Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
AlenK wrote: ↑08/06/2020 23:43
Mozda je gazda tj mozda je kafic njegov? To mi je logicnije. Zasto bi konobar kupovao?
Zakljucak ti je drama
Jasta je nego gazda koji na forumu trazi pomoc i preporuku u koji TV da stavi svoj USB...
Cak je i @Bower bio zatecen ovim pitanjem i nije mu nista od Philipsa ponudio cekajuc odgovor nekog od nas da vidi o
cemu se radi i da tek tada kad skonta uleti sa Philipsom...
Pa ako ima kafic, ne mora znaciti da sve zna.
U svakom slucaju, promasio si
Entropio wrote: ↑08/06/2020 13:02
Fakat ne kontam. Sta si sa ovim htio reci?
Pa ti rece ovako,da citiram:
Treba mi TV koji ce cijeli dan vrtiti video sa USB-a na repeatu i samo za to ce biti koristen.
Gdje,u kojoj kuci ili stanu se po cijeli dan vrti sadrzaj sa USB-ea...
To moze samo u ugostiteljskim objektima ili u kladionicama pa shodno tome sam pomislio da si konobar u ovim objektima.
Ne vidim svrhu moje preporuke nekog TV-ea ako ces ga koristiti samo za USB i da ti se samo taj sadrzaj cijeli dan vrti na TV-u.
Dalje,ne znam koje kvalitete je taj sadrzaj sa USB-ea,SD,HD,UHD ili 4K...
AlenK wrote: ↑09/06/2020 00:02
Pa ako ima kafic mogao je nekog koji redovno dolazi po raket da usput priupita za svoj USB jer oni sve znaju a bitno im
je takodje da se gazdi poveca pazar...
AlenK wrote: ↑08/06/2020 23:43
Mozda je gazda tj mozda je kafic njegov? To mi je logicnije. Zasto bi konobar kupovao?
Zakljucak ti je drama
Jasta je nego gazda koji na forumu trazi pomoc i preporuku u koji TV da stavi svoj USB...
Cak je i @Bower bio zatecen ovim pitanjem i nije mu nista od Philipsa ponudio cekajuc odgovor nekog od nas da vidi o
cemu se radi i da tek tada kad skonta uleti sa Philipsom...
Zato je dobar sa ženama. Malo je muškaraca kojima žena donese lavor.
To treba zaslužiti. A TV je samo komad plastike...
Pozdrav raja
Pisao sam par dana unazad da sam kupio Samsung 55ru7172 koji je istini za volju bio najlošiji izbor od modela koje sam vrebao, ali se kao što rekoh, najviše odlučih zbog dosta povoljne cijene.
S tv-om se nisam mnogo družio, tek par sati, jer sam ga stacionirao u novi prostor gdje trebam skorije useliti. Za tih par sati druženja uočio sam neke stvari "na prvu".
Uniformnost panela je generalno dobra (mislim na bb, dse, clouding). Ove stvari su prisutne u maloj mjeri, skoro neprimjetne. Ne znam koliko je pošteno navoditi kao anomaliju blage, tamne sjenice u uglovima tv-a i par njih na lokalizaciji led dioda.
Međutim, stvar koja mi je najviše zapela za oko jeste kvalitet, odnosno nekvalitet slike u MOVIE modu, kojeg skoro svi preporučuju kao najbolju platformu za kalibraciju. Nikakvu drastičnu razliku nisam primjetio ni nakon kalibracijskih postavki (rtings.com), i dalje je sve bljedunjavo, izaprano, žućkasto, boje bez ikakve živosti i punoće. Nogometni teren primjera radi je više smeđ nego zelen. O crnoj ne bih mnogo trošio riječi, naprosto ne postoji. Sa sigurnošću mogu reći da je na starom Samsungu (F5300 2013. god) movie mode dosta bolje tvornički kalibriran.
"Game changer" je NATURAL mode. Ovdje boje dobijaju na živosti, crna na dubini, a samim tim i cijela slika na kontrastu i kvaliteti u poređenju sa movie modom. Jedina zamjerka jeste što je bijela "plavkasta". Bilo bi dobro ako bih uspio naći ili da neko proslijedi white balance postavke za ovaj mode.
Motion handlingom također nisam naročito oduševljen. Pitanje je koliko i mogu jer se radi o 60hz panelu i budget modelu. Uporedim li ga sa starim tv-om ne mogu reći da je bolji.
Istina, tv nisam još upotpunosti testirao, ovo su kao što rekoh inicijalno vidljive stvari. Nadam se da ćete mi koliko toliko pomoći sa odgovorima i prijedlozima. Ne znam zbog čega svi preporučuju ovaj movie mod kada za moj ukus ne izgleda dobro. Možda je u pitanju druga strana, tj da s panelom nešto ne valja, možda bi kvalitetniji hdmi kabal popeglao neke stvari?
Lp
Generalno ni ja nisam bio ispocetka zadovoljan kalibracijom sa rtings... ali uz malo cackanja nasao sam za sebe idealan prikaz. Nismo svi sa istim pogledom na svijet, ne pase svakom ono sto pase meni i obratno. Sony u pocetnim tvornickim postavkama daje najbolji prikaz za vecinu korisnika, ali uvijek moze bolje.
Rtings nek ti bude osnova, za daljnje cackanje po postavkama, nedje dodaj drugdje oduzmi i tako to...
katil_92 wrote: ↑09/06/2020 20:04
Pozdrav raja
Pisao sam par dana unazad da sam kupio Samsung 55ru7172 koji je istini za volju bio najlošiji izbor od modela koje sam vrebao, ali se kao što rekoh, najviše odlučih zbog dosta povoljne cijene.
S tv-om se nisam mnogo družio, tek par sati, jer sam ga stacionirao u novi prostor gdje trebam skorije useliti. Za tih par sati druženja uočio sam neke stvari "na prvu".
Uniformnost panela je generalno dobra (mislim na bb, dse, clouding). Ove stvari su prisutne u maloj mjeri, skoro neprimjetne. Ne znam koliko je pošteno navoditi kao anomaliju blage, tamne sjenice u uglovima tv-a i par njih na lokalizaciji led dioda.
Međutim, stvar koja mi je najviše zapela za oko jeste kvalitet, odnosno nekvalitet slike u MOVIE modu, kojeg skoro svi preporučuju kao najbolju platformu za kalibraciju. Nikakvu drastičnu razliku nisam primjetio ni nakon kalibracijskih postavki (rtings.com), i dalje je sve bljedunjavo, izaprano, žućkasto, boje bez ikakve živosti i punoće. Nogometni teren primjera radi je više smeđ nego zelen. O crnoj ne bih mnogo trošio riječi, naprosto ne postoji. Sa sigurnošću mogu reći da je na starom Samsungu (F5300 2013. god) movie mode dosta bolje tvornički kalibriran.
"Game changer" je NATURAL mode. Ovdje boje dobijaju na živosti, crna na dubini, a samim tim i cijela slika na kontrastu i kvaliteti u poređenju sa movie modom. Jedina zamjerka jeste što je bijela "plavkasta". Bilo bi dobro ako bih uspio naći ili da neko proslijedi white balance postavke za ovaj mode.
Motion handlingom također nisam naročito oduševljen. Pitanje je koliko i mogu jer se radi o 60hz panelu i budget modelu. Uporedim li ga sa starim tv-om ne mogu reći da je bolji.
Istina, tv nisam još upotpunosti testirao, ovo su kao što rekoh inicijalno vidljive stvari. Nadam se da ćete mi koliko toliko pomoći sa odgovorima i prijedlozima. Ne znam zbog čega svi preporučuju ovaj movie mod kada za moj ukus ne izgleda dobro. Možda je u pitanju druga strana, tj da s panelom nešto ne valja, možda bi kvalitetniji hdmi kabal popeglao neke stvari?
Lp
Imam nu7172, sve mi je isto kao i kod tebe. Sliku sam nastimao za movie mod prema preporukama koje su okacene ovdje na forumu. Ostale opcije slike sam stimao prema svom cejfu. Movie mod koristim samo na netflix-u i to na nekim filmovima, filmovima koji su 4k hdr i ostale skracenice i tu zaista postoji razlika, slika je jako ugodna i svijetla, taman koliko treba, medjutim na sadrzaju sa stika i tv-a, movie mod je jako los. Crna je takodjer srednja zalost, ista kao na mom starom LG-u (spomenuo sam vise puta). S obzirom na cijenu, ja zadovoljan. Cijena presudila, 55" za 999KM.
katil_92 wrote: ↑09/06/2020 20:04
Pozdrav raja
Lp
Imam nu7172, sve mi je isto kao i kod tebe. Sliku sam nastimao za movie mod prema preporukama koje su okacene ovdje na forumu. Ostale opcije slike sam stimao prema svom cejfu. Movie mod koristim samo na netflix-u i to na nekim filmovima, filmovima koji su 4k hdr i ostale skracenice i tu zaista postoji razlika, slika je jako ugodna i svijetla, taman koliko treba, medjutim na sadrzaju sa stika i tv-a, movie mod je jako los. Crna je takodjer srednja zalost, ista kao na mom starom LG-u (spomenuo sam vise puta). S obzirom na cijenu, ja zadovoljan. Cijena presudila, 55" za 999KM.
Haman moram odustati od movie moda, jer cu manje vise sav sadrzaj gledat preko resivera.
Hvala na odgovoru.
@katil_92 Nema razloga da forsiras movie mod ako tebi ne odgovara , ista situacija bila kod mene davno sa samsung 40es6100 svaki sajt preporucuje movie ja pustim film isto kao da gledam crno bijeli film u odnosu na ostale modove
Meni je standard sasvim solidna bila slika...
A npr na q60r slika u preporucenom movie mode je super...
player_ wrote: ↑09/06/2020 23:39
@katil_92 Nema razloga da forsiras movie mod ako tebi ne odgovara , ista situacija bila kod mene davno sa samsung 40es6100 svaki sajt preporucuje movie ja pustim film isto kao da gledam crno bijeli film u odnosu na ostale modove
Meni je standard sasvim solidna bila slika...
A npr na q60r slika u preporucenom movie mode je super...
Na Netflix-su i Amazon Prime prebaci svoj Q60R ili Q65R vec koji imas na Standard mod,prijatno ces se iznenaditi...
semirsar wrote: ↑09/06/2020 23:31
kad kupis... javnider nam dojmove
Dobra ideja sa ovim tvojim izrazavanjem,dijalektika sa Bistrika,niko nece ni primjetiti tvoje buduce gramaticke greske i lapsuse koje
ces koristiti u konverzaciji sa uglednim clanovima ovog foruma ...
semirsar wrote: ↑09/06/2020 23:31
kad kupis... javnider nam dojmove
Dobra ideja sa ovim tvojim izrazavanjem,dijalektika sa Bistrika,niko nece ni primjetiti tvoje buduce gramaticke greske i lapsuse koje
ces koristiti u konverzaciji sa uglednim clanovima ovog foruma ...
Ima li na Q60 neki refresh za pixele ili tako nesto za čuvanje tevea ili sam ja totalni laik za tehnologiju i kompujtere?
katil_92 wrote: ↑09/06/2020 21:45
Haman moram odustati od movie moda, jer cu manje vise sav sadrzaj gledat preko resivera.
Hvala na odgovoru.
Na movie modu ti sve izgleda zuto i tupo jelde? Slika bezivotna a boje blijede? Nekako sve izgleda jadno i nikakvo? Bijela nije bijela, crna nije crna, zelena nije zelena i plava nije plava a jedino je crvena dobra? Nakon sto si proveo pola sata gledajuci u movie modu pocinjes se pitati ima li zivot smisla, postajes depresivan i suicidalan?
Ako na ova pitanja imate vise od dva odgovora DA onda CESTITAMO, navikli ste svoje oci na tzv. torch mode odnosno presvjetlu, sljastecu odnosno sliku sa prezasizenim i netacnim bojama.
A sad malo ozbiljno. Ocigledno nisi navikao oci na kalibriranu sliku koja ti mozda izgleda lose ali je najtacnija i izgleda onako kako su kreatori filmskog i serijskog sadrzaja zamislili da izgleda. Osim toga gledanje u movie modu smanjuje i naprezanje ociju. Probaj gledati TV par dana u movie modu da ti se oci naviknu pa ces vidjeti da i nije toliko los koliko ti je na prvu izgledao ali nemoj se forsirati, ako ti ne godi onda nastimaj po svom ukusu.