Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Ambrozija

#1376 Re: Odg: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Ambrozija »

pepito wrote:
Ambrozija wrote:Cula sam danas da se 60m2 prodaje po cijeni od 160.000KM.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Ovi stanovi kod EP?

Sent from my PAP4500TDUO using Tapatalk 4
Da, da...cuveni S2 pored Bristola :)

Ambrozija

#1377 Re: Odg: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Ambrozija »

pepito wrote:
Ambrozija wrote:Cula sam danas da se 60m2 prodaje po cijeni od 160.000KM.

Ovi stanovi kod EP?

Sent from my PAP4500TDUO using Tapatalk 4
Da, da...cuveni S2 pored Bristola :)

1korisnik

#1378 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by 1korisnik »

Ambrozija, ja tebe znam.
Innovation

#1379 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Innovation »

Innovation wrote:
pepito wrote: Cuj? Pa sta je ostalo?
Garant sve preko 100 m2 neprodato...
Pa pogledajte. Na svakoj osnovi pise sta je prodato. Ostalo mozda 6 manjih neprodatih stanova u onolikoj zgradi. :-)
Prodato 64 stana, a 14 neprodatih /moguce da su neki rezervisani, jer su obiljezeni razlicitim bojama/. :roll:
hoćeli_ko_rasol

#1380 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by hoćeli_ko_rasol »

hoćeli_ko_rasol

#1381 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Slike objekta "C2" u izgradnji na dan 21.10.2013.:

Image

Image

Image

Image

Image

by tibra-pacific.com
amaretto

#1382 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by amaretto »

Sve u svemu sam zadovoljan sa stanom u Tibri.
Imao bih nekih zamjerki al kako kažu " koliko para toliko muzike" pa onda i nemam.
Jedino što mogu primijetiti da je svaki dan sve manje parkinga, što zbog ljudi koji se useljavaju što zbog poslovnih prostora koji se otvaraju i automatski blokiraju parking mjesto (ili više njih) ispred radnje tako da će koliko vidim jedino ostati slobodno u garaži što je za mene na već postojeći kredit nemoguć trošak.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1383 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

kako li je onim u kućama pored
dovoljan je kliker da mu razbije crijep

a mi kao djeca smo bacali i veće stvari :cry:
maxell_sarajevo

#1384 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by maxell_sarajevo »

amaretto wrote:Sve u svemu sam zadovoljan sa stanom u Tibri.
Imao bih nekih zamjerki al kako kažu " koliko para toliko muzike" pa onda i nemam.
Jedino što mogu primijetiti da je svaki dan sve manje parkinga, što zbog ljudi koji se useljavaju što zbog poslovnih prostora koji se otvaraju i automatski blokiraju parking mjesto (ili više njih) ispred radnje tako da će koliko vidim jedino ostati slobodno u garaži što je za mene na već postojeći kredit nemoguć trošak.
Danas primjetim otvara se neki granap u B2 i vlasnik vec sebi uzeo tri parking mjesta, tj. stavio one prepreke da niko ne parkira ispred radnje.
amaretto

#1385 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by amaretto »

maxell_sarajevo wrote:
Danas primjetim otvara se neki granap u B2 i vlasnik vec sebi uzeo tri parking mjesta, tj. stavio one prepreke da niko ne parkira ispred radnje.
O tome ti pričam. Šta će bit' kad se sve radnje otvore.
Logovan

#1386 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Logovan »

amaretto wrote:
maxell_sarajevo wrote:
O tome ti pričam. Šta će bit' kad se sve radnje otvore.
Spriječiti to dok još nije kasno. Ko i kako ne znam, ali morat će se.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1387 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

sve što mislite raditi radite paralelno
zakonski i nezakonski
noću dok pada kiša i grmi :D rušite prepreke
zipoo

#1388 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by zipoo »

http://www.babic-jablanica.com/index.ph ... apotok/170

Nisu loši, lokacija odlična :mrgreen:. Park blizu, tramvajska stanica blizu, velike radnje blizu, ambulanta blizu :D
I naravno nasa glavna atrakcija konji, ne morate vise djecu voditi ni u pionirsku :D
Qler

#1389 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Qler »

maxell_sarajevo wrote:

Fino sklonis prepreke, a ako pravi problem zovnes policiju... jedino ako nije kupio mjesta.
Kosato

#1390 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Kosato »

hahaha cijene su haos :D

ako vam nije mrsko racunati ili ako hocete da se zacudite bacite pogled :)

http://www.malta.ba/#!lam/c1v00
maxell_sarajevo

#1391 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by maxell_sarajevo »

:roll:

Gledam stan iste kvadrature kao ovaj sto sam ja uzeo u Tibri i razlika u cijeni je samo sitnih 57.200KM :shock: :-) :run:
Innovation

#1392 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Innovation »

CJENOVNIK LAMELA 1
CIJENA SA PDV-om
Sprat 1-8
Garsonjera
Stambeni prostor: 21,38 m2
54.519 KM

Image
StupskaBitanga

#1393 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by StupskaBitanga »

Jel ovo šupa ili?
Innovation

#1394 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Innovation »

Modernija verzija. :gunjastajl:
StupskaBitanga

#1395 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by StupskaBitanga »

Za ove novce može se naći stan od 40 kvadrata na samo maloj nižoj udaljenosti a obzirom da Sarajevo nije NY tako da ni udaljenost nije nešto aman-zaman
Logovan

#1396 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Logovan »

Innovation wrote:Modernija verzija. :gunjastajl:
:lol: :lol:
Mi smo prvi u svijetu koji su napravili ovako moderne šupe. :D
hoćeli_ko_rasol

#1397 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Tibra Pacific dobila građevinsku dozvolu za gradnju SPO preko puta novoizgrađenog kompleksa Tibra 2 - Stup (max limit spratnosti je nešto malo veći nego u predhodno izgrađenom). :ginisovac:
Valjda, čim završe SPO C3 u kompelksu Tibra 2- Stup, kreće izgradnja u kompleksu Tibra 3 - Stup. :novine:
milojicabrzi

#1398 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by milojicabrzi »

hoćeli_ko_rasol wrote:Tibra Pacific dobila građevinsku dozvolu za gradnju SPO preko puta novoizgrađenog kompleksa Tibra 2 - Stup (max limit spratnosti je nešto malo veći nego u predhodno izgrađenom). :ginisovac:
Valjda, čim završe SPO C3 u kompelksu Tibra 2- Stup, kreće izgradnja u kompleksu Tibra 3 - Stup. :novine:
Ne kontam, gdje preko puta.... je li mislis sa druge strane pruge, tamo prema Benisu ili gdje...
hoćeli_ko_rasol

#1399 Re: Novogradnja u Sarajevu?

milojicabrzi wrote:
hoćeli_ko_rasol wrote:Tibra Pacific dobila građevinsku dozvolu za gradnju SPO preko puta novoizgrađenog kompleksa Tibra 2 - Stup (max limit spratnosti je nešto malo veći nego u predhodno izgrađenom). :ginisovac:
Ne kontam, gdje preko puta.... je li mislis sa druge strane pruge, tamo prema Benisu ili gdje...
Preko puta (ul. Latička) kompleksa koji je u izgradnji! To je valjda, ona livadalivada prije tržnih centara i bezninske pumpe na Stupu, kada se ide iz pravca Rajlovca za Aerodrom.
Neznam da li su otkupili svo ono zemljište ili će krenuti u etapnu gradnju i etapno otkupljivanje zemljišta kao što je slučaj sa predhodnim kompleksom Tibra 2 - Stup. Uglavnom, čuo sam iz određenih izvora da su dobili građevinsku za tu lokaciju, a za koliko SPO jedinica - neznam. Prema RP, dozvoljena spratnost za tu lokaciju je veća nego u kompleksu Tibra 2 - Stup, da li će to Tibra max iskoristi, ostaje da vidimo!
milojicabrzi

#1400 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by milojicabrzi »

....sad kontam, ima tamo nesto kuca i neki veliki komad livade...

Hajde, neka se gradi, nek ima omladina krov nad glavom. Ne vjerujem da ce biti veca spratnost jer nema bas smisla, a i aerodrom je u blizini...

Ali svejedno, za Stup, kao i onaj dio iza RTV Doma kod fabrike Zica, se tacno vidi da nisu bili stambena podrucja, vec bas industrijska, na Stupu se to malo manje osjeti, ali oni Energoinvest pogoni, tacno se vidi da su industrijske zone socijalizma.

Postoje naselja, kao npr. Grbavica, po kojoj se vidi da je smisljena kao plansko stambeno naselje, kao i Dobrinja, ali postoje i socijalisticki "sadaka stanovi", kao sto je npr. Alipasino i sl.

Kako je krenulo, Stup ce sve vise biti stambena zona.

Postoje procjene da ce Tibra kompleksi donijeti jos 10 000 stanovnika na Ilidzu (Ovi A, B i C kompleksi imaju 2600 stanova x 3 je vec cca 7000 stanovnika, ali nisu svi odmah tu, dosta ih je vani, ali polako, bit ce tamo kao u kosnici :)
Post Reply