Premijer Liga BiH 2013/2014
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- BadCopy
#13801 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Nadam se da ce savez kazniti ovo fasistoidno pljuvanje
-
Eborg
#13802 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Seljakluk i papanluk i to jos od onih koji bi trebali biti "pojam gradjanstva iz metropole".
Budale na stranu, hajmo sad malo o fudbalu.
Volio bih da Travnik ostane u ligi. Imaju interesantan projekat uz novog predsjednika te bi uz Sarajevo, Slobodu i Olimpic mogli ponuditi jos jednu alternativu bezveznoj organizaciji nasih klubova koji u najmanju ruku stagniraju mada je i to preblago receno. Zeljeznicar je pokazao da uz odlicne rezultate, solidne transfere, uspjesnog trenera, prolaznu upravu, sjajnu omladinsku skolu pa cak i te famozne vlastite nekretnine na duze staze jednostavno ne moze ocekivati napredak. Do jucer najbogatiji u ligi, danas klub u rangu bijeljinskog Radnika po organizaciji. Ali na terenu su ostali dobri, to im se mora priznati i cestitati na plasmanu ove sezone. Ne moze to tako ako se hoce napraviti nesto vise.
Zrinjskom cestitke za titulu. Izgurali su je ali mi to nije nimalo drago s obzirom na profil kluba mada ni alternativa u vidu Sirokog Brijega nije nista sretnije rjesenje. Fasisticko-okupatorski klubovi (Zrinjski je javno podrzao Simunica u njegovom domovanju) jednostavno ne trebaju imati mjesta u sportu. Nadam se da ce Vitez i slicni klubovi iz gradova sa hrvatskom vecinom pokazati jedan normalan i ljudski odnos u buducnosti, pocevsi od fuzije sa FK Vitez pa nadalje.
Budale na stranu, hajmo sad malo o fudbalu.
Volio bih da Travnik ostane u ligi. Imaju interesantan projekat uz novog predsjednika te bi uz Sarajevo, Slobodu i Olimpic mogli ponuditi jos jednu alternativu bezveznoj organizaciji nasih klubova koji u najmanju ruku stagniraju mada je i to preblago receno. Zeljeznicar je pokazao da uz odlicne rezultate, solidne transfere, uspjesnog trenera, prolaznu upravu, sjajnu omladinsku skolu pa cak i te famozne vlastite nekretnine na duze staze jednostavno ne moze ocekivati napredak. Do jucer najbogatiji u ligi, danas klub u rangu bijeljinskog Radnika po organizaciji. Ali na terenu su ostali dobri, to im se mora priznati i cestitati na plasmanu ove sezone. Ne moze to tako ako se hoce napraviti nesto vise.
Zrinjskom cestitke za titulu. Izgurali su je ali mi to nije nimalo drago s obzirom na profil kluba mada ni alternativa u vidu Sirokog Brijega nije nista sretnije rjesenje. Fasisticko-okupatorski klubovi (Zrinjski je javno podrzao Simunica u njegovom domovanju) jednostavno ne trebaju imati mjesta u sportu. Nadam se da ce Vitez i slicni klubovi iz gradova sa hrvatskom vecinom pokazati jedan normalan i ljudski odnos u buducnosti, pocevsi od fuzije sa FK Vitez pa nadalje.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13803 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Ne treba niko nista pisati, ono je SRAMOTA Manijaka
Onaj ko je pisao parolu:
a) nema pojma ko igra u Zelji i ko je sve igrao
b) je glup, retardiran
Za kvalitetno shukanje jesam, ali ono je smijesno i nisko. Pa vise su Manijaci sebi shuknuli onom gluposti nego nama.
Ali najlakse se smijati sopstvenoj gluposti
Onaj ko je pisao parolu:
a) nema pojma ko igra u Zelji i ko je sve igrao
b) je glup, retardiran
Za kvalitetno shukanje jesam, ali ono je smijesno i nisko. Pa vise su Manijaci sebi shuknuli onom gluposti nego nama.
Ali najlakse se smijati sopstvenoj gluposti
- ultima_palabra
#13804 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Eto kad ti je Olimpic primjer organizovanog kluba, da Bog da ti Čelik vodio neko kao Gracić.
- BadCopy
#13805 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
I ja jedva cekam narednu sezonu iz vise razloga
Velez ako nastavi sa ozbiljnim radom ce biti dobar
Siroki Brijeg standardno u vrhu
Zrinjski isto tako
Sarajevo,da vidim gdje sta moze uprava kada ima citav prelazni rok pred sobom i vremena za ozbiljan rad.Zimski prelazni rok je bio na silu.
Olimpic kao da nece da napravi iskorak
Celik,njima fali nekih para da nesto naprave.
Zrinjski isto tako
Sarajevo,da vidim gdje sta moze uprava kada ima citav prelazni rok pred sobom i vremena za ozbiljan rad.Zimski prelazni rok je bio na silu.
-
Eborg
#13806 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
To što je Gracić papak je jedna stvar, model po kojem nema drkadžija oko kluba koji bi da se pitaju za sve a ništa ne nude je odličan. Koji to klub u BiH bez ikakve tradicije i navijačke baze ima bolje rezultate? Da Bog da jednog dana Čelik vodio neko poput Gracića ili Mamića, čak je i to bolje od ovog što danas imamo u PLBiH.ultima_palabra wrote:Eto kad ti je Olimpic primjer organizovanog kluba, da Bog da ti Čelik vodio neko kao Gracić.
- BadCopy
#13807 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Eborg wrote:To što je Gracić papak je jedna stvar, model po kojem nema drkadžija oko kluba koji bi da se pitaju za sve a ništa ne nude je odličan. Koji to klub u BiH bez ikakve tradicije i navijačke baze ima bolje rezultate? Da Bog da jednog dana Čelik vodio neko poput Gracića ili Mamića, čak je i to bolje od ovog što danas imamo u PLBiH.ultima_palabra wrote:Eto kad ti je Olimpic primjer organizovanog kluba, da Bog da ti Čelik vodio neko kao Gracić.
Osim je bolan vrhunac svega,joj tebe Eborg srljas li srljas
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13808 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
A sta je to Gracic pozitivno napravio od Olimpica? Nije izasao u Evropu, nije osvojio nikakav trofej, nije prodao igraca za neku finu sumu, dovodi isluzene fudbalere iz Zelje i Sarajeva...jedino sto mu ide je prodavanje utakmicaEborg wrote:To što je Gracić papak je jedna stvar, model po kojem nema drkadžija oko kluba koji bi da se pitaju za sve a ništa ne nude je odličan. Koji to klub u BiH bez ikakve tradicije i navijačke baze ima bolje rezultate? Da Bog da jednog dana Čelik vodio neko poput Gracića ili Mamića, čak je i to bolje od ovog što danas imamo u PLBiH.ultima_palabra wrote:Eto kad ti je Olimpic primjer organizovanog kluba, da Bog da ti Čelik vodio neko kao Gracić.
-
Eborg
#13809 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Čovjek je ipak u gornjem dijelu tabele i obično bude u vrhu tokom sezone. Bolji je od mnogo starijih i podržavanijih klubova koji to ne mogu godinama. Gledam to malo objektivnije, vjerovatno jer me ne pogađaju njegovi marifetluci koje izvodi nad Sarajevom i Željezničarom.
-
megaman4
#13810 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Velež radi u tišini, i tek je ovo početak dobrih stvari koji dolaze za njih,BadCopy wrote:I ja jedva cekam narednu sezonu iz vise razloga
Zrinjski isto tako
Široki standardno,
Zrinjski me ne zanima,
Sarajevo konačno dolazi sebi,
Olimpic, hm, ne znam šta Gracić misli i koje planove im za novu sezonu, ali su mi malo nedefinisani,
Čelik je u ozbiljnim problemima zbog dugova, i ako ne počnu sa otplatom istih, ne gine im ključ u bravu.
-
kolegione
#13811 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Komunisti dolaze sebi ja volim Zelju al od danas kad god Zeljo nije prvak(svake prestupne) neka bude Zrinja ili Sirokimegaman4 wrote:Velež radi u tišini, i tek je ovo početak dobrih stvari koji dolaze za njih,BadCopy wrote:I ja jedva cekam narednu sezonu iz vise razloga
Zrinjski isto tako
Široki standardno,
Zrinjski me ne zanima,
Sarajevo konačno dolazi sebi,
Olimpic, hm, ne znam šta Gracić misli i koje planove im za novu sezonu, ali su mi malo nedefinisani,
Čelik je u ozbiljnim problemima zbog dugova, i ako ne počnu sa otplatom istih, ne gine im ključ u bravu.
- Baltazar_khan
#13812 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Code: Select all
http://www.radiosarajevo.ba/novost/150303/adnan-comor-u-ime-ljudi-koji-to-zaista-jesu-bez-obzira-ciji-sal-na-utakmicu-nosili-
salle_eh1986
#13813 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
e jest tesko u ligi gdje pola timova nemaju ni jedno od navedenog a uz to jos nisu ni usituaciji gdje mogu privuci kakvog-takvog sponzora makar za kifle da im da, biti "najbolji od istih"Eborg wrote:Koji to klub u BiH bez ikakve tradicije i navijačke baze ima bolje rezultate?
-
Eborg
#13814 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Malo si fulao loptu. Većina naših klubova od 1. do 4. lige ima tradiciju i navijače. Olimpic nema nijedno.
- ultima_palabra
#13815 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Bude u vrhu tokom sezone, i onda odluči da počne prodavati utakmice. Da ne govorim da ima sastav koji bi na papiru morao biti bar u top 3 svake sezone.Eborg wrote:Čovjek je ipak u gornjem dijelu tabele i obično bude u vrhu tokom sezone. Bolji je od mnogo starijih i podržavanijih klubova koji to ne mogu godinama. Gledam to malo objektivnije, vjerovatno jer me ne pogađaju njegovi marifetluci koje izvodi nad Sarajevom i Željezničarom.
Da bi neko ulagao pare u naš fudbal mora biti ili perač novca ili blesavi entuzijasta.
-
Eborg
#13816 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Zaboli me za Olimpicom i Gracićem, tuđi je to problem. Poenta je bila u tome da je bolji takav sistem od onoga koji primjenjuje 99% ostalih klubova. Sad što Gracić radi što radi je druga stvar no prije ćemo profitirati od toga da makar vidimo da tako ovdje ne ide nego da se ide po utabanom stazom.
- ultima_palabra
#13817 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Pa kako takav "sistem" može biti bolji od bilo čega?
Danas smo naučili da ne valja forsirati igrače iz svoje škole, osvajati titule, izlaziti u Evropu i praviti transfere... bolje je dovoditi islužene igrače Sarajeva i Želje, mladima peglati papire za inostranstvo kroz ugovore od pola godine, nikad ne napraviti transfer, prodavati utakmice itd.
Danas smo naučili da ne valja forsirati igrače iz svoje škole, osvajati titule, izlaziti u Evropu i praviti transfere... bolje je dovoditi islužene igrače Sarajeva i Želje, mladima peglati papire za inostranstvo kroz ugovore od pola godine, nikad ne napraviti transfer, prodavati utakmice itd.
-
Eborg
#13818 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Ne, nego džaba sve to kada nemaš sistem i ovisiš o 150 različitih pojedinaca oko kluba koji samo uzimaju a malo daju.
-
aldinjo
#13819 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Kako nema Olimpic navijače.Evo ja sam njihov navijač.Eborg kaže da ga ne briga Gracić.Pa šta onda ovoliko pišeš o njemu?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#13820 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
aldinjo wrote:Kako nema Olimpic navijače.Evo ja sam njihov navijač.Eborg kaže da ga ne briga Gracić.Pa šta onda ovoliko pišeš o njemu?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13821 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
@Eborze, skontali smo te, ali projekat Olimpic ti nije dobar primjer. Jednostavno nije. Milion je razloga zasto je to tako. Komplet liga ne stima, ali Olimpic je ubleha koja nema buducnost.Eborg wrote:Ne, nego džaba sve to kada nemaš sistem i ovisiš o 150 različitih pojedinaca oko kluba koji samo uzimaju a malo daju.
- Logovan
#13822 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Pa ima navijača ali nema navijače.aldinjo wrote:Kako nema Olimpic navijače.Evo ja sam njihov navijač.Eborg kaže da ga ne briga Gracić.Pa šta onda ovoliko pišeš o njemu?
-
Eborg
#13823 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Sad me svi napadajte oko Gracića i Olimpica a zanemarite da sam spomenuo i druge klubove.
Kao što rekoh - jedino što kod Olimpica "valja" je drugačiji vid organizacije kluba. Ako to za maksimalno 2 sezone ne dovede do toga da budu prvaci ili minimalno ostvare dobar evropski nastup, onda to treba staviti ad acta i smatrati za propao projekat (kako kome doduše). Sad-zasad još uvijek imaju šansu, svi ostali klubovi sa tradicionalnim pristupom iz 1970-ih apsolutno nemaju nikakvu šansu za dugoročni napredak osim nekog ludog povremenog izuzetka poput Čelika u finalu Kupa BiH. Klub karina, nema para a opet u finalu. Nijedan normalan navijač ne želi klub koji je uvijek isti a nekad mu se "omakne" da bude kompetitivan.
Dakle, nije poenta u Olimpicu niti Graciću već činjenici da jedan čovjek vodi i finansira klub. Ako propadne - niko to više neće ponoviti. Ako uspije - možda se i drugi odvaže za takvo nešto. Zato - neka ih još sezonu-dvije, da vidimo hoće li biti nafake ili ne.
Kao što rekoh - jedino što kod Olimpica "valja" je drugačiji vid organizacije kluba. Ako to za maksimalno 2 sezone ne dovede do toga da budu prvaci ili minimalno ostvare dobar evropski nastup, onda to treba staviti ad acta i smatrati za propao projekat (kako kome doduše). Sad-zasad još uvijek imaju šansu, svi ostali klubovi sa tradicionalnim pristupom iz 1970-ih apsolutno nemaju nikakvu šansu za dugoročni napredak osim nekog ludog povremenog izuzetka poput Čelika u finalu Kupa BiH. Klub karina, nema para a opet u finalu. Nijedan normalan navijač ne želi klub koji je uvijek isti a nekad mu se "omakne" da bude kompetitivan.
Dakle, nije poenta u Olimpicu niti Graciću već činjenici da jedan čovjek vodi i finansira klub. Ako propadne - niko to više neće ponoviti. Ako uspije - možda se i drugi odvaže za takvo nešto. Zato - neka ih još sezonu-dvije, da vidimo hoće li biti nafake ili ne.
- Mračajski proto
#13824 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Ne mogu vjerovati da ovdje raspravljate o nekom Olimpicu. 
- ultima_palabra
#13825 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014
Da je Graciću cilj da Olimpic bude uspješan, moguće da bi se to i desilo.