Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- van helsing
#13776 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vidi,ja npr imam Sky Go DE. Samo ga mogu koristiti ako sam u Austriji ili DE. Doduse,nije bitan net provajder. Ovde u BiH ne moze.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- van helsing
#13777 Telemach - ALL ABOUT 4
@kakaljin
Slazem se , ali mozda nisi vidjeo sta je pisao,vulgarne rijeci,plus nije korisnik tmch usluga,plus se smijao kada smo mi vodili raspravu o parcijalnom zatamnjivanju hrt 2 kanala. Nakon istog posta je pokrenuo svadju i koristio vulgarne rijeci pa je imao izlet u Banovice. Nakon izleta se javlja opet sa istim postom,pa sam zato napisao opet ti.
Al vidim da ga je mod poslao opet u Banovice.
Slazem se , ali mozda nisi vidjeo sta je pisao,vulgarne rijeci,plus nije korisnik tmch usluga,plus se smijao kada smo mi vodili raspravu o parcijalnom zatamnjivanju hrt 2 kanala. Nakon istog posta je pokrenuo svadju i koristio vulgarne rijeci pa je imao izlet u Banovice. Nakon izleta se javlja opet sa istim postom,pa sam zato napisao opet ti.
Al vidim da ga je mod poslao opet u Banovice.
-
kakaljin
#13778 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ok je to jer prava po drzavama su podjeljena, ali makar da mozes u BiH kao sto ti kazes da se moze na bilo kojem provajderu u Austriji.van helsing wrote:Vidi,ja npr imam Sky Go DE. Samo ga mogu koristiti ako sam u Austriji ili DE. Doduse,nije bitan net provajder. Ovde u BiH ne moze.
Pa radi netplusa sada imaju problema za sport klub za englesku ligu jer se to moglo gledati bilo gdje u svijetu, pa za to nema utakmica u 16:00.
Koliko sam cuo izgleda jos uvijek nezvanicno da sport klub gubi prava za englesku ligu radi ove situacije, cak su upitne i NBA, formula 1, pa zato guraju ove grand pakete na ugovor od 24 mjeseca jer mogu izgubiti veliki broj korinika kada se sazna ova informacija zvanicno.
- Telemach
#13779 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
satale wrote:Dolazili prije nekoliko dana izmjerili signal i sve uredno 100%, nakon toga par dana proslo i zvali kao nesto su radili pa da provjerim i opet isto. Pominjali su da je vjerovatno do modema i na tome smo stali prije nekih 10tak dana, al jos uvijek nije zamjenjen. Od tada niko me vise nije kontaktirao, problem i dalje isti!!!Telemach wrote:@satalesatale wrote:Postovani
Treća sedmica moj problem jos uvijek nije riješen!
Da li su Vas kolege kontaktirale?
Srdačan pozdrav,
@satale
Neko će Vas kontaktirati u što skorijem roku da provjerimo o čemu se tačno radi.
Srdačan pozdrav,
- van helsing
#13780 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
E pa hebi ga,ja im nisam kriv za netplus. Meni je zao sto se tmch uklopi u ovo sivilo,zbog nas korisnika.
Ako SK izgubi prava,a sa Englezima nema zezanja,mislim da ce broj tmch korisnika opasti.
Meni licno SK kanali ne igraju veliku ulogu al opet se razmisljam da odjavim.
Ako SK izgubi prava,a sa Englezima nema zezanja,mislim da ce broj tmch korisnika opasti.
Meni licno SK kanali ne igraju veliku ulogu al opet se razmisljam da odjavim.
-
sarafciger_devetka
- avaks
#13782 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hahaha ping je prejak 
A ta cijena da je za krajnje korisnike koštalo bi 200KM + pdv znajući te lihvare
A ta cijena da je za krajnje korisnike koštalo bi 200KM + pdv znajući te lihvare
- afannedim
#13783 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Klonirani šaraf osmica se javio hahahah branioc BHTelecoma
-
sarafciger_devetka
#13784 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A na osnovu čega tvrdiš da sam ja obični korisnik?avaks wrote:Hahaha ping je prejak
-
sarafciger_devetka
#13785 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tišu tamo i diVi uploadafannedim wrote:Klonirani šaraf osmica se javio hahahah branioc BHTelecoma
- avaks
#13786 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma tvrdim da si troll i da te se treba malo na hlađenjesarafciger_devetka wrote:A na osnovu čega tvrdiš da sam ja obični korisnik?avaks wrote:Hahaha ping je prejak
A divi ti malo ovo a posebna pažnja na PINGOVE

p.s.
Koliko košta taj neposebni paket tvoj ako smiješ i reći hahah
- drug_profi
#13787 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Najaktivniji na temama Telemach, Eronet, Logosoft, mtel, HS i naravno BH telecom.... i tu i tamo malo o Nokiji.afannedim wrote:Klonirani šaraf osmica se javio hahahah branioc BHTelecoma
-
gidra
#13788 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije sve tako sivo kod Telekomaavaks wrote:Ma tvrdim da si troll i da te se treba malo na hlađenjesarafciger_devetka wrote:A na osnovu čega tvrdiš da sam ja obični korisnik?avaks wrote:Hahaha ping je prejak
A divi ti malo ovo a posebna pažnja na PINGOVE![]()
p.s.
Koliko košta taj neposebni paket tvoj ako smiješ i reći hahah

- avaks
#13789 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hahah prejako
Je li ti to server u podrumu prika?
Nema kašnjenja uopšte... De na Frankfurt baci koji, igraš li ti kakvih igrica na tom netu ili samo za pokazivanje koristiš?
Nema kašnjenja uopšte... De na Frankfurt baci koji, igraš li ti kakvih igrica na tom netu ili samo za pokazivanje koristiš?
- fortaleza
#13790 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kad ti ping pokaže nulu to znači da nije uspostavljena veza sa serverom nikako i da nije moglo izmjeriti. Skoro pa nemoguće je da ping iznosi nula (0).gidra wrote: Nije sve tako sivo kod Telekoma![]()
Ipak je sivo kod telecoma.
- van helsing
#13791 Telemach - ALL ABOUT 4
Fortaleza,ovo je brzina u nekoj od centrala bhtelecoma,a znaju je imati i u nekim kancelarijama.
Nista novo,nazalost.
EDIT
Neko od kolega je ovo stavljao ranije na temi:

Nista novo,nazalost.
EDIT
Neko od kolega je ovo stavljao ranije na temi:

-
otkrivenje
#13792 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Korisnik sam Telemachovi usluga (Duo paket + prosireni na 12 mjeseci = 49,90 KM) vec godinu dana i uglavnom sam zadovoljan. Brzina downloada/uploada povremeno zna varirati, ali zato je ping katastrofa. Nema sanse da pola sata igram COD ili BF3 (original igre), a da me server ne izbaci zbog prevelikog pinga. Nadam se da ce to uskoro popraviti. Sto se tice kablovske, ima najmanje 30 nepotrebnih kanala, ali to je ono sto korisnici ''traze''.
Bilo bi super kada bi Telemach omogucio izbor TRIO I DUO GRANDE paketa gdje bi korisnik sam birao brzinu interneta, a sto bi imalo utjecaja na iznos mjesecne naknade. Npr., rado bih uzeto DUO NET GRANDE EXTRA paket ali sa manjom brzinom interneta, a zato bi cijena bila niza. Ne treba mi 60 mb/s, ali rado bih imao HBO i HD kanale.
Bilo bi super kada bi Telemach omogucio izbor TRIO I DUO GRANDE paketa gdje bi korisnik sam birao brzinu interneta, a sto bi imalo utjecaja na iznos mjesecne naknade. Npr., rado bih uzeto DUO NET GRANDE EXTRA paket ali sa manjom brzinom interneta, a zato bi cijena bila niza. Ne treba mi 60 mb/s, ali rado bih imao HBO i HD kanale.
- dog_killer
#13793 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hbo su smece od kanala
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
-
hipija
#13794 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sta je sa pravima na SK kanale? Kada istice ova tzv. ekskluziva Telemacha?
- drug_profi
#13795 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
hipija wrote:Sta je sa pravima na SK kanale? Kada istice ova tzv. ekskluziva Telemacha?
Istekla je, koliko znam. Svi operateri su morali dobiti ponudu sa istim uslovima kao telemah. E sad jesu li ili nisu i zasto negdje ima, negdje nema, to ne znam.
-
gidra
#13796 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
prema telekomufortaleza wrote:Kad ti ping pokaže nulu to znači da nije uspostavljena veza sa serverom nikako i da nije moglo izmjeriti. Skoro pa nemoguće je da ping iznosi nula (0).gidra wrote: Nije sve tako sivo kod Telekoma![]()
Ipak je sivo kod telecoma.

prema Telemachu

Firma nije BHT.
-
hipija
#13797 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znaci da za EPL 2014/15 se jos ne zna ko ce i pod kojim uslovima imati ekskluzivna prava?drugi profil wrote:hipija wrote:Sta je sa pravima na SK kanale? Kada istice ova tzv. ekskluziva Telemacha?
Istekla je, koliko znam. Svi operateri su morali dobiti ponudu sa istim uslovima kao telemah. E sad jesu li ili nisu i zasto negdje ima, negdje nema, to ne znam.
-
gidra
#13798 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Adria media, vlasnik Sport Klub kanala je otkupila odnosno produžila prava za sezonu 13/14, 14/15 kao i 15/16. Znači i dalje je Premier liga na SK, osim ako ne bude kakvog zajeba zbog ovih dešavanja posljednjih mjeseci. Također je ista stvar i sa Špancima.hipija wrote:Znaci da za EPL 2014/15 se jos ne zna ko ce i pod kojim uslovima imati ekskluzivna prava?drugi profil wrote:hipija wrote:Sta je sa pravima na SK kanale? Kada istice ova tzv. ekskluziva Telemacha?
-
hipija
#13799 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Taj sam odgovor i trazio
. Nadam se da ce i drugi operateri imati SK kanale u svojoj ponudi i da se ova zavrzlama sa prenosima u 16h subotom nece prenositi i u narednu sezonu.
-
satale
#13800 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kontaktirali, kao opet nesto podešavali, signal ok (perfektan) al i dalje isto!!!! A šta mislite da jednostavno zamjenite modem? Ili je do modema ili ne možete ispoštovati ono što imate u ponudi!
Mislim da je van svake pameti 3 sedmice već a nista se nije rijesilo! Da je to neka manja oscilacija od onoga sto bi trebalo biti nebi se ni zalio, al samo 1/4 do 1/3 od onog sto treba da bude to je čisto i krajnje neprofesionalno!
Očekujem odgovor u što kraćem roku!
Pozdrav
Mislim da je van svake pameti 3 sedmice već a nista se nije rijesilo! Da je to neka manja oscilacija od onoga sto bi trebalo biti nebi se ni zalio, al samo 1/4 do 1/3 od onog sto treba da bude to je čisto i krajnje neprofesionalno!
Očekujem odgovor u što kraćem roku!
Pozdrav