Bilmez te prijavio.sijedi wrote:
Care, kako ti se da s ovim bilmezima raspravljati?
Srednja Bosna(sukob sa HVO)
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#1376 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
-
sijedi
#1378 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
tnnt wrote:pa pada kiša u Zagrebu i dosadno je, čekam 13 sati da odem na janjetinusijedi wrote:
Do mene je.
Ovo pitanje nije upuceno tebi nego tvom sugovorniku jer sam pogresno citirao.
p.s .cuvena zagrebacka janjetina...
Last edited by sijedi on 22/02/2014 12:29, edited 1 time in total.
-
tnnt
#1379 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
nije uopće isto, već sam objasnio ovdje i neda mi se ponavljati zašto, pročitaj malo koju stranicu izaanthraxQ wrote:Nemam ja sta spekulisati.
osuda je na sve ukupno 111 godina. eto gdje je zavrsila HR HB.
a sto se tice referenduma, i itd - druze nebitno je vjeruj mi. Ja sad da tebi objasnjavam ensto sto ti neces prihvatiti pa da i na nebu pise.
tesko je priznati da je to bila fasisticka politika i jedna paradrzava kao sto je i RS.
branis logiku: SAO Krajina je takodjer ista kategorija. Sve isto.
Braneci HR HB branis Krajinu a ni ne znas.
ako smo Hrvati vodili fašističku politiku onda ste vi vodili islamsko fudndamentalističku
sa takvim pristupom ćemo daleko dogurati, pogotovo naši Hrvati u BiH i vi Bošnjaci
samo nastavi i dalje
-
tnnt
#1380 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
već te je prijavio tvoj sunarodnjak, hebiga sad si se zahebaosijedi wrote:tnnt wrote:pa pada kiša u Zagrebu i dosadno je, čekam 13 sati da odem na janjetinusijedi wrote:
Do mene je.
pa janjci dolaze iz like i dalmacije tako da je odlična
-
ozdrlje_donje
#1381 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Pricao mi je otac od jako dobrog prijatelja kako su ih cetnici jaranski docekali na Vlasicu, oplehali, izdegenecili i proslijedili za Manjacu. Sad koliko se jos mogu sjetiti, a ne tvrdim 100% da je istina, da je pustena linija u Jankovicima da VRS uleti u Travnik ali je neko od carsijskih momaka (Hrvat) prijavio tr. policiji i osujetio plan.
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#1382 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
hehe.tnnt wrote:anthraxQ wrote: nije uopće isto, već sam objasnio ovdje i neda mi se ponavljati zašto, pročitaj malo koju stranicu iza
ako smo Hrvati vodili fašističku politiku onda ste vi vodili islamsko fudndamentalističku
sa takvim pristupom ćemo daleko dogurati, pogotovo naši Hrvati u BiH i vi Bošnjaci
samo nastavi i dalje
problem je sto NEMA DOKAZA za to. osim sacice Mudzahidina, koji su i dolazili preko hrvatskih teritorija, nema nikakve druge poveznice sa bilo cim, u bilo kojem obliku, sto podsjeca na fundamentalizam.
u mome gradu npr. Zenici, i pored te islamsko fundamentalisticke, kako je zoves, politike, nisu hapseni i istjerivani hrvati od satana do stana, nisu rusene crkve, hrvastka drustva su funkcionirala.
Drugo je sto vi hrvati, trazeci bilo kakav element jednakosti, svaki samar ubrajate u zlocin. Pored Ahmica npr, koji su od Zenice 25 - 30 km, nije bilo osveta u toj istoj Zenici. U mojoj zgradi je bilo barem desetak hrvata, koji su ostali tu i poslije rata, a za barem nekoliko se znalo da su im sinovi "tamo".
Ne moze se doci do pomirenja i nekog vida funkcioniranja nasih odnosa sve dok se ne prizna istina.
RBiH je bila na sudjenju, i oslobodnjena je. RBiH je drzava koje ste se vi odrekli, niko vas nije istjerao iz nje. I onda ste bosnjake ostavili same. I sad prigovarate kako je to bosnjacka strana.
Ja nemam problem sa Hrvatskom, Srbijom, sa hrvatima u Bosni, srbima, i smatram da je prirodno da svi zivimo tu. I neka nas. Ne sanjam neku islamsku drzavu Bosnjaka, niti prizeljkujem.
S druge strane, srbima i hrvatima smeta ova drzava, jer je NE ZELE. I to je kljuc svega.
- anthraxQ
#1383 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
a jbg druze, halalisijedi wrote: Do mene je.
ali cinilo se da si to meni uputio.
- anthraxQ
#1384 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
ova tema moze i pod kljuc, jer se nema sta tu raspravljati, sa gledista ispravnosti HR HB.
111 godina je dovoljno da se shvati poenta.
PA da za svaku godinu postoji samo po jedan razlog osude, to je 111 razloga.
A slijedeca presuda ce biti ista, uz sigurno revidiranje ucestvovanja HV u Bosni. Samo je to dilema.
111 godina je dovoljno da se shvati poenta.
PA da za svaku godinu postoji samo po jedan razlog osude, to je 111 razloga.
A slijedeca presuda ce biti ista, uz sigurno revidiranje ucestvovanja HV u Bosni. Samo je to dilema.
-
tnnt
#1385 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
pa ako si iz Zenice onda bi morao znati da ih je baš u Zenici bilo najvišeanthraxQ wrote: hehe.
problem je sto NEMA DOKAZA za to. osim sacice Mudzahidina, koji su i dolazili preko hrvatskih teritorija, nema nikakve druge poveznice sa bilo cim, u bilo kojem obliku, sto podsjeca na fundamentalizam.
u mome gradu npr. Zenici, i pored te islamsko fundamentalisticke, kako je zoves, politike, nisu hapseni i istjerivani hrvati od satana do stana, nisu rusene crkve, hrvastka drustva su funkcionirala.
Drugo je sto vi hrvati, trazeci bilo kakav element jednakosti, svaki samar ubrajate u zlocin. Pored Ahmica npr, koji su od Zenice 25 - 30 km, nije bilo osveta u toj istoj Zenici. U mojoj zgradi je bilo barem desetak hrvata, koji su ostali tu i poslije rata, a za barem nekoliko se znalo da su im sinovi "tamo".
Ne moze se doci do pomirenja i nekog vida funkcioniranja nasih odnosa sve dok se ne prizna istina.
RBiH je bila na sudjenju, i oslobodnjena je. RBiH je drzava koje ste se vi odrekli, niko vas nije istjerao iz nje. I onda ste bosnjake ostavili same. I sad prigovarate kako je to bosnjacka strana.
Ja nemam problem sa Hrvatskom, Srbijom, sa hrvatima u Bosni, srbima, i smatram da je prirodno da svi zivimo tu. I neka nas. Ne sanjam neku islamsku drzavu Bosnjaka, niti prizeljkujem.
S druge strane, srbima i hrvatima smeta ova drzava, jer je NE ZELE. I to je kljuc svega.
http://www.youtube.com/watch?v=z0pRvS2pFkE
a to što neznaš za podosta zločina nad Hrvatima u Zenici i okolici, kao i protjerivanju največeg dijela Hrvata
a iz Zenice si, neznam šta bi rekao
- anthraxQ
#1386 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
hajde sad mi pricaj o Muzickoj skoli, koja je velicinom komedija, da bi bila logor, ili o ubijenih nekoliko hrvata(sto je takodjer lose) ali je rat bio.tnnt wrote:pa ako si iz Zenice onda bi morao znati da ih je baš u Zenici bilo najvišeanthraxQ wrote: hehe.
http://www.youtube.com/watch?v=z0pRvS2pFkE
a to što neznaš za podosta zločina nad Hrvatima u Zenici i okolici, kao i protjerivanju največeg dijela Hrvata
a iz Zenice si, neznam šta bi rekao
Sa politikom u Mostaru npr gdje su ljudi strijeljani i zakopavani, gdje su bili pravi klasicni logori, sto je i dokumentovano, gdje su bosnjaci istjarivani od vrata do vrata....
Logicno da je bilo hrvata koji su stradali u Zenici, ali je to minoran broj. I rijetko ko od njih je bio zenicanin, vecina su zarobljeni u mjestima sukoba.
a dao sam ti primjer svoje zgrade.
moj otac ide na liniju sa hrvatima i srece zene ciji su sinovi ti s kojima se trebva boriti, i nikad im ruznu rijec nije rekao.
kontas sad?
-
tnnt
#1387 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
hebiga dokaze si tražio o fundamentalistima u Zenici i dobio ih a bilo ih je podostaanthraxQ wrote:
a dao sam ti primjer svoje zgrade.
moj otac ide na liniju sa hrvatima i srece zene ciji su sinovi ti s kojima se trebva boriti, i nikad im ruznu rijec nije rekao.
kontas sad?
a o zločinima
U općini Zenica za sukoba Armije BiH i HVO-a na hrvatskim stratištima bilo je 156 žrtava, od toga ubijena su 82 zarobljena vojnika HVO-a, troje djece i 71 odrasli civil. U to vrijeme iz zeničke općine prognano je 14 tisuća Hrvata. U selu Dusini 26. siječnja 1993. bilo je 10 žrtava, u Čajdrašu 2. travnja 2, u Podbrežju 15. travnja 4, u Grmu 18. travnja 6, u Šušnju 18. travnja najmanje 30, u Stranjanima u travnju 3, u selu Zahdlijama 4, u selu Želju travnja 1993. 12, u Šušnju 5. lipnja 17 i u Čajdrašu/Talniku 24. prosinca 3 žrtve.
-
XOX100
#1388 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Gdje su bila Knindze kojima je zapovjedao Kapetan Dragan za vrijeme Oluje ?tnnt wrote:koje elitne snage sa Bihaća?XOX100 wrote:Uostalom, zamisli da je Hrvatska najavila Oluju preko radija sedmicu dana prije napada?![]()
Koji bi rezultat bio da je VRS Krajine povukla sve elitne snage sa Bihaca?
Da su dobili pojacanja iz Bosne i specijalnih snaga iz Srbije?
Kladim se da bi i danas postojala SAO u Hrvatskoj.![]()
Srbi su znali par dana prije oluje točno u sat kada će napad, očito nemaš pojma pa blebečeš
dojavio im unprofor, kojemu je Hrvatska sa druge strane dojavila da kreće u napad i kada
i da se sklone, toliko o tome kako bi postojala i dalje SAO krajina
Gdje su bili Beli Orlovi ?
Gdje su bili Arkanovci,.
Specijalci SB iz Srbije, Crvene Beretke ?
Gdje su bili svi ti ljudi kad je Oluja pocela ?? POjma nemas decko. Bili su u BiH. Bili su pred Bihacem.
-
ZAGORS
#1389 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Što se tiče tih Arkanovih tigrova jesu li ona stvarno bili dobri borci ili napadnu neko selo, pobiju civile i proglase ih herojima ?
Nakon zavrsetka muslimansko-hrvatskog rata jesu li ARBIH, HVO i El Mudžahid svi zajedno ratovali protiv srba ?
Zar se nije bataljon Hamza zajedno sa HVO-om borio protiv četnika ?
Nakon zavrsetka muslimansko-hrvatskog rata jesu li ARBIH, HVO i El Mudžahid svi zajedno ratovali protiv srba ?
-
sokkia
#1390 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
anthraxQ wrote:Presuda sestorki.
Nemamo mi sta raspravljati. HR HB je zavrsila na optuzenickoj klupi i osudjena je. RBiH nikada ni blizu toga nije bila.
Evo presuda, dobro pogledaj video i onda se vrati pa pricaj.
sve receno i svakom pametnom dovoljno, a oni koji su završili SANU mogu do beskonacnosti mlatit praznu slamu i ubjeđivati sami sabe u svoje laži
-
muflon1977
#1391 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Dabogda ti ono osjetio tih tvojih par dana valjda bi momce drukcije pisalo.Bosnjak333 wrote:Ovo su strahote Manjace:muflon1977 wrote:Vidis koji su to glupani.Zali boze ljudi ipak su oni neciji ocevi i braca itd.Na uskoplju su dovozili ljude iz Sarajeva
nisu ih zalili iskreno receno trosili su ljudstvo nenormalno,dok Srbi ispod suncobrana polako skida jednog po jednog.
A za bjezaniju preko Vlasica sto ovaj gori spominje...ako si voljan mogao bi ti ispricati kako je sve pocelo i zasto se bjezalo
vjerovati nekome vise a znati da ce te strpati na Manjacu,nego ovom sto je pio kavu sa tobom netreba ti dalje pricati
sve u svemu klimavo vam stoji politika i znanje
http://www.youtube.com/watch?v=cG8d7X3KSjk
Vi kao i Srbi idete na onaj fazon da vise puta ponovljena laz postaje istina.Svi ustaski bojovnici su u roku od par dana razmjenjeni i vraceni na ratiste u Vitez i Novi Travnika.Hrvatska strana do sada nije pokrenula nijednu istragu za srpske zlocine nad hrvatskim civilima i vojnicima na Manjaci.Ako je bilo strasno kao sto ti kazes trebalo bi biti hrvatskih zrtava,a zasto ih nema?
-
Bosnjak333
#1392 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Kazem ti kad je toliko strasno bilo zasto ne trazite istragu?Zasto ne trazite da VRS odgovara za zlocin ako ga je bilo?Nego lakse je bilo pobjeci miroljubivim cetnicima da bi izbjegao noz krvolocnih balija.muflon1977 wrote:Dabogda ti ono osjetio tih tvojih par dana valjda bi momce drukcije pisalo.Bosnjak333 wrote:Ovo su strahote Manjace:muflon1977 wrote:Vidis koji su to glupani.Zali boze ljudi ipak su oni neciji ocevi i braca itd.Na uskoplju su dovozili ljude iz Sarajeva
nisu ih zalili iskreno receno trosili su ljudstvo nenormalno,dok Srbi ispod suncobrana polako skida jednog po jednog.
A za bjezaniju preko Vlasica sto ovaj gori spominje...ako si voljan mogao bi ti ispricati kako je sve pocelo i zasto se bjezalo
vjerovati nekome vise a znati da ce te strpati na Manjacu,nego ovom sto je pio kavu sa tobom netreba ti dalje pricati
sve u svemu klimavo vam stoji politika i znanje
http://www.youtube.com/watch?v=cG8d7X3KSjk
Vi kao i Srbi idete na onaj fazon da vise puta ponovljena laz postaje istina.Svi ustaski bojovnici su u roku od par dana razmjenjeni i vraceni na ratiste u Vitez i Novi Travnika.Hrvatska strana do sada nije pokrenula nijednu istragu za srpske zlocine nad hrvatskim civilima i vojnicima na Manjaci.Ako je bilo strasno kao sto ti kazes trebalo bi biti hrvatskih zrtava,a zasto ih nema?
-
XOX100
#1393 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Arkanovci su bili odlicni vojnici.ZAGORS wrote:Što se tiče tih Arkanovih tigrova jesu li ona stvarno bili dobri borci ili napadnu neko selo, pobiju civile i proglase ih herojima ?
Sastavljeni od beskrupuloznih kriminalaca i bivsih pripadnika legije stranaca, pa specijalnih snaga bivse Jugoslavije. Oni su bili respektabilan neprijatelj.
Imali su svoje tenkove, transportere, topove, helikoptere.
Bili su efikasni kod svih proboja VRS. Bez sumnje vazan vojni faktor u borbi za stvaranje Velike Srbije.
Direktno su bili financirani od snaga bezbjednosti Jugoslavije pod rukovodstvom Stanisica.
Nakon zavrsetka rata izmedju Armije i HVOa, nije bilo vecih zajednickih akcija.
HVO je ponekad davao artiljersku podrsku, dok su vojnici Armije bili ti koji su pravili proboje.
-
PM72
#1394 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Izvini,možeš li nam pojasniti to da su arkanovci bili osnov svih proboja VRS? Gdje i kad? Nemoj mi samo navesti Bjeljinu i Zvornik.
-
tnnt
#1395 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
ti si nešto momak pobrkao, toliko o tvom nekom veliko znanjuXOX100 wrote:
Gdje su bila Knindze kojima je zapovjedao Kapetan Dragan za vrijeme Oluje ?
Gdje su bili Arkanovci,.
Gdje su bili svi ti ljudi kad je Oluja pocela ?? POjma nemas decko. Bili su u BiH. Bili su pred Bihacem.
ti govoriš o jedinicama koje su Srbi upotrjebili u operaciji pauk
koja se gle čuda dogodila 7-8 mjeseci prije oluje
nitko od navedenih nije bio pred Bihaćom za vrijeme oluje pametnjakoviču
-
sokkia
#1396 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Kazem ti kad je toliko strasno bilo zasto ne trazite istragu?Zasto ne trazite da VRS odgovara za zlocin ako ga je bilo?Nego lakse je bilo pobjeci miroljubivim cetnicima da bi izbjegao noz krvolocnih balija.
ovo je bili isplanirano mjesecima prije pocetka bilo kakve borbe.
zato jer je hrvatsko vojno i politicko rukovodstvo moralo opravdati, odnosno prikrit ogronma materijala i financiska srestva koje su dobijali ( a potom najvecim djelom međusobno pokrali) uz obecanje da ono mogu zauzeti lašvansku dolinu .
tako su vec bili sve unaprijed pripremili za taj egzodus preko Vlašica samo se trebalo malo pripucat i to je to .
-
tnnt
#1397 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
zar je ovo uopće potrebno komentirati, zar je moguće da u BiH postoje neki ljudi koji neznajuXOX100 wrote:
Nakon zavrsetka rata izmedju Armije i HVOa, nije bilo vecih zajednickih akcija.
HVO je ponekad davao artiljersku podrsku, dok su vojnici Armije bili ti koji su pravili proboje.
ni osnovno o ratu u BiH?
- anthraxQ
#1398 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
greska.tnnt wrote:ti si nešto momak pobrkao, toliko o tvom nekom veliko znanjuXOX100 wrote:
Gdje su bili Arkanovci,.
Gdje su bili svi ti ljudi kad je Oluja pocela ?? POjma nemas decko. Bili su u BiH. Bili su pred Bihacem.![]()
olujom je ta operacija prekinuta mali.
-
XOX100
#1399 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
anthraxQ wrote:greska.tnnt wrote:ti si nešto momak pobrkao, toliko o tvom nekom veliko znanjuXOX100 wrote:
Gdje su bili Arkanovci,.
Gdje su bili svi ti ljudi kad je Oluja pocela ?? POjma nemas decko. Bili su u BiH. Bili su pred Bihacem.![]()
olujom je ta operacija prekinuta mali.
Ovo su sve neka djeca ovdje.
Kao eto operacija Pauk stala sama od sebe.
Arkanovci se odvezli kuce, i to je bilo to././.
-
XOX100
#1400 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Nisam rekao osnov.PM72 wrote:Izvini,možeš li nam pojasniti to da su arkanovci bili osnov svih proboja VRS? Gdje i kad? Nemoj mi samo navesti Bjeljinu i Zvornik.
A bili su efikasni po citavoj Bosni. recimo Sanski Most i Kljuc '95e.
Kontranapad su vrsili Arkanovci. Uspjesan kontranapad.
Tu je negdje i Arkanov sin bio ranjen.
Prije toga, izveli su '94e desant na 5 korpus kod Bosanske Krupe. Takodje veoma uspjesan.
Pa Arkanovci su bili na brdu Zuc kod Sarajeva. Uspjesno zaustavili dalji proboj Armije BiH. itd, itd.
Zapamti : Crvene Beretke i Arkanovci su jedna te ista stvar.
Vodjeni i financirani od Stankovica (UDBA) u Beogradu.
Last edited by XOX100 on 22/02/2014 19:25, edited 1 time in total.