Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
M@RKO

#1376 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by M@RKO »

goran16v wrote:Pitanje za ove kojima je lijeva traka brza traka, koja je brza traka Obalom Kulina Bana?
Šine :lol: :lol:
vjesticanametli

#1377 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjesticanametli »

expres traka jos kad se uvalis na vrijeme da ti tramvaj ne smeta da furas dalje :D
goran16v

#1378 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

vjesticanametli wrote:expres traka jos kad se uvalis na vrijeme da ti tramvaj ne smeta da furas dalje :D
Jes' al to geografski ispade desna traka pa me zivo interesuje kako se to uklapa u teoriju o lijevoj brzoj traci! :D
WildRedRose

#1379 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by WildRedRose »

vjesticanametli wrote:expres traka jos kad se uvalis na vrijeme da ti tramvaj ne smeta da furas dalje :D
:lol: :lol: gdje me nadje :mrgreen:

da se sjetim Forda Mondea, jucer kod mosta Suvade i Olge, seljacino jedna !!!
Ako si vec hinjski presao kolonu od 20 auta i uvalio se, moras li biti supak do kraja i pustiti ispred sebe jos jedno auto koje radi isto kao ti ??? i na kraju, desna traka je za skretanje, a ne srednja kojom si prouzrocio da ljudi iza tebe (koje si pretekao da obicni supak) sviraju harmoniku u prazno, jer si ti raskrsnicu zablokirao !! mrs hiljadu puta !
respo

#1380 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by respo »

Oni koji u voznji bace cigarete kroz prozor a i oni dok stoje al posebno oni u voznji
sorcerer

#1381 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sorcerer »

ima ih i koji istresaju pune pepeljare na semaforima.... :twisted:
muha_sa

#1382 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muha_sa »

sorcerer wrote:ima ih i koji istresaju pune pepeljare na semaforima.... :twisted:
semafor na izlazu iz Vilsonova--dvije djevojke--"napucane" ala one s pinka :-) sivi audi 3--stoje i serbez, svijetla obraza (jer je to danas haman pa normalno) otvoriše vrata i krcatu pepeljaru trehnuše :-) još požurile jer se pali žuto.

vec naviko na ovaj kranluk al se nisam pomirio s istim vec se trudim da ovo malo živaca što imam sacuvam, al teško :-)
kockica_kockica

#1383 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kockica_kockica »

Jutros krkan za kojeg ne vrijedi semafor...
Izlazi iz ulice preko puta kampusa od Raifeisen banke...
Upaljeno crveno svjetlo na semaforu za njega...

Serbez lik prodje kroz crveno :oops:
goran16v

#1384 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

WildRedRose wrote:
:lol: :lol: gdje me nadje :mrgreen:

da se sjetim Forda Mondea, jucer kod mosta Suvade i Olge, seljacino jedna !!!
Ako si vec hinjski presao kolonu od 20 auta i uvalio se, moras li biti supak do kraja i pustiti ispred sebe jos jedno auto koje radi isto kao ti ??? i na kraju, desna traka je za skretanje, a ne srednja kojom si prouzrocio da ljudi iza tebe (koje si pretekao da obicni supak) sviraju harmoniku u prazno, jer si ti raskrsnicu zablokirao !! mrs hiljadu puta !
Meni se desio jos veci debil. Na raskrsnici K. Kapetanovica i H. Cemerlica na Grbavici postoje 2 trake, lijeva samo za skretanje lijevo prema mostu Bratstva i Jedinstva, desna za pravo prema Grbavickoj i desno prema Zvornickoj. Na semaforu cekam u desnoj traci jer cu pravo i vidim iza mene u lijevoj traci u trenutku kad se pali zeleno nalijece svijetlo plava Octavia. Kontam da ce delegat bit papak koji proci pored nas i produziti pravo, al nekako siroka raskrnica pa me ne tagnira, nek goni junac kad je navr'o, ALI... Delegat uredno iz lijeve trake skrece desno i zera falila da me spuca u vrata. Kloc je valjda racunao da cu i ja desno pa ce paralelno da se uvali. Posto nisam popustio nije imao kud pa je produzio za mnom (glupan ne zna da se manje ceka ako se u zagrebacku ukljucis kod Elpija). Onda je poceo da divlja pa je u Zagrecavkoj profurao kolonu trakom za skretanje lijevo i taman sam mislio da mu je prosao fol kad vidim da iz suprotnog pravca na semaforu za D. Numica ceka policijski auto. Kontam jel kloc naletio na njega i jel imao petlju da prodje pravo. Naravno delegat utrt'o od murije i skrenuo lijevo prema paviljonima. Opet me je stigao na semaforu kod OHR-a kad sam ga ja namjerno razvuk'o i ostavio kloca da ceka na crvenom! :D

@respo
Meni se desilo da je papak iz tamica fikn'o opusak kroz prozor koji je kroz moj otvoren prozor direkt pogodio vrh pojasa za vezanje i pao mi iza ledja dok vozim. Sva sreca da je zar vec bio ispao pa me nije sprzio.
respo

#1385 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by respo »

Ja samo ne kontam kako ne razmisljaju da nekome moze tako uletiti u auto i belaj
goran16v

#1386 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

Kad debil (nije utvrdjeno muski ili zenski) u crvenom Golfu V gusla uz Ivan iz pravca Konjica prema Sarajevu da ga pri samom vrhu obilaze s desne strane.
goran16v

#1387 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

vettel wrote:
goran16v wrote:Kad debil (nije utvrdjeno muski ili zenski) u crvenom Golfu V gusla uz Ivan iz pravca Konjica prema Sarajevu da ga pri samom vrhu obilaze s desne strane.
:thumbup:

Naravno, gusla lijevom...
sarajlija_ba

#1388 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sarajlija_ba »

Čačkanje nosa.
goran16v

#1389 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

vettel wrote:treba mu trajno zakonski zabranit voznju
Ne znam sta bi mu trebalo ali ga ja stignem, vozim se i cekam da sam skonta da predje u desnu da ga prodjem lijevom, ali od te ljubavi nema nista, onda blicnem par puta da predje u desnu da ga prodjem ali ni od toga nema nista, e kad sam vodio da cu zapeti iza njega kroz tunel i nizbrdo s druge strane obidjem ga s desne strane, a poslije par sek jos nekoliko auta.
1korisnik

#1390 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 1korisnik »

goran16v wrote:
Ne znam sta bi mu trebalo ali ga ja stignem, vozim se i cekam da sam skonta da predje u desnu da ga prodjem lijevom, ali od te ljubavi nema nista, onda blicnem par puta da predje u desnu da ga prodjem ali ni od toga nema nista, e kad sam vodio da cu zapeti iza njega kroz tunel i nizbrdo s druge strane obidjem ga s desne strane, a poslije par sek jos nekoliko auta.
Tamo je uvijek murija. Steknu se dole i vide sve sta se desava gore:)) Nije da nisam placao kazne tamo. :)
goran16v

#1391 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

1korisnik wrote:
goran16v wrote:
Tamo je uvijek murija. Steknu se dole i vide sve sta se desava gore:)) Nije da nisam placao kazne tamo. :)
Ovdje se ne radi o voznji nizbrdo da morija ceka negdje pri dnu nego uzbrdo.
1korisnik

#1392 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 1korisnik »

Pa dobro, ali vrte se onuda... Samo cekaju sarajlije sa parama da prestizu :)
goran16v

#1393 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

Od kad su otvorili isprekidanu na 3 - 4 mjesta je mila majka, do unazad 5 - 6 je od Bradine do Podorasca bila puna pa kad naletis na sleper - na*ebo si.
mco

#1394 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mco »

Jutros sam se na trenutak iznenadio kad sam vidio da je lola iz ul. lozionicka smoto u jednosmjernu da bi doso do parkinga onog malo prije robota a onda sam se sjetio gdje zivim i da je to izgleda postalo u redu :?
GAU8

#1395 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by GAU8 »

Ja sam se za većinu stvari prestao nervirati, puštam da mi uzme prvenstvo, nek ide, ionako nakon 2 semafora budem iza njega... jednostavno "odmeditiram".

Ali ne mogu da tolerišem xenone po noći kod seljaka (ili idiota, šta već) što su ih stavili nepropisno, bez odgovarajućih sjenila i optike.

1000 puta sam bio primoran da usporim ili stanem dok majmun prođe, ili me zaobiđe. Bukvalno čovjek nema predstavu i ide naslijepo kad ti krene u susret ovakav ćuner.
sorcerer

#1396 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sorcerer »

najgora stvar je sto svi ti ćuneri sto imaju xenone u obicnim farovima imaju aute u poluraspadajucem stanju ,nema se za odrzavanja,uvijek na rezervi,al je on stavio xenon da bude sminka ,maca ,braca ,havere.....
kockica_kockica

#1397 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kockica_kockica »

Jooooooooooooooooooj kako me nerviraju vozaci i vozacice koji na raskrsnicama bez semafora stanu na sred raskrsnice da niko od njih ne moze proci... Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa vozacice iz opela jutros na krizanju Kosevno Mehemd bega i Kemalbegove ko ti dade vozacku jadna ne bila... I jos onako gleda samo ispred sebe i pravi se luda... :jbt:
goran16v

#1398 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

GAU8 wrote:Ja sam se za većinu stvari prestao nervirati, puštam da mi uzme prvenstvo, nek ide, ionako nakon 2 semafora budem iza njega... jednostavno "odmeditiram".

Ali ne mogu da tolerišem xenone po noći kod seljaka (ili idiota, šta već) što su ih stavili nepropisno, bez odgovarajućih sjenila i optike.

1000 puta sam bio primoran da usporim ili stanem dok majmun prođe, ili me zaobiđe. Bukvalno čovjek nema predstavu i ide naslijepo kad ti krene u susret ovakav ćuner.
Sinoc neki balavi trkac kroz Bijelo Polja kod Mostara divlja preko pune, cime drugo nego Seatom Ibizom TDI (Golf 2 je konacno dobio adekvatnu zamjenu), da bi u kanjonu neretve na prosirenju pored nekog pravca izasao da pisa i uredno ostavio duga svjetla!!!!!
GaRGa

#1399 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by GaRGa »

vidjam fice i stojadine sa xenonima..... al bez sociva :)
sorcerer

#1400 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sorcerer »

golfove dvicine ne vidjas?
Post Reply