Moguće je i da si mu bio iz nekog drugog razloga sumnjiv (ti ili tvoj auto), pa te "zaganjao", a onda samo iskoristio priliku da ti uruči čestitku, budući da nisi bio vezan.zdruzdjo wrote:Ah pa desavalo se i meni radi kontrole. Jednom su u avliju kod jarana usli za mnom u gluha doba.tempuser wrote:zdruzdjo wrote:
Desavalo mi se da idu u kontra smjeru, okrenu se za mnom i pod rotacijama zaustave i to ne zbog prekrsaja nego zbog rutinske kontrole jer sam im se ucinio sumljiv zbog "inkriminisanog" auta koji sam vozio. I sve je to ok, kontrolisali i cao
Kontrole mi ne smetaju nikad. Ovo mi je bilo onako trzaj. Fakat sam u momentu pomislio da sam nekome uzeo prednost ili da me je zaustavljao a ja nisam vidio, ili da sam skrenuo bez zmigavca.....
Ali da me je osajcovao za pojas pa pod rotacijom zaganjao e to mi nije bilo vala ni na kraj pameti.
Opet navodim pogotovo sto tu svakih par minuta imas prekrsaj koji je bez imalo pretjerivanja ozbiljno ugrozavanje zivota. U toku sedmice sigurno me na toj dionici pretekne preko pune neki lola bar 2-3 puta. A famozni semafor kod kule koji vecinom ne radi je default-na kota za oduzimanje prednosti. Tu uopste ne moras razmisljati hoce li ti neko to uraditi. Hoce.
nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#13801 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
-
zdruzdjo
#13802 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne nego za mnom furao sa rotacijom kao da sam djete zgazio na pjesackom. Nisam ni skontao dok nije zacijukao iza mene na 2 metra. I zamahao rukom sa me izvuce iz kolone.un1ted wrote:Ne Kontam. Zaustavili te, napisali kaznu i zbog toga što ti je krivo radi kazne ti želiš da udari glavom u bankinu bez kacige?zdruzdjo wrote: Ok kriv
Wow. Kakve osobe voze svakodnevno kraj nas.
A nigdje nisam naveo da mi je krivo zbog kazne. Kriv, plati, kraj. Skola za ubuduce. Mozda cak i upalim ono cijukanje za pojas sada.
Hajde ba desilo vam se svima da vas drot zaustavi i trazi razlog da ti uzme "cvaju" eto zato sto moze. Ne da ga zakitis nego da ti pise urednu kaznu. Pocevsi od sijalica, ziherica, sad u zadnje vrijeme i isteknutog roka prve pomoci. Jednom davno tamo nekad kad sam askonu vozio me negdje u hercegovini 'ero peglao za ubodne osigurace jer ih je falilo u kutiji od sijalica. Pa sam iz pretinca izvadio pakovanje od 20-ak komada.
Ovo je bilo bas to. Upali motor, furaj za levatom zato sto si vidio da nema pojas, da mu napises kaznu da bi se kvota popunila. Ok eto neka si.
A sto su motoristi profurali sa "stojom" u medjuvremenu i pretekli par auta preko pune(jer je tuda sve puna) dok me je pisao, ma hajde bogati, znas kakav je pojas prekrsaj.
-
zdruzdjo
#13803 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Romeo 80 wrote:
Moguće je i da si mu bio iz nekog drugog razloga sumnjiv (ti ili tvoj auto), pa te "zaganjao", a onda samo iskoristio priliku da ti uruči čestitku, budući da nisi bio vezan.
E vidis, konstruktivan komentar. Obzirom da mi vazda drma neki old school rock ili metal u autu, mozda mu se nije svidio moj muzicki ukus.
A auto sigurno nije bio sumnjiv. Ne vozam takva auta.
-
tempuser
#13804 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
To sto te je un zaostavio ovako, a ne onako je jedna stvar. Mozda mu se ucinilo da si npr. pricao na mobitel kad su prolazio, sto bi ajd bilo dovoljan razlog da krene za tobom, pa kad te je zaustavio nije imao sta drugo nego pojas. Poenta je da on nije uradio nista mimo pravila i zakona i da nema nikakve razloge za talve zelje i pozdrave. Takodjer, selektivnost policije jeste problem, ali prekrsaji drugih nisu opravdanje za svoje prekrsaje.zdruzdjo wrote:
Ah pa desavalo se i meni radi kontrole. Jednom su u avliju kod jarana usli za mnom u gluha doba.
Kontrole mi ne smetaju nikad. Ovo mi je bilo onako trzaj. Fakat sam u momentu pomislio da sam nekome uzeo prednost ili da me je zaustavljao a ja nisam vidio, ili da sam skrenuo bez zmigavca.....
Ali da me je osajcovao za pojas pa pod rotacijom zaganjao e to mi nije bilo vala ni na kraj pameti.
Opet navodim pogotovo sto tu svakih par minuta imas prekrsaj koji je bez imalo pretjerivanja ozbiljno ugrozavanje zivota. U toku sedmice sigurno me na toj dionici pretekne preko pune neki lola bar 2-3 puta. A famozni semafor kod kule koji vecinom ne radi je default-na kota za oduzimanje prednosti. Tu uopste ne moras razmisljati hoce li ti neko to uraditi. Hoce.
Situacija od neki dan, moj klinjo od 3 god i ja dolazimo na gr. prelaz. U autu njegov ruksakm moja torba, trotinet i kesa sa kutijom dvopeka i kilom banana i nista vise. Znaci zabranjeno meso, hrana, pice, cigare, hrana 0 bodova. Carinik nas nako sajcuje, pita imamo li sta za prijaviti, kad sam rekao da nema pokaza rukom da se parkiran sa strane. Elem, ja sa djetetom u sjedalici ispravan 1/1 stojim sastrane sa otvorenim gepekom, ljudi me gledaju ko da svercujem kilu bijelog. Sta ja znam sto je on mene odvoijo, mozda je imao dojavu da neko slican meni nesto nosi, mozda sam mu bio sumnjiv, mozda sam mu bio antipatican pa je na meni trenirao disciplinu, bilo kako bilo lik nije nista uradio mimo zakona i nema razloga da mu zelim sigrnu i bolnu smrt.
-
zdruzdjo
#13805 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
tempuser wrote:
To sto te je un zaostavio ovako, a ne onako je jedna stvar. Mozda mu se ucinilo da si npr. pricao na mobitel kad su prolazio, sto bi ajd bilo dovoljan razlog da krene za tobom, pa kad te je zaustavio nije imao sta drugo nego pojas. Poenta je da on nije uradio nista mimo pravila i zakona i da nema nikakve razloge za talve zelje i pozdrave. Takodjer, selektivnost policije jeste problem, ali prekrsaji drugih nisu opravdanje za svoje prekrsaje.
Situacija od neki dan, moj klinjo od 3 god i ja dolazimo na gr. prelaz. U autu njegov ruksakm moja torba, trotinet i kesa sa kutijom dvopeka i kilom banana i nista vise. Znaci zabranjeno meso, hrana, pice, cigare, hrana 0 bodova. Carinik nas nako sajcuje, pita imamo li sta za prijaviti, kad sam rekao da nema pokaza rukom da se parkiran sa strane. Elem, ja sa djetetom u sjedalici ispravan 1/1 stojim sastrane sa otvorenim gepekom, ljudi me gledaju ko da svercujem kilu bijelog. Sta ja znam sto je on mene odvoijo, mozda je imao dojavu da neko slican meni nesto nosi, mozda sam mu bio sumnjiv, mozda sam mu bio antipatican pa je na meni trenirao disciplinu, bilo kako bilo lik nije nista uradio mimo zakona i nema razloga da mu zelim sigrnu i bolnu smrt.
Nisam mu ja pozelio smrt. Gluho bilo. Onako malo da se "kucne", da. U glavu.
Kad spominjes telefon, eto ilustracije radi koliko pazim, kupio sam maxuz bt slusalicu. Ne radi kazni i policije, nego radi sebe.
A obzirom da imam poznanika koji radi u granicnoj, i pricali smo jednom na temu dojavljivanja kao neko nesto svercuje, valja.....vjeruj da je veoma komplekasan nacin dojave njima icega.
- Laertes
#13806 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Možda mu je žena ona što je onda čistila snijeg sa auta 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#13807 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Laertes wrote:Možda mu je žena ona što je onda čistila snijeg sa auta
- basicm
#13808 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
-
zdruzdjo
#13809 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
-
zdruzdjo
- Logovan
- kloniran
#13812 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
pa zuri mu se
sta je ona kog đavla nasla da prelazi preko ceste kad je on u zurbi
ha ja
ha ja
-
adodbr
#13813 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jos i djete povela a ono sporo hoda i nju i djete odma po usima udaritkloniran wrote:pa zuri mu se
ha ja
- basicm
#13814 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
[quote="zdruzdjo"][/quote]
Danas te razumijem, sve najgore sam pozelio policajcu koji mi je napisao parking kaznu za manje od minute. Pitam ga zasto, jos mi drsko odbrusi nesto. Stara magarcina pred penziju.
I opet sve najgore mu zelim.
Danas te razumijem, sve najgore sam pozelio policajcu koji mi je napisao parking kaznu za manje od minute. Pitam ga zasto, jos mi drsko odbrusi nesto. Stara magarcina pred penziju.
- Sodom1
#13815 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne valja kad ne rade posao , ne valja kad rade posao 
-
sarajevo-x.com
#13816 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ma dobro, ljudi su nezadovoljni iz razloga što zakon ne važi za sve isto
-
530i
#13817 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
zdruzdjo wrote: Hajde da pokusam povuci paralelu.
Da li je ikada policija zaletila se za tobom sa rotacijama jer npr ti nije radilo jedno stop svjetlo. Obzirom na tvoj vozacki staz sigurno ti se desilo da ti rikne sijalica pa da ne znas.
Ali ono furanje za tobom pa da te izvuce iz kolone, priznaj da bi se sjebao. Da zivimo u ameriKi, ne bi me to dotaklo.
Mene su ganjali mostarski policajci k'o na filmovima sve sa rotacijom i sirenama, krenuo preticati auto bukvalno 10 metara prije nego što puna prelazi u isprekidanu, nit je neka posebna brzina, nit sam koga ugrozio. Oni bili peto ili šesto auto iza mene. Možda također pretjerana reakcija ali prekršaj je bio.
- Ned071
#13818 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Sve je to super dok te ne zamijene s nekim. Pa iskoce pred tebe s dugim cijevima u dva ujutro kod hifa pumpe iza doboja... Govno se smrzlo u meni
-
zdruzdjo
#13819 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ma 100-ti put.
Stvarno ali stvarno nisam ljut. Mislim jesam na sebe zbog svoje gluposti.
Mene je samo sjebalo to da je lik u stanju trznuti motor i zaganjati me sa sve rotacijama, zbog prilicno trivijalnog (po sigurnost ostalih ucesnika) prekrsaja. Dok na toj lokaciji svakodnevno tokom cjelog dana ima prekrsaja koji su opasni po zivot ostalih ucesnika. I bas je to tu opste-poznato. Sestero ociju otvoriti. Prije par godina sam bas tu imao prilicno jeben sudar. Presao lola u moju traku. Jos kupio malo bio.
To mi je ravno situaciji od prije godinu odprilike kad sam na uglu ulica kosevska(kralja tomislava) i sutjeska gledao dva drota kako pisu kazne za parkiranje dok istovremeno dva lika sa pit bullom koje poznajem "na oko" iz "koreje" u krugu druge gimnazije "valjaju" djeci iz skole nesto (trava, ex, speed....). Ono bas je "vazan i opasan" prekrsaj taj parking.
Stvarno ali stvarno nisam ljut. Mislim jesam na sebe zbog svoje gluposti.
Mene je samo sjebalo to da je lik u stanju trznuti motor i zaganjati me sa sve rotacijama, zbog prilicno trivijalnog (po sigurnost ostalih ucesnika) prekrsaja. Dok na toj lokaciji svakodnevno tokom cjelog dana ima prekrsaja koji su opasni po zivot ostalih ucesnika. I bas je to tu opste-poznato. Sestero ociju otvoriti. Prije par godina sam bas tu imao prilicno jeben sudar. Presao lola u moju traku. Jos kupio malo bio.
To mi je ravno situaciji od prije godinu odprilike kad sam na uglu ulica kosevska(kralja tomislava) i sutjeska gledao dva drota kako pisu kazne za parkiranje dok istovremeno dva lika sa pit bullom koje poznajem "na oko" iz "koreje" u krugu druge gimnazije "valjaju" djeci iz skole nesto (trava, ex, speed....). Ono bas je "vazan i opasan" prekrsaj taj parking.
-
tempuser
#13820 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jel te pisao u zabrani?basicm wrote:Danas te razumijem, sve najgore sam pozelio policajcu koji mi je napisao parking kaznu za manje od minute. Pitam ga zasto, jos mi drsko odbrusi nesto. Stara magarcina pred penziju.zdruzdjo wrote:
- Bakir1
#13821 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
I to sve sa drekom izlazi lezi na pod rasiri noge ruke na ledjaNed071 wrote:Sve je to super dok te ne zamijene s nekim. Pa iskoce pred tebe s dugim cijevima u dva ujutro kod hifa pumpe iza doboja... Govno se smrzlo u meni
Samo meni bi muka sto sam se isprljao sav dok sam te naredbe popratio
- Ned071
#13822 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Srecom, nisam bio na podu. Skontali su dok sam izlazio. Al da je gadno, gadno je...
- vješalica
#13823 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ma hajde danas cvrljaju po jaranskim pozivima inekim supackim normamasarajevo-x.com wrote:Ma dobro, ljudi su nezadovoljni iz razloga što zakon ne važi za sve isto
Kad su poceli drljati i po autima kolega stadalje da kazem
I to ne da bi kao bili posteni u provodjenju zakona,nego u tipicnim situacijama gdje je 20 vozila u prekrsaju,a on drlja jednom
Cudan nekakav vakat sa ljudima
- Petroley
#13824 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Veceras idem sa Koseva na Dobrinju po artikal kojeg sam kupio na piku, kad pored mene proleti centrina komercijala. Covjek je isao minimalno 80km/h dionicom od malte do nedzarica, isao srednjom trakom povremeno ulazeci u desnu i lijevu..umalo da me na ivicnjak.otjera....svasta sam vidio al ovo.... da Bog sacuva kakve su sve ubice na nasim cestama.
- nepass1
#13825 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Fakat kakvih debila ima u gradu, semafor iz pravca dobrinje, kad se hoce za veneru da skrene. U lijevoj traci dolazi fabija na crveno, stoji. Iza nje levat u alfi 147, svo vrijeme je crveno. I on gasa nesta, treba neka suvozac. I spuca u fabiju.
Pa vozacku za sva vremena oduzeti. Koji mamlaz ne mogu da vjerujem.
Pa vozacku za sva vremena oduzeti. Koji mamlaz ne mogu da vjerujem.