Treba ovoj stoci sto podrzava i velica ruse glave porazbijati, govna odvratnasarajevoxxxx wrote: ↑04/03/2020 19:09 Stari zlikovac i monstrum Lavrov. U BiH nastavlja politiku koju vodi u Siriji
Rusija pozvala strane partnere da se ne miješaju u unutrašnja pitanja BiH, uslijedila reakcija SDA
Sirija vol. 2
-
Akibh
#137501 Re: Sirija vol. 2
- Sanjarko
#137502 Re: Sirija vol. 2
Svi su g*vna realno, i nema nevinasca.
-
Benjo34
#137503 Re: Sirija vol. 2
Dovoljno reć da ne priznaju dokumentovan, dokazan i presuđen genocid. Onaj ko negira je spreman i da počini isti
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#137504 Re: Sirija vol. 2
Evo sad malo proguglao..kazu da Turska ima oko 130 vojnih dronova. Ovim tempom za 10 dana ce ih imati oko 0
- Ironmen
#137506 Re: Sirija vol. 2
Haftar je americki igrac Erdoganov izlet nije dobro prosao u Libiji ....Danas je dozivio totalni kolaps na aeorodromu u Tripoliju.King Theoden wrote: ↑04/03/2020 19:19 Turcima treba vremena. Ako ovo potraje još dva mjeseca, asad će biti na koljenima.
Isto tako, zanima me zašto malo više pažnje ne posveti onom otpadu haftaru?!
- Ironmen
#137507 Re: Sirija vol. 2
- zemomak
#137508 Re: Sirija vol. 2
ameri su u vijetnamu izgubili više 10 000 raznoraznih letjelica...aviona, helića itd....
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#137509 Re: Sirija vol. 2
Očekujmo za par dana da Brko pohapsi nekoliko oficira TaF sa optužbom da pripadaju FETO
- Nadzornik
#137510 Re: Sirija vol. 2
Sirija i Kina potpisale sporazum o ekonomskoj i tehnickoj saradnji.

- Ironmen
#137511 Re: Sirija vol. 2
Nebi me cudilo.. mog je sugradjanina drzao 1 godinu u zatvoru samo sto je dijete od 22 godine imalo neku aplikaciju za chat tipa snapchat... Rezim nevidjeni pitanje je kako ce izbori i proci u Turskoj veliki gnjev normalne raje ima..
Danas Assad gospodski kaze da sirijci ne ratuju protiv turskog naroda nego protiv zlocinacke Erdoganove politike..
- husein_kapetan
#137512 Re: Sirija vol. 2
Ne vjerujem..izmedju deklarisanog i realnog ambis postoji..uvijek i oduvijek.. ipak ulazu nesrazmjerno mnogo u ovo..cudno da cudnije ne moze biti..ako sve ovo sumiras sa predanom intencijom da svoj problem globalnim naprave..onda je jos vise nego cudno..ucjene i ultimatume niko ne voli..ponajmanje oni kojima se na ovakav nacin ti ultimatumi salju..
Ali..da vidimo sta ce ovo sve iznjedriti..
-
sarajevoxxxx
#137514 Re: Sirija vol. 2
Nakon zauzimanja brda Tel Al Rakim probijen je obruč oko turske vojne baze u zapadnoj okolini Haleba.
-
Milenkov buraz
#137515 Re: Sirija vol. 2
Mene iskreno boli kita i za Rusima i za Turcima, pogotovo za Asadom ili za nekakvim Kurdima, bradonjama i posebno nekakvim islamističkim grupama. Rijetko sam na ovoj temi ali što se tiče Turaka sjećam se kada su oborili ruski avion, jedini oni imali muda da ga obore. Znam da je masa tada likovala kako će Rusi satrati sada Turke a pravoslavnim Talibanima i njohvim falangama se već priviđali ruski avioni iznad Bosne i samostalnost Srpske. Od tada prođe 13 Bajrama i ništa se nije desilo...Turska još postoji, Srpska i dalje u kandžama mrskih Turaka a od ruskih aviona ni traga. Isto će biti i ovaj put jer koliko god Turska treba Ruse treba i Rusija Tursku. Ovako može samo da kleči Vučić ili Dodik ispred Putina, Erdogana možete vidjeti jedino na lošoj foto montaži.
- Ironmen
#137516 Re: Sirija vol. 2
Sta ko dje ??? Nejasno ko je sta zauzeo ??sarajevoxxxx wrote: ↑04/03/2020 20:43 Nakon zauzimanja brda Tel Al Rakim probijen je obruč oko turske vojne baze u zapadnoj okolini Haleba.
-
sarajevoxxxx
#137517 Re: Sirija vol. 2
Grupa od 15 pripadnika šiitskih milicija poginula nakon što ih je pogodio projektil ispaljen iz turske bespilotne letjelice u mjestu Kabtan Al Džebel u zapadnoj okolini Haleba.
-
sarajevoxxxx
#137518 Re: Sirija vol. 2
Opozicija i Turska vojska je danas pokrenuli su vojnu operaciju u zapadnoj okolini Haleba. Zauzeli su selo Šejh Al Ukajl i vjerovatno ovo naselje Kabtan Al Džebel.Ironmen wrote: ↑04/03/2020 20:51Sta ko dje ??? Nejasno ko je sta zauzeo ??sarajevoxxxx wrote: ↑04/03/2020 20:43 Nakon zauzimanja brda Tel Al Rakim probijen je obruč oko turske vojne baze u zapadnoj okolini Haleba.
- Ironmen
#137519 Re: Sirija vol. 2
Da to sam vidio da su napredovali, ali kakav obruc oko Turske vojne baze. ???sarajevoxxxx wrote: ↑04/03/2020 20:55Opozicija i Turska vojska je danas pokrenuli su vojnu operaciju u zapadnoj okolini Haleba. Zauzeli su selo Šejh Al Ukajl i vjerovatno ovo naselje Kabtan Al Džebel.Ironmen wrote: ↑04/03/2020 20:51Sta ko dje ??? Nejasno ko je sta zauzeo ??sarajevoxxxx wrote: ↑04/03/2020 20:43 Nakon zauzimanja brda Tel Al Rakim probijen je obruč oko turske vojne baze u zapadnoj okolini Haleba.
- husein_kapetan
#137520 Re: Sirija vol. 2
Evo kako se ovaj rat o kome pisemo ovdje na forumu vodi..
Veli ljudina 15 siita pogiunulo...dobar..dobar..
Samo ne prolazi ti ovdje i nikada ti proci nece..
Za ostale koji citaju..Izguglajte malo strukturu i organizaciju SAA..
"siiti".. njegovi i trica..
i..nikada ne spava..
Veli ljudina 15 siita pogiunulo...dobar..dobar..
Samo ne prolazi ti ovdje i nikada ti proci nece..
Za ostale koji citaju..Izguglajte malo strukturu i organizaciju SAA..
"siiti".. njegovi i trica..
i..nikada ne spava..
-
sarajevoxxxx
#137521 Re: Sirija vol. 2
U vezi obaranja Bajrakdara, koliko znam ovo je drugi ili treći da su pokazali snimak da je oboren.
Obzirom koliku štetu su režimu napravili sasvim prihvatljivi gubici.
Koliko vojnika, tenkova, haubica, PVO sistema, su uništili? I sve uredno snimljeno, objavljeno.
Omjer u šteti je možda 10:1 u korist Turske. Samo dva Suhoja koliko vrijede? Pa silni tenkovi, a najvažnije ljudski faktor, pad morala, strah i osjećaj kod prosječnog režimskog vojnika da ga projektil može pogoditi svake sekunde kada izađe van zaklona.
Kada porediš to i situaciju od samo prije mjesec dana, tek tada se donekle može razumjeti šta znaci turska vojna intervencija i ovo sa bespilotnim letjelicama.
Zaista nešto potpuno novo i jedan sasvim novi momenat u ovom sirijskom ratu.
Koliko znam niti u Mosulu niti u Baguzu, niti u onim borbama sa režimom u Damasku, Halebu, i Hami, nigdje nismo vidjeli ovakvu preciznost, ovoliki broj uništenih objekata, ili općenito štete koja je napravljena u relativno kratkom periodu.
Za sve to vrijeme režim je odgovorio sa obaranjem nekoliko letjelica. I više nego jasno i očito sa kakvim problem se Asadovci suočavaju.
Koliko vojnika, tenkova, haubica, PVO sistema, su uništili? I sve uredno snimljeno, objavljeno.
Omjer u šteti je možda 10:1 u korist Turske. Samo dva Suhoja koliko vrijede? Pa silni tenkovi, a najvažnije ljudski faktor, pad morala, strah i osjećaj kod prosječnog režimskog vojnika da ga projektil može pogoditi svake sekunde kada izađe van zaklona.
Kada porediš to i situaciju od samo prije mjesec dana, tek tada se donekle može razumjeti šta znaci turska vojna intervencija i ovo sa bespilotnim letjelicama.
Koliko znam niti u Mosulu niti u Baguzu, niti u onim borbama sa režimom u Damasku, Halebu, i Hami, nigdje nismo vidjeli ovakvu preciznost, ovoliki broj uništenih objekata, ili općenito štete koja je napravljena u relativno kratkom periodu.
Za sve to vrijeme režim je odgovorio sa obaranjem nekoliko letjelica. I više nego jasno i očito sa kakvim problem se Asadovci suočavaju.
-
sarajevoxxxx
#137522 Re: Sirija vol. 2
U smislu da se ne nalazi u rezimskom okruženju.Ironmen wrote: ↑04/03/2020 21:03Da to sam vidio da su napredovali, ali kakav obruc oko Turske vojne baze. ???sarajevoxxxx wrote: ↑04/03/2020 20:55Opozicija i Turska vojska je danas pokrenuli su vojnu operaciju u zapadnoj okolini Haleba. Zauzeli su selo Šejh Al Ukajl i vjerovatno ovo naselje Kabtan Al Džebel.
- Ironmen
#137523 Re: Sirija vol. 2
Sta onda ocekujes od sutrasnjeg sastanka u Moskvi... za 2 dana unistise 150 tenkova.... zasto onda uopste idu na pregovore ako su toliko mocni ???sarajevoxxxx wrote: ↑04/03/2020 21:05 U vezi obaranja Bajrakdara, koliko znam ovo je drugi ili treći da su pokazali snimak da je oboren.
-
sarajevoxxxx
#137524 Re: Sirija vol. 2
Turska realno nije u dobrim odnosima ni sa Amerikom ni sa Rusijom.Ironmen wrote: ↑04/03/2020 21:08Sta onda ocekujes od sutrasnjeg sastanka u Moskvi... za 2 dana unistise 150 tenkova.... zasto onda uopste idu na pregovore ako su toliko mocni ???sarajevoxxxx wrote: ↑04/03/2020 21:05 U vezi obaranja Bajrakdara, koliko znam ovo je drugi ili treći da su pokazali snimak da je oboren.
Turska konstantno hoda po žici, vojne pobjede su jedna od deset karata sa kojima igraju.
Sve je bitno, od diplomatije i ekonomije do savremenog oružja i izbjeglica.
Koliko su sa Amerikancima puta sjeli i pregovarali prije početka vojne intervencije u Efrinu i Tel Ebjedu.
Svi traže nešto zauzvrat, njima su sirijski gradovi i sirijski narod roba za potkusurivanje, kusur kojeg dobiješ za neki ugovor, za neki projekat.
- @mba
#137525 Re: Sirija vol. 2
Milenkov buraz wrote: ↑04/03/2020 20:51Mene iskreno boli kita i za Rusima i za Turcima, pogotovo za Asadom ili za nekakvim Kurdima, bradonjama i posebno nekakvim islamističkim grupama. Rijetko sam na ovoj temi ali što se tiče Turaka sjećam se kada su oborili ruski avion, jedini oni imali muda da ga obore. Znam da je masa tada likovala kako će Rusi satrati sada Turke a pravoslavnim Talibanima i njohvim falangama se već priviđali ruski avioni iznad Bosne i samostalnost Srpske. Od tada prođe 13 Bajrama i ništa se nije desilo...Turska još postoji, Srpska i dalje u kandžama mrskih Turaka a od ruskih aviona ni traga. Isto će biti i ovaj put jer koliko god Turska treba Ruse treba i Rusija Tursku. Ovako može samo da kleči Vučić ili Dodik ispred Putina, Erdogana možete vidjeti jedino na lošoj foto montaži.
tako nekako