Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
DaysleepeR

#13776 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by DaysleepeR »

MMA je dokazao da masa ubija kardio.
Dakle za manje od 5 minuta ti si gotov.
Ako se ne varam specijalci iz Azerbejdžana su pobijedili ovdje, samo pogledati kako su građeni.
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#13777 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by moonco »

Znači ove namlati prosječni građevinar, fizički radnik ili drvosječa, šumar ili kakva seljačka lola. :pisnuo:
Peacean

#13778 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by Peacean »

Masa definitivno ima svoju cijenu ali kardio najviše strada ako ga ne treniraš redovno i intenzivno.
dr_Evil

#13779 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by dr_Evil »

last mohicans wrote: 11/02/2026 19:08 Stid me one nabildne krampe, koliko puta se vraća, da je tokmak uzeo veću pauzu između pokusaja, mozda bi i uspio sa duzim odmorom između failova. BRUKA SVIH BRUKA, još se krembil Ramo falio moji momci bi odmah spengali Dodika samo da neko izda naredbu. :lol: Koja kurčeva spremnost, neka se jedinica samobanuje ili ugasi, kad su sami sebi svrha. Uhljebske štele kontaju dovoljno je rokati bendz, vratilo i trčati, a motorika, snaga pod pritiskom kita najobičnija.
:thumbup: :thumbup:
last mohicans

#13780 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by last mohicans »

DaysleepeR wrote: 13/02/2026 08:13 MMA je dokazao da masa ubija kardio.
Dakle za manje od 5 minuta ti si gotov.
Ako se ne varam specijalci iz Azerbejdžana su pobijedili ovdje, samo pogledati kako su građeni.
Kazahstan C ekipa bila 1, a njihova A ekipa bila 3 mjesto. Kinezi 2. Crnogorci sa manje od 400000 stanovnika 26 bili. Srpske ekipe 30/32/46.
vjeshalica

#13781 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by vjeshalica »

moonco wrote: 13/02/2026 08:32 Znači ove namlati prosječni građevinar, fizički radnik ili drvosječa, šumar ili kakva seljačka lola. :pisnuo:
Fizicki irgati su daleko sposobniji. Pricao lik koji je prijeratni milicioner kad su hapsili jednog irgata, ruke su mu ko kliješta, fizikaner majstor ,bravarija tokar. Mogo bi te ubiti prstima. Ovo brudovanje po zaparenim teretanama je obicna fiskultura za kompleksase.
archi_a

#13782 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by archi_a »

Baza Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK, medicinsko-helikopterska obuka GSS Zenica, SPJ MUP-a ZDK te doktora i tehničara iz Hitne medicinske pomoći Grada Zenica
Prvi dan obuke, bio je posvećen “podršci sa zemlje”, upoznavanju sa osnovama rada, opasnostima i mogućnostima helikoptera Civilne zaštite ZDK, dok već od sutra medicinski tim nastavlja intenzivan dio obuke.
Image

Image

Image

Image

Image

Image
GOLDZEN

#13784 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by GOLDZEN »

archi_a wrote: 12/02/2026 23:12 Last update: Aerodrom Dubrave, hangari pripremljeni i čekaju, operateri i serviseri tehničari odškolovani i čekaju, 2 Bayraktara i 5 manjih dronova dolazi. KRAJ MARTA. Ministar Helez za FTV.
Jedino ako su šta novo izgradili jer nema postojećih objekata za adaptaciju za tu potrebu (osim onog jednog hangara u kojem stoje tenkovi ali to sa sobom nosi drugi niz problema). Sa aerodroma (piste) se ne vidi ništa novo, oko zaštitnog perimetera isto tako. Budemo vidjeli kad dođu izgleda. Samo im ovaj broj smršao sa 6 najavljenih na 2.
archi_a

#13785 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by archi_a »

Ne znam, treba vjerovati ministru. :-D

Da nije nešto u jednom od ovih. Ne može čovjek biti pametan.

Image

Ili će instalirati balon kao u Rajlovcu

Image
GOLDZEN

#13786 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by GOLDZEN »

archi_a wrote: 13/02/2026 13:18 Ne znam, treba vjerovati ministru. :-D

Image

Ili će instalirati balon kao u Rajlovcu

Image
Tu sigurno neće biti s obzirom da su ti objekti (komplet zona aerodrom ciljuge) dati na korištenje opštini Živinice. Sada je tu poslovna zona. Ima sportski aero klub i streljana u tim objektima. Koliko znam istih nema u krugu kasarne "Dubrave".
archi_a

#13787 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by archi_a »

Nisam mislio na 5-6 kaponira koji su dati aero klubu, streljačkom klubu i karting centru na južnoj pisti. Kažu da je bilo 20+ kaponira na cijelom području, pa kontam nešto bliže glavnoj pisti na koju se naslanja kasarna u 3/4 dužine. Ništa, valjda ćemo saznati ubrzo.
moonco

#13788 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by moonco »

vjeshalica wrote: 13/02/2026 09:55
moonco wrote: 13/02/2026 08:32 Znači ove namlati prosječni građevinar, fizički radnik ili drvosječa, šumar ili kakva seljačka lola. :pisnuo:
Fizicki irgati su daleko sposobniji. Pricao lik koji je prijeratni milicioner kad su hapsili jednog irgata, ruke su mu ko kliješta, fizikaner majstor ,bravarija tokar. Mogo bi te ubiti prstima. Ovo brudovanje po zaparenim teretanama je obicna fiskultura za kompleksase.
Vreće cementa, pijeska, cigle, blokovi, armature, daske, drvena gradja, alat, mašine, utovar, istovar, kopanje, lopatanje, kiša, snijeg, mraz, nikakva zaštitna oprema. Allaha mi veći su diverzanti oni što grede na kuću meću ili oni što rade na skeli na desetom spratu. Mislim takva sirotinja je ovu državu i odbranila. Nisu sigurno ovi manekeni. Zujanje brusilice daleko je gore od slušanja puškaranja. Postati invalid ili nastradati ne daj bože lakše je nego biti nekakav kvazi specijalac komandos. Silne rovove zemunice bajte tranšeje nisu ovi ni kopali, a to nas je od granata čuvalo. Nabiješ se na ekster hop odmah moraš na operacije, i tetanus primati. Jedna iskra u oko hop odmah moraš na operaciju oka. Udariš se čekićem ode prst ruka, noga ,cirkulari, šljaka, beton. Hiljadu i jedan način da čovjek kaša postane. I ovi smetljari imaju beneficirani staž. Babe ih zaposlili nisu sigurno poštenjem došli do radnog mjesta.
moonco

#13789 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by moonco »

Neka napravi širbegović nove kaponire ima opremu. :D
HelaS

#13790 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by HelaS »

Zna li neko zašto država BiH iz budžeta svake godine plaća uslugu prevoza, smještaja i ishrane za hodočasnike na Međunarodnom vojnoredarstvenom hodočašću u Lourdes u Francuskoj?
Svetište Gospe Lurdske je katoličko svetište posvećeno Gospi Lurdskoj u gradu Lourdesu u Francuskoj. Svetište je odredište za hodočasnike pod upravom Katoličke Crkve i ima nekoliko namjena, uključujući bogoslužne prostore, urede i smještaj bolesnih hodočasnika te njihovih pomagača
https://mod.gov.ba/afoto2016/19052025%2023.pdf

Znači li ovakva organizacija da bi i muslimani iz OSBiH sutra trebali ići u Mekku i da im država iz budžeta plati odlazak, boravak i smještaj. Ili neko treći
archi_a

#13791 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by archi_a »

Prema pravilniku prilikom godišnjeg planiranja budžeta MO BiH svaka organizacijska cjelina vjerske službe MO BiH dostavlja odgovornim službama MO BiH planirani budžet za potrebe realizacije vjerskih aktivnosti, koji potom biva uvršten u cjelukupan budžet MO BiH na osnovu čega se izrađuju planovi i programi rada vjerske službe.Finansijska sredstva koja se utroše u ovu svrhu, dio su sredstava planiranih i odobrenih u budžetu za odbranu BiH, a realiziraju se za provođenje aktivnosti vjerske službe u skladu sa odobrenim planovima i programima MO i OS BiH, i samo su dio sredstava sa kojima pripadnici MO i OS BiH participiraju u ukupnim troškovima za potrebe obavljanja hodočašća čiji su organizatori crkve i vjerske zajednice u BiH.
GOLDZEN

#13792 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by GOLDZEN »

Satelitski snimak kasarne "Dubrave" od jučer. Nije nešto posebno velike rezolucije ali dobro. Poređenje sa Google Maps snimkom, veće rezolucije ali stariji je snimak u pitanju. Ja lično ne vidim ništa što izgleda kao da je dodano ili sređeno osim ovog što sam označio na slici. Izgleda kao objekat, sjena se poklapa sa sjenama koje prave ostali objekti mada opet povlačim to da je snimak niske rezolucije pa ovo na kraju može biti i bara iako se snijeg otopio. Svakako ostatak lokacije ne daje dojam da je nešto rađeno niti ima smisla da nešto bude ovdje vezano za ovo. Budemo vidjeli za mjesec.

Google maps snimak:
Image

Sentinel snimak (jučer):
Image
Image
Komplet kasarna (Sentinel) ako neko želi gledati sam:
Image
Image
vernes81

#13793 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by vernes81 »

GOLDZEN wrote: 10/02/2026 21:46 SBK nove uniforme? Ne znam da li mene oko vara ili komplet nije u istoj nijansi boje koja bi trebala biti?

Image
Image
Image
Image
Image
A sto mi Samira izofira na forumu :lol:
vernes81

#13794 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by vernes81 »

archi_a wrote: 12/02/2026 08:51 OS BiH, strelište „Ovčarevo“ Travnik, bojevo gađanje M-60

Image

Image

Image
Tu sam i ja imao gadjanje iz m16 A1, kad sam bio na pjesadijskoj obuci
asker

#13795 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by asker »

archi_a wrote: 13/02/2026 13:18 Ne znam, treba vjerovati ministru. :-D

Image
Ovih poluzatvorenih hangara nema na Ciljugama, i tu je ono sto si nabrojao (aero klub, streljana, karting) a ljeti na pisti razne manifestacije (red bull street race i jos razne) tako da tesko da ce nesto osjetljivo biti smjesteno tu. Plus uredjeno setaliste cijelom duzinom piste, previse civila, ociju, paznje.

Znaci samo Dubrave.
A tamo je prije 25 godina izgradjen Predator site, znaci objekti za americke Predatore i druge bespilotne, i ti objekti postoje i sad.
archi_a

#13796 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by archi_a »

:thumbup:
Naravno, o Čiljugama nisam ni razmišljao, to je davno predato na općinske vlasti. Kasarna Dubrave nosi dosta tajnovitih, zamaskiranih objekata kako onih na zemlji tako i podzemnih.
asker

#13797 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by asker »

archi_a wrote: 13/02/2026 22:34 :thumbup:
Naravno, o Čiljugama nisam ni razmišljao, to je davno predato na općinske vlasti. Kasarna Dubrave nosi dosta tajnovitih, zamaskiranih objekata kako onih na zemlji tako i podzemnih.
Tako je, genocidasi su pokusali unistiti, minirali sve i svasta, ozbiljnu stetu napravili. Uzalud, danas to sve izgleda milion puta bolje, vece, modernije.
archi_a

#13798 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by archi_a »

JSP MUP USK

Image

Image

Image

Image
last mohicans

#13800 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Post by last mohicans »

Evo kako Kazahstanci izgledaju, nikakvi napuhani steroidaši što je našim "specijalcima" primarni cilj, da izgledaju napuhani, veliki i zajebani. Momci pravi crossfitovci, dovoljno mišića, ali više pokretljivosti, brzine, tehnike i izdrzljivosti.
Post Reply