pravna grupa plenuma napravi listu za mandatara vlade, predlažući za tu funkciju profesora Besima Spahića profesora na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, koji bi „sigurno pokrenuo socijalne programe“.

''Prinuđeni smo ovako krenuti, ali ako ne budemo donijeli prave odluke propašće ova naša rezolucija. Znanje radi posao'', poručio je Bošnjak na plenumu.

:lol: :lol: :lol: :lol:
Reglan

#13804 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Reglan »

Nema sanse da 50 ljudi bira vlast i odlucuje u ime 300 000 gradjana.
Danguba

#13805 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Danguba »

Istina boli wrote:
Danguba wrote:
Istina boli wrote:Pitanje na koje molim odgovor od ovih nekoliko sveznajucih analiticara i kritizera koji na sve moguce nacine omalovazavaju sve sto se dogodilo od 07.02.

Sta mislite koliko ce vremena proci do momenta kada ce saobracaj blokirati pripadnici MUP-a, kantonalnog ali i federalnog, i ko ce tada stititi uhljbljenu stoku????
budzetlije sa foruma... :D
Onda ce ih se skupiti 10 koliko sam mogla upratiti :izet:
malo ih je al' (da ne kazem sta) znaju nakucati postova... :D
Danguba

#13806 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Danguba »

arshavin wrote:Nema sanse da 50 ljudi bira vlast i odlucuje u ime 300 000 gradjana.
jebo takvu vlast...ko oni u ukrajini, bez i jednog metka oni se predaju...*icke obicne... :D
Styling

#13807 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Styling »

Koliko znam, predstavnici klubova u SKS su dobili nalog da predloze mandatara. Ne mogu ovi iz plenuma predlagati. Jedino ako njihov prijedlog za mandatara opet nije neko iz neke stranke.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#13808 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hrasno38 »

KatarinaKosaca wrote:
hrasno38 wrote:Pa da naravno razumijem jer ako mozda kod nekog pali ovdje na forumu nick sa imenom kraljice a i pokusaj kraljevskog ponasanja vjerovatno na drugim mjestima nije prolazilo, pa ni u Zlajinom ministarstvu. Znas hodajuci ovako u svom zivotu po svijetu primjetio sam da cuke strasno lice na svoje gazde a kad sam pomnije poceo obracati paznju na to onda sam u stvari vidio da ljudi vodaju cuke koje em sto lice na njih em sto su slicni po karakteru. otprilike je tako i ovdje sa nickovima. Neko bi volio da je Pape Susic, neko Mirza Delibasic a neko i najveca BH kraljica Katarina Kosaca. Margaret Tacher je jednom rekla "Ljudi izrastaju iz jedne ambicije u drugu - prvo pokušavaju da se osiguraju u slučaju da ih neko napadne, a onda napadaju druge". E sad nasa vrijedna domacica bi voljela da bude kraljica i da vlada pa makar i na forumu kad ne moze nigdje drugo. Ali ima onih neposlusnih koji joj kvare status nedodirljive vladarke pisane rijeci koje ne moze da ubjedi da ne valjaju samo oni za koje ona kaze da ne valjaju. Ima izgleda tu jedan veliki problem a to je nemogucnost dokazivanja nase kraljice koja zaista izvanredno vlada pravopisom medjutim izuzetno lose argumentima. Vjerovatno ta dusevna bol nemogucnosti dokazivanja sposobnosti se lijeci ovdje na forumu sa poznatom krilaticom "ja znam apsolutno sve i tacka". Sjecam se nekada davno i price sa kraljicom o sarajevskom HVO-u i generalnim desavanjima o ratu u Sarajevu gdje su podaci arhiva sto vojnih sto civilnih prava mizerija prema onome sto sve kraljica zna i ima u rukavu. Pa zato i jeste kraljica jer mora sve znati!!! Kakva bi tisina nastala kad bi ljudi pricali samo o onom stvarno znaju!!!!
P.S Kraljica je vec 100% izvjestena da je onu zenu prebila policija, bez sumnje, provjereno kod podanika!!!
Ti nisi na temi uopće, ti si se totalno posvetio analizi forumskog nika KK :D Idući ovom predstavljenom analogijom, i sljedeći tvoju čuvenu rečenicu "Meni nikakvo čitanje ni knjige nisu potrebne" :-) :-) može se izvući zaključak da bi netko volio biti Safet Sušić, netko kraljica, netko kvart u Novom Sarajevu. Ali, besmisleno je, ali baš ono potpuno. Parazitski budžetski. :-?
Hehehe samo ti je kraljice budzet u ustima i postajes vise nego simpaticna. A boli znam ja to kad procitas brdo knjiga i ne mozes nista rijecima onome kome knjige nisu potrebne. Znas kraljice ja citam samo ono sto me interesuje, jedem ono sto volim i izbezumljujem onog ko mi je simpatican i ko misli da je nadmocan. Sve bi ti dala da mozes biti na budzetu a ne za sporetom i uzicom u ruci. Za sad bolje da ne idemo dalje jer zaista ovo vise nema veze sa zadatom temom mada cisto sumnjam da postoji i jedna u kojoj se ti ne potrudis da tvoja bude zadnja!
hellue

#13809 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

JoseMujica wrote:Pravda za Katu :!:
I Besima Spahica :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#13810 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

Ne znam čemu smijeh. Osim dijela za Besima Spahića koji je onako filozof-šarlatan, rekla bih i nikako menadžer i premijer, ostali zahtjevi su odlični.
Objedinjavanje boračkih organizacija je sine qua non opstanka istih, te njihove potpune depolitizacije koja je conditio sine qua non ravnopravnog statusa učesnika pregovora, bilo kakvih i bilo kad. Direktori JP uradili nisu ništa, tu ih je stranka postavila da zaharače. Od Grabovice, Sebije-Seke, Damira Aganovića itd. Sve go stranački uhljup antimenadžer. Odlični zahtjevi :thumbup:
hellue

#13811 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

arshavin wrote:Nema sanse da 50 ljudi bira vlast i odlucuje u ime 300 000 gradjana.
Ne pitaj nista, plenum je to
Alfons Kauders

#13813 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

costacurta wrote:
Alfons Kauders wrote:
jos jedan strucnjak za tuzlu :D os nam sad i ti objasnit kako se moze pokrenuti proizvodnja u haku? :D ili kako konjuhu fali "samo" 200,000 mara da pokrene proizvodnju :D

Za Konjuh nisam upućen, ne znam u kakvom im je stanju oprema, a za HAK kao HAK nema šanse to je i pticama na grani jasno ALI, evo npr šta se može,
u krugu HAKa se trenutno nalaze momci iz firme Trasys Bosnia koji razvaljuju posao, ne bih da ih reklamiram i ne znam kliko si upućen u ono što rade. Znam da imaju posla u tri smjene rade i sve što urade izvoze, rade za Austrijance i dalje za tržište od miljardu ljudi. Imaju sjajne mogućnosti za napredovanje i daljenje širenje posla i kapaciteta, može se to iskoristiti, sa njima vidjeti kako im vlast može pomoći, izaći u susret, šta im treba, kako ih pogurati, olakšati posao, bilo bi i više nego korisno i preporučljivo.
Imam još par ideja, ali i ovo je previše, vidiš postoje ljudi koji su plaćeni da rade na pitanjima koja si ti meni sarkastično postavio,
-izrađuje i podnosi Općinskom vijeću na usvajanje nacrt i prijedlog budžeta, ekonomske planove, razvojne planove,investicione programe, prostorne i urbanističke planove i ostale planske i regulatorne dokumente, koji se odnose na korištenje i upravljenje zemljištem, uključujući i zoniranje i korištenje javnog zemljišta

ali kako rekoh nesposobni opštinski bilmezi su u stanju samo laprdati kako ništa "nije u njihovoj nadležnosti" i za radnog vremena najbitnija stavka je ne udaviti se poljevom od Groleta, pitom iz Sarande il' Zlajinim ćevapom.

pa stani malo - jel to opstina sad treba pokretati firme ili sta vec? ili gurati firme? ostala od starog registrovana firma, jos od prije rata... da idem prosit malo u opstinu?

uostalom to nije ni tema - ja ovdje pricam o privatizaciji... a posto si haman iz tuzle vrlo dobro znas ko je i kako sahranio fabrike, ne samo u tuzli, vec na cijelom kantonu, od fruteksa do vegrafruita... tuzla nije, a ni tuzlanski sdp... a sto se tice tuzlanskog sdp-a, na forumu mozes naci barem hiljadu mojih postova o istom - osim ovih par zadnjih mislim da skoro nijedan nije pozitivan... i to gle cuda - radi jebene ekonomije

u OV godinama sjede ljudi koji su tri i kusur decenije proveli u javnom sektoru, trafiku nisu vodili u zivotu, a vode opstinu s budzetom od 40 miliona... dakle 20 i kusur ljudi koji cijeli zivot rade za drzavu... najvece dostignuce je bilo uvodjenje naplate parkinga po ultra debilnoj tarifi po kojoj isto kosta ostaviti auto ispred centrotekstila ili trznog na sjenjaku ko u sred sarajeva... pogledaj tad sta sam govorio o tom idiotizmu - kako ce sahraniti male radnje i kafanice u gradu... sto se zadnjih godina i desava, korzo se malo koprca, ali sve okolo umire (pogotovo zlatarska i trgovacka)... ubili su centar ko slijeganje... a tu je i imamovicev genijalni plan o razvoju turizma u tuzli o kojem sam i previse pisao... dodajmo tu nekoliko dezurnih poduzetnika i strucnjaka za sve i svasta, koji raspolazu javnim institucijama kao privatnim - i eto ti slika i prilika tuzlanskog sdp-a... haj barem su sad malcice skresali plate - imao je jasko 4 milje svojevremeno... a od kraja osamdesetih do danas broj uposlenih u opstini se udvostrucio, sa manje stanovnika i manje privrede... pa onda KITa na trgu, pa ono cudoviste na temeljima bristola i tako dalje... mal je internet za sva njihova sranja

ali za privatizaciju i propast TIH firmi o kojim sam pricao nisu odgovorni... sto i nije neka izvlaka, jer imaju sasvim dovoljno aferima... stoga mojne ziv bio - prozivaj ih za stvari za koje su fakat krivi... ako ti fali tema, imam ja, ne sikiraj se

btw kad smo vec kod cevapa... javljaju mi sa slatine da je zlaja u kurcu kako je spaljena zgrada - pao promet samo tako :D
KatarinaKosaca

#13814 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

hrasno38 wrote:Hehehe samo ti je kraljice budzet u ustima i postajes vise nego simpaticna. A boli znam ja to kad procitas brdo knjiga i ne mozes nista rijecima onome kome knjige nisu potrebne. Znas kraljice ja citam samo ono sto me interesuje, jedem ono sto volim i izbezumljujem onog ko mi je simpatican i ko misli da je nadmocan. Sve bi ti dala da mozes biti na budzetu a ne za sporetom i uzicom u ruci. Za sad bolje da ne idemo dalje jer zaista ovo vise nema veze sa zadatom temom mada cisto sumnjam da postoji i jedna u kojoj se ti ne potrudis da tvoja bude zadnja!
:D U tome je srž. Ja patim za budžetom. A srž je i u tome da na budžet idu oni koji ne vole da čitaju :D :thumbup:
hellue

#13815 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

KatarinaKosaca wrote:Ne znam čemu smijeh. Osim dijela za Besima Spahića koji je onako filozof-šarlatan, rekla bih i nikako menadžer i premijer, ostali zahtjevi su odlični.
Objedinjavanje boračkih organizacija je sine qua non opstanka istih, te njihove potpune depolitizacije koja je conditio sine qua non ravnopravnog statusa učesnika pregovora, bilo kakvih i bilo kad. Direktori JP uradili nisu ništa, tu ih je stranka postavila da zaharače. Od Grabovice, Sebije-Seke, Damira Aganovića itd. Sve go stranački uhljup antimenadžer. Odlični zahtjevi :thumbup:

Mislis da ce neko pored Besima Spahica to i primjetiti, o borcima ne odlucuju plenumasi nego borci, pa tako i njihovom nacinu organizovanja (nije politicko pitanje).
Alfons Kauders

#13816 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Havatar wrote:
arshavin wrote:Na plenumu građana i građanki Sarajeva u Domu mladih večeras je, između ostalih, usvojen zahtjev da se u roku od 30 dana smijene direktori i v.d. direktora svih javnih preduzeća u većinskom državnom vlasništvu, javlja Fena.

:lol: :lol: :lol: :lol:
kako ce ih besim stjerat u kurac... jos ako je malo mahno... :lol:
SundanceKid

#13817 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by SundanceKid »

jasko_ba wrote:Ove godine ide ona preko 15 hiljada postova. Veliki uspjeh :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:

@hrasno38

Svaka ti cast druze sto imas volje, ali bezveze se trudis da analiziras i pojasnis nesto, Kata te nit vidi nit cuje...a jos rizikujes i da te odozgo (odakle u svojoj glavi na nas gleda) mlatne nekom samo njoj svojstvenom dosjetkom, i zakuca te totalno za dno, pa sta ces onda jadan...sto ti to treba.. :lol: :lol: :lol:

Nista, nema nam druge nego da brojimo do 15-16 hiljada ove godine. Kato, bicemo tu da skupa podijelimo tvoje forumske jubileje. :kiss: :lol:
dreambox

#13818 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dreambox »

Podebljani na zadnjim izborima bio kandidat SBB-a, prije toga bio neka fora u SDU, prije toga koliko znam uposlenik općine centar - državni službenik koji je bio toliko sposoban pa je uspio izgubiti posao u državnoj službi (mada su uvijek bili zaštičeni o medvjedi). O predloženom kandidatu Besimu Spahiću suvišno je uopće diskutirati.

KANDIDATI ZA LOKALNE IZBORE 2012. GODINE

136 - CENTAR SARAJEVO

KANDIDAT ZA NAČELNIKA

1 VIKIĆ DRAGAN

KANDIDATI ZA OPĆINSKO VIJEĆE

1 JUSKO ISMIR
2 KARIĆ FARAH SANELA
3 FAZLAGIĆ HARIS
4 ŠLJIVO NEDELJKA
5 LATIF EDINA
6 KNEŽEVIĆ ALEKSANDAR
7 LUKAČEVIĆ RIZAH
8 BOŠNJAK FADILA
9 KAPO AMER
10 BEŠLIJA FERID
11 HASANBEGOVIĆ-FAZLIJA AIDA
12 USTAVDIĆ EMIR
13 FAZLIJA SENAD
14 TUBIĆ ZIKRETA
15 ČOLPA ERMIN
16 MULIĆ NEDŽAD
17 TUZLIĆ ELMA
18 ČANČAR AHMED
19 VRAŽALICA ADNAN
20 BALIĆ AZRA
21 OSMANAGIĆ SENAD
22 ŽELJO SEAD
23 SINANI AFRODITA
24 BERKOVAC IZET
25 KOMARICA MIRSAD
26 HADŽIHASANOVIĆ MERSIHA
27 TUZLAK MUGDIM
28 BOŠNJAK ZVONIMIR
29 KALUĐEROVIĆ AJŠA
30 DURAKOVIĆ SEMIR
31 ŠEBO MIRSAD
32 RAMOVIĆ FATIMA
33 MAŠALA ALMIR
34 BOSOVIĆ KERIMA
Istina boli

#13819 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Istina boli »

Zivi bili pa vidjeli da ce uskoro biti 50 x XXX cirka nekoliko desetina hiljada. Zapamti post :bih:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#13820 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

KatarinaKosaca wrote:Ne znam čemu smijeh. Osim dijela za Besima Spahića koji je onako filozof-šarlatan, rekla bih i nikako menadžer i premijer, ostali zahtjevi su odlični.

kao nekadašnji borac podržavam samo skidanje svih boračkih organizacija s budžetske sise, kao i ukidanje ministarstava za boračko-invalidska pitanja.

Nit su te organizacije za borce već privatni stranačko-ideološki megafoni, nit ministarstva služe borcima...tamo se samo uhljebljuju stranačke jebačice i rodbina...i to im je jedina funkcija.
KatarinaKosaca

#13821 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

SundanceKid wrote:
jasko_ba wrote:Ove godine ide ona preko 15 hiljada postova. Veliki uspjeh :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:

@hrasno38

Svaka ti cast druze sto imas volje, ali bezveze se trudis da analiziras i pojasnis nesto, Kata te nit vidi nit cuje...a jos rizikujes i da te odozgo (odakle u svojoj glavi na nas gleda) mlatne nekom samo njoj svojstvenom dosjetkom, i zakuca te totalno za dno, pa sta ces onda jadan...sto ti to treba.. :lol: :lol: :lol:

Nista, nema nam druge nego da brojimo do 15-16 hiljada ove godine. Kato, bicemo tu da skupa podijelimo tvoje forumske jubileje. :kiss: :lol:
Jel ti, mučeniče, ikako forumaš ili samo mene analiziraš i diviš se ovima što mi se kao nagovore :D
Danguba

#13822 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Danguba »

giovanni galli wrote:http://www.youtube.com/watch?v=Flq33xxzl9M

Mostar veceras
:izet: :izet:

samo ih derite ako vam ne daju da protestujete...dosta ste mirno setali a niko ni po guzici da se pocese...
strong69

#13823 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by strong69 »

Na plenumu građana i građanki Sarajeva u Domu mladih večeras je, između ostalih, usvojen zahtjev da se u roku od 30 dana smijene direktori i v.d. direktora svih javnih preduzeća u većinskom državnom vlasništvu, javlja Fena.
Bas svih javnih preduzeca? Na osnovu kojih kriterija je donesen ovaj zahtjev? Imaju informacije o poslovanju?

Besim Spahic :lol: :lol: :lol: :lol: :run:

Smijurija. Politika je umijesala prste. 50 ljudi redovno dnevno blokira grad po 5 sati i polako ali sigurno okrecu javnost protiv sebe. Ne vjerujem da ovo rade slucajno i ne vjerujem da neko ne upravlja ovim blokadama od strane politicara. Treba biti idiot pa blokirati saobracaj 20 dana bez ikakvog posebnog cilja. Ocito je neko skontao da treba da izazove jaz izmedu stanovnistva Sarajeva i ovo ce biti jedan od rijetkih protesta koji ce 100%-tnu podrsku istima pretvoriti u nezainteresovanost i potpunu osudu.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#13824 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hrasno38 »

Kako ti iznenadno potvrdis sve moje tvrdnje to je cudo jedno....pravo je uzivanje imati takvog sagovornika. Nobelovka tvrdi da je Prof. dr. Besim Spahić onako filozof-sarlatan...samo jos fali ona tvoja poznata mahalska argumentacija. Gdje si onda ti u svoj ovoj prici.....profesor?doktor?magistar? Nobelovac kad ovako mozes da na prvu ocrnis zaista dobre ljude.
casica

#13825 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by casica »

JoseMujica wrote:
Nit su te organizacije za borce već privatni stranačko-ideološki megafoni, nit ministarstva služe borcima...tamo se samo uhljebljuju stranačke jebačice i rodbina...i to im je jedina funkcija.
:thumbup:
Post Reply