Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
annoy

#13776 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

AleksoMKD wrote:
Mislim da nije svojoj deci uskratio tron, Rhaegar je bio opsednut nekim prorocanstvom da zmaj mora imati 3 glave pa bi Jon bio treci. Po knjizi, ako se ne varam, Rhaegar mislio da ce Lianino dete biti zensko. Moguce je da se prorocanstvo odnosilo na White Walker-e pa je on ovako mislio da ce spasiti svet.

Elia Martel je bila neplodna i nije vise mogla radjati, njena deca ostaju ispred Jona u redosledu za prestol jer se nije odreka njih.
Zapravo je sve spekulacija jer se brakovi koji su konzumirani i iz kojih su proizašli potomci uglavnom ne anuliraju
Možda je Elia htjela u Silent sisters, to je jedino objašnjenje :D
Meni se čini da su ovo scenaristi ubacili da bi se sve pojednostavilo i Jonu dalo veći legitimitet
Što je da je, bit će lijepo gledati Daenerys kad shvati da nije posljednji Targ i da nije prva na redu za prijestolje i zapravo treba pokleknuti
možda prestane biti toliko iritantna :D
annoy

#13777 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Pandakonda wrote:Ja ako se dobro sjećam Rhaegar nikad onu nije ni volio, on je volio Lyannu , a Eliu je oženio jer je htio valjda da se nastave dobri odnosi između kraljevstva i Dorna
Ta njihova "ljubav" je diskutabilna, barem s njegove strane
A tko se u toj cijeloj priči uopće oženio iz ljubavi...
možda Jorah, pa je jadan najebao :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#13778 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Dany se vec pocinje ponasat ko zaljubljena siparica... postajat ce sve gora i gora... a nece ni Jon biti kamen
Capajebo

#13779 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

annoy wrote:
Pandakonda wrote:Ja ako se dobro sjećam Rhaegar nikad onu nije ni volio, on je volio Lyannu , a Eliu je oženio jer je htio valjda da se nastave dobri odnosi između kraljevstva i Dorna
Ta njihova "ljubav" je diskutabilna, barem s njegove strane
A tko se u toj cijeloj priči uopće oženio iz ljubavi...
možda Jorah, pa je jadan najebao :D
Tywin Lannister :mrgreen: :mrgreen:
omar little

#13780 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

nece nje jon.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#13781 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

omar little wrote:nece nje jon.
Image
annoy

#13782 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Capajebo wrote: Tywin Lannister :mrgreen: :mrgreen:
Nitko kao sestrična :D
soha96

#13783 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by soha96 »

Zasto su svi uvjereni da ce se Jon i Deni prasnuti? :mrgreen:
Daryl Dixon

#13784 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Daryl Dixon »

:-D
Image
AleksoMKD

#13785 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

annoy wrote:
AleksoMKD wrote:
Mislim da nije svojoj deci uskratio tron, Rhaegar je bio opsednut nekim prorocanstvom da zmaj mora imati 3 glave pa bi Jon bio treci. Po knjizi, ako se ne varam, Rhaegar mislio da ce Lianino dete biti zensko. Moguce je da se prorocanstvo odnosilo na White Walker-e pa je on ovako mislio da ce spasiti svet.

Elia Martel je bila neplodna i nije vise mogla radjati, njena deca ostaju ispred Jona u redosledu za prestol jer se nije odreka njih.
Zapravo je sve spekulacija jer se brakovi koji su konzumirani i iz kojih su proizašli potomci uglavnom ne anuliraju
Možda je Elia htjela u Silent sisters, to je jedino objašnjenje :D
Meni se čini da su ovo scenaristi ubacili da bi se sve pojednostavilo i Jonu dalo veći legitimitet
Što je da je, bit će lijepo gledati Daenerys kad shvati da nije posljednji Targ i da nije prva na redu za prijestolje i zapravo treba pokleknuti
možda prestane biti toliko iritantna :D
Elia je iz Dorna, mozda je zeljela trojku sa Lijanom? :lol:
Capajebo

#13786 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

annoy wrote:
Capajebo wrote: Tywin Lannister :mrgreen: :mrgreen:
Nitko kao sestrična :D
drago mi je sto znas materiju :mrgreen:
soha96 wrote:Zasto su svi uvjereni da ce se Jon i Deni prasnuti? :mrgreen:
imam ja bolje pitanje za tebe, why not?
Capajebo

#13787 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

I sto joj Jon ne rece ne rece nista ni za Ghosta. Kad se Deni podje kurciti zmajevima, on hud nikad ni da spomene da ima ogromnog albino vuka sa crvenim ocima k'o kucnog ljubimca :twisted:
omar little

#13788 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

pici wrote:
omar little wrote:nece nje jon.
Image
nisam rekla da one ne slini za njim dvije epizode vec da nje jon nece. :D mada je on mutavko, ne zna on sa zenama, mogla bi ga obrlatiti.

edit:

ovo ja navijam, nije cinjenicno toliko bazirano. :D
drogon2

#13789 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Kad Jaime rece Cersei za Olennu :lol: Valjda je ova odmah skontala da su njene prenagljene optuzbe na racun Tyriona dovele do tog da mu Oberyn bude sampion i pogine sto dovede do ubistva njene kcerkice Myrcelle i do smrti oca joj,najjaceg lika u seriji Tywina.
ciza_bliza

#13790 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ciza_bliza »

Capajebo wrote:I sto joj Jon ne rece ne rece nista ni za Ghosta. Kad se Deni podje kurciti zmajevima, on hud nikad ni da spomene da ima ogromnog albino vuka sa crvenim ocima k'o kucnog ljubimca :twisted:
Mislim da je Ghost proljetos uginuo
Mišo_Kovač

#13791 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Mišo_Kovač »

Kvota da će ga Jaehaerys Targaryen, treći svog imena, metnuti svojoj tetki do kraja sezone iznosi 1.15 :D
drogon2

#13793 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Mišo_Kovač wrote:Kvota da će ga Jaehaerys Targaryen, treći svog imena, metnuti svojoj tetki do kraja sezone iznosi 1.15 :D
Ma frajer se zove Aegon.U knjigama kad je Daenerys u House of Undying ima viziju Rhaegara kada mu je rodjen sin,u prostoriji se nalazi Elia Martel i on kaze nesto u fazonu da ce se dijete zvat Aegon,"What better name for a king".Obzirom da evo u ovoj epizodi saznajemo da je frajer ponistio brak sa Eliom sto prakticno znaci da su mu prijasnja djeca postala kopilad,velika je mogucnost da je i drugom sinu dao ime Aegon jer se bas furao na prorocanstvo i obecanog princa.Jos jedan znak po meni da mu je ime Aegon je to sto je sve nekako u znaku broja sedam.7 kraljevstava,Faith of the Seven,7 knjiga,7 clanova u Kingsguardu,7 Starkova na pocetku itd.U knjigama imas pretendera za prijesto koji je navodno Aegon Targeyen i on je kao prezivio pokolj u King's Landingu i on sebe naziva Aegonom VI,sto bi znacilo da bi Jon bio VII i opet smo kod tog broja :D
drogon2

#13794 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Cregan wrote:
nelle_tz wrote:Dogadjaji koji su prethodili prvoj sezoni Game of Thrones, 35 godina prije(Robertova pobuna i Battle of the Trident), fino popraceno sa kartom, malo podsjeca animacija na igru Europa Universalis.
Nije prije 35 godina, nego prije 17 godina u seriji ili 15 godina u knjizi. Jon, Rob i Daenreys su rodjeni za vrijeme Robertove pobune.
Jon je rodjen nakon sto je sve skoncalo tj kada je Rhaegar poginuo,kad je Mad King ubijen itd.Ned je posao na jug da digne obruc oko Storm's Enda i onda je produzio do Tower of Joy gdje nalazi baby Jona.Dany je onda rodjena 8-9 mjeseci poslije na Dragonstoneu.

Inace interesantno oko Dany je to sto je ona u djetinjstvu navodno zivjela u Bravosu u kuci sa crvenim vratima i sjeca se limunovog drveta ispred te iste kuce.Posto bas limun zbog klime ne bi uspijevao u Bravosu,postavlja se pitanje gdje je ona to uopste odrasla :D
drogon2

#13795 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

dinao wrote:Sta vi mislite uopste o ideji da uhvate jednog mrtvaca i vodaju ga po Westerosu?
Nekako mi se Lannisteri prelako predaju, sve mi je nekako zbrzano u ovoj epizodi.
Ali mi je zato extra bio susret Jona i Drogona, i bomba od Gilly je wooowwww!!
Ako cemo realno,u ovoj epizodi imamo jos jedan u nizu glupih planova Tyriona ove sezone.Nez sto ga Daenerys uopste slusa vise.Cuj dovedi mrtvaca i Cersei ce se kao borit sa njimaa :lol: Pa jebote ko da frajer ne zna vlastitu sestru.Samo ce dzaba neko zaginut zbog njegovog glupog plana.A i fazon je sto frajer izgleda kao da mu se gadi to sto Daenerys popali Tarlyeve,a on tamo koristio wildfire da pobije onolike ljude.Na silu se nekako hoce prikazat da Dany ide ful Mad Queen.
drogon2

#13796 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Capajebo wrote:Gledam ovaj preview za iducu epizodu, i nesto mi naumpade... hear me out :D
Nisu bezveze u ovoj sad epizodi opet spomenuli noz kroz srce i da je umr'o, mora biti nesto bitno vezano za to. Bilo bi uber cool da ga ne napadaju wighti nikako, jer je "mrtav" vec. Ali ne moze tek tako doci do Night Kinga od ostalih White Walkersa :D
Nez mozda i jesu tek tako.Realno ja da cujem da je neko uboden u srce stalno bih ga pitao koji k s tim,zasto si jos uvijek ziv? :D I realno nikog to haman ne interesuje,samo Dany izgleda :-D
drogon2

#13797 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

omar little wrote:ja mislim da su sanse za zmajeve u iducoj epizodi 0.00%.

druzba pere kvrzice ce nesto imati, ne znamo jos sta i kako.
Ne bih rekao bas 0% obzirom koliko Dany izgleda nasikirano za Jona,a i za Lord Friendzonea.
kakavdanakneiskustvu

#13798 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

iduca epizoda je mozda i najiscekivanija epizoda do sad
Mišo_Kovač

#13799 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Mišo_Kovač »

Moguće da je Aegon. Medjutim, Rhaegar nije imao ništa s njegovim imenovanjem, s obzirom da se Trozubac desio prije njegovog rođenja. U svakom slučaju, s obzirom da lažni aegon ne postoji u seriji, simbolika broja 7 nije važna i Jon ne bi bio sedmi svejedno.

S druge strane Jaehaerys je ime koje nosi puno simbolike samo po sebi. Jaehaerys I je bio najbolji kralj iz svoje loze, veliki diplomata i mirotvorac i u knjigama se spominje često i u pozitivnom svjetlu.
U svakom slučaju sad se moze samo nagadjat jel frajer Aegon ili Jaehaerys ili Rhaegar ili šta već ne. Saznat ce se na kraju šta je tačno.

Meni se lično svidja da bude Jaehaerys. Džeheris i Deneris to su para dva... rimuje se fino :D
omar little

#13800 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

ako bude upola dobra k'o hardhome, na dobitku smo.
Post Reply