Ne moze da se istrijebi neplanski posto za to trebaju veliko ljudstvo i resursi i ucesce cijele politicke , vojne , policijske, intelektualne i svake druge elite u tome da bi se moglo preci na realizaciju.Kaligula I wrote:...po tvojoj logici je naglasak na planiranju, a ne na zločinu...ali što ako neko nekog istrijebi neplanski?...to po tebi, ko biva, nije genocid?...Havatar wrote:Genocid je planiranje da se istrijebi citav jedan narod a toga ovdje nema posto niko u Ukrajini nije planirao da Rusija izvrsi agresiju na Ukrajinu.jastuk1 wrote:
Stanovništvo Donbasa je protjerano iz nekoliko gradova i selektivno se izbacije/istrebljuje sa teritorije da se ta teritorija propremi za ekspoatisanje uljnog škriljca.
Ono što ti radiš je relativiziranje i samim tim relativizuješ i pljuješ po Bošnjačkim žrtvama genocida i ostalim žrtvama.
Tačno, Ukrajinski genocid nad Donbasom nije dokazan na sudu i vjerovatno neće nikada ni biti dokazan - ali ne umanjuje činjenicu da se vrši.
Ukrajina
- Havatar
#13801 Re: Ukrajina
- General War
#13802 Re: Ukrajina
Nisam ni mislio da cu tebi ista dokazat, ja to onako...Kaligula I wrote:
...možeš se ti cerekat koliko te volja, ali ti svojim linkovima nista ne dokazuješ...u tome je poanta...
-
Kaligula I
#13803 Re: Ukrajina
...da li neko od vas ima informaciju o tome da je fasada francuske ambasade u Kijevu platila početak isporuke prvog Mistrala?...
-
Kaligula I
#13804 Re: Ukrajina
...znam, ali to onda, ipak, znači da je ovo u Donbasu neko dobro isplanirao...Havatar wrote:Ne moze da se istrijebi neplanski posto za to trebaju veliko ljudstvo i resursi i ucesce cijele politicke , vojne , policijske, intelektualne i svake druge elite u tome da bi se moglo preci na realizaciju.Kaligula I wrote:...po tvojoj logici je naglasak na planiranju, a ne na zločinu...ali što ako neko nekog istrijebi neplanski?...to po tebi, ko biva, nije genocid?...Havatar wrote:
Genocid je planiranje da se istrijebi citav jedan narod a toga ovdje nema posto niko u Ukrajini nije planirao da Rusija izvrsi agresiju na Ukrajinu.
-
Avetinho
#13805 Re: Ukrajina
Poceo si da falsifikujes hronologiju dogadjaja. Ovo me podsjeca na falsifikovanje istorije pobune u Siriji, gdje su se Assadista i Asmica po tumacenju mladih ruskih dobrovoljaca odmah hrabro suprotstavili bradatim ljudozderima, kojih godinama nakon pocetka otpora nije bilo na mapi.jastuk1 wrote:
Ako tako argumentuješ ispada da su neki ljudi i neke žrtve manje važne i manje bitne od drugih.
Ukrajina je trebala nešto da ponudi Donbasu da ostane s njom. No međutim, lakše je bilo pokrenuti propalu vojnu industruju i upregnuti momke za zapada Ukr da raduju za nove oligarhe.
Stanovništvo Donbasa je vidjelo da bi u novoj Ukrajini bili građani petog reda, tako da su odlučili na referendum i ocjepljenje. Sad Ukr ne može dobiti dug ako ne povrati Donbas. Nakon ovolikih zločina, može ga povratiti jedino ako sravni taj dio i potpuno istjera stanovništvo. Sve su prilike da se ide u tom pravcu.
Nije stanovnistvo Donbasa odlucilo da odrzi referendum i otcjepljenje prije "pokretanja propale vojne industrije" (i ostalog nonsensa o kome ovdje pises), nego je Rusija poslala placenike i pse rata da pripreme scenario slican onom u Krimu, na sto je Drzava Ukrajina odgovorila onako kako bi odgovorila bilo koja normalna drzava na svijetu.
Nadam se da ce ova ruska bagra bjezati iz Luhanska i Donetska istom brzinom kojom su bjezali iz Slavjanska. Brzinom svjetlosti.
-
Kaligula I
#13806 Re: Ukrajina
...ma ja tebi je bitno biti ironičan...to ti dođe kao duševna hrana, što li?...mora di si dobro ugojen...General War wrote:Nisam ni mislio da cu tebi ista dokazat, ja to onako...Kaligula I wrote:
...možeš se ti cerekat koliko te volja, ali ti svojim linkovima nista ne dokazuješ...u tome je poanta...
-
Kaligula I
#13807 Re: Ukrajina
...preskočio si državni puč gospodine i nasilnu instalaciju fašističke vlasti u Kijevu...to je uzrok svih uzroka...da toga nije bilo ne bi bilo ni Krima ni Donbasa...a moglo je biti bez rata samo da je ispoštovan dogovor Janukoviča, opozicije, EU i Rusije od 21.2....ali to nije odgovaralo imperiji preko bare...ostalo je povijest...Avetinho wrote:Poceo si da falsifikujes hronologiju dogadjaja. Ovo me podsjeca na falsifikovanje istorije pobune u Siriji, gdje su se Assadista i Asmica po tumacenju mladih ruskih dobrovoljaca odmah hrabro suprotstavili bradatim ljudozderima, kojih godinama nakon pocetka otpora nije bilo na mapi.jastuk1 wrote:
Ako tako argumentuješ ispada da su neki ljudi i neke žrtve manje važne i manje bitne od drugih.
Ukrajina je trebala nešto da ponudi Donbasu da ostane s njom. No međutim, lakše je bilo pokrenuti propalu vojnu industruju i upregnuti momke za zapada Ukr da raduju za nove oligarhe.
Stanovništvo Donbasa je vidjelo da bi u novoj Ukrajini bili građani petog reda, tako da su odlučili na referendum i ocjepljenje. Sad Ukr ne može dobiti dug ako ne povrati Donbas. Nakon ovolikih zločina, može ga povratiti jedino ako sravni taj dio i potpuno istjera stanovništvo. Sve su prilike da se ide u tom pravcu.
Nije stanovnistvo Donbasa odlucilo da odrzi referendum i otcjepljenje prije "pokretanja propale vojne industrije" (i ostalog nonsensa o kome ovdje pises), nego je Rusija poslala placenike i pse rata da pripreme scenario slican onom u Krimu, na sto je Drzava Ukrajina odgovorila onako kako bi odgovorila bilo koja normalna drzava na svijetu.
Nadam se da ce ova ruska bagra bjezati iz Luhanska i Donetska istom brzinom kojom su bjezali iz Slavjanska. Brzinom svjetlosti.
-
Avetinho
#13808 Re: Ukrajina
Preskocio sam fasisticko imperijalisticko nacisticku intervenciju nacistiscko fasisticko imperijalisticke majcice ruskaje na celu sa jokerkom putinkom.Kaligula I wrote:...preskočio si državni puč gospodine i nasilnu instalaciju fašističke vlasti u Kijevu...to je uzrok svih uzroka...da toga nije bilo ne bi bilo ni Krima ni Donbasa...a moglo je biti bez rata samo da je ispoštovan dogovor Janukoviča, opozicije, EU i Rusije od 21.2....ali to nije odgovaralo imperiji preko bare...ostalo je povijest...Avetinho wrote:Poceo si da falsifikujes hronologiju dogadjaja. Ovo me podsjeca na falsifikovanje istorije pobune u Siriji, gdje su se Assadista i Asmica po tumacenju mladih ruskih dobrovoljaca odmah hrabro suprotstavili bradatim ljudozderima, kojih godinama nakon pocetka otpora nije bilo na mapi.jastuk1 wrote:
- tik_tak
#13809 Re: Ukrajina
da su Rusi poslali "svoje placenike i pse rata" (svoju vojsku) kao na Krimu sad se ovdje ne bi ni pricalo o ratnim desavanjima u Donbasu. mislim da Rusi nikad nisu ni htjeli Donbas u sastav RF-a nego samo neki entitet kao RS gdje bi imali kakvu takvu kontrolu nad Ukrainom. i da, kao i za Siriju tako i ovdje nema nikakvog genocida niti se Damask ili Kijev vode takvom ideologijom.Avetinho wrote:Poceo si da falsifikujes hronologiju dogadjaja. Ovo me podsjeca na falsifikovanje istorije pobune u Siriji, gdje su se Assadista i Asmica po tumacenju mladih ruskih dobrovoljaca odmah hrabro suprotstavili bradatim ljudozderima, kojih godinama nakon pocetka otpora nije bilo na mapi.jastuk1 wrote:
nego @Ja Sam Avetinho sto tako nisi protestovao na temi Sirija kad je rijec o genocidu?
- mirsek
#13810 Re: Ukrajina
Bravo.Kaligula I wrote:...preskočio si državni puč gospodine i nasilnu instalaciju fašističke vlasti u Kijevu...to je uzrok svih uzroka...da toga nije bilo ne bi bilo ni Krima ni Donbasa...a moglo je biti bez rata samo da je ispoštovan dogovor Janukoviča, opozicije, EU i Rusije od 21.2....ali to nije odgovaralo imperiji preko bare...ostalo je povijest...Avetinho wrote:Poceo si da falsifikujes hronologiju dogadjaja. Ovo me podsjeca na falsifikovanje istorije pobune u Siriji, gdje su se Assadista i Asmica po tumacenju mladih ruskih dobrovoljaca odmah hrabro suprotstavili bradatim ljudozderima, kojih godinama nakon pocetka otpora nije bilo na mapi.jastuk1 wrote:
Janukovic je toliko malo koristio silu protiv protestanata da bi ga mogli iz zapadne evrope koristiti kao primjer najliberalnijeg politicara u zadnjih 20 godina u evropi pa je tako 2-3000 hiljade nacistickih protestanata srusilo jednu legalnu vlast.
Sad komotno mogu reci, nazalost.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#13811 Re: Ukrajina
ja ne vidim genocid u donbasujastuk1 wrote: E ovaj definitivno nije.![]()
Znaš šta, da te nešta direktno pitam.
Svi mi znamo ko su četnici. Znamo vrrlo, vrrlo, vrrlo, vrrlo, vrrlo, vrrlo dobro šta misli onaj za stolom i onaj ispod stola.
U skladu s tim, zašto podržavaš genocid u Donbasu? Mislim, meni su Ukraninci 50 puta gori četnici i krvolici od ovih kripto-komunjara koji se prozivaju da su četnici na ovom forumu. Zar ne vidiš da su Ukraninci sa novom vlasti pravi nacisti? Zašto braniti naciste?
Sem toga, SADA gubutak Donbasa neide nikako, nikako u prilog Muslimanskim narodima u Rusiji. Naglasak na SADA.
vidim sukob niskog intenziteta i ograničenu vojnu akciju protiv terorista i separatista a priču o genocidu smatram dijelom propagandnog rata separatista
več sam više puta povukao paralele između dešavanja u hrvatskoj i bosni i osnivanja sao krajina i ovih narodnih republika na istoku ukrajine i okupacije krima
potpuno isti scenarij i MO
takođe i priča o nacistima ukrajincima
propaganda već viđena na ovim prostorima koja traje i danas
ovo o gubitku donbasa i muslimanskim narodima u rusiji nisam shvatio uopšte
-
Avetinho
#13812 Re: Ukrajina
Naravno da jesam. Uvijek sam tvrdio da Ass-sadista nemilice rusi sirijske gradove i neselektivno tuce po stanovnistvu.tik_tak wrote: nego @Ja Sam Avetinho sto tako nisi protestovao na temi Sirija kad je rijec o genocidu?
-
Avetinho
#13813 Re: Ukrajina
Ovako kaze jastuk: ko mi se ne svidja taj je fasista i vrsi genocid.
Veze nema sa stvarnoscu, vazno je nalijepiti etiketu.
Veze nema sa stvarnoscu, vazno je nalijepiti etiketu.
-
zilog
#13814 Re: Ukrajina
Nemoj vise!jastuk1 wrote:Ako tako argumentuješ ispada da su neki ljudi i neke žrtve manje važne i manje bitne od drugih.
Znam na koji nacin rezonujes, ali si, sada, na totalno pogresnom putu.
Mogu, ako zelis, do detalja objasniti porijeklo tvojih stavova. Ipak, znam da ne bih trebao.
Mislio sam da ces sam skontati kako stvari stoje, ali se to ne moze postici, gurajuci glavu kroz zid, po svaku cijenu.
- Challenger__
#13815 Re: Ukrajina
Novi akt ruskih terorista, ovaj put u centru Kijeva. Babuška (starica) istakla rusku zastavu na balkonu svoga stana.
Treba to spriječiti u korijenu, jer, danas jedna baba a sutra ko zna koliko!!
Treba to spriječiti u korijenu, jer, danas jedna baba a sutra ko zna koliko!!
-
sanjin_1
#13816 Re: Ukrajina
jastuk1 wrote:Stanovništvo Donbasa je protjerano iz nekoliko gradova i selektivno se izbacije/istrebljuje sa teritorije da se ta teritorija propremi za ekspoatisanje uljnog škriljca.Avetinho wrote:
Nije svaki sukob genocid. Morao bi pripaziti kad upotrijebljavas ovu rijec, jer time direktno umanjujes i relativiziras strahote koje su se desile drugima, a koje s pravom nose ovaj tezak naziv.
Ono što ti radiš je relativiziranje i samim tim relativizuješ i pljuješ po Bošnjačkim žrtvama genocida i ostalim žrtvama.
Tačno, Ukrajinski genocid nad Donbasom nije dokazan na sudu i vjerovatno neće nikada ni biti dokazan - ali ne umanjuje činjenicu da se vrši.
Kada su protjerani i ko ih protjeruje? Gdje su ti konovoji propraceni vojskom Ukraine koja "istjeruje" narod?Stanovništvo Donbasa je protjerano iz nekoliko gradova i selektivno se izbacije/istrebljuje sa teritorije
Izvor informacija ali ne RT ili slicne gluposti.teritorije da se ta teritorija propremi za ekspoatisanje uljnog škriljca.
Kakava odvala. Ti ponizavas Bosnjacke zrtve cinicki ih gurajuci na stranu onih koji su pocinili genocid upravo nad tim Bosnjacima...Jos si trebao napisati da Bosnjaci traze oslobadjanje brace Lukic i Mladica i Karadzica...utisak bi bio potpuniji...Ono što ti radiš je relativiziranje i samim tim relativizuješ i pljuješ po Bošnjačkim žrtvama genocida i ostalim žrtvama
Onda to znaci da si ga ti izmislio da bi time pokusao dobiti simpatije Bosnjaka..Tačno, Ukrajinski genocid nad Donbasom nije dokazan na sudu
-
sanjin_1
#13817 Re: Ukrajina
Gdje ti je dokaz da je sjever Donjecka "već prazan od stanovništva"?jastuk1 wrote: Kako nemam dokaz. Pa oblast sjevernog Donjecka već prazan od stanovništva - to je područje gdje se treba ekspolatisat uljni škriljac za lihvaro-cionsističke multinacionalne kompanije. Hladna činjenica.
Izvor informacija bez RT ili slicne glupostipodručje gdje se treba ekspolatisat uljni škriljac za lihvaro-cionsističke multinacionalne kompanije
Najobicnija glupostHladna činjenica
-
sanjin_1
#13818 Re: Ukrajina
Jok vec si ti preskocio drzavni udar i samovolju koju je bivsi predsjednik Ukraine provodio i zato je svrgnut sa vlasti..Kaligula I wrote:...preskočio si državni puč gospodine i nasilnu instalaciju fašističke vlasti u Kijevu...to je uzrok svih uzroka...da toga nije bilo ne bi bilo ni Krima ni Donbasa...a moglo je biti bez rata samo da je ispoštovan dogovor Janukoviča, opozicije, EU i Rusije od 21.2....ali to nije odgovaralo imperiji preko bare...ostalo je povijest...Avetinho wrote:Poceo si da falsifikujes hronologiju dogadjaja. Ovo me podsjeca na falsifikovanje istorije pobune u Siriji, gdje su se Assadista i Asmica po tumacenju mladih ruskih dobrovoljaca odmah hrabro suprotstavili bradatim ljudozderima, kojih godinama nakon pocetka otpora nije bilo na mapi.jastuk1 wrote:
-
jastuk1
#13819 Re: Ukrajina
Svašta. Meni kao Bošnjaku ne trebaju takve simpatije.sanjin_1 wrote:Onda to znaci da si ga ti izmislio da bi time pokusao dobiti simpatije Bosnjaka..Tačno, Ukrajinski genocid nad Donbasom nije dokazan na sudu
Ono što jeste činjenica da je regija sjeverni Donjack ima svega još 20, 30 posto stanovništva koje je tu stanovalo. Genocid, istrebljenje, zločin protiv čovječnosti - zovi kako hoćeš ali ljudi više nema. Svi su otišli sem starih koji nemaju kome i neće u izbjeglištvo. Tako da ekspolatacija uljnoig škriljca koji se upravo nalazi na tom terenu može da počne. Lihvaro-cionisti se nadaju da će ti profiti puniti njihove kofere, no prije toga moraju potpuno unišiti Novorusiju, da bi se eksploatacija mogla vršiti u miru. Da bi to uradili moraju potpuno slomiti to stanovništvo.
Argument je bio NATO hoće da isporovocora Rusiju da je uvuče u rat. Tako da se Rusija organičila na naoružavanje i vojno pomaganje separatista. U takvoj situaciji - ovo je osuđeno da traje jako dugo. Ali Rusija mora da zna da sa sve manjim brojem anti Majdan nastrojinih Ukrajinaca - projekat Novoruisije kao tampon zone propada.
Doduše, Rusija uvijek može da skroz uleti, ali koliko takvo uljetanje bi tada imalo smisla.
Isto tako ako neko misli da će to stanovništvo nekada opet biti dio Ukrajine grdno se vara. Zbog tolikih zločina protiv civilnog stanovnišptva Ukrajina tu nikada neće uspostaviti kontrolu, osim naravno ako istrijebi sve anti-majdan elemente.
A glede republika i okruga u Rusiji - eventualnim gubljenjem Donbasa, snažno jačaju fašističke snage u Rusiji. U mnogim dijelovima Rusije već sada se dešavaju brze etničke probmjene u stastavu stanovništva i različiti scenariji cjepkanja Rusije su mogući. Gubljenjem Donbasa - Rusija ima "legitimitet" da radi genocid nad nerusima u Rusiji. Kao što je slučaj bio u Čečeniji uostalom.
Zato kažem da generalno etničkim nerusima u Rusiji ne ide u prilog gubitak Donbasa. Rusija, ako hoće sa se sačuva i spasi od spostvenog Majdana na Crvenom ili nekom drugom trgu mora igrati daleko pametnije prema svojim republikama i oblastima.
Vidjet ćemo jesenas/zimus koliko će Ruska taktika razvlačenja pameti biti uspješna i hoće li zapadni Ukrajinci konačno skontati koliko su moralno i materijalno donji u svemu ovome. Mada, oni i kad skontaju šta su popušili, teško da će priznat. Poznati sindrom radije ću jesti korjenje.
- AleksoMKD
#13820 Re: Ukrajina
Antonov koji je oboren je izgleda bio ovaj, plavi 19.

Nego, koji je domet ovog PVO sistema? Strela 10 mislim koji su pro-Ruske milicije zaplenile.
Mozda je ovo oborilo transporter?

Unisteni Bulat tenk Ukrajinske armije, ovo je modernizovani T64 koji je u sastavu samo 1-ve Gardiske brigade iz Cherniva. Ovo je prva potvrda koriscenja (i gubitka) Bulata u borbi.

Kod Sneznoja mali Ukrajinski konvoj upao u zasedu. Iako gubitci u ljudstvu nisu veliki pro-Ruske grupe su zarobile prilicno municije.

Nego, koji je domet ovog PVO sistema? Strela 10 mislim koji su pro-Ruske milicije zaplenile.
Mozda je ovo oborilo transporter?
Unisteni Bulat tenk Ukrajinske armije, ovo je modernizovani T64 koji je u sastavu samo 1-ve Gardiske brigade iz Cherniva. Ovo je prva potvrda koriscenja (i gubitka) Bulata u borbi.

Kod Sneznoja mali Ukrajinski konvoj upao u zasedu. Iako gubitci u ljudstvu nisu veliki pro-Ruske grupe su zarobile prilicno municije.
- AleksoMKD
#13821 Re: Ukrajina
Konvoj pro-Ruske milicije se krece prema Donjecku, na 1:11 se moze videti samohodna artiljerija. Gvozdilke ako se ne varam i to sveze ofarbane.
- GAU8
#13822 Re: Ukrajina
Najgore je što u današnje doba, kada imamo više informacija nego ikada do sada, nemamo pojma šta se dešava zaista.
Što više vijesti, snimaka, slika primamo, to manje znamo šta se zbilja događa.
Svaki izvor filtrira i falsifikuje kako njemu odgovara.
-
sanjin_1
#13823 Re: Ukrajina
Auuufff sta se ti napisa bog te mazno...zar ti nije bilo lakse da si postavio neki relavantni link koji potvrdjuje tvoju pricu i tako svoju pricu pretvorio u cinjenicu ?jastuk1 wrote:Svašta. Meni kao Bošnjaku ne trebaju takve simpatije.sanjin_1 wrote:Onda to znaci da si ga ti izmislio da bi time pokusao dobiti simpatije Bosnjaka..Tačno, Ukrajinski genocid nad Donbasom nije dokazan na sudu![]()
Ono što jeste činjenica da je regija sjeverni Donjack ima svega još 20, 30 posto stanovništva koje je tu stanovalo. Genocid, istrebljenje, zločin protiv čovječnosti - zovi kako hoćeš ali ljudi više nema. Svi su otišli sem starih koji nemaju kome i neće u izbjeglištvo. Tako da ekspolatacija uljnoig škriljca koji se upravo nalazi na tom terenu može da počne. Lihvaro-cionisti se nadaju da će ti profiti puniti njihove kofere, no prije toga moraju potpuno unišiti Novorusiju, da bi se eksploatacija mogla vršiti u miru. Da bi to uradili moraju potpuno slomiti to stanovništvo.
Argument je bio NATO hoće da isporovocora Rusiju da je uvuče u rat. Tako da se Rusija organičila na naoružavanje i vojno pomaganje separatista. U takvoj situaciji - ovo je osuđeno da traje jako dugo. Ali Rusija mora da zna da sa sve manjim brojem anti Majdan nastrojinih Ukrajinaca - projekat Novoruisije kao tampon zone propada.
Doduše, Rusija uvijek može da skroz uleti, ali koliko takvo uljetanje bi tada imalo smisla.
Isto tako ako neko misli da će to stanovništvo nekada opet biti dio Ukrajine grdno se vara. Zbog tolikih zločina protiv civilnog stanovnišptva Ukrajina tu nikada neće uspostaviti kontrolu, osim naravno ako istrijebi sve anti-majdan elemente.
A glede republika i okruga u Rusiji - eventualnim gubljenjem Donbasa, snažno jačaju fašističke snage u Rusiji. U mnogim dijelovima Rusije već sada se dešavaju brze etničke probmjene u stastavu stanovništva i različiti scenariji cjepkanja Rusije su mogući. Gubljenjem Donbasa - Rusija ima "legitimitet" da radi genocid nad nerusima u Rusiji. Kao što je slučaj bio u Čečeniji uostalom.
Zato kažem da generalno etničkim nerusima u Rusiji ne ide u prilog gubitak Donbasa. Rusija, ako hoće sa se sačuva i spasi od spostvenog Majdana na Crvenom ili nekom drugom trgu mora igrati daleko pametnije prema svojim republikama i oblastima.
Vidjet ćemo jesenas/zimus koliko će Ruska taktika razvlačenja pameti biti uspješna i hoće li zapadni Ukrajinci konačno skontati koliko su moralno i materijalno donji u svemu ovome. Mada, oni i kad skontaju šta su popušili, teško da će priznat. Poznati sindrom radije ću jesti korjenje.
Ali jok...lakse je ovako mlatiti praznu slamu.
Posto nemas nikakav link od bilo kakve relavantne novinske agencije, znaci da "petljas"...
Ovako samo mlataras ko otvoren prozor...
- AleksoMKD
#13824 Re: Ukrajina
Bas tako, svaki izvor treba sa sumnjom uzeti.GAU8 wrote:Najgore je što u današnje doba, kada imamo više informacija nego ikada do sada, nemamo pojma šta se dešava zaista.
Na primer da je Ukrajinsko RV suspendovalo letove do daljnjeg http://en.itar-tass.com/world/740698
2 Ruska vojnika poginula od Ukrajinske artiljerije koja je greskom tukla preko granice http://161.ru/text/newsline/819093.html
-
jastuk1
#13825 Re: Ukrajina
Ne znam koji specijalno link hoćeš - ali razni izvori govore da je u Slavkansku i Krematorsku koji su imali preko 100,000 stanovnika ostalo svega 20, 30 hiljada i to uglavnom starih. Mnogi manji gradići/sela sjeverno od Slavjanska su isto skoro sada skoro prazni. E sad mogu se krivit i jedni i drugi ali to su fakti na terenu.sanjin_1 wrote: Auuufff sta se ti napisa bog te mazno...zar ti nije bilo lakse da si postavio neki relavantni link koji potvrdjuje tvoju pricu i tako svoju pricu pretvorio u cinjenicu ?
Ali jok...lakse je ovako mlatiti praznu slamu.
Posto nemas nikakav link od bilo kakve relavantne novinske agencije, znaci da "petljas"...
Ovako samo mlataras ko otvoren prozor...
Ono štgo je dublja činjenica je i to da ako Ukrajina izgubi Donbas - izgubit će i Harkiv i Odesu i vjerovatno južne dijelove Zaporožja i možda čak Herson oblasti.
Najnovije vijesti govore o povlačenju Ukr trupa iz okoline Luganska.
Po svemu sudeći "ovo" u Ukr je tek počelo.
Polako ali dosta sigurno Ukr se pretvara u Siriju 2.0. Naravno nema ni bilizu do sada toliko žrtava, ali poredeći populacionu piramidu i ostala demografska kretanja "ovo" u Ukrajini ima "gori" impact nego genocid u Siriji.