Ja sam upravo rekao,islo SP u Brazilu,a prava za rukometni baraz kad smo igrali protiv Islanda imao BHT. Posto nisu smjeli propustiti nijednu utakmicu SP baraz su poklonili FTV.Patriotska_Liga wrote:Što bolan spinuješ bezveze. Kakve komšije, da su igrali Island i Estonija morali bi da prenose na primarnom kanalu jer su to potpisali u ugovoru, a morali su da potpišu jer UEFA ne pregovara o tome. Isto je i kad je u pitanju Liga prvaka. Dakle ide puni prijenos i njihove reklame na primarnom kanalu. Ako ne ispoštuješ ugovor ljudi te tuže, ideš na sud i platiš kaznu.prof. wrote: nešto čisto sumnjam da su iz uefe precizirali da se mora prenositi na jednom ili drugom a čak i da jesu radilo se o nekih 15-ak minuta. ali da ne idemo dalje u raspravu, iako mislim da su mogli i trebali dati prednost rukometu prihvatam da ste upravu i da je bitnije ispoštovati uefu i komšije nego svoju reprezentaciju is voje pretplatnike
P.S. sam si rekao da HD nije dostupan svima i ok ti je da reprezentaciju prenose tamo pa nek gleda ko može ali hrvate i turke mogu gledati svi?
BHRT je trebao prije 15 godina da osnuje drugi kanal, pa i treći, itd. Ali barem drugi. A i tad bi rukomet morao da gledaš na tom drugom kanalu. Ali je BHRT organizacija koja loše radi i loše posluje oduvijek i zato je tako kako je.
Osim toga gdje ti je BHT HD? Jel moguće da toliko ljudi nema taj kanal koji su uveli manje-više svi kablovski i IPTV operateri. U ovakvoj situaciji kakva je BHRT je napravio maksimum.
I konačno naravno da su bitniji UEFA i EBU, oni im barem na veresiju daju sve ove premium prijenose, dok njihovi "pretplatnici" uglavnom ne plaćaju pretplatu. Ako ćemo pošteno ispred sivog doma treba da dignu spomenik EBU-u.
BHRT - javni servis, državna radio-televizija
Moderator: anex
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1376 Re: BHT
- daky585
#1377 Re: BHT
Sumnjao ili ne - tako je. UEFA traži da se utakmice emituju na kanalu sa zemaljskom pokrivenošću. To je obaveza koja se mora ispoštovati.prof. wrote: nešto čisto sumnjam da su iz uefe precizirali da se mora prenositi na jednom ili drugom a čak i da jesu radilo se o nekih 15-ak minuta. ali da ne idemo dalje u raspravu, iako mislim da su mogli i trebali dati prednost rukometu prihvatam da ste upravu i da je bitnije ispoštovati uefu i komšije nego svoju reprezentaciju is voje pretplatnike
P.S. sam si rekao da HD nije dostupan svima i ok ti je da reprezentaciju prenose tamo pa nek gleda ko može ali hrvate i turke mogu gledati svi?
Više na ovom linku: http://www.bhrt.ba/sport/bhrt-osim-pren ... og-baraza/
Last edited by daky585 on 12/06/2016 16:24, edited 1 time in total.
- Kemal Malovčić
#1378 Re: BHT
Samo fudbal, kakav crni rukomet.
- mali_milojica
#1379 Re: BHT
Ne treba to prebacivati na stranu zato sto je Hrvatska i Turska. Da je bila utakmica S. Irska-Ukrajina isto bi se desilo. Isto ce biti u srijedu navecer kad budu igrali Francuska-Albanija.daky585 wrote:Sumnjao ili ne - tako je. UEFA traži da se utakmice emituju na kanalu sa zemaljskom pokrivenošću. To je obaveza koja se mora ispoštovati.prof. wrote: nešto čisto sumnjam da su iz uefe precizirali da se mora prenositi na jednom ili drugom a čak i da jesu radilo se o nekih 15-ak minuta. ali da ne idemo dalje u raspravu, iako mislim da su mogli i trebali dati prednost rukometu prihvatam da ste upravu i da je bitnije ispoštovati uefu i komšije nego svoju reprezentaciju is voje pretplatnike
-
prof.
#1380 Re: BHT
kako onda komentarišeš činjenicu da HRT prenosi euro na drugom kanalu? ili im je možda drugi kanal primarni?Patriotska_Liga wrote:Što bolan spinuješ bezveze. Kakve komšije, da su igrali Island i Estonija morali bi da prenose na primarnom kanalu jer su to potpisali u ugovoru, a morali su da potpišu jer UEFA ne pregovara o tome. Isto je i kad je u pitanju Liga prvaka. Dakle ide puni prijenos i njihove reklame na primarnom kanalu. Ako ne ispoštuješ ugovor ljudi te tuže, ideš na sud i platiš kaznu.prof. wrote: nešto čisto sumnjam da su iz uefe precizirali da se mora prenositi na jednom ili drugom a čak i da jesu radilo se o nekih 15-ak minuta. ali da ne idemo dalje u raspravu, iako mislim da su mogli i trebali dati prednost rukometu prihvatam da ste upravu i da je bitnije ispoštovati uefu i komšije nego svoju reprezentaciju is voje pretplatnike
BHRT je trebao prije 15 godina da osnuje drugi kanal, pa i treći, itd. Ali barem drugi. A i tad bi rukomet morao da gledaš na tom drugom kanalu. Ali je BHRT organizacija koja loše radi i loše posluje oduvijek i zato je tako kako je.
Osim toga gdje ti je BHT HD? Jel moguće da toliko ljudi nema taj kanal koji su uveli manje-više svi kablovski i IPTV operateri. U ovakvoj situaciji kakva je BHRT je napravio maksimum.
I konačno naravno da su bitniji UEFA i EBU, oni im barem na veresiju daju sve ove premium prijenose, dok njihovi "pretplatnici" uglavnom ne plaćaju pretplatu. Ako ćemo pošteno ispred sivog doma treba da dignu spomenik EBU-u.
ja imam BHT HD, ne radi se o tome. radi se o činjenici da je ponižavajuće da ti tvoja državna TV kaže kako je bitnije da prenose utakmicu drugih država nego svoju reprezentaciju. i onda se još čudimo što se mladi prema državi odnose onako kako se odnose
a šta misliš zašto ne plaćaju pretplatu? možda baš zbog ovakvih poteza i poruka
- mali_milojica
#1381 Re: BHT
HRT2 prvo ide preko digitalnog signala.
On je ravnopravan kanal HRT1.
I vidi se na cijelom podrucju Hrvatske i dijelovima BiH
On je ravnopravan kanal HRT1.
I vidi se na cijelom podrucju Hrvatske i dijelovima BiH
-
Patriotska_Liga
#1382 Re: BHT
Komentarišem da je zemaljski. Zato može. BHT HD nije, zato ne može.prof. wrote: kako onda komentarišeš činjenicu da HRT prenosi euro na drugom kanalu? ili im je možda drugi kanal primarni?
ja imam BHT HD, ne radi se o tome. radi se o činjenici da je ponižavajuće da ti tvoja državna TV kaže kako je bitnije da prenose utakmicu drugih država nego svoju reprezentaciju. i onda se još čudimo što se mladi prema državi odnose onako kako se odnose
a šta misliš zašto ne plaćaju pretplatu? možda baš zbog ovakvih poteza i poruka
Ne kažu kako je bitnije nego kako moraju. Znači MO-RA-JU. M O R A J U. Kontaš? To ti kažeš da je bitnije.
To kako se mladi odnose, potezi i poruke je niđe veze priča.
-
prof.
#1383 Re: BHT
ok ako su potpisali da moraju onda moraju, samo onda im je bezveze ono kukanje i prenemaganje što nemaju love, izabrali su komercijalni sadržaj iznad nacionalnog pa nek im taj sadržaj zaradi plate.
-
Patriotska_Liga
#1384 Re: BHT
Plati pa traži, al moraš prvo platit'. Ja plaćam i tražim, kritikujem, mislim da imam pravo na to. A neću prestat plaćat.
- daky585
#1385 Re: BHT
Sad je izgleda problem što prenose EURO.

- mali_milojica
-
prof.
#1387 Re: BHT
naravno da nije, osim ako im je to veći prioritet od državne selekcije. ali pošto vidim da je većini bitniji euro možda su ipak napravili pametnu odluku da građanima daju ono što traže.daky585 wrote:Sad je izgleda problem što prenose EURO.![]()
-
lokalni_razdjevicar
#1388 Re: BHT
šuko kao da sahranu prenosi. veoma loše i nikakvo
-
prof.
#1389 Re: BHT
mali_milojica wrote:
baš se pitam kakve bi reakcije bile u susjednim zemljama ili bilo kojoj drugoj kada bi se kod njih desilo da državna Tv prekine prijenos reprezentacije i uključi se u prijenos utakmice BiH - svejedno i da li bi ih svrstao u hejtere ili normalne patriotski orijentisane ljude?
- mali_milojica
#1390 Re: BHT
Ja ne dam nikome u ovoj zemlji da kaze da je veci patriota od mene. Zemlje u okruzenju su naplatu takse rijesile ili su javni emiteri na budzetu pa mogu imati nekoliko kanala i imaju nekoliko hiljada zaposlenih.
Kazem,nemoj ovo okretati na tu stranu zato sto su igrale HR i TUR,isto ce se ponoviti u srijedu za 3 dana kad budu igrali FRA-ALB,jer se ta igra u isto vrijeme kad i rukomet BiH-SWE iz Skenderije.
Kazem,nemoj ovo okretati na tu stranu zato sto su igrale HR i TUR,isto ce se ponoviti u srijedu za 3 dana kad budu igrali FRA-ALB,jer se ta igra u isto vrijeme kad i rukomet BiH-SWE iz Skenderije.
-
prof.
#1391 Re: BHT
evo ne moramo čekati srijedu, odmah ću reći da je sramota ako na isti način odrade i u srijedu ili bilo koji drugi dan kada se u isto vrijeme igraju utakmice državne selekcije na bilo kojem niovu i utakmice bilo kojeg drugog sadržaja, nebitno koliko atraktivan taj sadržaj meni, tebi ili nekom trećem bio. može se i mora naći način da se to odradi onako kako treba.mali_milojica wrote:Ja ne dam nikome u ovoj zemlji da kaze da je veci patriota od mene. Zemlje u okruzenju su naplatu takse rijesile ili su javni emiteri na budzetu pa mogu imati nekoliko kanala i imaju nekoliko hiljada zaposlenih.
-
doff
#1392 Re: BHT
Ama druže, nemaju drugo rješenje. Meni ovako više odgovara, repka u HD, ali shvatam da neki ne mogu nikako gledat i to je žalosno. Sad za sad ovo je najbolje rješenje, dok ne zaživi digitalna i BHT HD ne dobije zemaljski signal, valjda će to bit uskoro
- mali_milojica
#1393 Re: BHT
Po meni,bolje da su FTV dali rukomet i rekli evo vam rukomet,sve sto marketinga prodate,nama date. Ali hajde,kazem gotovo je sad.prof. wrote:evo ne moramo čekati srijedu, odmah ću reći da je sramota ako na isti način odrade i u srijedu ili bilo koji drugi dan kada se u isto vrijeme igraju utakmice državne selekcije na bilo kojem niovu i utakmice bilo kojeg drugog sadržaja, nebitno koliko atraktivan taj sadržaj meni, tebi ili nekom trećem bio. može se i mora naći način da se to odradi onako kako treba.mali_milojica wrote:Ja ne dam nikome u ovoj zemlji da kaze da je veci patriota od mene. Zemlje u okruzenju su naplatu takse rijesile ili su javni emiteri na budzetu pa mogu imati nekoliko kanala i imaju nekoliko hiljada zaposlenih.
Mada su i ovako izasli u susret i svima dzaba dali signal da prenose. Mogla se mozda i FTV nakaciti
-
Patriotska_Liga
#1394 Re: BHT
FTV treba ukinut' i pretvorit' u BHT 2.
-
prof.
#1395 Re: BHT
eto vidite da ima rješenje, nas nekoliko je kroz konstruktivnu raspravu u vrlo kratkom periodu došlo do zaključka da se moglo mnogo bolje odradit i u tome i jeste bit, ljudi koji sjede na pozicijama gdje se donose odluke očigledno nisu mogli da urade isto to i da se dogovore nego rade stvari nakaradno a onda kukaju kako nemaju para i mala im je naplata. eto na kraju je lijepo da smo se složili da može bolje i da ostaje nam svima da se nadamo da uskoro tako i bude i da svi budemo zadovoljni 
- Maharadza
#1396 Re: BHT
Apsolutno, i neka to bude prvi korak ka ukidanju entiteta i luđačke košulje aka Daytonski mirovni sporazum!Patriotska_Liga wrote:FTV treba ukinut' i pretvorit' u BHT 2.
-
Mustang1
#1397 Re: BHT
Bila je utakmica na tv zenica. Kad je poceo fudbal bilo je kratko iskljucenje pjevo Edo Maajka
Pa onda vratili rukomet. Na Kaknju je bilo do utakmice i onda se iskljucili i nisu ni vratili. Ocigledno u Kaknju nisu gledali a u Zenici jesu pa brze bolje vratili 
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1398 Re: BHT
sta reci? Koju tabletu popiti?,mali_milojica wrote: Opet subjektivni dojam,meni je covjek odlicno prenosio utakmicu.
Ono sto tebi ne valja,ne mozes postavljati kao neku normu.
Ne znam zasto gledas BHT,bio je prijenos rukometa i EURA i na drugim tv. Prebacis kanal i tamo gledas.
Ono sto je BHT prenosio,Senad i sl njemu nece ni za 9 zivota.
Dzaba krecite.
- mali_milojica
#1399 Re: BHT
Jel bilo prijenosa rukometa ili EURA na FACE,Hayatu,OBN?KatarinaKosaca wrote:sta reci? Koju tabletu popiti?,mali_milojica wrote: Opet subjektivni dojam,meni je covjek odlicno prenosio utakmicu.
Ono sto tebi ne valja,ne mozes postavljati kao neku normu.
Ne znam zasto gledas BHT,bio je prijenos rukometa i EURA i na drugim tv. Prebacis kanal i tamo gledas.
Ono sto je BHT prenosio,Senad i sl njemu nece ni za 9 zivota.
Dzaba krecite.
Kakva je slika? Kod koga je najbolja?
Po tvom subjektivnom dojmu
Reci nam
- Ned071
#1400 Re: BHT
Odvadi malo. Posao im je da to rade...