Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
-
kakavdanakneiskustvu
#13751 Re: Gledate seriju - preporucite je
odgledao 6 epizoda ozarka,zadoivoljan
- Tito_i_Partija
#13752 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ne vidim logiku po cemu onaj koji je navodno toliko pivotalan za sezonu pise samo jednu epizodu (i to cak ne prvu ili zadnju, koje su u biti najvaznije), niti je naveden kao producent ili slicno. Sve mi se cini da je ovo bila medijski napuhana vijest.omar little wrote:ispao. da ga nisu nakacili na projekt, treca sezona ne bi makla s nule.
- dale cooper
#13753 Re: Gledate seriju - preporucite je
Moguće da je Milchova uloga bila da više nadzire Nicov napredak i kvalitet pisanja nego da piše zajedno
sa njim. Kada se skontalo da to ide u dobrom smjeru i Milchova uloga je minimizirana.
Završih ove hefte Taboo u jednom cugu nakon što sam odgledao pilot prije 100 godina.
Odlična serija, pilot mi je pomalo bio misleading moram priznati. Mislio sam da će biti puno više onog vudu
mambo jamba. Mislim, ima i toga, ali je fokus na sjajnoj igri mačke i miša između krune, east india kompanije,
amera i Hardijevog lika.
sa njim. Kada se skontalo da to ide u dobrom smjeru i Milchova uloga je minimizirana.
Završih ove hefte Taboo u jednom cugu nakon što sam odgledao pilot prije 100 godina.
Odlična serija, pilot mi je pomalo bio misleading moram priznati. Mislio sam da će biti puno više onog vudu
mambo jamba. Mislim, ima i toga, ali je fokus na sjajnoj igri mačke i miša između krune, east india kompanije,
amera i Hardijevog lika.
-
omar little
#13754 Re: Gledate seriju - preporucite je
najavili su ga kao spasitelja jer je do njegovog ukljucenja projekt bio mrtav i on je nakacen, ne kao showrunner nego u nejasno definiranoj advisory capacity, da se stvari maknu s mrtve tacke. bez njega hbo ne bi ni pomislio na obnavljanje, kao sto i nije dvije godine. u tom smislu je opisivan kao pivotalan. u vrijeme objave hbo je iznio da nic vec ima prve dvije epizode uramljene i da priroda odnosa milcha i pizzolatta jos nije definirana. milch je, na kraju, ispao katalizator. mogao je utjecati na pisanje bez da uzima kredit. etiketa producenta ne znaci bas puno. woody, matthew i fukunaga su svi exec producenti od prve epizode a nemaju veze sa kreiranjem. stoje zbog imena da zvone i procenta profita.Tito_i_Partija wrote:Ne vidim logiku po cemu onaj koji je navodno toliko pivotalan za sezonu pise samo jednu epizodu (i to cak ne prvu ili zadnju, koje su u biti najvaznije), niti je naveden kao producent ili slicno. Sve mi se cini da je ovo bila medijski napuhana vijest.omar little wrote:ispao. da ga nisu nakacili na projekt, treca sezona ne bi makla s nule.
ono sto je meni klimavo u cijeloj ovoj prici je cinjenica da nabubreni ego pizzolatta sada i rezira. receno je da pola sezone rezira on, pola saulnier. mozda ispadne okej, ko zna.
- Tito_i_Partija
#13755 Re: Gledate seriju - preporucite je
Haj nek' im je onda sa srecom, mada poslije sve ove turbulencije sumnjam da cemo dobit' kvalitetan produkt a la sezona 1.
Mahershala je dobar glumac, i nadam se da ce ostatak glumacke postave biti isto dobar.
Mahershala je dobar glumac, i nadam se da ce ostatak glumacke postave biti isto dobar.
- zomri
#13756 Re: Gledate seriju - preporucite je
Liči mi da je Milch dao da ga potpišu samo kako bi honorarom pokrio kockarske dugove. 
- Bloo
- Globalna šefica
#13757 Re: Gledate seriju - preporucite je
mislim da 1 sezonu neće nikada prevazići, osim ako ne bude neki nepojmljivi twist u pristupuTito_i_Partija wrote:Haj nek' im je onda sa srecom, mada poslije sve ove turbulencije sumnjam da cemo dobit' kvalitetan produkt a la sezona 1.
-
nema me tamo
-
omar little
#13759 Re: Gledate seriju - preporucite je
okej mi je treca sezona narcos, cetiri sam pojela do sada. prvu sezonu sam iz tri puta morala odgledavati, druga mi je bolje sjela, treca ide pitko. pascalu bolje lezi uloga vodica i naratora od onog rej liota vonabi iritantna, povrh sto je bolji glumac. bez suzenosti escobarovog fokusa imaju prostora za razne persepktive i price, povezivanje, malo opceg komentara. takodjer, odsustvo moure ostavlja zraka i pruza nadu za glumacki ansambl da prodisu i da se etabliraju. em sto je escobar bio takav lik, em sto je moura p o j e o ulogu, od njega niko drugi nije mogao doci do izrazaja, u sjeni ih sve ostavljao. debilizacijsku naraciju su sveli na minimum sto uveliko doprinosi poboljsanju i same serije i uzitka gledanja. nisu ga eliminirali potpuno, jos uvijek vole crtati, ali nije strasno. pedro pascal odlican. covjek koji glumi pacha, na zalost, jos mu nisam zapamtila ime ali sigurno cu, mi se masu svidja, odlican. sledim se cim udje u kadar. rodriguez braca isto dobri, jos im malo mesa fali, ali bice.
serija ja i dalje vise narko akcija dramatiziranih dogadjaja za zapadnjacko trziste nego ozbiljna dekonstrukcija problema rata protiv droge i tragicnih povijesti zemalja latinske amerike, tog perioda, (stao sam ja nekako prizeljkivala) ali ove sezone su se glatko resetirali, transformirali, prosirili, sve skupa vrlo dobro.
nakon pascala i pacha herrere, soundtrack mi je treca najbolja stvar sezone.
serija ja i dalje vise narko akcija dramatiziranih dogadjaja za zapadnjacko trziste nego ozbiljna dekonstrukcija problema rata protiv droge i tragicnih povijesti zemalja latinske amerike, tog perioda, (stao sam ja nekako prizeljkivala) ali ove sezone su se glatko resetirali, transformirali, prosirili, sve skupa vrlo dobro.
- SanskiBiser
#13760 Re: Gledate seriju - preporucite je
Zanatski uradjena sezona "na metar" sto bi se reklo uz ocuvan identitet koji vuce od prve sezone. Akcioni suspense thriller od 4 epizode do kraja.omar little wrote:okej mi je treca sezona narcos, cetiri sam pojela do sada. prvu sezonu sam iz tri puta morala odgledavati, druga mi je bolje sjela, treca ide pitko. pascalu bolje lezi uloga vodica i naratora od onog rej liota vonabi iritantna, povrh sto je bolji glumac. bez suzenosti escobarovog fokusa imaju prostora za razne persepktive i price, povezivanje, malo opceg komentara. takodjer, odsustvo moure ostavlja zraka i pruza nadu za glumacki ansambl da prodisu i da se etabliraju. em sto je escobar bio takav lik, em sto je moura p o j e o ulogu, od njega niko drugi nije mogao doci do izrazaja, u sjeni ih sve ostavljao. debilizacijsku naraciju su sveli na minimum sto uveliko doprinosi poboljsanju i same serije i uzitka gledanja. nisu ga eliminirali potpuno, jos uvijek vole crtati, ali nije strasno. pedro pascal odlican. covjek koji glumi pacha, na zalost, jos mu nisam zapamtila ime ali sigurno cu, mi se masu svidja, odlican. sledim se cim udje u kadar. rodriguez braca isto dobri, jos im malo mesa fali, ali bice.
Iduca sezona se seli u Meksiko. El Chapo na tebe je red.
Pacho, Alberto Ammann argentinski glumac.
eee da, dosta momenata slicnih ovome u seriji ove sezone daje posebnu draz (Angry Latin Wife/Woman
i da ucimo spanski uz Narcos.
-
omar little
#13761 Re: Gledate seriju - preporucite je
izguglah alberta, tenks. u medjuvremenu sam jos dvije stukla. jorge, nesreco bozja, sta radis 
- SanskiBiser
#13762 Re: Gledate seriju - preporucite je
ahaha Jorge:omar little wrote:izguglah alberta, tenks. u medjuvremenu sam jos dvije stukla. jorge, nesreco bozja, sta radis

-
cupe22
#13763 Re: Gledate seriju - preporucite je
Moze li neko da mi da link za skinuti,Inspector George Gently, Series 5.
Hvala unaprijed!
Hvala unaprijed!
- Tito_i_Partija
#13764 Re: Gledate seriju - preporucite je
Eh pa kad ovo valja omarki, onda i meni valja gledat', nema druge.omar little wrote:okej mi je treca sezona narcos, cetiri sam pojela do sada. prvu sezonu sam iz tri puta morala odgledavati, druga mi je bolje sjela, treca ide pitko. pascalu bolje lezi uloga vodica i naratora od onog rej liota vonabi iritantna, povrh sto je bolji glumac. bez suzenosti escobarovog fokusa imaju prostora za razne persepktive i price, povezivanje, malo opceg komentara. takodjer, odsustvo moure ostavlja zraka i pruza nadu za glumacki ansambl da prodisu i da se etabliraju. em sto je escobar bio takav lik, em sto je moura p o j e o ulogu, od njega niko drugi nije mogao doci do izrazaja, u sjeni ih sve ostavljao. debilizacijsku naraciju su sveli na minimum sto uveliko doprinosi poboljsanju i same serije i uzitka gledanja. nisu ga eliminirali potpuno, jos uvijek vole crtati, ali nije strasno. pedro pascal odlican. covjek koji glumi pacha, na zalost, jos mu nisam zapamtila ime ali sigurno cu, mi se masu svidja, odlican. sledim se cim udje u kadar. rodriguez braca isto dobri, jos im malo mesa fali, ali bice.
Sala na stranu, slazem se sta si napisala za prve dvije sezone, malo je to sve previse bilo "Wagner Moura Show", odlicna gluma ali serija naprosto saturisana Escobarom, a ostali likovi minimalno dosli do izrazaja.
Slazem se isto sto si rekla za glumca sto glumi Pacha; sjajan je, i zao mi je bilo sto ga nisu vise pokazivali u prve dvije sezone. Ali eto, sad napokon i njegovo dodje na red. Generalno su glumci iz Argentine odlicni, mislim da recimo Ricardo Darin moze laganini uz najbolje glumce Amerike i Britanije.
Ne znam samo sto nekima toliko smeta Boyd Holbrook. Nije sad neki aman-zaman glumac, Pedro jeste bolji, al' ne mogu rec' da mi je sad i nesto smet'o.
- ExNihilo
#13765 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ni meni Holbrook nije smetao. Štaviše, nedostajat će mi i ne kontam što su ga uklonili. Odradio je svoj posao više nego korektno.
-
omar little
#13766 Re: Gledate seriju - preporucite je
smetala mi je njegova naracija, iritantan mi je bio, delivery mi se nije svidio nimalo. nije mi prodao ulogu vodica price ni zere, niti mislim da je kapacitet za to. ne pomaze ni cinjenica da je u prvoj sezoni masu vise naracije bilo. u scenama, kao glumac, mi je bio, sta ja znam, niti smrdi, niti mirise. okej, aj ges.Tito_i_Partija wrote:Eh pa kad ovo valja omarki, onda i meni valja gledat', nema druge.omar little wrote:okej mi je treca sezona narcos, cetiri sam pojela do sada. prvu sezonu sam iz tri puta morala odgledavati, druga mi je bolje sjela, treca ide pitko. pascalu bolje lezi uloga vodica i naratora od onog rej liota vonabi iritantna, povrh sto je bolji glumac. bez suzenosti escobarovog fokusa imaju prostora za razne persepktive i price, povezivanje, malo opceg komentara. takodjer, odsustvo moure ostavlja zraka i pruza nadu za glumacki ansambl da prodisu i da se etabliraju. em sto je escobar bio takav lik, em sto je moura p o j e o ulogu, od njega niko drugi nije mogao doci do izrazaja, u sjeni ih sve ostavljao. debilizacijsku naraciju su sveli na minimum sto uveliko doprinosi poboljsanju i same serije i uzitka gledanja. nisu ga eliminirali potpuno, jos uvijek vole crtati, ali nije strasno. pedro pascal odlican. covjek koji glumi pacha, na zalost, jos mu nisam zapamtila ime ali sigurno cu, mi se masu svidja, odlican. sledim se cim udje u kadar. rodriguez braca isto dobri, jos im malo mesa fali, ali bice.
nakon pascala i pacha herrere, soundtrack mi je treca najbolja stvar sezone.![]()
Sala na stranu, slazem se sta si napisala za prve dvije sezone, malo je to sve previse bilo "Wagner Moura Show", odlicna gluma ali serija naprosto saturisana Escobarom, a ostali likovi minimalno dosli do izrazaja.
Slazem se isto sto si rekla za glumca sto glumi Pacha; sjajan je, i zao mi je bilo sto ga nisu vise pokazivali u prve dvije sezone. Ali eto, sad napokon i njegovo dodje na red. Generalno su glumci iz Argentine odlicni, mislim da recimo Ricardo Darin moze laganini uz najbolje glumce Amerike i Britanije.![]()
Ne znam samo sto nekima toliko smeta Boyd Holbrook. Nije sad neki aman-zaman glumac, Pedro jeste bolji, al' ne mogu rec' da mi je sad i nesto smet'o.
- SanskiBiser
#13767 Re: Gledate seriju - preporucite je
ExNihilo wrote:Ni meni Holbrook nije smetao. Štaviše, nedostajat će mi i ne kontam što su ga uklonili. Odradio je svoj posao više nego korektno.
Serija je dramatizacija stvarnih dogadjaja i njegov "storyline" je gotov bio onog momenta kad je Eskobar ubijen cak i ovaj od agenta Penje moguce lako da je pri kraju ako iduca sezona bude o Sinaloa kartelu u Meksiku (sto su nam telegrafisali na kraju ove sezone...) jer on tamo nije nista radio do kraja karijere 2014.
-
omar little
#13768 Re: Gledate seriju - preporucite je
ja, inace, ne volim spojlere nikakve sorte, bas nimalo, ali sam se sinoc toliko bila zabrinula i nasekirala
za jorgea da sam nakon sedme epizode isla guglat vidjet sta je bilo sa stvarnim likom. 
- SanskiBiser
#13769 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ja sam izdrzao do tamo do 8 epizode i onda sam morao google search.omar little wrote:ja, inace, ne volim spojlere nikakve sorte, bas nimalo, ali sam se sinoc toliko bila zabrinula i nasekiralaza jorgea da sam nakon sedme epizode isla guglat vidjet sta je bilo sa stvarnim likom.
Inace vezano za Mariju Salazar, mislim da se komotno moze ponoviti gradivo
-
omar little
#13770 Re: Gledate seriju - preporucite je
ne govori mi nista, stala sam na kraju sedme, imam jos tri epizode za odgledat.
- Tito_i_Partija
#13771 Re: Gledate seriju - preporucite je
Jos 5 dana do prve epizode nove Simonove serije. Jesil' se nahajpala? 
-
omar little
#13772 Re: Gledate seriju - preporucite je
the deuce? izbacili su pilot vec, pogledala. 
edit:
simon se ne moze suditi na osnovu jedne epizode, ali ovo mu je vjerojatno "najkomercijalniji" i najpristupacniji rad od svih. bice okej, ne sumnjam, samo sto meni treba vremena da se naviknem na franca. jedan zna biti puno, dva su bas overload. doci ce s vremenom, aj ges.
edit:
simon se ne moze suditi na osnovu jedne epizode, ali ovo mu je vjerojatno "najkomercijalniji" i najpristupacniji rad od svih. bice okej, ne sumnjam, samo sto meni treba vremena da se naviknem na franca. jedan zna biti puno, dva su bas overload. doci ce s vremenom, aj ges.
- Tito_i_Partija
#13773 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ne znam gdje bas nadje Franca da mu glumi glavnu ulogu, valjda ima taj neki sleazeball-smek, al' isto tako ih ima i puno drugih, gledljivijih glumaca.
Maggie Gyllenhaal je vjerovatno unajmljena iz istog razloga.
Maggie Gyllenhaal je vjerovatno unajmljena iz istog razloga.
- zomri
#13774 Re: Gledate seriju - preporucite je
užasan casting tih glavnih rola, užasan. ajd maggie bar zna glumiti ali nije mi uvjerljiva kao prostitutka. simon opet isti problem ima sa ekspozicijom. previše likova bubne odjednom na ekran pa se ti snalazi, bajo moj. trebaće mi 4-5 epizoda da upratim ko je ko. pogotovo još ovi franco blizanci, veze nemam koji je koji 
-
omar little
#13775 Re: Gledate seriju - preporucite je
franco mu glumi oba brata i vec ima ljig vajb a total slizi mu se pise u buducnosti, vec se vidi. s te strane, aj ges, franco ima smisla. u par scena je bio bas dobar, zaboravila sam da je on na sekundu, mozda se ispegla vremenom.
maggie je meni vecinom dobra pa tako i ovdje. nemam s njom nikakvih problema.
maggie je meni vecinom dobra pa tako i ovdje. nemam s njom nikakvih problema.