Preseli se u neki padinski dio gore net gori, ovi dole u ravnici imaju tehnickih problema malo slobodnog prostorabull21 wrote:jOpet im je internet kaka.![]()
Da mi je znati gdje je ta konkurencija kad ti treba. Ja cijeli božiji dan pokušavam da se konektujem i internet radi doslovno 2 minute pa onda ga moram restartovat.
HS Internet - ALL ABOUT
Moderator: Benq
- relativno84
#1376 Re: HS Internet - ALL ABOUT
-
bull21
#1377 Re: HS Internet - ALL ABOUT
A da hoće ovaj vrli telemah doći i kod mene... kopali u zgradi iza, zgradi pored i zgradi prekoputa ali samo u mojoj nisu koji sam ja peh...
-
The Realist
#1378 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Koliko god bila šprdačina, ovo kod mene savršeno odgovararelativno84 wrote:Preseli se u neki padinski dio gore net gori, ovi dole u ravnici imaju tehnickih problema malo slobodnog prostorabull21 wrote:jOpet im je internet kaka.![]()
Da mi je znati gdje je ta konkurencija kad ti treba. Ja cijeli božiji dan pokušavam da se konektujem i internet radi doslovno 2 minute pa onda ga moram restartovat.
- relativno84
#1379 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Nije ti taj telemah neka sreca koristio sam ga, i kad sad vidim ove lude brzine HS s ovim cijenama pa telemah je trabant za HS al eto bolje se reklamirajubull21 wrote:A da hoće ovaj vrli telemah doći i kod mene... kopali u zgradi iza, zgradi pored i zgradi prekoputa ali samo u mojoj nisu koji sam ja peh...
- MOSALJOZE
#1380 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Pitanje:Dali mogu imati hs internet bez njihove kablovske?
- relativno84
#1381 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Mislim da ne jer na ovaj nacin im se isplati vise ali opet nije frka nazoves i pitasMOSALJOZE wrote:Pitanje:Dali mogu imati hs internet bez njihove kablovske?
-
Nermin_BH
#1382 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Osnovno je da moras imati kablovsku i placati, jer ti oni ne mogu zabraniti koristenje analogne tv osim da odsjeku kabal. A cim ti pruze kabal za internet odmah imas i tv tako da je nemoguce imati internet bez da placas tv.MOSALJOZE wrote:Pitanje:Dali mogu imati hs internet bez njihove kablovske?
- beco
#1383 Re: HS Internet - ALL ABOUT
pitanje: korisristi li ko hs ip telefoniju? Hocu da se riješim bhtelecoma jer uzimaju kao ludi pored toga imam I airabu za inostranstvo, zajedno to dode oko 80 km. Koja je razlika u cijenama bhtelekoma I hs mislim isplati li se jer ako predem moram potpisati na 24 mjeseca.
-
Nermin_BH
#1384 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Pricali su o tome zalili su se da ih nekad ne moze niko dobiti na telefon i vratili se opet na bht.beco wrote:pitanje: korisristi li ko hs ip telefoniju? Hocu da se riješim bhtelecoma jer uzimaju kao ludi pored toga imam I airabu za inostranstvo, zajedno to dode oko 80 km. Koja je razlika u cijenama bhtelekoma I hs mislim isplati li se jer ako predem moram potpisati na 24 mjeseca.
- Tech-l4
#1385 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Ja ga imam evo vec druga godina i prezadovoljan sam , pretplata 9,5, imam 4km u tome gratisa, racun mi ne prelazi 20-25KM a pricam li pricam.beco wrote:pitanje: korisristi li ko hs ip telefoniju? Hocu da se riješim bhtelecoma jer uzimaju kao ludi pored toga imam I airabu za inostranstvo, zajedno to dode oko 80 km. Koja je razlika u cijenama bhtelekoma I hs mislim isplati li se jer ako predem moram potpisati na 24 mjeseca.
Cijene pff meni se najviše osjeti na Dijaspori tako da sam tu uštedio naspram BHT-a sigurnooo 70-80% a još i ne plaćam RTV taxu
Mene služi jedino kad nikom ne radi onda ni meni hihihihihi
-
jastuk1
#1386 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Koristim ja, ugovor je bio na 15 mjeseci i ističe u avgustu, tako da se vraćam na BHT, vjerovatno ću neku moja TV kombinaciju uzeti. Uglavnom radi, jako rijetko zna biti problema. Meni je najveći problem cijena jer zovem puno druge koji su na drugim mrežama i to se onda skupi pravo puno. Tako da ću zbog skupog telefona otići skroz sa HS-a.beco wrote:pitanje: korisristi li ko hs ip telefoniju? Hocu da se riješim bhtelecoma jer uzimaju kao ludi pored toga imam I airabu za inostranstvo, zajedno to dode oko 80 km. Koja je razlika u cijenama bhtelekoma I hs mislim isplati li se jer ako predem moram potpisati na 24 mjeseca.
- MH i HS kablovska
#1387 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Poštovani korisnici,
ovom prilikom htjeli bismo vas obavijestiti da je ovo zvaničan profil M&H Company ili kompanije pod prepoznatljivijem nazivu HS kablovska televizija na klix forumu. Kao što smo prije par mjeseci pokrenuli facebook profil pod nazivom M&H Company, došli smo na ideju da isti napravimo i na ovom forumu.
Profil neće biti online 00-24h, zato nažalost nećemo odgovarati odmah na sve upite. Ali potrudićemo se biti vam na raspolaganju te da vam što brže odgovoramo na pitanja.
Lijep pozdrav
ovom prilikom htjeli bismo vas obavijestiti da je ovo zvaničan profil M&H Company ili kompanije pod prepoznatljivijem nazivu HS kablovska televizija na klix forumu. Kao što smo prije par mjeseci pokrenuli facebook profil pod nazivom M&H Company, došli smo na ideju da isti napravimo i na ovom forumu.
Profil neće biti online 00-24h, zato nažalost nećemo odgovarati odmah na sve upite. Ali potrudićemo se biti vam na raspolaganju te da vam što brže odgovoramo na pitanja.
Lijep pozdrav
-
lozze
#1388 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Slazem se!hube wrote:Potez za svaku pohvaluMH i HS kablovska wrote:Poštovani korisnici,
Lijep pozdrav![]()
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
- mirsek
#1389 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Dobro dosli, evo jedno pitanje da probijem led.MH i HS kablovska wrote:Poštovani korisnici,
Lijep pozdrav
Kad se korisnik seli na novu lokaciju na kojoj je dostupan HS da li mora licno doci u Radnicku u sjediste da prijavi novu adresu ili moze nekoga da posalje sa svojom licnom kartom da prijavi novu adresu.?
Imam specifican slucaj da osoba koja treba da prijavi novi adresu u terminu kad je to moguce tj od 8 do 17 sati radnim danima i subotom od 8 do 14 radi na svom radnom mjestu i ne moze doci sa posla da bi to zavrsila posto radi u Rajlovcu pa je predaleko , nema licni automobil a i ne smije da napusta radno mjesto jer joj to sefovi ne bi odobrili.
Nadam se da mozete izaci u susret ovom korisniku na neki nacin.
Hvala unaprijed na odgovoru.
-
rizibizi
#1390 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Super je pitanje, imam i ja jedno. Kad ce moj ruter meni prestati "blokirati" internet pa ne mogu imati deklarisanu brzinu. O cemu se radi, kad imam problema sa netom i u happy hour periodu umjesto 30Mbps speed test vrati rezultat 16-17 Mbps to mi router "blokira" internet, a kad je sve OK onda mi ruter ne "blokira" nista iako ni u jednom ni u drugom slucaju ruter ni dohvatio nisam. Placam KID22 a brzina ne prelazi 16-17 Mbps u najboljem slucaju.
- MH i HS kablovska
#1391 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Poštovani, možete poslati nekoga sa svojom ličnom kartom da prijavi novu adresu i prebaci usluge na istu. Ugodan ostatak dana.mirsek wrote:Dobro dosli, evo jedno pitanje da probijem led.MH i HS kablovska wrote:Poštovani korisnici,
Lijep pozdrav
Kad se korisnik seli na novu lokaciju na kojoj je dostupan HS da li mora licno doci u Radnicku u sjediste da prijavi novu adresu ili moze nekoga da posalje sa svojom licnom kartom da prijavi novu adresu.?
Imam specifican slucaj da osoba koja treba da prijavi novi adresu u terminu kad je to moguce tj od 8 do 17 sati radnim danima i subotom od 8 do 14 radi na svom radnom mjestu i ne moze doci sa posla da bi to zavrsila posto radi u Rajlovcu pa je predaleko , nema licni automobil a i ne smije da napusta radno mjesto jer joj to sefovi ne bi odobrili.
Nadam se da mozete izaci u susret ovom korisniku na neki nacin.
Hvala unaprijed na odgovoru.
- MH i HS kablovska
#1392 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Poštovani gospodine, kolege sa help desk-a su nam rekli da je do Vašeg rutera te da isti ne dozvoljava "punu" brzinu interneta. Mi Vam puštamo signal internet brzine kakav nam stoji u ponudi (tačnije, KID 22 paket internet brzine do 30 MBps). Za sve dodatne informacije, trebaćete nazvati 033 / 974-444 (broj za podršku korisnicima). Naši operateri Vam stoje na usluzi. Lijep pozdravrizibizi wrote:Super je pitanje, imam i ja jedno. Kad ce moj ruter meni prestati "blokirati" internet pa ne mogu imati deklarisanu brzinu. O cemu se radi, kad imam problema sa netom i u happy hour periodu umjesto 30Mbps speed test vrati rezultat 16-17 Mbps to mi router "blokira" internet, a kad je sve OK onda mi ruter ne "blokira" nista iako ni u jednom ni u drugom slucaju ruter ni dohvatio nisam. Placam KID22 a brzina ne prelazi 16-17 Mbps u najboljem slucaju.
- BHfanatik
#1393 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Evo pitanje za Hs Support. Da li ce biti povecanja brzine uploada ove godine? Upload je trenutno smijesan na svim provajderima, a to je u danasnjem vaktu neprihvatljivo i zalosno.
-
rizibizi
#1394 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Vasi operateri su mi to i rekli, nemam dakle deklarisanu brzinu, nisam freak da sjedim 24 sata pred racunarom ali kad god sjednem i odem na speed test nije cak ni blizu. Kod drugog korisnika istog paketa je sa ovim ruterom sve normala, tako da nije do rutera 100%, a probao sam i direktno ustekati lan i opet je ista situacija, obicni 480p klip na jutjubu cekam pola minute. Zvacu svakako bas sam pozelio da cujemo kako mi ruter blokira internet, nisam odavno.
-
lozze
#1395 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Juce i danas na podrucju ciglana nema interneta u toku dana,pa sta radite?
- MOSALJOZE
#1396 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Pa nazoveš i pitaš zar je to toliko teško.lozze wrote:Juce i danas na podrucju ciglana nema interneta u toku dana,pa sta radite?
- MH i HS kablovska
#1397 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Radovi su završeni. Sada biste trebali imati konekcije. Ugodan ostatak dana.lozze wrote:Juce i danas na podrucju ciglana nema interneta u toku dana,pa sta radite?
- MH i HS kablovska
#1398 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Poštovanje. Nažalost, neće. Ugodan ostatak dana.BHfanatik wrote:Evo pitanje za Hs Support. Da li ce biti povecanja brzine uploada ove godine? Upload je trenutno smijesan na svim provajderima, a to je u danasnjem vaktu neprihvatljivo i zalosno.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1399 Re: HS Internet - ALL ABOUT

ovako download je uvijek bio OK, samo i dalje pocesto imam problema sa YT HD videom ...
- basicm
#1400 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Sta je sa ovim internetom? Kad vas nazovem samo kazete da resetujem modem. Od 2 popodne ga nemam.
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
Sent from my iPhone using Tapatalk 2