Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
animals wrote:Pisete gluposti..
Sta rade Liverpool, Cyti, Barsa, Real..
isto kupuju, samo pet puta vise od Bayerna..
e kad prestanes malo , onda se desava to sto se desava Bayernu sada ili Realu..
i onda se pocne picati o treneru..
kad nemas igraca ili kad su istroseni, vidi primjer Reala,
ne pomaze ni jedan trener..vidi primjer Zidanea..
tako da pametnjakovici koji krive Niku za losu Bayernovu sezonu isto pisu gluposti..
Za losiju Bundesligu nije kriv Bayern, nego upravo ti Englezi ili Spanci, koji daju
nenormalne cifre i imaju toliko novca na raspolaganju, da ubise svu konkurenciju..
i opet ne osvoje tu jebenu LP, koja je unistila gotovo domace lige..
kao PSG, ili Cyti..
i onda vam Pep trener, a ima kadar da se prosece ligom prvaka..
Jarane, fulio si cili balun. Engleska liga ima 4-5 ekipa koji su tu negdje i mogu uzeti ligu a u Njemačkoj jedan. U Engleskoj ne kupuje samo recimo United sve i jednog igrača koji je iole dobar iz drugih ekipa. U Njemačkoj čim izleti neki dobar igrač iz šta ja znam Hoffenheima, Werdera ili Stuttgarta Bayern ga hapi sebi da bi oslabili konkurenciju. To svjesno rade već godinama. Koji će vrhunski igrač doći u Bayern kada nema izazova igrati za njega, liga već riješena u augustu, nikakvog takmičarskog uzbuđenja, ničega. O tome ti pričam.
Igrace iz Bundeslige uzimaju i klubovi iz drugih liga. Da ih ne uzme Bayern, uzeo bi ih neko drugi.
Sad kriviti Bayern za takvu situaciju je po meni apsurdno. Jednostavno, Bundesliga ne generise novac kakav se vrti u Engleskoj i Spaniji. Za to je potrebno mozda dopustiti strani kapital, a to za sada nije izvjesno.
pizarro wrote:polufinale werder - bayern
uuu kako ce werder ove bavarce raskovati, ima da konacno cijela planeta vidi ko u bundesligi kosi a ko vodu nosi
mousstapha wrote:Igrace iz Bundeslige uzimaju i klubovi iz drugih liga. Da ih ne uzme Bayern, uzeo bi ih neko drugi.
Sad kriviti Bayern za takvu situaciju je po meni apsurdno. Jednostavno, Bundesliga ne generise novac kakav se vrti u Engleskoj i Spaniji. Za to je potrebno mozda dopustiti strani kapital, a to za sada nije izvjesno.
To je to. Nije problem toliko u Bayernu koliko u ostalih 17 klubova.
animals wrote:Bayern, da ulozi pola para od Cytia, Liverpoola ili PSG, hladno bi uzeo LP..
Pa sad, u šta ulože, pitanje je da li bi se ta pojačanja pokazala, mnogo je upitnika i tu nema garancije.
Sjeti se Realovih galacticosa, sve zvijezda do zvijezde, ni blizu to nisu opravdali.
Pa sta cekaju da uloze? Ekipa im krnja, igraju djuturumi i potreban im je remont pod hitno a ono glume drustvo stedionicara. Para imaju, niko me ne moze ubijediti da nemaju za velike transfere.
Povalio seBayern u onaj kampus sto su napravili bruku para. Neki dan sam bio, fudbalski dzenet unutra stadion kakvi mnogi nasi prvoligasi prizeljkuju i bezbroj pomocnih terena i objekata stvarno nesto za pohvaliti jedina zamjerka sto nemozes jebenu kafu u kantini popit a da ne vidis golemu sliku uhljupa Henesa
animals wrote:Bayern, da ulozi pola para od Cytia, Liverpoola ili PSG, hladno bi uzeo LP..
Ko im je kriv što na čelu imaju dvije stipse? I gle čuda i te stipse skontaše da moraju pratiti moderni fudbal i počeše rušiti rekorde Pavarda, Hernandeza, uskoro Pepea...mora da je Bayern kriv zbog loše kvalitete fudbala u Francuskoj
missko wrote:Povalio seBayern u onaj kampus sto su napravili bruku para. Neki dan sam bio, fudbalski dzenet unutra stadion kakvi mnogi nasi prvoligasi prizeljkuju i bezbroj pomocnih terena i objekata stvarno nesto za pohvaliti jedina zamjerka sto nemozes jebenu kafu u kantini popit a da ne vidis golemu sliku uhljupa Henesa
Bice zanimljivo vidjeti kakve ce rezultate dati taj kamp. Slusao sam neki podcast i u nekim segmentima to ne izgleda tako bajno. Igraci vec kao mlade, neformirane osobe osjecaju veliki pritisak, a selekcija je brutalna. Novac ne moze sve kupiti, dva kamena ko stative imaju takodjer svoje prednosti.
Ko im je kriv što na čelu imaju dvije stipse? I gle čuda i te stipse skontaše da moraju pratiti moderni fudbal i počeše rušiti rekorde Pavarda, Hernandeza, uskoro Pepea...mora da je Bayern kriv zbog loše kvalitete fudbala u Francuskoj
Samo sam htjeo navesti da odnos ulozenog novca
Engleski klubova I osvojenog je mizeran..
I koliko god novca imali prija ce dobar igrac otici u Real ili Barsu..
Nadzorna_ploca wrote:Pa sta cekaju da uloze? Ekipa im krnja, igraju djuturumi i potreban im je remont pod hitno a ono glume drustvo stedionicara. Para imaju, niko me ne moze ubijediti da nemaju za velike transfere.
Mislim da bi Bayern i ulozio velike pare u igrace, ali bi u tom slucaju prosli kroz sito i reseto u Njemackoj od strane medija i navijaca.
Vjerovatno bi prosli slicno kao Hoffenheim i RB Leipzig
Mislim da se rukovodstvo Bayerna nece ozbiljno osvrtati na medijske natpise. Nisu ih ni dosad mazili.
Sto se tice cekanja na transfere, pa to je vjerovatno do ljeta. Jer, kako je poznato, vec su napravili rekordan transfer. Hernandez je kostao 80 miliona. Moguce je ocekivati jos neke prinove na krilima i u napadu.