-LIBERO- wrote:Ja odbijam da povjerujem da ti pises ozbiljno.
Ko su mandatari tih kantonalnih vlada, koja stranka je u najvise slucajeva organizovala tu parlamentarnu vecinu....ko su postavljeni direktori, iz koje stranke su bili direktori tih preduzeca. Ko su ministri, iz kojih stranaka, tih ministarstava.itd.itd
Opet kazem, najveci cin patriotizma spram ove zemlje je biti kontra SDA logike uhljebljenja, vladanja i unistavanja ove zemlje,
I nema potrebe da bilo sta odgovaras jer, opet kazem, uvjeren sam da il' trolas ili se zezas.

Imna li iti jedan direktor iz SDP-a, iz S za BiH, ima li iti jedan mandatar iz bilo koje druge stranke nego SDA...
Ja znam iz kojeg izvora izvire ta priča a to je da je na prvim parlamentarnim izborima ostala samo SDA na području na kojem žive Bošnjaci.....
U tom period po pitanju nekih moralnih kriterija bilo je bezvlašće....
U okupirane gradove uvozila se hrana (nije samo Sarajevo BiH) i prodavala po basnoslovnim cijenama, čelnici crvenog krsta su zakidali na humanitarnoj, čelnici Merhameta takođe..... Švercalo se akko se znalo i umjelo..... bez ikavih zapreka jer ko će još i švercere ganjati ?????????????????
Nakon potpisivanja primirja dolaze i prvi izbori i opet se SDA održava na vrhu ali sa izmjenjnom kadrovskom sturkturom - gdje su bili bitni podobni i tada počinju dolaziti donacije i tu su svi lovili u mutnom - pravdajući to činjenicom da nisu bili u Njemačkoj poslje rata nego da su ostali ovdje a ovdje baš i nije bilo profitabilno za sve osim za par švercera koji će kasnije postati privatizacijski giganti....
Mnogi nepodobni učestvuju u formiranju nekih potpuno novih politčkih partija i spremaju se za izbore te izlaze na iste i hop SDA je sve manje....
Paralelno sa tim - direktori JP (šume ali i preživjeli privredni giganti) koristeći jako nizak standard u društvu na efikasan način "podmićuju" izabrane dužnosnike - političare i za male novce rasprodaju komplet kompaniju preko upravnih odbora i saglasnosti federalnih odbora, pod odbora, odboirčića, odbornika i odbornica.....
Tu dolaze i novi izbori i poslančke klupe ulaze neka nova lica i neke nove partije - koje poznaju kako društvo funkcioniše a mi ostali smo nesposobni valjda - još manje SDA prisutna....
sljedeći korak je bila privatizacija - opet ulaganja u nešto - svako prema svom znanju i informacijama - pa je neko uložio certifikate u BH Telecom, neko u KLas, neko uzeo kredit pa kupio certifikate i udesetostručio novac prilikom privatizacije - a neko izgubio.....
i onda ciklični sistem izbora i izvoljevanja - a SDA sve manje prisutna u svemu tome......
SDA blokirala istragu protiv Zlatka Lagumdžije kako da ne - SDA blokirala istragu protiv Dragana Čovića i dokazi se izgubili - kako da ne ? NA drugu stranu Branković je upitan za privatizaciju stana - i naravno oslobođen optužbe......
i kontinuirano se provalči priča bem mater SDA oni su krivi - kontinuirano se glasa za neke druge stranke - kontinuirano te stranke obnašaju funkcije - ali opet, valjda navika - kriva SDA....
NIti trolam niti se zezam - vjerovati je da živim u paralalnoj stvarnosti u kojoj federalnu vladu ne možeš formirati bez etničkih ključeva, a pored etničkih ključeva moraš imati i unutar svoje etničke skupine dovoljno snage za formiranje vlade....
Za kantonalni nivo smo već sve opisali......
Odbijam da vjerujem da je Avaz i neumjerena neinformiranost dovela do faze da nema oporavka -
ali kad mi postavljaš pitanje trolam li - ja ću tebi postaviti pitanje - hajde ti provjeri sve što je navedeno i model privatizacije i mandate direktora i ko im je produživao mandate.... raspitaj se....
Kad dođeš do informacije da nije samo SDA kriva i da ne nosi najveći teret krivice - kad dođeš do informacije da teret krivice svi nose - kad shvatiš da su i u NOVIM NADAMA (DF i SBB) ljudi iz starih postava ili pod palicom ljudi iz starih postava -
koliko je ispravna tvoja tvrdanja da neglasanjem za SDA postižeš ikakav efekt.....
SDA je kažnjena već dovoljno sve do sada - sve ih je manje i manje - dolaze sve noviji i noviji kadrovi - a generalno smo sve slabiji i slabiji....
i koliko god to blesavo i fanatično zvučalo moram predložiti -
Hajde da svi glasamo za SDA ....
jer sve ovo do sada je izgleda ludost a filmska definicija ludosti je "Pokusavati istu stvar koja nije uspjela na isti nacin ocekujuci drugi rezultat....."
Ako su svi glasali za SDA - kako to da ih je sve manje i manje u klupama ???????????????????????
Pokušavaju popraviti ono što je SDA razvalila u jednom mandatu ili pokušavaju popraviti stanje na svom bankovnom računu ?