Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
van helsing

#13776 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Vidi,ja npr imam Sky Go DE. Samo ga mogu koristiti ako sam u Austriji ili DE. Doduse,nije bitan net provajder. Ovde u BiH ne moze.

Sent from my iPhone using Tapatalk
van helsing

#13777 Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

@kakaljin
Slazem se , ali mozda nisi vidjeo sta je pisao,vulgarne rijeci,plus nije korisnik tmch usluga,plus se smijao kada smo mi vodili raspravu o parcijalnom zatamnjivanju hrt 2 kanala. Nakon istog posta je pokrenuo svadju i koristio vulgarne rijeci pa je imao izlet u Banovice. Nakon izleta se javlja opet sa istim postom,pa sam zato napisao opet ti.
Al vidim da ga je mod poslao opet u Banovice.

kakaljin

#13778 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

van helsing wrote:Vidi,ja npr imam Sky Go DE. Samo ga mogu koristiti ako sam u Austriji ili DE. Doduse,nije bitan net provajder. Ovde u BiH ne moze.

Ok je to jer prava po drzavama su podjeljena, ali makar da mozes u BiH kao sto ti kazes da se moze na bilo kojem provajderu u Austriji.

Pa radi netplusa sada imaju problema za sport klub za englesku ligu jer se to moglo gledati bilo gdje u svijetu, pa za to nema utakmica u 16:00.

Koliko sam cuo izgleda jos uvijek nezvanicno da sport klub gubi prava za englesku ligu radi ove situacije, cak su upitne i NBA, formula 1, pa zato guraju ove grand pakete na ugovor od 24 mjeseca jer mogu izgubiti veliki broj korinika kada se sazna ova informacija zvanicno.
Telemach

#13779 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

satale wrote:
Telemach wrote:
satale wrote:Postovani
Treća sedmica moj problem jos uvijek nije riješen!
@satale

Da li su Vas kolege kontaktirale?

Srdačan pozdrav,
Dolazili prije nekoliko dana izmjerili signal i sve uredno 100%, nakon toga par dana proslo i zvali kao nesto su radili pa da provjerim i opet isto. Pominjali su da je vjerovatno do modema i na tome smo stali prije nekih 10tak dana, al jos uvijek nije zamjenjen. Od tada niko me vise nije kontaktirao, problem i dalje isti!!!

@satale

Neko će Vas kontaktirati u što skorijem roku da provjerimo o čemu se tačno radi.

Srdačan pozdrav,
van helsing

#13780 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

E pa hebi ga,ja im nisam kriv za netplus. Meni je zao sto se tmch uklopi u ovo sivilo,zbog nas korisnika.
Ako SK izgubi prava,a sa Englezima nema zezanja,mislim da ce broj tmch korisnika opasti.
Meni licno SK kanali ne igraju veliku ulogu al opet se razmisljam da odjavim.

sarafciger_devetka

#13781 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sarafciger_devetka »

Kad Tmach bude mogao isporuciti ovakvu brzinu u UPLOADU-u nek se jave :D :izet: :izet: :izet:

Image
avaks

#13782 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Hahaha ping je prejak :D
A ta cijena da je za krajnje korisnike koštalo bi 200KM + pdv znajući te lihvare :P
afannedim

#13783 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

Klonirani šaraf osmica se javio hahahah branioc BHTelecoma
sarafciger_devetka

#13784 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

avaks wrote:Hahaha ping je prejak :D
A ta cijena da je za krajnje korisnike koštalo bi 200KM + pdv znajući te lihvare :P
A na osnovu čega tvrdiš da sam ja obični korisnik? :D
sarafciger_devetka

#13785 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

afannedim wrote:Klonirani šaraf osmica se javio hahahah branioc BHTelecoma
Tišu tamo i diVi upload :D Kako samo Dropbox radi na ovome :D
avaks

#13786 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

sarafciger_devetka wrote:
Ma tvrdim da si troll i da te se treba malo na hlađenje :D
A divi ti malo ovo a posebna pažnja na PINGOVE :P

Image
Image

p.s.
Koliko košta taj neposebni paket tvoj ako smiješ i reći hahah
drug_profi

#13787 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

afannedim wrote:Klonirani šaraf osmica se javio hahahah branioc BHTelecoma
Najaktivniji na temama Telemach, Eronet, Logosoft, mtel, HS i naravno BH telecom.... i tu i tamo malo o Nokiji.
gidra

#13788 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

avaks wrote:
sarafciger_devetka wrote:
Ma tvrdim da si troll i da te se treba malo na hlađenje :D
A divi ti malo ovo a posebna pažnja na PINGOVE :P

Image
Image

p.s.
Koliko košta taj neposebni paket tvoj ako smiješ i reći hahah
Nije sve tako sivo kod Telekoma :D
Image

Image
avaks

#13789 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Hahah prejako :D Je li ti to server u podrumu prika?
Nema kašnjenja uopšte... De na Frankfurt baci koji, igraš li ti kakvih igrica na tom netu ili samo za pokazivanje koristiš? :D
fortaleza

#13790 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

gidra wrote: Nije sve tako sivo kod Telekoma :D
Image

Image
Kad ti ping pokaže nulu to znači da nije uspostavljena veza sa serverom nikako i da nije moglo izmjeriti. Skoro pa nemoguće je da ping iznosi nula (0).

Ipak je sivo kod telecoma. :D
van helsing

#13791 Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Fortaleza,ovo je brzina u nekoj od centrala bhtelecoma,a znaju je imati i u nekim kancelarijama.
Nista novo,nazalost.

EDIT
Neko od kolega je ovo stavljao ranije na temi:
Image
otkrivenje

#13792 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by otkrivenje »

Korisnik sam Telemachovi usluga (Duo paket + prosireni na 12 mjeseci = 49,90 KM) vec godinu dana i uglavnom sam zadovoljan. Brzina downloada/uploada povremeno zna varirati, ali zato je ping katastrofa. Nema sanse da pola sata igram COD ili BF3 (original igre), a da me server ne izbaci zbog prevelikog pinga. Nadam se da ce to uskoro popraviti. Sto se tice kablovske, ima najmanje 30 nepotrebnih kanala, ali to je ono sto korisnici ''traze''.
Bilo bi super kada bi Telemach omogucio izbor TRIO I DUO GRANDE paketa gdje bi korisnik sam birao brzinu interneta, a sto bi imalo utjecaja na iznos mjesecne naknade. Npr., rado bih uzeto DUO NET GRANDE EXTRA paket ali sa manjom brzinom interneta, a zato bi cijena bila niza. Ne treba mi 60 mb/s, ali rado bih imao HBO i HD kanale.
dog_killer

#13793 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dog_killer »

Hbo su smece od kanala

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
hipija

#13794 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Sta je sa pravima na SK kanale? Kada istice ova tzv. ekskluziva Telemacha?
drug_profi

#13795 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

hipija wrote:Sta je sa pravima na SK kanale? Kada istice ova tzv. ekskluziva Telemacha?

Istekla je, koliko znam. Svi operateri su morali dobiti ponudu sa istim uslovima kao telemah. E sad jesu li ili nisu i zasto negdje ima, negdje nema, to ne znam.
gidra

#13796 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

fortaleza wrote:
gidra wrote: Nije sve tako sivo kod Telekoma :D
Image

Image
Kad ti ping pokaže nulu to znači da nije uspostavljena veza sa serverom nikako i da nije moglo izmjeriti. Skoro pa nemoguće je da ping iznosi nula (0).

Ipak je sivo kod telecoma. :D
prema telekomu
Image
prema Telemachu
Image

Image

Firma nije BHT.
hipija

#13797 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

drugi profil wrote:
hipija wrote:Sta je sa pravima na SK kanale? Kada istice ova tzv. ekskluziva Telemacha?

Istekla je, koliko znam. Svi operateri su morali dobiti ponudu sa istim uslovima kao telemah. E sad jesu li ili nisu i zasto negdje ima, negdje nema, to ne znam.
Znaci da za EPL 2014/15 se jos ne zna ko ce i pod kojim uslovima imati ekskluzivna prava?
gidra

#13798 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

hipija wrote:
drugi profil wrote:

Znaci da za EPL 2014/15 se jos ne zna ko ce i pod kojim uslovima imati ekskluzivna prava?
Adria media, vlasnik Sport Klub kanala je otkupila odnosno produžila prava za sezonu 13/14, 14/15 kao i 15/16. Znači i dalje je Premier liga na SK, osim ako ne bude kakvog zajeba zbog ovih dešavanja posljednjih mjeseci. Također je ista stvar i sa Špancima.
hipija

#13799 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Taj sam odgovor i trazio :thumbup: . Nadam se da ce i drugi operateri imati SK kanale u svojoj ponudi i da se ova zavrzlama sa prenosima u 16h subotom nece prenositi i u narednu sezonu.
satale

#13800 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by satale »

Kontaktirali, kao opet nesto podešavali, signal ok (perfektan) al i dalje isto!!!! A šta mislite da jednostavno zamjenite modem? Ili je do modema ili ne možete ispoštovati ono što imate u ponudi!
Mislim da je van svake pameti 3 sedmice već a nista se nije rijesilo! Da je to neka manja oscilacija od onoga sto bi trebalo biti nebi se ni zalio, al samo 1/4 do 1/3 od onog sto treba da bude to je čisto i krajnje neprofesionalno!
Očekujem odgovor u što kraćem roku!
Pozdrav
Locked