PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Havatar

#13776 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Havatar »

KatarinaKosaca wrote:
Havatar wrote:Neka tog rigidnog muskog sovinizma :skoljka:
Sve se bojim da glasno i javno možeš propagirati šovinizam bilo koje vrste u civiliziranoj zemlji gdje živiš. Ne možeš, jer bi snosio sankcije. :wink:
To samo u Bakirovoj prćiji potpomognutim Zlatkovim nesavladivim nagonom za krađom koji se zove BIH može proći, sve sa Efencićem i Radeljašem. Takvi likovi, takvi umovi ovdje caruju. I protiv tih i takvih uvijek, svugje, na bilo koji način.
U civiliziranoj zemlji gdje zivim mogu propagirati sta hocu 8-) ali ne vidim gdje sam ja to propagirao sovinizam :?
Danguba

#13777 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Danguba »

zanimljivo...intenzitet protesta opao a budzetlije jos imaju strah... :izet:

kao pozar, dok ga skroz ne ugasis postoji mogucnost da ponovo bukne zato se i nena plase... :D
Havatar

#13778 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Havatar »

KatarinaKosaca wrote:
hellue wrote:Efendic i Radeljas u istoj recenici, ti si stvarno pogubila sve konce :shock: :shock:
Radeljaš je izglasan SDA rukama. A antropološki me jako asociraju.
Evo i Inzco kaže da su prosvjedi opravdani, Ta će MZ, nama će @hellue reći da nema razloga. A što je najbolje nisu stisli petlju još vlastodršci da to kažu, nego kao klimaju glavama na gnjev građanstva, a kao probni balon, test, premiciju šalju junoše u cyber vode da to čine.
Pa normalno da podrzava kad ne protestuju protiv njega i MZ iako su oni glavni krivci za stanje u drzavi
julisiz es grant

#13779 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by julisiz es grant »

Danguba wrote:zanimljivo...intenzitet protesta opao a budzetlije jos imaju strah... :izet:

kao pozar, dok ga skroz ne ugasis postoji mogucnost da ponovo bukne zato se i nena plase... :D
Ko se plaši?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#13780 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

hellue wrote:Radeljas je bio dio vecine i sa SDP-om na celu samo nije imao zavod, Radaljes je civilizacijski otpad kojem je odavno mjesto u zatvoru i jedino su gori od njega ovi koji su mu dali zavod (SDA)
Incku bi bilo bolje da kaze nesto o ljudimo koji su zivljeli u satorima ispred ohr-a trazeci svoja prava prije nego sto pocne dalje supljirati
Slažem se. Glede Inzca, nisu baš to njegovi stavovi i želje, nego ono što Babo poručuje. A uvijek je kako Babo kaže i što to prije shvate naši vlastodršci i prestanu raditi represiju svih vrsta i predznaka, bolje i pragmatičnije i za njih i za toliko voljenu fotelju.
hellue

#13781 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

KatarinaKosaca wrote:
hellue wrote:Radeljas je bio dio vecine i sa SDP-om na celu samo nije imao zavod, Radaljes je civilizacijski otpad kojem je odavno mjesto u zatvoru i jedino su gori od njega ovi koji su mu dali zavod (SDA)
Incku bi bilo bolje da kaze nesto o ljudimo koji su zivljeli u satorima ispred ohr-a trazeci svoja prava prije nego sto pocne dalje supljirati
Slažem se. Glede Inzca, nisu baš to njegovi stavovi i želje, nego ono što Babo poručuje. A uvijek je kako Babo kaže i što to prije shvate naši vlastodršci i prestanu raditi represiju svih vrsta i predznaka, bolje i pragmatičnije i za njih i za toliko voljenu fotelju.
Ma naravno ali njega je najbolje ignorisati, on je najzesce reagovao kada je trebalo stititi Austrijski kapital tu!!
Dr. Kuca

#13782 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Dr. Kuca »

Kako ih nije stid reci da nece odustat od protesta a vis eih na plenumu da se preseravaju nego na protestima? Do kad cemo mi normalni koji radimo, idemo u posjete tesko bolesnim trpiti svaki dan ovo matletiranje? Zasto policija suti i ne skloni ovu neradnike, klosare, narkomane sa ceste? Do kad?
Danguba

#13783 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Danguba »

julisiz es grant wrote:
Danguba wrote:zanimljivo...intenzitet protesta opao a budzetlije jos imaju strah... :izet:

Ko se plaši?
oni koji su protiv protesta... :)
SundanceKid

#13784 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by SundanceKid »

hrasno38 wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Alfons Kauders wrote:danice danice

4 godine najgore vlasti ikad, stotine postova o njoj - i opet ti ne pada na pamet niti jedan statisticki pokazatelj kojim bi potkrijepila svoje tvrdnje?

za finansiranje stranaka se slazem - reforma je prijeko potrebna... ali ne samo direktnog finansiranja, vec i onog sto sisaju ispod zita
Hajde Ilija, crni Ilija da ti postavim to kad mi dijete ne vrišti, obrok ne kipi, muž ne doziva i pas ne zove u šetnju grebanjem. Ne može sve iste sekunde kad ti poželiš biti. SDP to tako očajno radi, da neće biti teško. Ipak, od svih koji nisu promijenili nik, a koji me sad ubjeđuju kako su samo puki glasači, a ne simpatizeri, tu istrajnost u simpatijama kod tebe cijenim. :mrgreen:
U svom tvom pisanju jasno se vidi jedna stvar a to je strahovita mrznja prema SDP-u iako je i babama i zabama i rodjenoj i nerodjenoj djeci poznato da su ovaj dio drzave unistili SDA i S BiH. Patoloska mrznja mora imati svoju pozadinu ili je u pitanju cista obijest i namjerno predstavljanje pogresne slike o Katarini Kosaci. Uglavnom KK je u 6 godina nabila skoro 12000 postova pri cemu je svakom loncu bila poklopac i svima sa visine porucivala kako su priglupi i intelektualno inferiorni u odnosu na nju. Naravno pri tome je nunala dijete, kuhala rucak, setala cuku i trcala svaki put kad je muz pozove. I dalje joj je tesko shvatiti da je neko samo puki simpatizer i glasac neke stranke te cu to uzeti kao veoma ozbiljan psiholoski problem koji pod hitno trazi terapiju a terapija je izadji iz kuce Katarina i pocni nesto da radis a ne izigravas domacicu koja je popila pamet cijelog svijeta. Nek i muz malo seta cuku!!!!!

E nek si joj rekao/la, i ja potpisujem!

Dosta te je Katarina, uz duzno postovanje uveliko pretjerujes (da su drugacije okolnosti rekao bih - kenjas na sve strane, ali eto necu to reci).

Ja samo cekam da pocne sama sebi replicirat na postove i pricat sama sa sobom. Da ista normalno kaze, pa bi covjek i reko ajde....al ovako... De makar nas malo postedi.. :run:
Havatar

#13785 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Havatar »

Danguba wrote:
julisiz es grant wrote:

Ko se plaši?
oni koji su protiv protesta... :)
Znaci svi osim onih 200 koji protestuju.
KatarinaKosaca

#13786 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

nek si joj rekao/la, i ja potpisujem!

Dosta te je Katarina, uz duzno postovanje uveliko pretjerujes (da su drugacije okolnosti rekao bih - kenjas na sve strane, ali eto necu to reci).
:lol: :lol: :lol:
Super su meni ovi funovi. :D
Styling

#13787 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Styling »

KatarinaKosaca wrote:
nek si joj rekao/la, i ja potpisujem!

:lol: :lol: :lol:
Super su meni ovi funovi. :D
Ne daj se, Kato! :thumbup:
KatarinaKosaca

#13788 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

Havatar wrote:Znaci svi osim onih 200 koji protestuju.
Ne znači da su protiv prosvjeda svi koji nisu na ulici. I ti 200 brojiš samo u Sarajevu, a BIH nije = Sarajevo
goran16v

#13789 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

Havatar wrote: Kako su u Tuzli sve unistili SDA i SBIH kad je Tuzla jedini grad u Bih u kojem nikad nisu pobijedili nacionalisti :?:
Tako sto su, prije svega SDA, godinama bili na vlasti na kantonalnom nivou gdje je glavna lova, na kojem su se rjesavale privatizacije i ostale veoma profitabilne politicke akcije... Istina je da u Tuzli nikad nisu pobjedili nacionalisti ali u siroj perspektivi i po administrativnom uredjenju grad Tuzla je zapravo opcina pa su njene ingerencije otprilike k'o i ingerencije nacelnika opcine Centar u odnosu na Vladu KS.
Danguba

#13790 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Danguba »

Havatar wrote: Znaci svi osim onih 200 koji protestuju.
znaci, 200 osoba nezadovoljna vlascu...
ne ne mLogo vise...ono je samo sjeme protesta... :izet: :izet:
letice perje na sve stranKe... :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#13791 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hrasno38 »

KatarinaKosaca wrote:
hrasno38 wrote: U svom tvom pisanju jasno se vidi jedna stvar a to je strahovita mrznja prema SDP-u iako je i babama i zabama i rodjenoj i nerodjenoj djeci poznato da su ovaj dio drzave unistili SDA i S BiH. Patoloska mrznja mora imati svoju pozadinu ili je u pitanju cista obijest i namjerno predstavljanje pogresne slike o Katarini Kosaci. Uglavnom KK je u 6 godina nabila skoro 12000 postova pri cemu je svakom loncu bila poklopac i svima sa visine porucivala kako su priglupi i intelektualno inferiorni u odnosu na nju. Naravno pri tome je nunala dijete, kuhala rucak, setala cuku i trcala svaki put kad je muz pozove. I dalje joj je tesko shvatiti da je neko samo puki simpatizer i glasac neke stranke te cu to uzeti kao veoma ozbiljan psiholoski problem koji pod hitno trazi terapiju a terapija je izadji iz kuce Katarina i pocni nesto da radis a ne izigravas domacicu koja je popila pamet cijelog svijeta. Nek i muz malo seta cuku!!!!!
Ha, ha, ha , pa ne mogu se zaposliti ja u ministarstvu, nisam podobna. , a i sramota me tražiti štelu, ne idem tako kroz
život, stid bi me obio o beton. Ne brini ti za mene i za moje aktivnosti, profesionalne i porodične, živ bio. Nisam ni ja tebi familiju spominjala, utoliko jako nisko padaš sa ovim insinuacijama. Osim toga, ja nisam na SDP hljebu, nisam u Zlatkovom ministarstvu i ja sebi mogu priuštiti luxuz kritike ili kako ti nazivaš mržnje
Što se tiče intelekta, superiornosti i inferiornosti, uvijek i kada netko ismijava nekog. Uvijek na strani slabijih i nemoćnijih. Uvijek na strani onih koji nemaju istu šansu u istom ministarstvu. I u tom smislu ću uvijek reagirati kad se netk okao ismijava nad građanima na prosvjedima i njihovom elokvencijom, čineći to očajnim riječnikom. Uvijek i samo tako, nikad ničim izazvana.
A sad fino reci ministru da obriše suze, upitaj ga jel šta uradio diplomatski ove 4 godine i mani se moje porodice, kao i savjeta. Od budžetlija i nisu neki. :wink:
Pa da naravno razumijem jer ako mozda kod nekog pali ovdje na forumu nick sa imenom kraljice a i pokusaj kraljevskog ponasanja vjerovatno na drugim mjestima nije prolazilo, pa ni u Zlajinom ministarstvu. Znas hodajuci ovako u svom zivotu po svijetu primjetio sam da cuke strasno lice na svoje gazde a kad sam pomnije poceo obracati paznju na to onda sam u stvari vidio da ljudi vodaju cuke koje em sto lice na njih em sto su slicni po karakteru. otprilike je tako i ovdje sa nickovima. Neko bi volio da je Pape Susic, neko Mirza Delibasic a neko i najveca BH kraljica Katarina Kosaca. Margaret Tacher je jednom rekla "Ljudi izrastaju iz jedne ambicije u drugu - prvo pokušavaju da se osiguraju u slučaju da ih neko napadne, a onda napadaju druge". E sad nasa vrijedna domacica bi voljela da bude kraljica i da vlada pa makar i na forumu kad ne moze nigdje drugo. Ali ima onih neposlusnih koji joj kvare status nedodirljive vladarke pisane rijeci koje ne moze da ubjedi da ne valjaju samo oni za koje ona kaze da ne valjaju. Ima izgleda tu jedan veliki problem a to je nemogucnost dokazivanja nase kraljice koja zaista izvanredno vlada pravopisom medjutim izuzetno lose argumentima. Vjerovatno ta dusevna bol nemogucnosti dokazivanja sposobnosti se lijeci ovdje na forumu sa poznatom krilaticom "ja znam apsolutno sve i tacka". Sjecam se nekada davno i price sa kraljicom o sarajevskom HVO-u i generalnim desavanjima o ratu u Sarajevu gdje su podaci arhiva sto vojnih sto civilnih prava mizerija prema onome sto sve kraljica zna i ima u rukavu. Pa zato i jeste kraljica jer mora sve znati!!! Kakva bi tisina nastala kad bi ljudi pricali samo o onom stvarno znaju!!!!
P.S Kraljica je vec 100% izvjestena da je onu zenu prebila policija, bez sumnje, provjereno kod podanika!!!
costacurta

#13792 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by costacurta »

Alfons Kauders wrote:
jos jedan strucnjak za tuzlu :D os nam sad i ti objasnit kako se moze pokrenuti proizvodnja u haku? :D ili kako konjuhu fali "samo" 200,000 mara da pokrene proizvodnju :D

Za Konjuh nisam upućen, ne znam u kakvom im je stanju oprema, a za HAK kao HAK nema šanse to je i pticama na grani jasno ALI, evo npr šta se može,
u krugu HAKa se trenutno nalaze momci iz firme Trasys Bosnia koji razvaljuju posao, ne bih da ih reklamiram i ne znam kliko si upućen u ono što rade. Znam da imaju posla u tri smjene rade i sve što urade izvoze, rade za Austrijance i dalje za tržište od miljardu ljudi. Imaju sjajne mogućnosti za napredovanje i daljenje širenje posla i kapaciteta, može se to iskoristiti, sa njima vidjeti kako im vlast može pomoći, izaći u susret, šta im treba, kako ih pogurati, olakšati posao, bilo bi i više nego korisno i preporučljivo.
Imam još par ideja, ali i ovo je previše, vidiš postoje ljudi koji su plaćeni da rade na pitanjima koja si ti meni sarkastično postavio,
-izrađuje i podnosi Općinskom vijeću na usvajanje nacrt i prijedlog budžeta, ekonomske planove, razvojne planove,investicione programe, prostorne i urbanističke planove i ostale planske i regulatorne dokumente, koji se odnose na korištenje i upravljenje zemljištem, uključujući i zoniranje i korištenje javnog zemljišta

ali kako rekoh nesposobni opštinski bilmezi su u stanju samo laprdati kako ništa "nije u njihovoj nadležnosti" i za radnog vremena najbitnija stavka je ne udaviti se poljevom od Groleta, pitom iz Sarande il' Zlajinim ćevapom.
KatarinaKosaca

#13793 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

hrasno38 wrote:Pa da naravno razumijem jer ako mozda kod nekog pali ovdje na forumu nick sa imenom kraljice a i pokusaj kraljevskog ponasanja vjerovatno na drugim mjestima nije prolazilo, pa ni u Zlajinom ministarstvu. Znas hodajuci ovako u svom zivotu po svijetu primjetio sam da cuke strasno lice na svoje gazde a kad sam pomnije poceo obracati paznju na to onda sam u stvari vidio da ljudi vodaju cuke koje em sto lice na njih em sto su slicni po karakteru. otprilike je tako i ovdje sa nickovima. Neko bi volio da je Pape Susic, neko Mirza Delibasic a neko i najveca BH kraljica Katarina Kosaca. Margaret Tacher je jednom rekla "Ljudi izrastaju iz jedne ambicije u drugu - prvo pokušavaju da se osiguraju u slučaju da ih neko napadne, a onda napadaju druge". E sad nasa vrijedna domacica bi voljela da bude kraljica i da vlada pa makar i na forumu kad ne moze nigdje drugo. Ali ima onih neposlusnih koji joj kvare status nedodirljive vladarke pisane rijeci koje ne moze da ubjedi da ne valjaju samo oni za koje ona kaze da ne valjaju. Ima izgleda tu jedan veliki problem a to je nemogucnost dokazivanja nase kraljice koja zaista izvanredno vlada pravopisom medjutim izuzetno lose argumentima. Vjerovatno ta dusevna bol nemogucnosti dokazivanja sposobnosti se lijeci ovdje na forumu sa poznatom krilaticom "ja znam apsolutno sve i tacka". Sjecam se nekada davno i price sa kraljicom o sarajevskom HVO-u i generalnim desavanjima o ratu u Sarajevu gdje su podaci arhiva sto vojnih sto civilnih prava mizerija prema onome sto sve kraljica zna i ima u rukavu. Pa zato i jeste kraljica jer mora sve znati!!! Kakva bi tisina nastala kad bi ljudi pricali samo o onom stvarno znaju!!!!
P.S Kraljica je vec 100% izvjestena da je onu zenu prebila policija, bez sumnje, provjereno kod podanika!!!
Ti nisi na temi uopće, ti si se totalno posvetio analizi forumskog nika KK :D Idući ovom predstavljenom analogijom, i sljedeći tvoju čuvenu rečenicu "Meni nikakvo čitanje ni knjige nisu potrebne" :-) :-) može se izvući zaključak da bi netko volio biti Safet Sušić, netko kraljica, netko kvart u Novom Sarajevu. Ali, besmisleno je, ali baš ono potpuno. Parazitski budžetski. :-?
StupskaBitanga

#13794 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by StupskaBitanga »

Da li je ovo dolaskom Faruka Vele Klix postao Avaz 2 pa se svakojake izmišljene gluposti oko protesta objavljuju na ovom portalu
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#13795 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

Pravda za Katu :!:
jasko_ba

#13796 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by jasko_ba »

Ove godine ide ona preko 15 hiljada postova. Veliki uspjeh :mrgreen:
Istina boli

#13797 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Istina boli »

Pitanje na koje molim odgovor od ovih nekoliko sveznajucih analiticara i kritizera koji na sve moguce nacine omalovazavaju sve sto se dogodilo od 07.02.

Sta mislite koliko ce vremena proci do momenta kada ce saobracaj blokirati pripadnici MUP-a, kantonalnog ali i federalnog, i ko ce tada stititi uhljbljenu stoku????
Danguba

#13798 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Danguba »

Istina boli wrote:Pitanje na koje molim odgovor od ovih nekoliko sveznajucih analiticara i kritizera koji na sve moguce nacine omalovazavaju sve sto se dogodilo od 07.02.

Sta mislite koliko ce vremena proci do momenta kada ce saobracaj blokirati pripadnici MUP-a, kantonalnog ali i federalnog, i ko ce tada stititi uhljbljenu stoku????
budzetlije sa foruma... :D
Istina boli

#13799 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Istina boli »

:thumbup: :bih:
costacurta

#13800 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by costacurta »

KatarinaKosaca wrote:
hrasno38 wrote: Neko bi volio da je Pape Susic, neko Mirza Delibasic a neko i najveca BH kraljica Katarina Kosaca. Margaret Tacher je jednom rekla "Ljudi izrastaju iz jedne ambicije u drugu - prvo pokušavaju da se osiguraju u slučaju da ih neko napadne, a onda napadaju druge". E sad nasa vrijedna domacica bi voljela da bude kraljica i da vlada pa makar i na forumu kad ne moze nigdje drugo.
Ti nisi na temi uopće, ti si se totalno posvetio analizi forumskog nika KK :D Idući ovom predstavljenom analogijom, i sljedeći tvoju čuvenu rečenicu "Meni nikakvo čitanje ni knjige nisu potrebne" :-) :-) može se izvući zaključak da bi netko volio biti Safet Sušić, netko kraljica, netko kvart u Novom Sarajevu. Ali, besmisleno je, ali baš ono potpuno. Parazitski budžetski. :-?
:lol:
:thumbup:
Post Reply