Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
*mima*

#1376 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by *mima* »

Jedan001 wrote:
*mima* wrote:
Jedan001 wrote:pa kud ce bacati snijeg sa krovova i terasa da nece mozda cuvati i to u stanu ko smece... sto ne mogu kora na rende...
:-)

znaci da treba da bacaju na ocisceno dvoriste i da zatrpaju ulaz?
sta predlazes ? bolje i to nego da ceka da mu procuri i da onda svi po vertikali imaju poplavu ne kontam ? :oops:
pileci mozgovi u modi..
dje si sokole.......nisam te prepoznala
Troll_Happens

#1377 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Troll_Happens »

Jedan001 wrote:
*mima* wrote:
Jedan001 wrote:pa kud ce bacati snijeg sa krovova i terasa da nece mozda cuvati i to u stanu ko smece... sto ne mogu kora na rende...
:-)

znaci da treba da bacaju na ocisceno dvoriste i da zatrpaju ulaz?
sta predlazes ? bolje i to nego da ceka da mu procuri i da onda svi po vertikali imaju poplavu ne kontam ? :oops:
pileci mozgovi u modi..
dje si sokole.......nisam te prepoznala[/quote]
volim i ja tebe pile staro :) :*
wewa

#1378 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by wewa »

mima, nemoj da te cude novi adeti. i kod nas na poslu komsije preko puta bili vrijedni - kolege mi juce lopatale, jutros nisi mogao ni na konju do ulaza. nista nije tako slatko kao kad komsiji crkne krava, koza, a bogami i majmunce.
*mima*

#1379 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by *mima* »

wewa wrote:mima, nemoj da te cude novi adeti. i kod nas na poslu komsije preko puta bili vrijedni - kolege mi juce lopatale, jutros nisi mogao ni na konju do ulaza. nista nije tako slatko kao kad komsiji crkne krava, koza, a bogami i majmunce.

a sta ja znam kad sam glupa.....imam pileci mozak
wewa

#1380 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by wewa »

*mima* wrote:
wewa wrote:mima, nemoj da te cude novi adeti. i kod nas na poslu komsije preko puta bili vrijedni - kolege mi juce lopatale, jutros nisi mogao ni na konju do ulaza. nista nije tako slatko kao kad komsiji crkne krava, koza, a bogami i majmunce.

a sta ja znam kad sam glupa.....imam pileci mozak
sto bi rekla ona anamo, s kim si, takav si :D
maximilijana

#1381 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by maximilijana »

da imam auto sve bi sa nejga pobacala po cesti di su komsije papci i gradjani cistili... i jos se vozala po mahali..
da me nije strah visine popela bi se na krov i sve dole na cestu i ociscena komsijina auta pobacala..
da oce komsiji crknut krava da mu ja mlijeko prodajem :D :D :D
:dance: :dance: :dance:
madner

#1382 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by madner »

Bilo bi ti pametno da ocistis krov u svakom slucaju, da ti se komsije ne smiju kada ti snjezni pokriv postane plafon.
valterbranisarajevo

#1383 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by valterbranisarajevo »

Mi smo sinoć posuli dvije kile soli po stepenicama. So je istog trenutka počela djelovati...ššššššššššš a onda je snijeg nestao u sekundi.(naravno mi smo ranije čistili a ovo je bila preventiva da onaj koji je u međuvremeno napadao i eventualno napada u toku noćine zaledi). Danas su stepenice k'o da je ljeto...a sinoć je bilo više od -6..Ja više vjerujem svojim očima nego Đipi koji je pokazao " kao i mnogi" koliko je sposoban i stručan za posao koji je dobro plaćen.... :run:
valterbranisarajevo

#1384 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Klaslčna so djeluje. Ne djeluje ona kako je zovu "emulzija" koju oni posipaju poslije čišćenja....To Đipa govori godinama, samo je sada u priču ubacio so. Da ga narod ne bi "davio"...
maximilijana

#1385 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by maximilijana »

madner wrote:Bilo bi ti pametno da ocistis krov u svakom slucaju, da ti se komsije ne smiju kada ti snjezni pokriv postane plafon.

da se moze pristupit krovu ocistilo bi se :D
nije problem u ciscenju krovova..vec ak se to pobaca na cestu da se i to ocisti..
ja sam sa nadstresnice ocistila..pa fino sisla na cestu i to ocistila :D a ne ostavila tako da stoji :D
Troll_Happens

#1386 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Troll_Happens »

dobro ja nisam kompetentan na tom polju tako da ne znam, kazem ono sto cujem jer sam mislio da je on kompetentniji e sad ako si ti isprobao i djeluje onda super. Moguce je da je njegova so razblazena i zato ne djeluje.
vnm

#1387 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by vnm »

Image

ovako je juce izgledalo, danas ne smijem ni pogledati.
dječak sa šibicama

#1388 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by dječak sa šibicama »

valterbranisarajevo wrote:Mi smo sinoć posuli dvije kile soli po stepenicama. So je istog trenutka počela djelovati...ššššššššššš a onda je snijeg nestao u sekundi.(naravno mi smo ranije čistili a ovo je bila preventiva da onaj koji je u međuvremeno napadao i eventualno napada u toku noćine zaledi). Danas su stepenice k'o da je ljeto...a sinoć je bilo više od -6..Ja više vjerujem svojim očima nego Đipi koji je pokazao " kao i mnogi" koliko je sposoban i stručan za posao koji je dobro plaćen.... :run:
Ma naravno da djeluje, stipu Djipala... on je doktorirao zdondlovanje, is`o u skolu za to.
dječak sa šibicama

#1389 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by dječak sa šibicama »

vnm wrote:Image

ovako je juce izgledalo, danas ne smijem ni pogledati.
Daj reci adresu, da kazem komsijama ispred garaza da tamo ima mjesta za parkiranje :oops:
vnm

#1390 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by vnm »

mozda ako ces biciklo parkirati. ja svoje auto pomjerio metar naprijed, neki nisu ni to uradili.
valterbranisarajevo

#1391 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

U novinama su i danas upozorili da su za ledednice sa krova zaduženi upravitelji.

Sada je javljeno da zbog prokišnjavanja krova ne rade dvije ambulante: Vraca i Pofalići. Korisnici ambulante Vraca u slučaju potrebe trebaju se javiti u ambulantu na Grbavici, a ovi iz Pofalića u D.Z. Novo Sarajevo (to bi valjda trebao biti stari D.Z. Omer Maslić). Međutim, bilo bi dobro da neko ko zna gdje se tačno nalaze ove zamjenske ambulanti napiše njihove lokacije. Da bolesni ljudi ne lutaju bezveze...
sanaman

#1392 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by sanaman »

http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=25147

Kompletna ceta angazovana :-) pa ima li kakve mehanizacije, ako nista da se iznajmi od nekog...pa nije u pitanju neka kota pa da masina ne moze izaci pa moras rucno a da ne pricam koliko traje :-) 150 ljudi za 6km, wow.
Privatna poruka
Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!

#1394 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Privatna poruka »

Ja niti sam upravitelj niti bilo sta, samo imam tu nesrecu da zivim na zadnjem spratu :D ...
Moja zgrada je u takvoj poziciji da ne postoji sansa da ledenice padnu na pjesake, ali mogu devastirati auta koja su ispod ako krenu da padaju...sad imam problem krenuo sam skloniti par, ali pola mi uvijek otpadne (ako ima ko kakav savjet kako da ovo uradim nek javi) a dolje auta poluociscena tako da ih komsiluk ne moze ni pomjeriti nazad...ne znam sta cu sa ovim ledenicama...
Malo je bolja situacija nego gore na slici.
valterbranisarajevo

#1395 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Ako ti je upravitelj Sarajevostan oni imaju kamion sa korpom, za ostale ne znam ali sumnjam.Ja bih ih nazvao i pitao. Bolje i tako nego da nekom oštetiš auta pa da te tuži...
shiljak

#1396 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by shiljak »

kupite kacige i mirni :D
slobodni armirach

#1397 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by slobodni armirach »

shiljak wrote:kupite kacige i mirni :D
e sad pitanje je koje boje :D
muha_sa

#1398 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by muha_sa »

slobodni armirach wrote:
ja kakve vec zelene :D
slobodni armirach

#1399 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by slobodni armirach »

muha_sa wrote:
slobodni armirach wrote:
ja kakve vec zelene :D
dobro si i ja svasta pitam :lol: :lol: :lol:
shiljak

#1400 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by shiljak »

moze i ova :D

Image
Post Reply