Republika Turska
-
Mohamad Sissoko
#13751 Re: Republika Turska
Hvala.Sve dok "moji" teroristi ubijaju nije problem.To je taj princip kod tebe.
-
aratet
#13752 Re: Republika Turska
Samo bolestan covjek moze porediti ISIL sa PKK.
-
Hamolj
#13753 Re: Republika Turska
Poenta svega !Mohamad Sissoko wrote:Hvala.Sve dok "moji" teroristi ubijaju nije problem.To je taj princip kod tebe.
-
Mohamad Sissoko
#13754 Re: Republika Turska
Kod kuce ti svoje nazivaj bolesnim.aratet wrote:Samo bolestan covjek moze porediti ISIL sa PKK.
-
Hamolj
#13755 Re: Republika Turska
Samo bolestan čovjek može da ih ne uporedi. Svako ko ubija nevin narod, obične civile je društveni šljam, a to su i PKK i ISIL i Izrael.aratet wrote:Samo bolestan covjek moze porediti ISIL sa PKK.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#13756 Re: Republika Turska
šta je problem, tajip je legitiman
-
aratet
#13757 Re: Republika Turska
PKK je pokret koji se bori za slobodu Kurdistanu, a ISIL je pokret koji se bori da svi koji gledaju fudbal budu zaklani ili svi koji ne klanjaju.Hamolj wrote:Samo bolestan čovjek može da ih ne uporedi. Svako ko ubija nevin narod, obične civile je društveni šljam, a to su i PKK i ISIL i Izrael.aratet wrote:Samo bolestan covjek moze porediti ISIL sa PKK.
Nigdje nisam cuo od PKK da nekog treba pobiti/protjerati zato sto ne radi neke stvari kao ja, jesam od Erdoganovaca doduse.
p.s.Izrael je medjunarodno priznata drzava, ni po kojim osnovama ne ispunjavaju uvjete da budu teroristi.
Jedino mozda sto ne vicu Allahu akbar ili sto izucavaju nauku, a to je za okolne drzave terorizam.
-
aratet
#13758 Re: Republika Turska
I Asad.japin_mutapi wrote:šta je problem, tajip je legitiman
-
aratet
#13759 Re: Republika Turska
Hamas je poput ISIL-a, ne kao ovi, jer se oni ne bore ni za Palestinu, a ni protiv Izraela, njihov cilj je Islamski hilafet na svakoj drugoj civilizaciji.Kikibombona wrote:
Zasto me nisi pitao za Hamas? Njih je lakse uporediti sa PKK. PKK mozes porediti sa IRA, UCK, Hamas i slicnim skupinama... medju njima ima dosta slicnosti...
https://www.youtube.com/watch?v=KakxXN5Z-XI
-
Hamolj
#13760 Re: Republika Turska
Pa i ISIL se bori za slobodu vehabija, za halifat, je li imaju legitimno pravo da se bore ? Ti očigledno nikad Kurda sreo nisi, za razliku od tebe upoznao sam ih mnogo. Priča im je u rangu one četničke, sve je to kurdska zemlja, sve ljude sa prostora zamišljenog Velikog Kurdistana treba protjerati. Izraelci su po broju ubijenih civila rekorderi, i tu prevazilaze i PKK i ISIL, najveći legimitno priznati teroristi.aratet wrote:PKK je pokret koji se bori za slobodu Kurdistanu, a ISIL je pokret koji se bori da svi koji gledaju fudbal budu zaklani ili svi koji ne klanjaju.Hamolj wrote:Samo bolestan čovjek može da ih ne uporedi. Svako ko ubija nevin narod, obične civile je društveni šljam, a to su i PKK i ISIL i Izrael.aratet wrote:Samo bolestan covjek moze porediti ISIL sa PKK.
Nigdje nisam cuo od PKK da nekog treba pobiti/protjerati zato sto ne radi neke stvari kao ja, jesam od Erdoganovaca doduse.
p.s.Izrael je medjunarodno priznata drzava, ni po kojim osnovama ne ispunjavaju uvjete da budu teroristi.
Jedino mozda sto ne vicu Allahu akbar ili sto izucavaju nauku, a to je za okolne drzave terorizam.
-
aratet
#13761 Re: Republika Turska
Hamolj wrote: Pa i ISIL se bori za slobodu vehabija, za halifat, je li imaju legitimno pravo da se bore ? Ti očigledno nikad Kurda sreo nisi, za razliku od tebe upoznao sam ih mnogo. Priča im je u rangu one četničke, sve je to kurdska zemlja, sve ljude sa prostora zamišljenog Velikog Kurdistana treba protjerati. Izraelci su po broju ubijenih civila rekorderi, i tu prevazilaze i PKK i ISIL, najveći legimitno priznati teroristi.
Pljuni se!
I dobro udari glavom u zid, mozda uspijes poceti razmisljati svojom glavom, a ne da pricas ono sto ti hodza na Dzumi kaze.
Broj civila ubijenih na obje strane za 70 godina rata je oko 20 000, te brojke je stariji Asad u Siriji za par dana skidao, nekoliko hiljada Palestinaca je pobijeno i za vrijeme Crnog septembra u Jordanu.
Te brojke iz tog konflikta se skidaju u Siriji, Jemenu i Libiji naveliko.
Upoznavao sam i Kurde i Turke i Arape i Palestince i Irance, s nekim se druzio, s nekim imao posla i skontao da je najgore se druziti s Palestincima, a imati biznis s Turcima.
Kakva sloboda vehabija, jel ti znas o cem ti pricas?
- Kikibombona
#13762 Re: Republika Turska
Turska svakodnevno ubija Kurde. Ubijaju ih u Siriji. Je l' to terorizam? Ili agresija sa elementima zlocina protiv covjecnosti? Nelegalno su u Siriji i radi svoje bolesne mrznje prema Kurdima ubijaju miroljubive sirijske Kurde koji na Tursku metak nisu ispalili.Mohamad Sissoko wrote:Hvala.Sve dok "moji" teroristi ubijaju nije problem.To je taj princip kod tebe.
Bilo kakvo ubijanje nije u redu i nicemu dobrom ne vodi. Kljuc je u rukama Turske. To je drzava nastala na genocidu. To je drzava koja decenijama Kurdima negira nacionalno ime, kulturu, jezik. Kurdske oblasti su ubtiacno zaostale i siromasne. Godinama su ih nazivali 'planinski turci' i kaznjavali ih ako bi govorili kurdski. Kurdske aktiviste i politicare su ubijali i hapsili. Pocinili su mnoge masovne i teske zlocine sa desetinama hiljada mrtvih. Jedna bogata historija zlocina, represije i fasizma. Ni sada ne zele prihvatiti legalnu i legitimnu kurdsku politicku partiju. Do sada su ih ugasili desetine. Sadasnja meta je HDP, koji svaki put osudi terorizam PKK. I opet ne valja? Svaka kurdska stranka je teroristicka? Pa sta im onda preostaje, da se proglase Turcima i zive u miru? Lucifer je otvorio temu, sta trebaju Bosnjaci uraditi da ih Srbi ostave na miru... Da se izjasne kao Srbi, pravoslavne vjere?
Turska mrzi Kurde i to je problem. Nepremostivi problem. I vise mrze legalnu i legitmnu HDP, koja radi na kulturnom, politickom i ekonomskom budjenju kurdskog naroda nego PKK. PKK im sluzi kao instrument za satanizaciju kurdskog naroda. Davno sam ovdje pisao da je samo pitanje vremena kada ce Turci unistiti HDP.
Demografski pokazatelji idu u prilog Kurdima, kao sto su isli Albancima na Kosovu. I to Turke najvise boli. Oni mir sa Kurdima ne zele. Njima je jedini cilj unistenje kurdskog naroda.
-
Hamolj
#13763 Re: Republika Turska
Na obe strane ? Misliš 19.980 na strani Palestinaca i 20 na strani Izraelaca ? Ti si bolestan čovjek ako podržavaš stoku koja ubija civile, ruši džamije, otima zemlju, daBogda ti se isto desilo pa da vidim kakva bi ti onda priča bila.aratet wrote:Hamolj wrote: Pa i ISIL se bori za slobodu vehabija, za halifat, je li imaju legitimno pravo da se bore ? Ti očigledno nikad Kurda sreo nisi, za razliku od tebe upoznao sam ih mnogo. Priča im je u rangu one četničke, sve je to kurdska zemlja, sve ljude sa prostora zamišljenog Velikog Kurdistana treba protjerati. Izraelci su po broju ubijenih civila rekorderi, i tu prevazilaze i PKK i ISIL, najveći legimitno priznati teroristi.
Pljuni se!
I dobro udari glavom u zid, mozda uspijes poceti razmisljati svojom glavom, a ne da pricas ono sto ti hodza na Dzumi kaze.
Broj civila ubijenih na obje strane za 70 godina rata je oko 20 000, te brojke je stariji Asad u Siriji za par dana skidao, nekoliko hiljada Palestinaca je pobijeno i za vrijeme Crnog septembra u Jordanu.
Te brojke iz tog konflikta se skidaju u Siriji, Jemenu i Libiji naveliko.
Upoznavao sam i Kurde i Turke i Arape i Palestince i Irance, s nekim se druzio, s nekim imao posla i skontao da je najgore se druziti s Palestincima, a imati biznis s Turcima.
Kakva sloboda vehabija, jel ti znas o cem ti pricas?
Nemaš pojma, pitaj Kurde, svaki će ti reći da ih je više proganjao Ataturk i njegova svita nego Erdogan. Ataturk tad čak nije ni imao razlog da radi šta je radio jer nije bilo bombaških napada i ubijanja civila. Radio je to jer mu je bio ćejf. Ne podržavam teror nad Kurdima jer nisu svi isti, ali ovi kozojebi iz PKK-a su ljudski šljam. Upoznao sam na svom putovanju kroz Evropu i nekoliko bivših pripadnika ove terorističke organizacije i ni po čemu se ne razlikuju od ISIL-ovaca, ista priča, samo drugi ciljevi.
- Kikibombona
#13764 Re: Republika Turska
Ataturk je u Dersimu pobio 40 000 civila za par dana.Hamolj wrote:Ti očigledno nikad Kurda sreo nisi, za razliku od tebe upoznao sam ih mnogo. Priča im je u rangu one četničke, sve je to kurdska zemlja, sve ljude sa prostora zamišljenog Velikog Kurdistana treba protjerati. Izraelci su po broju ubijenih civila rekorderi, i tu prevazilaze i PKK i ISIL, najveći legimitno priznati teroristi.
Koliko je Izrael od kada postoji pobio civila?
Imas li neki dokaz da se PKK zalaze za Veliki Kurdistan i da zele protjerati nekoga? Kakve gluposti. PKK se zalaze za autonomiju, protive se politici secesionizma. Jesi to znao? Naravno da nisi. Lupas napamet. Imas li ijednu sovinisticku izjavu nekog zvanicnika PKK? Nemas sigurno. Opet lupas.
-
Hamolj
#13765 Re: Republika Turska
Prenosim ti riječi Kurda, bivših PKK-ovaca, ne pričaj nebuloze. Rekao sam već, priča je da je to vijekovni kurdski teritorij i da ostali narodi tu nemaju šta tražiti, da žele državu Kurdistan.Kikibombona wrote:Ataturk je u Dersimu pobio 40 000 civila za par dana.Hamolj wrote:Ti očigledno nikad Kurda sreo nisi, za razliku od tebe upoznao sam ih mnogo. Priča im je u rangu one četničke, sve je to kurdska zemlja, sve ljude sa prostora zamišljenog Velikog Kurdistana treba protjerati. Izraelci su po broju ubijenih civila rekorderi, i tu prevazilaze i PKK i ISIL, najveći legimitno priznati teroristi.
Imas li neki dokaz da se PKK zalaze za Veliki Kurdistan i da zele protjerati nekoga? Kakve gluposti. PKK se zalaze za autonomiju, protive se politici secesionizma. Jesi to znao? Naravno da nisi. Lupas napamet. Imas li ijednu sovinisticku izjavu nekog zvanicnika PKK? Nemas sigurno. Opet lupas.
- Kikibombona
#13766 Re: Republika Turska
Hamolj wrote: Upoznao sam na svom putovanju kroz Evropu i nekoliko bivših pripadnika ove terorističke organizacije i ni po čemu se ne razlikuju od ISIL-ovaca, ista priča, samo drugi ciljevi.
Jah, tebi se ispovjedali...
Jesi im podijelio par samara za ta sranja sto su pricali?
-
Hamolj
#13767 Re: Republika Turska
Ti si ograničen, vidiš šta želiš vidjeti, vjerovatno iz sela nisi mrdnuo. Potraži informaciju koliku su azila Njemačka, Francuska i Švicarska podijelile Kurdima, među njima dobar broj je i bivših pripadnika PKK-a. Sad malo seruckaj o onome o čemu pojma nemaš.Kikibombona wrote:Hamolj wrote: Upoznao sam na svom putovanju kroz Evropu i nekoliko bivših pripadnika ove terorističke organizacije i ni po čemu se ne razlikuju od ISIL-ovaca, ista priča, samo drugi ciljevi.![]()
![]()
![]()
![]()
Jah, tebi se ispovjedali...
Jesi im podijelio par samara za ta sranja sto su pricali?
- Kikibombona
#13768 Re: Republika Turska
Sokolovi slobode Kurdistana (TAK) preuzeli odgovornost za teroristicke napade u Istanbulu.
Moglo se pretpostaviti.
Inace, iz PKK kazu da nemaju nikakve veze sa ovom grupom, dok Turci tvrde da je TAK jedno od oruzanih krila PKK.

Moglo se pretpostaviti.
Inace, iz PKK kazu da nemaju nikakve veze sa ovom grupom, dok Turci tvrde da je TAK jedno od oruzanih krila PKK.

-
sarajevoxxxx
#13769 Re: Republika Turska
Sokolovi slobode Kurdistana (TAK) preuzeli odgovornost za jučerašnji masakr u Istanbulu.
TAK=PKK=YPG
YPG=PKK=TAK

TAK=PKK=YPG
YPG=PKK=TAK

- Drvosjeca iz Dejcica
#13770 Re: Republika Turska
Dakle cilj opravdava sredstvo, interesantno.aratet wrote:PKK je pokret koji se bori za slobodu Kurdistanu, a ISIL je pokret koji se bori da svi koji gledaju fudbal budu zaklani ili svi koji ne klanjaju.Hamolj wrote:Samo bolestan čovjek može da ih ne uporedi. Svako ko ubija nevin narod, obične civile je društveni šljam, a to su i PKK i ISIL i Izrael.aratet wrote:Samo bolestan covjek moze porediti ISIL sa PKK.
-
Mohamad Sissoko
#13771 Re: Republika Turska
Jebote ovi Kurdi imaju ovih teroristickih organizacija ko Turci fudbalskih klubova.Kikibombona wrote:Sokolovi slobode Kurdistana (TAK) preuzeli odgovornost za teroristicke napade u Istanbulu.
Moglo se pretpostaviti.
Miroljubivi insani.
- Drvosjeca iz Dejcica
#13772 Re: Republika Turska
Ma nije ni Kurdska za ramazana kao ni Turska i Izraelska.Kikibombona wrote:Ataturk je u Dersimu pobio 40 000 civila za par dana.Hamolj wrote:Ti očigledno nikad Kurda sreo nisi, za razliku od tebe upoznao sam ih mnogo. Priča im je u rangu one četničke, sve je to kurdska zemlja, sve ljude sa prostora zamišljenog Velikog Kurdistana treba protjerati. Izraelci su po broju ubijenih civila rekorderi, i tu prevazilaze i PKK i ISIL, najveći legimitno priznati teroristi.
-
Hamolj
#13773 Re: Republika Turska
Ne podržavam turski teror nad Kurdima sekunde jedne, ali neke stvari se moraju razjasniti. Prva je da su Kurdi mnogo više proganjani u doba Ataturkovaca. Odvođeni su iz svojih domova samo zbog toga što su bili Kurdi, zatvarani, mučeni, protjerivani. Dolaskom Erdogana mnogi su se integrisali u tursko društvo, preselili u velike gradove, pomiješali sa Turcima, dobili dobre poslove i slično. Međutim, baš tad, kad ime je postajalo bolje je zaživio kurdski ekstremizam. Ne podržavaju svi Kurdi ovo što radi PKK niti to normalan čovjek može podržati, kao što se ne može podržati ni Erdoganova osveta rušenjem kurdskih gradova na istoku zemlje.
- Kikibombona
#13774 Re: Republika Turska
Kurde mozes u kos sa Palestincima, a Izrael i Tursku u drugi kos.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ma nije ni Kurdska za ramazana kao ni Turska i Izraelska.
Turska i Izrael drze kljuceve mira i rata. Nista se tu Kurdi i Palestinci ne pitaju. Njihovi odgovori su reakcije ocajnika. Iz ocaja i nemoci uzvracaju onako kako jedino mogu. To je zlocin i nema opravdanje, ali su zlocini Turske i Izraela sto puta gori.
AKP i PKK ce potpisati primirje onda kada AKP odluci. Nadam se da ce se desiti sto prije jer ljudi bezveze ginu.
Amerikanci su spremni posredovati. PKK je porucio da su spremni na pregovore. AKP jos uvijek ne zeli. I mislim da nece zeljeti dok ne zavrsi rat u Siriji. Njihov ultimativni cilj je onemoguciti autonomiju za Kurde na sjeveru Sirije. I dok rat ne bude gotov, gledat cemo ovakve napade.
Na istoku zemlje pravi rat. Svakodnevno se gine.
-
Alfaromeo
#13775 Re: Republika Turska
Ovo je samo pocetak.
Erdogan je je8en igrac, ali ni Kurdima nije mane.
Ovo se vojnim akcijama ne moze dobiti, nema
sanse.
Ako se ne varam njih je skoro 15-20% ukupnog
stanovnistva.
Nemoguce, pogotovo kad se uzme u obzir:
- PKK iskustvo u ratovanju, generacijama vec
- Mentalitet istih
- Zrela organizacija, njihov glas , cak je i
ISIS govorio da samo njih cijene kao borce.
- Naoruzani su,
- Ogromna podrska naroda, primjer su
Muskarci i Zene ratuju rame uz rame
- Istorijska sansa da ostvare cilj, cak i izvan
Turskih granica, iako naravno nije sve PKK .
Mislim da se ovo dugorocno moze samo diplomatski
rijesiti.
Mislim da cak i Erdogan treba pokrenuti inicijativu
Vrijeme definitivno igra na ruku Kurdima.
ako se uzmu sve okolnosti u okruzenju
i Turski standing u doticnom.
Gutavo ce biti, ovo je samo pocetak
Erdogan je je8en igrac, ali ni Kurdima nije mane.
Ovo se vojnim akcijama ne moze dobiti, nema
sanse.
Ako se ne varam njih je skoro 15-20% ukupnog
stanovnistva.
Nemoguce, pogotovo kad se uzme u obzir:
- PKK iskustvo u ratovanju, generacijama vec
- Mentalitet istih
- Zrela organizacija, njihov glas , cak je i
ISIS govorio da samo njih cijene kao borce.
- Naoruzani su,
- Ogromna podrska naroda, primjer su
Muskarci i Zene ratuju rame uz rame
- Istorijska sansa da ostvare cilj, cak i izvan
Turskih granica, iako naravno nije sve PKK .
Mislim da se ovo dugorocno moze samo diplomatski
rijesiti.
Mislim da cak i Erdogan treba pokrenuti inicijativu
Vrijeme definitivno igra na ruku Kurdima.
ako se uzmu sve okolnosti u okruzenju
i Turski standing u doticnom.
Gutavo ce biti, ovo je samo pocetak