Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Fudo387

#13776 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

seln wrote:Image
:lol:
Koji je ovo troll u pm :lol:
seln

#13777 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by seln »

Fudo387 wrote:
seln wrote:Image
Koji je ovo troll u pm :lol:
Ja ipak potpuno razumijem njegovu popularnost i pristalice.
Jednostavno, vide covjeka, sto 'no se kaze, "ni za govana nije"....
tup, neobrazovan, lijen, smotan, podlac ... a opet postao milioner i predsjednik.
I sada se Ameri sa slicnim osobinama nadaju da bi i oni jednog dana mogli postati, ako vec ne predsjednici, a ono bar milioneri.
ultima_palabra

#13778 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Meni samo nije jasno kako se gomile rednecka i white trasha identifikuje sa nekim ko ništa teže u životu od kašike nije podigao.
daddy-kool

#13779 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by daddy-kool »

Pa ne indefikuju se po klasnoj, nego po rasnoj osnovi.
Plus što su svi indoktrinirani da u svakom čuči potencijalni milioner.
Fudo387

#13780 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

ultima_palabra wrote:Meni samo nije jasno kako se gomile rednecka i white trasha identifikuje sa nekim ko ništa teže u životu od kašike nije podigao.
Pasjaluk.
Najelo se, napilo, sve mu taman, ne zna sta ce vise od sebe, i daj mu nekog skroz kontraverznog da nesto zakomplikuje.
Rasprava sa likom koji je njegov teski pristalica.
Ok frajer, posten, zajeban, bio u onim rendjerima, sa njim bi rahat mogao u bilo sta, taj te nikad ne bi izdao, ostavio.
Sto truNp majke ti?
Nema smislenog odgovora, samo, fuck’em all!
Pa sto?
Ne znam. Guess I’m fucked up.
Pasjaluk.
Banksy

#13781 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Banksy »

daddy-kool wrote:Pa ne indefikuju se po klasnoj, nego po rasnoj osnovi.
+ što ih zabavlja na rijaliti nivou...'jedan veoma bogati zmaj od sipova'.
madner

#13782 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Trump je bio samo odgovor na Obamu koji je vodio jednu ekstremnu politiku, samo sto ljudima koji su samo otisli daleko to nije nikad jasno. Ni pristalicama Trumpa ni Obame. :D
Fudo387

#13783 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Cuci potencijalni qrac :lol:
Jedino ako ubodu loto.
Banksy

#13784 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Banksy »

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... a/7994261/

Bolsonaro je bio najpoznatiji po tome što je hvalio vojne diktature poput Pinochetove u Čileu i mučenje. Optužili su ga za poticanje na mizoginiju, homofobiju i rasizam, poznat je po huškačkim izjavama protiv crnaca, Indiosa, homoseksualaca i žena.
Gotovo je, sjebani smo globalno.
GandalfSivi

#13785 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Fudo387 wrote:
Jedino ako ubodu loto.
American dream jarane. Najbolja marketinska ubleha ikada. Nije vazno sto si siromasan, nije vazno sto realno nemas nikakvu perspektivu, prodavat cemo ti ideju o slobodi, o tome da mozes postati milioner koliko sutra, jer ako ti je tesko, samo zamisli kako je onima u Sjevernoj Koreji...
jeza u ledja

#13786 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

madner wrote:Trump je bio samo odgovor na Obamu koji je vodio jednu ekstremnu politiku, samo sto ljudima koji su samo otisli daleko to nije nikad jasno. Ni pristalicama Trumpa ni Obame. :D
Sta je bilo "ekstremno" u Obaminoj politici?

Naravno da je Trump izmedju ostalog odgovor na Obamu, kao sto je Obama bio odgovor na Busha, kao sto je i svaki skoro predsjednik odgovor na prethodnog. Odgovor je najvise u tome sto se stoka prepala da ce im obojeni zavladati zemljom. A kud ces bolje personifikacije od Obame.

Cuj ekstremna politika. :lol:
madner

#13787 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

jeza u ledja wrote:
madner wrote:Trump je bio samo odgovor na Obamu koji je vodio jednu ekstremnu politiku, samo sto ljudima koji su samo otisli daleko to nije nikad jasno. Ni pristalicama Trumpa ni Obame. :D
Sta je bilo "ekstremno" u Obaminoj politici?

Naravno da je Trump izmedju ostalog odgovor na Obamu, kao sto je Obama bio odgovor na Busha, kao sto je i svaki skoro predsjednik odgovor na prethodnog. Odgovor je najvise u tome sto se stoka prepala da ce im obojeni zavladati zemljom. A kud ces bolje personifikacije od Obame.

Cuj ekstremna politika. :lol:
Pa i on se igrao identity politics. Ne znam gdje bi poceo nabrajati, od one gluposti sa 77% plate koju je plasirao (zene vs muskarci) do toga da je Mitt pokusaj povratka robovlasnistva, do toga da se vadio da je kritika protiv njega samo zbog rase.

Mislim puno sofisticiraniji je od Trumpa, ali to nije sustinski nista drugo.

Ekstremizam jeste, nije sigurno put sredine.
jeza u ledja

#13788 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

GandalfSivi wrote:
Fudo387 wrote:
Jedino ako ubodu loto.
American dream jarane. Najbolja marketinska ubleha ikada. Nije vazno sto si siromasan, nije vazno sto realno nemas nikakvu perspektivu, prodavat cemo ti ideju o slobodi, o tome da mozes postati milioner koliko sutra, jer ako ti je tesko, samo zamisli kako je onima u Sjevernoj Koreji...
O tome kako je prodana ta ubleha se mogu disertacije pisati. Trump je sampion iste, i to ne samo sad kao predsjednik vec unazad 3-4 decenije. "Trump" je bio pojam uspjeha i bogatstva jos kad smo bili djeca, mada nikada nije realno bio ni blizu najbogatijoj eliti. Ne, on se prodavao kao takav, prodavao se kao pojam bogatstva, bljestavila, itd...i na osnovu toga zaradjivao. U sustini kao neki pyramid scheme. I u tome je Trump genijalac.
Mislim, sad je pitanje koliko se stvari tu poklopilo sa tim koliko je tu bilo ciljano, pogotovo kad se govori o njegovoj politickoj karijeri, ali to se moze reci i za ostale predsjednike donekle.
Najgore u svemu je sto je cijeli njegov mandat, ovo vrijeme u kome zivimo, najvise plod njegove neutazene zelje za priznanjem od ljudi. Sve pare, slava, kurac parac, koje ima, nisu mu bile dovoljne da se zadovolji. Imamo jednog covjeka koji nikad nije bio voljen kako treba, kjoi je odrastao sa zlatnim kasikama, koji je trazio taj cilj u zivotu u parama, licnom uspjehu, koji je bio validan samo utoliko u koliko je bio priznavan od strane drugih.

U isto vrijeme, kolicina poremecenih drustvenih vrijednosti koji izbijaju iz njega je toliko ocita da prosto izbija iz svakog njegovog javnog nastupa.

I sve to zajedno je danas uzrok ovoga u cemu zivimo. Stvoreni svijet jednog razmazenog, bezobraznog i nevoljenog derista. Zalosno ali tako je.

I nije bas Donald Trump izuzetak kad se govori o ljudima odraslim u bogatstvu. Tesko se oteti utisku o nekoj izopacenosti naravi takvih ljudi. Mislim, ruzno zvuci al eto. Tako da, i nije bas sam Trump kriv sto je takav, tesko je u takvom okruzenju ostati normalan.

I samo da dodam, nije Trump jedini politicar ciji je najveci motivator bio upravo licni uspjeh, tj. zelja za dokazivanjem, priznanjem od strane javnosti. Hillary Clinton je drugi odlican primjer. Naravno, sasvim druga osoba i porijeklo, ali motivacija licnog uspjeha - a ispred stvarne dobrobiti za drustvo, u njenom slucaju je isto bila vidno uocljiva. Nazalost. Mada naravno neusporedivo sa Trumpom.
jeza u ledja

#13789 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

madner wrote:
Pa i on se igrao identity politics. Ne znam gdje bi poceo nabrajati, od one gluposti sa 77% plate koju je plasirao (zene vs muskarci) do toga da je Mitt pokusaj povratka robovlasnistva, do toga da se vadio da je kritika protiv njega samo zbog rase.

Ovo ti je odgovor? :-)

Najlakse pausalno nesto napisat i hajmo, eto to je kao argument. :-)

Bezveze.
Fudo387

#13790 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

jeza u ledja wrote:
madner wrote:

Bezveze.
Mislim da zeli reci kako je za ovo drustvo Obama dosao prerano. Koliko god se ljudi trudili, pravili super stvari, koliko sve to neki i sminkali da izgleda puno bolje nego sto to realno jeste, ipak je ovo jebeno konzervativna zemlja. Vratilo nam se k’o bumerang, pravo u bubreg.
madner

#13791 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

jeza u ledja wrote:
madner wrote:

Bezveze.
Mislim da ne znas sta znaci pausalno. Naveo sam 3 primjera koja su u Trumpovom stilu samo sa drugim predznacima.

To sto je tebi simpaticno pa ne vidis problem ne znaci da nije potpuno ista prica. "Muskarci mi trenutno idu na zivce", stavi zene u tu recenicu i da li je ok?
jeza u ledja

#13792 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ne kontam zasto je dosao prerano? Ne vidim nijedan drugi razlog osim sto se zove "Barack Obama" i sto je sucmuraste boje koze.

Njegova politika je sustinski bila strogi centar. Ili eto lijevi centar kurac palac.
madner

#13793 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Fudo387 wrote:
jeza u ledja wrote:
madner wrote:

Bezveze.
Mislim da zeli reci kako je za ovo drustvo Obama dosao prerano. Koliko god se ljudi trudili, pravili super stvari, koliko sve to neki i sminkali da izgleda puno bolje nego sto to realno jeste, ipak je ovo jebeno konzervativna zemlja. Vratilo nam se k’o bumerang, pravo u bubreg.
Zelim reci da je logicno da ako neko promovise ljevu identity politics (zene i manjine ugnjetavanje od zlih muskaraca i patrijahalnog sistema) da ce doci do razvoja i desnog krila (ako je tako, onda daj da ugnjetavamo po propisima sluzbe).

Razuman covjek treba shvatiti da je pravi put, put sredine. :D
Fudo387

#13794 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

jeza u ledja wrote:Ne kontam zasto je dosao prerano? Ne vidim nijedan drugi razlog osim sto se zove "Barack Obama" i sto je sucmuraste boje koze.

Njegova politika je sustinski bila strogi centar. Ili eto lijevi centar kurac palac.
Pa on je daleko od klasicnog liberala, ljevice, ali eto, dovoljna je bila i boja koze da kod dobrog dijela izazove kontra reakciju. Na sve dodas manipulatore, crkvu, ksenofobe, i jebi ga, imamo sta imamo.
Curiknuli smo se nazad u sezdesete.
Greska je bila i Hillary, imali su puno boljih opcija da se suprostave nadolazecem ludilu.
Biden.
jeza u ledja

#13795 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

madner wrote:
Mislim da ne znas sta znaci pausalno. Naveo sam 3 primjera koja su u Trumpovom stilu samo sa drugim predznacima.

To sto je tebi simpaticno pa ne vidis problem ne znaci da nije potpuno ista prica. "Muskarci mi trenutno idu na zivce", stavi zene u tu recenicu i da li je ok?
Naveo si 3 lijena primjera za koja nisam siguran ni da su tacna, odnosno izvadjena iz konteksta. Tvoji "primjeri" nisu primjeri ekstremne politike, vec primjeri 3 izjave.

Ekstremna politika je nesto drugo. Ekstremna politika je kad se SAD povlace iz dogovora kojeg su same sklopile sa svim jacim zemljama svijeta. Ekstremna politika je kad javno izjavis da zabranjujes muslimanima da dodju u ovoj zemlju - jer su muslimani. Ekstremna politika je kad prekrsis sporazum sa zemljom neprijateljem koji je potpisan samo par godina ranije. Ekstremna politika je kad prijetis izlaskom iz globalnih decenijama odrzavanih alijansi. Esktremna politika je kad zemljama prijetis nuklearnim ratom. Ekstremna politika je kad prijetis svojim politickim oponentima zatvorom. Ekstremna politika je kad izlazis unilateralno iz decenijama starih nuklearnih sporazuma. Ekstremna politika je kad problem ilegalne imigracije zelis rijesiti zidom i armijom, a imigrante nazivas "osvajacima". Ekstremna politika je kad institucije zemlje kojom rukovodis, na celo kojih si sam postavio ljude nazivas "zlim" i "neprijateljima". Ekstremna politika je kad mejnstrim medije optuzujes za isto.

Cuj molim te, eto Obama je ekstremna politka, pa je Trump samo odgovor na to. :lol:
Ne postoji americki predsjednik koji se moze porediti sa Trumpom, tj. nije postojao. To nije uopste predmet rasprave ni za koga. Ali eto hajmo pausalno nesto lupiti pa onda praviti dalje narativ i raspravu oko toga. :oops:
GandalfSivi

#13796 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

madner wrote: Pa i on se igrao identity politics. Ne znam gdje bi poceo nabrajati, od one gluposti sa 77% plate koju je plasirao (zene vs muskarci) do toga da je Mitt pokusaj povratka robovlasnistva, do toga da se vadio da je kritika protiv njega samo zbog rase.

Ipak si zajebao ovdje malo. Obama je bio ekstreman samo onima koji nikada ne bi glasali za njega, sto zbog boje koze, sto zbog par mjera koje je proveo (tipa zdravstvenog osiguranja i rada na "gender equality", ne samo pitanja jednakih plata, nego prava LGBTQ populacije).

Puno vise ljudi je bilo razocarano u Obamu sto nije bio dovoljno "ekstreman". Obecao je promjenu koju nije donio, nastavio je flertovati sa korporacijama, nastavio je slati trupe u besmislene ratove, vadio je banke iz govana, Wall Street mu je i dalje vodio ekonomsku politiku. Trump je pobijedio zato sto su Demokrati predlozili jedinog kandidata (kandidatkinju) koja je mogla izgubiti od njega. Hillary je predstavljala povratak na staro, i dosta ljudi je glasalo za Trump-a zato sto je izgledao kao nesta novo, svjeze (politicka naivnost, jebiga).

Bernie je puno ekstremniji i od Obame i od Hillary, pa su sva predvidjanja davala puno vise sanse protiv Trumpa od ove potonje...
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#13797 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hame_ »

jeza u ledja wrote:U isto vrijeme, kolicina poremecenih drustvenih vrijednosti koji izbijaju iz njega je toliko ocita da prosto izbija iz svakog njegovog javnog nastupa.

I sve to zajedno je danas uzrok ovoga u cemu zivimo. Stvoreni svijet jednog razmazenog, bezobraznog i nevoljenog derista. Zalosno ali tako je.
Hoćeš reć', jednom riječju, jebali smo ježa u leđa.
jeza u ledja

#13798 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

madner wrote:
Zelim reci da je logicno da ako neko promovise ljevu identity politics (zene i manjine ugnjetavanje od zlih muskaraca i patrijahalnog sistema) da ce doci do razvoja i desnog krila (ako je tako, onda daj da ugnjetavamo po propisima sluzbe).

Razuman covjek treba shvatiti da je pravi put, put sredine. :D
Nikakav "identity politics" nije bio u fokusu Obamine politike. Da jeste, nikad ne bi bio izabran. Cijela prica mu se svodila na pruzanje ruke drugima, strategije pridobijanja dijela onih drugih. Kao crnac, cudnog imena, drukcije nikako ne bi mogao uspjeti.

Cuj identity politics...to je babaroga za raznorazne nacionaliste, rasiste, fasiste, soviniste, bar kad je u pitanju Obama.

Borba za prava manjina i zena je mainstream Demokratske stranke unazad boga pitaj koliko decenija.
Last edited by jeza u ledja on 29/10/2018 17:22, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#13799 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

GandalfSivi wrote:
madner wrote: Pa i on se igrao identity politics. Ne znam gdje bi poceo nabrajati, od one gluposti sa 77% plate koju je plasirao (zene vs muskarci) do toga da je Mitt pokusaj povratka robovlasnistva, do toga da se vadio da je kritika protiv njega samo zbog rase.

Ipak si zajebao ovdje malo. Obama je bio ekstreman samo onima koji nikada ne bi glasali za njega, sto zbog boje koze, sto zbog par mjera koje je proveo (tipa zdravstvenog osiguranja i rada na "gender equality", ne samo pitanja jednakih plata, nego prava LGBTQ populacije).

Puno vise ljudi je bilo razocarano u Obamu sto nije bio dovoljno "ekstreman". Obecao je promjenu koju nije donio, nastavio je flertovati sa korporacijama, nastavio je slati trupe u besmislene ratove, vadio je banke iz govana, Wall Street mu je i dalje vodio ekonomsku politiku. Trump je pobijedio zato sto su Demokrati predlozili jedinog kandidata (kandidatkinju) koja je mogla izgubiti od njega. Hillary je predstavljala povratak na staro, i dosta ljudi je glasalo za Trump-a zato sto je izgledao kao nesta novo, svjeze (politicka naivnost, jebiga).

Bernie je puno ekstremniji i od Obame i od Hillary, pa su sva predvidjanja davala puno vise sanse protiv Trumpa od ove potonje...
I Obama i Trump su na cudan nacin slicni utoliko koliko su primjer zelje ljudi za necim znatno drukcijim. (Druga je sad stvar sto je Obama bio drukciji samo svom pojavom, ne bas toliko politikom). I jedan i drugi su porazili Hillary Clinton koja je pojam establishmenta. Ja u tome vidim zajednicku nit, da ljudi zele nesto drasticno drukcije od ovog sto im se iz ciklusa u ciklus nudi.
Sad su dobili, bas drukcije....pa cemo vidjeti na sta ce na kraju izaci.
madner

#13800 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

GandalfSivi wrote:

Pa i Trump je samo ekstreman onima koji nikad ne bi glasali za njega. :D

Trump je pobjedio jer mainstream nije mogao uvaziti efekte globalizacije. Ima gubitnika iako je drustvo u plusu i zbog cinjenice da su bogati postedjeni efekta krize 2010.

Ali ne mjenja cinjenice da je itekako imao ektremnu retoriku i produbio jaz unutar drustva.
Post Reply