Sirija

Locked
Co0l

#13776 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Ovo jeste atomska bomba. Diplomatska. Daleskosežna. Za Siriju i mir u svijetu, pobjednička. Ko zna da čita.
Sam detaljcic da se moraju regionalne sile o tome prvo slozit sve govori.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#13777 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Co0l wrote:
Challenger__ wrote:
- naime, vrijeme je za FUCKING, FUCKING POWERFUL RT BREAKING NEWS
Idi do djavola,ja kontam neko atomsku bacio :lol: :lol: :lol: :lol:
jesu amerikanci na japan
i to dvije

asad nema atomsku pa mu zato treba ovoliko vremena da pobije toliki narod
kad namiri broj onda če da pregovara

ali pazi ovo ... BRE breaking news
Klavikula

#13778 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Neočekivani izvještaji dolaze iz Sirije. Specijalni dopisnik Kavkaz centra izvještava:

Nakon što su se mudžahidi povukli iz Kusejra u srijedu ujutro, TV kuće Assadovaca i šijja iz Libanona proglasili su pobjedu nad „ekstremistima.“ Ali u četvrtak ujutro, izgleda da se situacija naglo promjenila. Ispostavilo se da su mudžahidi namamili neprijatelja u zamku.

Nakon što su pustili da šiitske bande uđu u Kusejr, mudžahidi su izveli veliki šehidski napad u gradu, ubijajući desetine neprijatelja iz redova Hizbulata. Pored toga, mudžahidi su organizirali i izveli nekoliko velikih napada iz zasjede. Samo u srijedu, ubijeno je više od 250 libanonskih šijja Hizbulata.

U četvrtak ujutro, mudžahidi su izveli kontra napad na neprijatelja po cijelom gradu.

Već u srijedu oko podne, 90% Kusejra je ponovno došlo pod kontrolu mudžahida. Žestoke borbe se nastavljaju. Šiitske snage su se povukle prema zapadu.

Međutim, napadi tu nisu završili. Jedinice mudžahida neočekivano su ušle na teritoriju Libanona i direktno napale samu jazbinu Hizbulata u Balbeku.

Ne očekujući ove napade, militanti šiitskog Hizbulata pokolebali su se pod pritiskom mudžahida. I u trenutku ove objave, žestoke borbe se vode u Balbeku unutar libanonskog teritorija.

Ističemo da praktično ni jedan medij, niti zapadni niti arapski, nije izvjestio ništa o novim događajima u Kusejru i Libanonu.

Uskoro više informacija.

Izvor: KavkazCenter

Prijevod i obrada: Put vjernika
LINK

al pazi ovo, napali u cetvrtak zauzeli grad u srijedu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Challenger__

#13779 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Co0l wrote:
Challenger__ wrote:Ovo jeste atomska bomba. Diplomatska. Daleskosežna. Za Siriju i mir u svijetu, pobjednička. Ko zna da čita.
Znači, nisi za mir? Ti bi da kojekakvi "abu Sakkari" bauljaju Golanom, da ih Izraelci tove i rane im vidaju. Razumijem. Samo, ne pitaš se ti, nego i oni koji trebaju dva puta da razmisle da li žele na Golanu stalni haos, ili mir. Ako neće mir i odbiju ovu inicijativu - KO IH *EBE, neka žanju što su posijali.
Klavikula wrote: al pazi ovo, napali u cetvrtak zauzeli grad u srijedu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Slika i prilika njihove "pameti".
Co0l

#13780 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote:
Znači, nisi za mir? Ti bi da kojekakvi "abu Sakkari" bauljaju Golanom, da ih Izraelci tove i rane im vidaju. Razumijem. Samo, ne pitaš se ti, nego i oni koji trebaju dva puta da razmisle da li žele na Golanu stalni haos, ili mir. Ako neće mir i odbiju ovu inicijativu -KO IH *EBE, neka žanju što su posijali.
A do zakljucka da nisam za mir i ostalo si dosao kojom logickom metodom?
Komentarises vijest a previdjas kljucni detalj cijelog clanka-ruski mirovnjaci na Golan mogu doci samo ako im izrael to dozvoli a dozvolice im ako ima nekog interesa u tome.A izraelski i Asadovi interesi se ovih dana bas i ne poklapaju.Tako da,pazi sta zelis,moze ti se i ostvarit ;)
japin_mutapi

#13781 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Challenger__ wrote:
Znači, nisi za mir?
znači rusija donosi mir
pax rusiana
japin_mutapi

#13782 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

asad je sotonista i krvoproliće koje sprovodi u siriji je u skladu sa njegovim vjerovanjem i njegovim genima

krvolok koji uživa u okusu krvi i mirisu spaljenih sela i gradova
Challenger__

#13783 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

a previdjas kljucni detalj
Jadan ne bio, taj ključni detalj sam posebno naglasio postavljajući komentar. Šta ćeš ti mene podsjećati na nešto što sam ja naglasio.
pax rusiana
Ovo je šansa da se otklone strahovi i Sirije i Izraela i svih u regionu. Ako se još neko javi sa sličnom inicijativom - aferim, a ako ne, treba se držati onog što je "na stolu".

______

Da zaključimo. Sirija, Izrael i svijet su dobili dobru ponudu. Do njih je.
japin_mutapi

#13784 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

DzeBra wrote:
Niko ko nema veze sa teroristima name ni razloga da se brine. Pa i sama SAA je iz naroda. Nije sastavljena od najvećeg muslimanskog ološa kao i tzv. FSA. Jedino ako sirijski narod mrzi sirijki narod, e onda neka se poubijaju.
Niko ko nema veze sa šebihama i ratnim zločincima nama ni razloga da se brine. Pa i sama FSA je iz naroda. Nije sastavljena od najvećeg šiitsko alevijsko sekularističkog ološa kao i tzv. SSA . Jedino ako sirijski narod mrzi sirijski narod, e onda neka se ne ubijaju nego neka assad a.k.a 73% (klavikulini famozni postotci) prekine krvoproliće i organizuje izbore fer i poštene i neka svi ispoštuju rezultate.
Herr Flick

#13785 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

japin_mutapi wrote:asad je sotonista i krvoproliće koje sprovodi u siriji je u skladu sa njegovim vjerovanjem i njegovim genima

krvolok koji uživa u okusu krvi i mirisu spaljenih sela i gradova
ma nemoj mi reci :skoljka: :skoljka:
Co0l

#13786 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
a previdjas kljucni detalj
Jadan ne bio, taj ključni detalj sam posebno naglasio postavljajući komentar. Šta ćeš ti mene podsjećati na nešto što sam ja naglasio.
Spomenuo na kraju da,naglasio ne.Naglasio si da je rijec o Rusima.Ono 'fucking breaking news' jasno ukazuje na sta si naglasak stavio.Mada,sto reko @japin,breaking news bi zaista i mogao biti kad se Rusi spominju u kontekstu mira :lol:
A sto se same vijesti tice,komotno je moglo pisati i da su Rusi ponudili da otvore vojnu bazu u predgradju Tel Aviva.I onda na kraju da dodaju 'ako se Izraels saglasi sa time'.Pa ti onda skontaj.Toliko o tome.Jadan ne bio.
Revoltage

#13787 Re: Sirija

Post by Revoltage »

Klavikula wrote:dosta stvari se okrece u korist Sirije :thumbup:

jucerasnja mapa Qusayra i okolice
Image
danas je zauzeto selo Daba :thumbup:
Al-Masoudia je takođe danas preuzeta. Pronađen tunel dugačak 14km između Qusaira i Daabe gdje su čak i auta prolazila.
AleksoMKD

#13788 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

japin_mutapi wrote:
DzeBra wrote:
Niko ko nema veze sa teroristima name ni razloga da se brine. Pa i sama SAA je iz naroda. Nije sastavljena od najvećeg muslimanskog ološa kao i tzv. FSA. Jedino ako sirijski narod mrzi sirijki narod, e onda neka se poubijaju.
Niko ko nema veze sa šebihama i ratnim zločincima nama ni razloga da se brine. Pa i sama FSA je iz naroda.
Ono da budemo iskreni u oba slucaja zavisi koja jedinica FSA ili SAA "oslobodi" te ljude.
Klavikula

#13789 Re: Sirija

Post by Klavikula »

japin_mutapi wrote:
DzeBra wrote:
Niko ko nema veze sa šebihama i ratnim zločincima nama ni razloga da se brine. Pa i sama FSA je iz naroda.
jeste, iz libijskog, libanskog, jordanskog......
jeza u ledja

#13790 Re: Sirija

Post by jeza u ledja »

Challenger__ wrote:- naime, vrijeme je za FUCKING, FUCKING POWERFUL RT BREAKING NEWS
:shock:
bokserpasha

#13791 Re: Sirija

Post by bokserpasha »

HaHaHa "Za mir u svjetu, pobjednička" . Da nisi Njegica Balorda? hahaha
bokserpasha

#13792 Re: Sirija

Post by bokserpasha »

japin_mutapi wrote:
DzeBra wrote:
Niko ko nema veze sa šebihama i ratnim zločincima nama ni razloga da se brine. Pa i sama FSA je iz naroda. Nije sastavljena od najvećeg šiitsko alevijsko sekularističkog ološa kao i tzv. SSA . Jedino ako sirijski narod mrzi sirijski narod, e onda neka se ne ubijaju nego neka assad a.k.a 73% (klavikulini famozni postotci) prekine krvoproliće i organizuje izbore fer i poštene i neka svi ispoštuju rezultate.
upravo :D
em11r

#13793 Re: Sirija

Post by em11r »

Revoltage wrote:

Image
Al-Masoudia je takođe danas preuzeta. Pronađen tunel dugačak 14km između Qusaira i Daabe gdje su čak i auta prolazila.
jbt kod nas po 2 godine kopaju tunel od 800 metara ovi sa lopatama i krampama pa 14 km :)
japin_mutapi

#13794 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Klavikula wrote: jeste, iz libijskog, libanskog, jordanskog......
more bit bidne ....
a odakle su iranski i ruski savjetnici i specijalci
odakle ono hezbolah dolazi
šta je sa dobrovoljcima iz iraka i irana na strani asada

jesu li i oni sirijski narod
mirsek

#13795 Re: Sirija

Post by mirsek »

Fudo Bosna wrote:
Herr Flick wrote:@Fudo Bosna Sirija bez Assada ne bi mogla opstati kao drzava.Postala bi novi Irak.Sta je demokratija donijela u Libiji,Egiptu,Iraku,Afganistanu??Donijela je haos i razaranja.

Nije ta „demokratija“ donijela dobro ni jednoj od tih država,tačno , haos i razaranja. Gadafi je bio diktator, ali je bolje rješenje bila njegova dalja vladavina nego ovo što imamo danas u Libiji. Gadafi nije bio demokrata ali je za Assada „izmislio“ demokratiju i zemlji je, za razliku od Assada , i pored manjka demokracije donio ekonomsko blagostanje, a Assad je Siriju doveo na nivo „arapske“ nekadašnje Bugarske,stara ruska škola, loš standard a diktatura najgora na bliskom istoku, jesi li bio ikada u Siriji, prije ovog rata, ako si bio , znaš o čemu postam? Naravno , slažem se, bilo je bolje i to da on ostane na vlasti nego ovaj užasni bratoubilački rat sa zločinima na obje strane, pogotovu od strane Assadove vojske jer oni su ti koji imaju tenkove , haubice, topove i avione, zar ne, pa i veču šansu da ubiju više civila? Pa pogledaj samo onog užasnog pokolja u Hammi, od prošle godine, civili,žene i djeca su pobijeni, a naravno , to je užasno, ne podržavam naravno ni zločine drugih strana u sukobu, sve treba na sud, po okončanju sukoba i naravno raspisati izbore. Tko god pobjedi, na tim izborima, pa bio on šija ili sunnija ili... , ako je volja naroda neka vlada, neka ujedini Siriju, neka vlada demokratski i pravedno i prema muslimanima i prema kršćanima i svim ostalim građanima!

Ti stvari gledaš slično ili identično kao i večina onih koji podržavaju diktatora Assada, „crno bijelo“. Mi Bošnjaci , muslimani Bosne, ako osuđujemo zločine Assadove vojske , nismo za selefije /ideologiju selefija ili nismo protiv šija , nismo protiv Irana, sve dok taj režim ima podršku naroda i legitimitet dat od iranskog naroda, a ako podržavamo Erdogana nismo ti koji podržavaju cionizam ili opčenito zločine u svijetu, npr. prema svim ljudima bez obzira na religiju, , muslimanima opčenito, ili represiju ili zločine nad šijskim manjima tamo gdje su selefijski režimi na vlasti, sve te negativnosti osuđujemo. Dakle , ne mrzimo ni šijski ni sunnijski islam, samo akaidski ne uvažavamo samo one ekstremiste koji nisu , po svome učenju dio islamskoga ummeta, ali nikoga ne mrzimo,...nismo isključivi, ili/ili...

I naravno, podržavamo sve ljude dobre volje u svijetu i njihovu želju sa slobodom i demokratijom, bez obzira na religiju i naciju !!!
Gadafi bio diktator ali je radio da pomogne i izdigne svoja primitivna plemena i da ih edukuje i skoluje gdje je mogao i da im poboljsa zivot. Sve ono sto promotori demokratije promovisu kao razlog sto intervenisu u ime iste. :D
Imao je nafte na bacanje a stanovnika oko 6 miliona.
Assad diktator koji ima oko 20 miliona stanovnika, nema nafte kao libija na bacanje i veliku izmjesanost konfesija i solidno se zivjelo.
Arapski seici, diktatori ,ali se vade na Serijat dok oni nemilice trose pare svog naroda na derneke i skupa auta a represija i neobrazovanje su standard.
Bahrein, pokusaj demokratskih promjena po zapadnom fazonu nije urodio plodom jer je narod bio neshvacen i tucen i zatvaran od strane finih vlastodrzaca uz podrsku intervencijom saudijskih trupa koje niko ne spominje i presutnu saglasnost zapadnih vlasti i medija.
E sad ako me boli briga za saudiju i bahrein, onda me boli briga i za siriju i gadafija, medjutim ne lezi vraze, lete fetve na sve strane protiv assada a i oruzje za pobunjenike kako protiv gadafija tako i protiv assada i to sve iz finih demokratija sa arabijskog poluostrva , prvog bastiona demokratije, odmah poslije izrahella.
Klavikula

#13796 Re: Sirija

Post by Klavikula »

japin_mutapi wrote:
Klavikula wrote: jeste, iz libijskog, libanskog, jordanskog......
more bit bidne ....
a odakle su iranski i ruski savjetnici i specijalci
odakle ono hezbolah dolazi
šta je sa dobrovoljcima iz iraka i irana na strani asada

jesu li i oni sirijski narod
drugacije je kad strani borci cine vecinu, a drugacije ja kad su samo jedan manji dio, kao sto je slucaj u SAA :thumbup:
japin_mutapi

#13797 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Klavikula wrote: drugacije je kad strani borci cine vecinu, a drugacije ja kad su samo jedan manji dio, kao sto je slucaj u SAA :thumbup:
jel 73% čine stranci FSA a SSA čine 73% domaći :thumbup:
em11r

#13798 Re: Sirija

Post by em11r »

japin ... zajebanciju na stranu ... i forumsko nadmudjivanje (ne fali r) znas to i ti znaju i ptice na grani znaju i djeca bez jmbg, da u FSA pravih sirijaca je manjina, a i oni koji su tu vise ne znaju za sta se bore, prvo su krenuli protiv diktature, a sad je rat otiso u skroz drugom smjeru, ovo sad je sramota za sirijce na bilo kojoj strani, da im krvozedni teroristi kroje sudbinu. sramota za sirijsku civilizaciju.
japin_mutapi

#13799 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

em11r wrote:japin ... zajebanciju na stranu ... i forumsko nadmudjivanje (ne fali r) znas to i ti znaju i ptice na grani znaju i djeca bez jmbg, da u FSA pravih sirijaca je manjina, a i oni koji su tu vise ne znaju za sta se bore, prvo su krenuli protiv diktature, a sad je rat otiso u skroz drugom smjeru, ovo sad je sramota za sirijce na bilo kojoj strani, da im krvozedni teroristi kroje sudbinu. sramota za sirijsku civilizaciju.
fakat zajebanciju na stranu
ja ne znam da su borci FSA večinom stranci i teroristi krvožedni
takođe ne znam da je sramota za sve sirijce već je sramota na strani asada i njegovih falangi
isto tako znam da se narod i FSA bore za opstanak i goli život slobodu dostojanstvo čast svojih majki i sestara

najbolji sinovi sirije su ustali protiv uzurpatora i krvoloka da odbrane narod i zemlju od ubice sina ubice
tolino

#13800 Re: Sirija

Post by tolino »

Revoltage wrote:

Image
kud su prolazila auta ? kroz tunel !?

:-) :-)
Locked