Irak

Post Reply
salik79

#13751 Re: Irak

Post by salik79 »

moke_31 wrote:
salik79 wrote:Prominent Cleric stresses respect for Sunni sanctities during Arba’een

Image

Grand Ayatollah Nasser Makarem Shirazi, Iranian senior Shia jurisprudent, met with a group of administrators for Arba’een ceremonies calling the event as an active program transcending honor of Islam, reported Taqrib News Agency (TNA).

The cleric said,” Imam Hussein (AS) belongs to the whole world, therefore, naturally people from other Islamic denominations are among the participants and they should be properly behaved.”

Senior cleric stressed necessity of utmost respect for Sunni sanctities saying,” To respect Sunni community will lead to solidarity and boosting of unity among Muslims.”

He called for prevention of attending trivial differences warning against that as the ground for dispersion of the Muslim nation.”

Ayatollah Makarem hailed the increasing welcome of the people for Arba’een ceremonies with millions of pilgrims from across the globe walking the long path towards the holy city of Karbala and called for discipline and order during the ceremony.

Arba’een is the 40th day after martyrdom of Imam Hussein (AS), third Shia Imam and grandson of Prophet Mohammad (PBUH), martyred in the Battle of Karabala accompanied with his family members and loyal companions back in 680 AD.

Every year millions of people from across the globe participate in the ceremonies which include long distance walk towards Karbala where the holy shrine of Imam Hussein (AS) is located.

Highly respected by Shia Muslims, Sunni community and also some Christians express their respect for Imam Hussein (AS) by attending the ceremony.
Šta nam hoćeš rijet salik? Da postoje neka posebna sunitska svetišta koja šiitima nisu svetišta i da druge islamske denominacije,uključujući sunite, dolaze da pohode Kerbelu, čak i kršćani? Jeftina ti propaganda :D

Ili je naglasak bio da šiitski teolog izražava poštovanje za "sunitske" svetinje (mada ja ne znam koje su to) koje kao nisu šiitske u isto vrijeme, mada je to veoma upitno?

Nego, neki dan te neko upita na temi o Siriji kako to da šiiti gotive samo hazreti Huseina a Hasana i ostale sinove Alija r.a. ništa, ono ovlaš spomenu hazreti Hasana a o ostalima ni mukajet. Pa i oni su unuci poslanika s.a.v.s.

Kad već reklmairaš šiizam lijepo bi bilo da nam i ovo razjasniš :D
Ja razjasnio, a ti sto ne citas, ili ne zelis da citas, ono sto ti ne ide u konto, je tvoj problem...

Postavio sam ovo, kao sto postavljam i ostale citate koji ukazuju kako se sitska ulema bori protiv sektastva i medjumuslimanskog razdora, za razliku od onih koji su tvoji autoriteti. Njihovu istaknutu ulemu nikada neces cuti da pogrdno govore o sunijama, ili da ih tekfire, kao sto to cine Dedzalovi stovaoci iz Nedzda. Za one koji sebe nazivaju sijama, sa sjedistem u Londonu, a pandam su vehabijama sa, uvjetno receno, sunitske strane - jasno i glasno kazu da su to engleske sije ciji je jedini zadatak potpaljivanje medjumezhebske vatre, za sta su uredno i placeni...

I da, Kerbelu zijarete i sunije, ako nisi znao. Znam da vam nije pravo, ali tako je...A sunitske svetinje, o kojima govori, su svi ashabi, osim Muavije i klike, koje suniti najvise isticu, te mjesta zijareta/turbeta-dovista koja sufijski orijentirani suniti posjecuju.
moke_31

#13752 Re: Irak

Post by moke_31 »

salik79 wrote:
moke_31 wrote:
salik79 wrote:Prominent Cleric stresses respect for Sunni sanctities during Arba’een

Image

Grand Ayatollah Nasser Makarem Shirazi, Iranian senior Shia jurisprudent, met with a group of administrators for Arba’een ceremonies calling the event as an active program transcending honor of Islam, reported Taqrib News Agency (TNA).

The cleric said,” Imam Hussein (AS) belongs to the whole world, therefore, naturally people from other Islamic denominations are among the participants and they should be properly behaved.”

Senior cleric stressed necessity of utmost respect for Sunni sanctities saying,” To respect Sunni community will lead to solidarity and boosting of unity among Muslims.”

He called for prevention of attending trivial differences warning against that as the ground for dispersion of the Muslim nation.”

Ayatollah Makarem hailed the increasing welcome of the people for Arba’een ceremonies with millions of pilgrims from across the globe walking the long path towards the holy city of Karbala and called for discipline and order during the ceremony.

Arba’een is the 40th day after martyrdom of Imam Hussein (AS), third Shia Imam and grandson of Prophet Mohammad (PBUH), martyred in the Battle of Karabala accompanied with his family members and loyal companions back in 680 AD.

Every year millions of people from across the globe participate in the ceremonies which include long distance walk towards Karbala where the holy shrine of Imam Hussein (AS) is located.

Highly respected by Shia Muslims, Sunni community and also some Christians express their respect for Imam Hussein (AS) by attending the ceremony.
Šta nam hoćeš rijet salik? Da postoje neka posebna sunitska svetišta koja šiitima nisu svetišta i da druge islamske denominacije,uključujući sunite, dolaze da pohode Kerbelu, čak i kršćani? Jeftina ti propaganda :D

Ili je naglasak bio da šiitski teolog izražava poštovanje za "sunitske" svetinje (mada ja ne znam koje su to) koje kao nisu šiitske u isto vrijeme, mada je to veoma upitno?

Nego, neki dan te neko upita na temi o Siriji kako to da šiiti gotive samo hazreti Huseina a Hasana i ostale sinove Alija r.a. ništa, ono ovlaš spomenu hazreti Hasana a o ostalima ni mukajet. Pa i oni su unuci poslanika s.a.v.s.

Ja razjasnio, a ti sto ne citas, ili ne zelis da citas, ono sto ti ne ide u konto, je tvoj problem...

Postavio sam ovo, kao sto postavljam i ostale citate koji ukazuju kako se sitska ulema bori protiv sektastva i medjumuslimanskog razdora, za razliku od onih koji su tvoji autoriteti. Njihovu istaknutu ulemu nikada neces cuti da pogrdno govore o sunijama, ili da ih tekfire, kao sto to cine Dedzalovi stovaoci iz Nedzda. Za one koji sebe nazivaju sijama, sa sjedistem u Londonu, a pandam su vehabijama sa, uvjetno receno, sunitske strane - jasno i glasno kazu da su to engleske sije ciji je jedini zadatak potpaljivanje medjumezhebske vatre, za sta su uredno i placeni...

I da, Kerbelu zijarete i sunije, ako nisi znao. Znam da vam nije pravo, ali tako je...A sunitske svetinje, o kojima govori, su svi ashabi, osim Muavije i klike, koje suniti najvise isticu, te mjesta zijareta/turbeta-dovista koja sufijski orijentirani suniti posjecuju.
Paša moj solidni, ništa ti meni nisi odgovorio, sve sama šuplja. I nemoj se ba odmah paliti, pričajmo ko normalni muslimani :D

To da ima sufija-sunija da zijarete Kerbelu je OK, ostali jok koliko ja znam. Za sunite su sveti samo Mekka, Medina i Jerusalem, njih je dozvoljeno zijaretiti, ostalo ništa.

To da su Muavija i klika, na koje se inače prečesto i bezveze referiraš kad nemaš argumenata, sunitska svetišta ti je megalomanska glupost i nemoj se više provaljivati živ bio. Ima ljudi koji čitaju ovakve teme a znaju nešto o Islamu. Ovakve gluposti možeš pisati svojoj srbo-rusofilnoj raji sa teme o Siriji. Njima šta god napišeš tapšaće te po ramenu sve dok si na njihovoj strani :D

Ponavljam da u Islamu nema svetaca ni svetišta, osim iznad navedenih, a stav sunitske uleme o Muaviji je da se na njega ne donosi ni salavat a ni da ga se proklinje, kao što šiije rade, i da samo Allah dž. š. zna je li dobar ili nije i on će odlučiti o tome. Razloga valjda znaš za ovakvo mišljenje jer nemam vremena da elaboriram. Dakle, ne znam o kakvim ti svetostima pišeš.

Međutim, nemam se namjeru s tobom ovom raspravljati, jer šta god ti se kaže biće "a Muavija i klika/a Saudi/a Thani" i sl.

Mene interesuje ovo drugo pitanje na koje nisi odgovorio, o tome što šiije samo gotive hazreti Huseina a Hasana i ostale unukove poslanike ništa. Nije valjda zato što je hazreti Husein bio oženjen perzijankom a hazreti Hasan nije??? :D

Hajde daj neki odgovor pa ću ti i ja reći svoje mišljenje, da prodiskutujemo ko pravi ahbabi :D
Putnik ali stvarno

#13753 Re: Irak

Post by Putnik ali stvarno »

Izvrsne vesti glede ofanzive na Mosul koja se ocekuje cim osvoje sva predgradja.

ISF i Peshmerge koje su imale priliku prici gradu imaju dosta primjedaba.

Al Baghdadi objasnio da ne zele da se povuku US preporucenom rutom, sto je dodatno zabrinulo

oslobodilacke snage.

http://www.thenational.ae/opinion/comme ... for-the-us

Glede Raqqah e, stvari su dosta bolje, US kazu da su vec prikupili dovoljan broj boraca da mogu otpoceti sa treningom :-)

Znaci oslobodjenje Raqqah e se predvidja za 2017/18 pod uslovom da kandidati uspesno prodju trening.

Eeeeeh
Kikibombona

#13754 Re: Irak

Post by Kikibombona »

Pokraj Mosula otkrivena masovna grobnica sa 100 obezglavljenih tijela

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/pokra ... /161108073
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13755 Re: Irak

Post by Truba »

a vidio sam

zašto novinari i ljudi koriste eufemizam
ljudi su zaklani
salik79

#13756 Re: Irak

Post by salik79 »

moke_31 wrote:
salik79 wrote:
moke_31 wrote:

Paša moj solidni, ništa ti meni nisi odgovorio, sve sama šuplja. I nemoj se ba odmah paliti, pričajmo ko normalni muslimani :D

To da ima sufija-sunija da zijarete Kerbelu je OK, ostali jok koliko ja znam. Za sunite su sveti samo Mekka, Medina i Jerusalem, njih je dozvoljeno zijaretiti, ostalo ništa.

To da su Muavija i klika, na koje se inače prečesto i bezveze referiraš kad nemaš argumenata, sunitska svetišta ti je megalomanska glupost i nemoj se više provaljivati živ bio. Ima ljudi koji čitaju ovakve teme a znaju nešto o Islamu. Ovakve gluposti možeš pisati svojoj srbo-rusofilnoj raji sa teme o Siriji. Njima šta god napišeš tapšaće te po ramenu sve dok si na njihovoj strani :D

Ponavljam da u Islamu nema svetaca ni svetišta, osim iznad navedenih, a stav sunitske uleme o Muaviji je da se na njega ne donosi ni salavat a ni da ga se proklinje, kao što šiije rade, i da samo Allah dž. š. zna je li dobar ili nije i on će odlučiti o tome. Razloga valjda znaš za ovakvo mišljenje jer nemam vremena da elaboriram. Dakle, ne znam o kakvim ti svetostima pišeš.

Međutim, nemam se namjeru s tobom ovom raspravljati, jer šta god ti se kaže biće "a Muavija i klika/a Saudi/a Thani" i sl.

Mene interesuje ovo drugo pitanje na koje nisi odgovorio, o tome što šiije samo gotive hazreti Huseina a Hasana i ostale unukove poslanike ništa. Nije valjda zato što je hazreti Husein bio oženjen perzijankom a hazreti Hasan nije??? :D

Hajde daj neki odgovor pa ću ti i ja reći svoje mišljenje, da prodiskutujemo ko pravi ahbabi :D
Kao prvo, kao sto rekoh, promptno sam ti odgovorio na ovu vehabitsku ublehu, za koju se kacis, na temi o Siriji, a to sto ti, iz tebi poznatih razloga, ne zelis citati, ili procitas pa preskocis, kao i onu tvoju potvoru na mene, je tvoja licna stvar i pokazatelj spremnosti na dijalog.

Kerbelu posjecuju i suniti. Tacno je da su muslimanima najsvetija ta tri mjesta, ali je vehabitska laz da ostala mjesta nije dozvoljeno zijaretiti. Takvim ublehama podlijezu samo oni muslimani koji su od Sauda, u presudnim momentima za opstanak, dobivali hurme i pamflete, uz koje su prvi puta dosli u kontakt s vjerom.

Ti brkas pojmove necije svetinje. Ne misli se tu na svetce kojima se molis, nego na ljude ciji lik i djelo su sveti odredjenoj skupini muslimana. Ne postoji bolji izraz, ali ako ti je lakse ubuduce cemo ih nazivati hazreti.

Za one od kojih si "dobio" akidu su i Jezid i Muavija hazreti. Cak, idu i dalje, Jezid je bio na ispravnon istikamu, a hazreti Husejn na pogresnom. Sto se mene tice, takvima zelim da ih Uzviseni sastavi sa ovim "istikamlijama" na onom svijetu. Za mene nema dileme na cijoj sam strani, jer - ne moze se istovremeno biti i za Musaa i za Faraona, i za Alija i za Muaviju, i za Husejna i za Jezida...Jednostavno, ne moze! Ustvari, moze, ali je to vec sizofreno ponasanje.
Ironmen

#13757 Re: Irak

Post by Ironmen »

Kikibombona wrote:Pokraj Mosula otkrivena masovna grobnica sa 100 obezglavljenih tijela

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/pokra ... /161108073

Kako je ovo promaklo savoxu velikom borcu i magu za ljudska prava i civilne zrtve wtf ???????
Kikibombona

#13758 Re: Irak

Post by Kikibombona »

ISILovac se predaje Peshmergama u Bashiki. Prije toga mu govore 'predaj se, necemo te ubiti, mi nismo sija milicije'

https://mobile.twitter.com/AfarinMamost ... 4150362112

Zestoke borbe ISILa i iracke armije u Mosulu. Deset samoubilackih napada danas. Iracka armija napreduje. Oslobodili su sjeverno-istocni kvart Zara.
Kikibombona

#13759 Re: Irak

Post by Kikibombona »

U Mosulu masovne egzekucije. Pobise sve redom. Koriste ovo malo vremena sto im je ostalo.
Four 'cubs of the Caliphate' (Russian, Uzbek, foreigner, Sinjari) execute 4 young men for 'spying' for Kurd & #Iraq forces,W. Mosul #Jazira
Image

https://mobile.twitter.com/FazelHawramy ... 5225768960
Putnik ali stvarno

#13760 Re: Irak

Post by Putnik ali stvarno »

da se klixovci ne muce puno oko toga sta je "oslobodjeno" a sta je "porobljeno" I da se ne muce sa twiter om

ovde je sve compilled ukljucujuci I info sa twitter a. update ide non stop

http://isis.liveuamap.com/

:thumbup:
Kikibombona

#13761 Re: Irak

Post by Kikibombona »

Peshmerge u oslobodjenoj Bashiki vracaju krst na crkvu. U gradu zive manjinske jezidi, shabak i krscanske zajednice.

https://mobile.twitter.com/AzadiRojava/ ... 28/video/1

Jezidi se vracaju u grad uz tradicionalnu muziku

https://mobile.twitter.com/RudawEnglish ... 9133914112

Image

Danas je iz Bashike pokusalo pobjeci 18 boraca ISILa koji su se skrivali u gradu. Svi su ubijeni.
Ironmen

#13762 Re: Irak

Post by Ironmen »

Image

A jesu razbucali isilovce svaka im cast. Kraj isila iz dana u dan je sve blizi.
asurbanipal

#13763 Re: Irak

Post by asurbanipal »

Fakat su dole divljaci:

+18

WATCH: ‘Iraqi Forces’ Torture & Kill ‘ISIS Boy Soldier,’ Drive Over His Body With Tank Near Mosul

http://heavy.com/news/2016/11/iraqi-arm ... execution/
salik79

#13764 Re: Irak

Post by salik79 »

asurbanipal wrote:Fakat su dole divljaci:

+18

WATCH: ‘Iraqi Forces’ Torture & Kill ‘ISIS Boy Soldier,’ Drive Over His Body With Tank Near Mosul

http://heavy.com/news/2016/11/iraqi-arm ... execution/

Ne znam da li si uocio upis kolege bvcx sa teme o Siriji:
bvcx wrote:Image
asurbanipal

#13765 Re: Irak

Post by asurbanipal »

salik79 wrote:

Nisam uočio, hvala. U svakom slučaju osuđujem ovakav vid nasilja, ma o kome god se radilo. Bolesnici, i još snimaju sve to.

Svi su kao skočili protiv ISIL-a, ograđuju se od njega, ali pazi sada spin-a, odjednom ovaj "ISIL-ovac" postaje "sunnitski dječak". Propaganda radi svoje.

https://www.facebook.com/49421863074766 ... o_guests=0
salik79

#13766 Re: Irak

Post by salik79 »

asurbanipal wrote:
salik79 wrote:

Nisam uočio, hvala. U svakom slučaju osuđujem ovakav vid nasilja, ma o kome god se radilo. Bolesnici, i još snimaju sve to.

Svi su kao skočili protiv ISIL-a, ograđuju se od njega, ali pazi sada spin-a, odjednom ovaj "ISIL-ovac" postaje "sunnitski dječak". Propaganda radi svoje.

https://www.facebook.com/49421863074766 ... o_guests=0
Pa ovo su plasirali isti oni likovi koji tvrde da "jemenske sije zele razoriti Kabu" i mnoge druge nebuloze i ortodoksne lazi koje proturaju. Ne bi me cudilo da su snimak dobili direktno od "brace iz Iraka", da ga plasiraju dalje naivnoj stoci koja pase njihovu propagandu.

Ovi likovi, koji vode ovu stranicu, zasluzuju degenek samo takav, a nadam se da ce nekada odgovorne sluzbe reagirati na ovo sirenje vjerske, etnicne i rasne mrznje putem interneta.
insomnia78

#13767 Re: Irak

Post by insomnia78 »

Kako podmecu

[emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1]
Djecak se vjerovatno sam pregazio
Cekaj, eno smije se
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13768 Re: Irak

Post by Truba »

Ironmen wrote:Image

A jesu razbucali isilovce svaka im cast. Kraj isila iz dana u dan je sve blizi.
odulji se ovo

samo da ih ne opkole

potrebno jenovo potjerat prema siriji
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#13769 Re: Irak

Post by japin_mutapi »

Image
kakav šupanluk
salik79

#13770 Re: Irak

Post by salik79 »

Image
salik79

#13771 Re: Irak

Post by salik79 »

Image
Co0l

#13772 Re: Irak

Post by Co0l »

insomnia78 wrote:Kako podmecu

[emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1]
Djecak se vjerovatno sam pregazio
Cekaj, eno smije se
A nakon sto su napravili paštetu od njega i počešo se po nosu. :-)

Dobro onaj kaze, naivna stoka koja puši propagandu.Samo ne konta da je sebe opiso.
rajv0sa

#13773 Re: Irak

Post by rajv0sa »

Sačuvaj me Bože coolovog i insomnijinog objektivizma. :kiss:
Ironmen

#13774 Re: Irak

Post by Ironmen »

Image

Current situation in Mosul city

Green: Under ISF control
Red: Clashes/contested
White: ISIS