BH klubovi u Evropi - 2012/13

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
strong69

#1376 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by strong69 »

Smail Aga wrote: Ja sam pripadnik Hordi Zla od 87-e ali sam svjestan da smo veceras u Sofiji donji. Da mogu odmah bi potpisao ovakav 4-1 rezultat. Svaki poraz Sarajeva od 2-3 razlike je ogroman uspjeh. Nadam se da ce Bugari imati los dan i da ce se zadovoljiti sa 2-3 razlike,pa da se necemo bas obrukati. Jer nase brukanje ne zavisi od nas,mi smo tu nemocni,nego samo od dobre volje i trenutka Levskog.
Slazem se s tobom da smo realno losi (mozda nikad losiji). Primiti onoliko golova od Maltezana i igrati sa igracem vise u prvoj tekmi a biti nemocan je zaista cinjenica koja ne daje mnogo mjesta optimizmu. 3:0, 4:0, 4:1 su, ako mogu tako reci, sasvim realni porazi koje mozemo ocekivati. Spora i troma odbrana sa losim Torlakom, neuigranim Tatomirovicem, propuhom na lijevoj strani a bogami i desna sa Gujicem nije nista bolja te Adilovic na golu ne daju mi mnogo nade.

Ovo objektivno. Ali opet je Sarajevo sposobno napraviti iznenadenje kao sto je to bilo protiv Genka i Sigme. Pa i taj dobar rezultat u Istanbulu daje nam za pravo da i mi ipak kazemo da je lopta okrugla i da je sve moguce. Neka daju sve od sebe pa cemo vidjeti.
Edin H. wrote:Evo za sve posjetioce portala koji fluentno govore bugarski :oops:

http://www.btv.bg/sport/liga-evropa/sto ... itsai.html
Jao Bugara :mrgreen: Pogodilo ih sto HZ pjevaju "Srusicemo Sofiju". Ne mogu da vjerujem :lol: Zar smo toliki strah i trepet? :D
baklava2

#1377 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by baklava2 »

ovo sinoć a vjerujem i ovo što nas tek čeka večeras je samo vrh ledenog brijega i odnosa u društvu počevši od klubova preko saveza pa sve do vrha same države.
šta očekivati od klubova koji u zadnjih 20 godina nisu izbacili iz omladinskog pogona niti jednog svog igrača.
pa znate li vi da se pare daju skoro svim trenerima u omladinskim pogonima klubova samo da bi babino dijete igralo. ambiciozni i iskompleksirani roditelji svake godine na početku sezone "kite" trenera svoje djece samo da im sin bude u prvom ili bar oko prvog tima njegovog godišta :x i to se radi u svim klubovima da ne bude zabune.
također imamo i taj naš legendarni uvlakački mentalitet da se ne treba zamijerati onome ko ima pare ili vlast pa niko nema petlje reći da je konkretno sinoć krivac za onakav poraz i nastup trener amar osim jer on je zaboga švabin sin pa on ne može pogriješiti :D. amar voli kada se kaže da je manager želje što ga dovodi u još težu situaciju. on je selektovao igrače. odlučio koga dovesti koga pustiti, ko će igrati i kada će mijenjati.
sinoć niti je reagovao kada je trebao niti su izmjene bile kvalitetnije od onih koji su izašli.
ustvari klubovima i mešetarima oko njih je samo bitno da se pojave u evropi, uzmu nešto malo sadake od mrske nam uefe i da onda prodaju nekoga od igrača tako da se može prezimiti od tih para
sve u svemu kakvi su nam klubovi mi još super prolazimo 8)
Smail Aga

#1378 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Smail Aga »

strong69 wrote:
Smail Aga wrote: Ja sam pripadnik Hordi Zla od 87-e ali sam svjestan da smo veceras u Sofiji donji. Da mogu odmah bi potpisao ovakav 4-1 rezultat. Svaki poraz Sarajeva od 2-3 razlike je ogroman uspjeh. Nadam se da ce Bugari imati los dan i da ce se zadovoljiti sa 2-3 razlike,pa da se necemo bas obrukati. Jer nase brukanje ne zavisi od nas,mi smo tu nemocni,nego samo od dobre volje i trenutka Levskog.
Slazem se s tobom da smo realno losi (mozda nikad losiji). Primiti onoliko golova od Maltezana i igrati sa igracem vise u prvoj tekmi a biti nemocan je zaista cinjenica koja ne daje mnogo mjesta optimizmu. 3:0, 4:0, 4:1 su, ako mogu tako reci, sasvim realni porazi koje mozemo ocekivati. Spora i troma odbrana sa losim Torlakom, neuigranim Tatomirovicem, propuhom na lijevoj strani a bogami i desna sa Gujicem nije nista bolja te Adilovic na golu ne daju mi mnogo nade.

Ovo objektivno. Ali opet je Sarajevo sposobno napraviti iznenadenje kao sto je to bilo protiv Genka i Sigme. Pa i taj dobar rezultat u Istanbulu daje nam za pravo da i mi ipak kazemo da je lopta okrugla i da je sve moguce. Neka daju sve od sebe pa cemo vidjeti.
Ako zelis uspjeh u predkolima evropskih kupova u njih moras uci sa uigranom ekipom. Znaci sa onom ekipom sa kojom si igrao sampionat,uz mozda 2-3 izmjene,pojacanja na nekim mjestima u timu. Ono sto je Osim pokusao uraditi protiv Maribora. Dok kod nas je cijela ekipa nova i neuigrana. Bice oni solidni u domecem prvenstvu,bice lako medzu 3-4 prve ekipe ali u ovom trenutku protiv solidnog protivnika nemaju nekih sansi. Mozemo se uzdati samo u srecu i los dan Levskoga ali ima i druga utakmica. Naravno,igraci trebaju dati sve od sebe ali trebamo biti svjesni da su njihove mogucnosti jako limitirane. Nema tu mladih,talentovanih igraca,od kojih bi neki mogao bljesnuti,uciniti cudo. Sve su to isluzeni,propali talenti,drugorazredni igraci na putu ka mjestu vozaca ambulante,prosjek-prosjeka,koji otaljavaju svoje plate ( omanje ).
No,vidjecemo veceras,hoce li Bugari doci do Sofije.
dino84

#1379 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by dino84 »

Totalna katastrofa sinoc,totalna...

Ima i do mentaliteta,i do psihe,sudija nas je unistio sa pogresno sudjenjim faulovima,kartonima a o penalu da i ne pricam,fino je Amar rekao da Mariboru pokloni ne trebaju da nas dobiju posto su svakako jaca ekipa od nas,ali ovo je u globalu realnost nase lige.Prvo Borac ispadne od drugoligasa iz CG,pa pitari prodju sa punom mrezom,sad mi potopljeni,daj ba...
Nasa odbrana ne primi gol u domacem prvenstvu mjesecima,pola godine ne znamo za poraz,i onda u jednoj utakmici budemo porazeni i popijemo 4 komada.Bogicevic odigra savrsenu sezonu i onda se onako izgubi na momente sinoc.Ovo nam je realnost i tacka.Za nesto vise treba povecati kvalitet tj. smanjiti ligu,poboljsati infrastrukturu,zadrzati mlade igrace koji bar nesto valjaju itd.
Alternativa je da se ceka da se u nekom momentu poklopi neka generacija kao nama protiv Newcastlea.

U revans uci ratnicki nastrojeni,nemamo sta izgubiti,svejedno mi je i ako popijemo peticu kuci,znaci napad od prve minute pa kako god da zavrsi.

p.s.Smijesno je slusati ove pitarske ublehe godinama,jedne godine je "brukanje sampiona",druge "brukanje osvajaca kupa",pa onda "brukanje osvajaca duple krune",samo "brukamo" drzavu i nas fudbal i sta je ostalo od njega,pa evo osvojite vi nesto majka mu stara nakon 6 godina u ovom sljamu od lige pa probajte da se ne "brukate" kad smo mi vec "odron".
forum_selektor

#1380 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by forum_selektor »

@smail gaga

'nako, zao mi te tvoje tipkovnice, sto zbog kolicine suplje koju jadna mora da podnese, te zbog auditorija koji ce ovo slucajno da procita.
slab fudbal, zemlja jadna, narod retardiran... sta predlazes? kolektivno samoubistvo?
ako nemas sta konkretno da pises, kupi plac, pa se bavi botanikom... o fudbalu nemoj, jer stvarno smaras, a zanimljiv nisi.
ne repliciram, vozim… ovo je samo bilo na pis pauzi.
sinuhe

#1381 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by sinuhe »

Nas najbolji tim -reprezentacija nikad nije preokrenula rezultat i bas Zeljo da preokrene :lol:

Zanimljivo da u bh fudbalu nema sugar daddya :D kao sto je obicaj u istocnim zemljama.
MightyMatch

#1382 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by MightyMatch »

sinuhe wrote:Nas najbolji tim -reprezentacija nikad nije preokrenula rezultat i bas Zeljo da preokrene :lol:

Zanimljivo da u bh fudbalu nema sugar daddya :D kao sto je obicaj u istocnim zemljama.
Aha kako da ne
Gana,Rumunija,Slovacka itd i nikad nije preokrenula :-) .
Idi prati bocanje.
El_comadante

#1383 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by El_comadante »

koeficijent država za ovu sezonu (ekipe sa kojim naši igraju): mi smo 29 za ovu sezonu sa koeficijentom 9.124, Malta je 48 sa 2.416, Crna Gora je 43 sa 3.875, Slovenija je 38 sa 6.124, Irska je 31 sa 8.708, a najbolji su Bugari i jedini po koeficijentu bolji od nas. Bugarska je 21 sa koeficijentom 17.875.
sinuhe

#1384 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by sinuhe »

MightyMatch wrote:
sinuhe wrote:Nas najbolji tim -reprezentacija nikad nije preokrenula rezultat i bas Zeljo da preokrene :lol:

Aha kako da ne
Gana,Rumunija,Slovacka itd i nikad nije preokrenula :-) .
Idi prati bocanje.
Koje su to druge itd? Dobro Rumuniju sam zaboravio, je li to jedini preokret u kvalifikacionoj utakmici?
cunga lunga

#1385 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by cunga lunga »

kokuz_sa wrote:od pposlije rata pa do sada
zeljo u evropi

9 pobjeda-6 nerijeseno-14 poraza

golovi dati 26-primljeni 46

29 tekma(valjda sam dobro sabrao)

sarajevo
10 pobjeda- 6 nerijesenih-16 poraza

gol razlika 34-51
32 tekme u evropi

mala ispravka

sarajevo
11 pobjeda-7 nerijesenih-16 poraza
43-55

34 tekme u evropi
"Nakon rata treba biti realan pa priznati da je Sarajaevo kada su Evropski kupovi u pitanju mnogo uspješnije od Želje iz razloga jer su jednom igrali play off za Ligu Prvaka, a jednom im je za dlaku pobjegla grupna faza Evropske lige."
Kolegu citiram a iznad vidim da je drugi stavio cinjenice da ovo potvrdi...
ultima_palabra

#1386 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by ultima_palabra »

9-6-14
11-7-16

Nema šta, ogromna razlika :mrgreen: To je ona priča da je 8-0 protiv Maccabija blamaža, a 7-0 protiv Sparte nije?
Tomahawk11
Globalni moderator

#1387 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Tomahawk11 »

Realno, niko nije napravio nikakav uspjeh. Niko nije igrao grupe LP, EL, tako da prica ko je koliko pretkola prosao ne pije vode.
Nastavite. Ko je manje golova primio? :mrgreen: Ili ko je vise? :roll:
ultima_palabra

#1388 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote:Realno, niko nije napravio nikakav uspjeh. Niko nije igrao grupe LP, EL, tako da prica ko je koliko pretkola prosao ne pije vode.
Oba kluba su igrala 1.kolo kupa UEFA, to je ekvivalent današnjim grupama ;-)
cunga lunga

#1389 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by cunga lunga »

ultima_palabra wrote:9-6-14
11-7-16

Nema šta, ogromna razlika :mrgreen: To je ona priča da je 8-0 protiv Maccabija blamaža, a 7-0 protiv Sparte nije?
I cuveni potez rukama izraelskog trenera svojim igracima jos u prvom poluvremenu da prestanu sa davanjem golova.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1390 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:
Tomahawk11 wrote:Realno, niko nije napravio nikakav uspjeh. Niko nije igrao grupe LP, EL, tako da prica ko je koliko pretkola prosao ne pije vode.
Oba kluba su igrala 1.kolo kupa UEFA, to je ekvivalent današnjim grupama ;-)
Hmmm...hajd nek ti bude :thumbup:
Kad se uporedi sa uspjesima iz nase nam bivse drzave, to je strasno malo. Zamisli da Sarajevo ili Zeljo udju u, recimo, grupe EL, kao sto je Maribor igrao prosle godine? Yebo ti to kad se mi sjecamo Newcastlea, Genka, Besiktasa....nasim klubovima treba kontinuitet jacih utakmica.
Nazalost, realnost je sasvim drukcija. Snovi nedosanjani. :roll:
ledeni_caj

#1391 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by ledeni_caj »

Ono sto sam ja Marjana juce upratio, rekao je otprilike da im je ekipa vrijedna 10 mil. eura, stalno su po Evropi, igrali grupne faze, dobro placaju igrace, jos bolje ih prodaju, milion - dva na transferu uzet za njih normala, stadion kakav im je svi znamo. Jebi ga, ljudi su na nivou kakav klubovi odavde jos zdugo nece dostici... Pali smo kurcu za usi svi kolektivno.
ultima_palabra

#1392 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by ultima_palabra »

cunga lunga wrote:
ultima_palabra wrote:9-6-14
11-7-16

I cuveni potez rukama izraelskog trenera svojim igracima jos u prvom poluvremenu da prestanu sa davanjem golova.
Ti sad počeo sa nekim slikama... ja htio da malo proanaliziramo ove brojke, odnosno činjenice, kako si rekao.
El_comadante

#1393 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by El_comadante »

ja neznam šta je razlog što mi stagniramo. svi mi sa prostora bivše Juge smo isti mentalitet. a eto vidimo svi rezultate Partizana, Dinama i Maribora kao najjače ekipe, a ponekad fin rezultat naprave Zvezda i Hajduk. dakle nije mentalitet u pitanju nego nešto drugo. pa vidjeli smo prošle sezone Split tek prva sezona u LE i dobar rezultat, pa eto Čelik (N) prolaz prog pretkola dobar rezultat, a mi imamo samo Želju i Sarajevo, donekle Široki, koji prave dobre rezultate u EUropi ostali ništa a najbolji primjer je Borac.
karanana

#1394 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by karanana »

postoji li objasnjenje za patrik potkosulje? podsjetise me na prve dresove bh reprezentacije.
zar nisu prosle godine potpisali ugovor sa onim nekakvim joomom ili tako nesto?
north

#1395 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by north »

Nema potrebe piti krv na slamku košpama, mada ima dosta kandidata ovdje koji su to zaslužili, a i jer smo u istim govnima, drugo bi bilo da jedna ekipa u evropi pravi nešto veliko, a druga se bruka....neko od željinih napisa neku noć vidjećemo jesmo li u istim kao ono mi smo nešto drugo, e pa sinoć se vidjelo jesmo li u istim, doduše ima još večeras neke šanse za demant, mada da bog da, vidjećemo....

Ne bih puno da palamudim, jer samo od ranije tvrdio da košpe itekako imaju šanse, na poluvremenu bio 100% siguran, a onda??? Neshvatljiv pad, za koji nisam kompetentan da u ime tog kluba komentarišem ko je kriv i zašto, samo ono se nije smjelo desiti....Još jednom se pokazuje da našim ekipama treba kakav hodža, pop, sociolog, psiholog pa da pojedinačno sa svakim igračim vidi treba li tu kakav egzorcizam ili neke druge nalaze uraditi..vazda druga poluvremena, treće četvrtine, pa dokle više????

Da je ostalo 2-1 Željo bi imao bi 50% šansi, 3-1 možda 30%, ovako bogami ne više od 3% za prolaz...Nevjerovatno...
Mračajski proto

#1396 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Mračajski proto »

Još ako hrenovke i ''divovi'' bolji rezultat ostvare, valja vam spavati...
samo_ti

#1397 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by samo_ti »

Nece niko ostvariti nikakav rezultat jer ne znamo igrati fudbal :)
Svake godine loziona, a na kraju qurac obicni...dok se ne uloze pare, rezultata nema...a Zeljo ima pare ali ih ne ulaze, zato im i jest ovako svake godine, ispod 3 komada, nema price :D
pOZz

#1398 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by pOZz »

samo_ti wrote:Nece niko ostvariti nikakav rezultat jer ne znamo igrati fudbal :)
Prosto k'o pasulj. :)
ultima_palabra

#1399 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by ultima_palabra »

Znamo mi igrati fudbal u užem smislu riječi, ali nam fali sve drugo.
Muhamed Đakmić

#1400 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Muhamed Đakmić »

ultima_palabra wrote:Znamo mi igrati fudbal u užem smislu riječi, ali nam fali sve drugo.
Ma ne bih se ja složio da i fudbal znamo igrati. Mislim da je Maribor i tehnički kvalitetnija ekipa od Želje, o Levskom i nama da ne govorimo.
Locked