samo da se po evropi nepocnemo cerati kakvi smoanimals wrote:
Mozda je tako i bolje...
nece imati ko sa kim ratovati naposljetku...
Desavanja u Hrvatskoj
- spreca
#13751 Re: Desavanja u Hrvatskoj
- Maraschino
#13752 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Sta ste se uhvatili raseljavanja i nataliteta. Pa nikad vise naroda nije zivjelo na ovoj planeti. Drugo, trenutno je trend raseljavanje, migracije, seobe...ali mozda za 50 godina moze se desiti u suprotnom pravcu. Priroda je to. Vi se uhvatili svog sela i grada, pamtite ga takvog i hocete da to ostane tako vjecno.animals wrote:Mozda je tako i bolje...spreca wrote:Nije problem sav u natalitetu ...nego bandi koja nas vodi i nasim banditskim vladama koje nad nama vrse etnicko ciscenje i raseljavanje po evropi....ode sav mladi narastaj....sela se polako prazne...ostali samo starci ..nikad nam sela nisu starija bila nego sadaanimals wrote: Svugdje u Evropi opada natalitet...
pa sjeti se , prije 50 god, svaka obitelj je imala po osmero djece...
danas jedno, dvoje...
nece imati ko sa kim ratovati naposljetku...
Krajem ovog stoljeca samo Bog zna ko ce zivjeti na nasim prostorima...a sad vi nastavite.
- animals
#13753 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jest da je malo nesrazmjerno..Maraschino wrote:
Sta ste se uhvatili raseljavanja i nataliteta. Pa nikad vise naroda nije zivjelo na ovoj planeti. Drugo, trenutno je trend raseljavanje, migracije, seobe...ali mozda za 50 godina moze se desiti u suprotnom pravcu. Priroda je to. Vi se uhvatili svog sela i grada, pamtite ga takvog i hocete da to ostane tako vjecno.![]()
Krajem ovog stoljeca samo Bog zna ko ce zivjeti na nasim prostorima...a sad vi nastavite.
Azija vise nego citav ostatak planete...
- spreca
#13754 Re: Desavanja u Hrvatskoj
na planeti da ali kod nas sve manje...za 10 godina onde gdje sam ja nece vise biti nikoga...ranije kad prodjes selom na sve strane vri od naroda a sad nigdje nikoga na putu sresti po citav danMaraschino wrote:
Sta ste se uhvatili raseljavanja i nataliteta. Pa nikad vise naroda nije zivjelo na ovoj planeti. Drugo, trenutno je trend raseljavanje, migracije, seobe...ali mozda za 50 godina moze se desiti u suprotnom pravcu. Priroda je to. Vi se uhvatili svog sela i grada, pamtite ga takvog i hocete da to ostane tako vjecno.![]()
- Maraschino
#13755 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Sreconi moj, samo kreni da je tvoj a i moj pra ili pra prandjed odnekud sljeg'o a nikad prije tu niko nije zivio, sada se opet neki proces desava.spreca wrote:na planeti da ali kod nas sve manje...za 10 godina onde gdje sam ja nece vise biti nikoga...ranije kad prodjes selom na sve strane vri od naroda a sad nigdje nikoga na putu sresti po citav danMaraschino wrote:
Nemoguce se zadrzati stoljecima bas na istom mjestu. Rijetka su to mjesta na zemlji.
Uzmimo za primjer jednu Holandiju, zemlja velicine BiH a ima 17 miliona stanovnika. Skoro niko se nije rodio i umro u istom mjestu. Grade po sistemu ''gdje ima mjesto tu kucu posadi'' i tako ce doci do momenta kada ce polako odlaziti negdje(a vec odlaze od Amerike do australije i Kanade). Idu gdje misle da im je bolje a nije lose ni u Holandiji...
- spreca
#13756 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ja govorim o razlozima odlaska a to besperpektivnost da ljudi imaju neki poslic nebi odlazili i nebi praznili prostore na kojima zive vec par stoljeca...eno u mene sestric pokupio zenu trije djece i mater zakljuco kucu rasprodo stoku( imo muznih preko 10 krava i jos nekih junica bavio se mlijekom i poljoprivredom)i pravac mama Merkel....ostala nova kuca i sve masine u dvoristu...tuga jarane kad pogledas na sve to kako zjapi nprazno...mozda se on nekada i vrati ali djeca kad zavse skolu gore ce i sostati i povecavati natalitet njemacke a ne svog sela i kraja...a moglo bi biti drugacije ali dok je ove bande nema hajraMaraschino wrote:
Sreconi moj, samo kreni da je tvoj a i moj pra ili pra prandjed odnekud sljeg'o a nikad prije tu niko nije zivio, sada se opet neki proces desava.
Nemoguce se zadrzati stoljecima bas na istom mjestu. Rijetka su to mjesta na zemlji.
Uzmimo za primjer jednu Holandiju, zemlja velicine BiH a ima 17 miliona stanovnika. Skoro niko se nije rodio i umro u istom mjestu. Grade po sistemu ''gdje ima mjesto tu kucu posadi'' i tako ce doci do momenta kada ce polako odlaziti negdje(a vec odlaze od Amerike do australije i Kanade). Idu gdje misle da im je bolje a nije lose ni u Holandiji...
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
- mO k3
#13758 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Srbija do ZAgreba
Seselj slavi , napokon Srbijanska zastava u centru Zagreba
Seselj slavi , napokon Srbijanska zastava u centru Zagreba
- Maraschino
#13759 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ljubav cvEta.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#13760 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Ustani Bane, Hrvatska te zove, zove,
Ustani Bane Jelačiću.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#13761 Re: Desavanja u Hrvatskoj

mada meni draža(mihajlovic)... pesma
sve se može kad se srbi slože
-
kakavdanakneiskustvu
#13762 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Bobi wrote:
- mO k3
#13763 Re: Desavanja u Hrvatskoj
gdje im je prevodioc?? 
-
Bodkin
#13764 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Necemo. Ratovacemo za evropljane, a protiv koga vidjecemospreca wrote:samo da se po evropi nepocnemo cerati kakvi smoanimals wrote:
Mozda je tako i bolje...
nece imati ko sa kim ratovati naposljetku...![]()
![]()
-
Bodkin
#13765 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Bobi wrote:
-
radostan dan
#13766 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Izgubljen u prevodu...mO k3 wrote:gdje im je prevodioc??
- Banksy
#13767 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ko nije gadljiv...
Evo kakva su ulizivačka pitanja Vučiću postavljali srpski novinari
http://www.index.hr/vijesti/clanak/evo- ... 25470.aspx
IGROKAZ kakve srpski predsjednik Vučić redovito na novinskim konferencijama izvodi u Srbiji, danas smo gledali na zajedničkoj konferenciji za medije s hrvatskom predsjednicom.
Radi se o tome da Vučiću skloni “novinari” postavljaju pitanja o temama koje Vučić, čini se, ne želi sam inicirati, ali želi o njima govoriti. Vučić onda blagim tonom zapravo smiruje i tješi novinare (a onda i srpsku javnost), no stječe se dojam da novinari, kao Vučićevi trbuhozborci, zapravo prenose ono što srpski predsjednik želi reći.
-
megaman4
#13768 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ljubav na prvi pogled.pici wrote:
Ustani Bane Jelačiću.
- muha_sa
#13769 Re: Desavanja u Hrvatskoj
http://avaz.ba/globus/region/350643/hrv ... n-skorpion
Hrvatska policija munjevitom akcijom uhapsila trojicu Bosanaca, kod jednog od njih pronađen "Škorpion"
ma jašta
da su nosali bukete cvijeca i djelili prolaznicima bili bi Hrvati 
Hrvatska policija munjevitom akcijom uhapsila trojicu Bosanaca, kod jednog od njih pronađen "Škorpion"
ma jašta
-
hizo ramidovic
#13770 Re: Desavanja u Hrvatskoj
jos da su, kojim slucajem, umjesto danijela, perice i ilije uhapseni nekakav ahmed, dzevad i mustafa pisalo bi kako je hrvatska policija sprijecila trojicu bosnjaka i bivsih pripadnika isila da izvedu teroristicki napad...i ne bi bio samo jedan 'skorpion' vec bi se pronasao citav arsenal naoruzanja, municije i razlicitih eksplozivnih sredstava, ukljucujuci i hemijsko...muha_sa wrote:http://avaz.ba/globus/region/350643/hrv ... n-skorpion
ma jaštada su nosali bukete cvijeca i djelili prolaznicima bili bi Hrvati
- Indigont
#13772 Re: Desavanja u Hrvatskoj
....
Last edited by Indigont on 16/03/2018 00:25, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#13773 Re: Desavanja u Hrvatskoj
pici wrote:
Ustani Bane Jelačiću.
...i bi Pride, samo dugine boje falile.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#13774 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Opa i to na mostu Slobode i mjestu gdje je spomenik za Vukovar i skretanje za Vukovarsku ulicu...Bobi wrote:
Koliko simbolike....
-
kakavdanakneiskustvu