A sta ti pokusavas dokazati?goran16v wrote:Nije mi namjera da flejmam, ali ne mogu preci preko slucajeva kad ljudi pomalo gube kompas pokusavajuci da dokazu nesto.
Argument o legendarnom brendu ima smisla ako se govori o istoriji ili ako taj brend ima kontinuitet.
Za mene je ono po cemu je Alfa bila legendarnu su bili podjednako i dizajn i mehanika koja u cijelosti daje taj cuore sportivo stih. Po meni, a vjerujem i za dosta drugih, zadnja prava Alfa je bila 75-ica (za neke uprkos FWD-u neke 155-ca) poslije cega Alfa jednostavno gubi argumente te legendarnosti i kontinuiteta. Vremenom je postala samo plug brend sastavljen od grupacijskih plug and play komponenti, jednako kao PSA, VW, Renault, GM, od cije je legendarnosti ostao eventualno samo dizan (i to ne uvijek previse uspjesan ako se sjedimo 145/146) ali nedovoljno da se zadrzi kontnuitet. @Bitanga ce najbolje znati koliko se 75-ica razlikovala od konkurencije ku odnosu na 159-ka u godinama kad su izasle.
O Alfinoj legendarnosti kroz istoriju se mogu knjige napisati, ali zbog ovoga gore je potezanje argumenata o legendarnom brendu u prici o Alfi danas prilcino deplasiran i nevazeci argument. Ako tako rezonujemo jednako legendarni, a neki su i legendariniji, su bili Hispano-Suiza, Norch, Matra (-Simca) ali iskljucivo u istorijskom aspektu i modelima svog vremena, kad govorimo o danas, ne da nisu legenarni nego ne postoje vec od 45 do preko 70 god.
Prica o legendarnoj Alfi danas je ekvivalentna prici o naprednoj Skodi dok je bila komunisticki poluproizvod u Cehoslovackoj ili danas kad je grupacijska konfekcija, a sve na konto onoda sto je bila izmedju 2 rata. Nidje veze...
Da Alfa vise nije legendaran brend,zato sto je u tuđem vlasnistvu,zato sto se prodaje u manje od 100k primjeraka,sto neke stvari dijeli sa FIAT-om? Pa ti si smijesan frajer.
Citas li ti vijesti,novosti,sta se sprema,sta se planira? Razumijem da te Alfa ne zanima,pa da je ne pratis,ali onda nemoj srati kao i ostali pojedinci i praviti se pametan.
Sto se slika tice,ovo su sve renderi nekih ljudi i njihove zelje,sta ce biti od toga vidjet cemo u junu iduce godine kad ce se raditi predstavlajne nasljednika 159 (jos nije sigurno kako ce se zvati) na stazi Balloco