FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Moderator: anex
- karanana
#1376 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
sad ce ersebet doci da kaze da se i fahri prodo
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1377 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ali fakat primjedba na ovu kuću što se ne zna kad Senad vodi dnevnik kad ne, programska shema i ostalo. Propustih to sa Fahrom večeras i ne mogu nigdje naći... 
- karanana
#1378 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
otkad su krenuli sa programom zna se da senad vodi face2face i cd petkom i subotom. jedino je na pocetku par sedmica bio svaki dan.KatarinaKosaca wrote:Ali fakat primjedba na ovu kuću što se ne zna kad Senad vodi dnevnik kad ne, programska shema i ostalo. Propustih to sa Fahrom večeras i ne mogu nigdje naći...
-
Murisno1
#1379 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
evo avaz je upakovo haman cijeli intervju, vidi na stranici njihovojKatarinaKosaca wrote:Ali fakat primjedba na ovu kuću što se ne zna kad Senad vodi dnevnik kad ne, programska shema i ostalo. Propustih to sa Fahrom večeras i ne mogu nigdje naći...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1380 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
samo sam čeko da Tornjak lagano spusti hlače a Senči mu da Seve pogled i uzme ga objeručke.....smajlikojipovraća
doduše nisam ni očekivao da zemljak zemljaka napada...lakše je Goluma mezit
doduše nisam ni očekivao da zemljak zemljaka napada...lakše je Goluma mezit
- KatarinaKosaca
#1381 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Hvala.. Ne znam da li je do moje konekcije ili do njihovog snimka, ali jako slabo se reproducira...Murisno1 wrote:evo avaz je upakovo haman cijeli intervju, vidi na stranici njihovoj
-
milojicabrzi
#1382 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Upravo zato me i nervira thinkerova prica, o volontiranju, ucenju i sl.Erzsebet wrote:Poznajem ljude koji su po tri - četiri godine volontirali na FTV-u, a onda dobili honorarne ugovore, odnosno plate od 400 KM, koje su kasnile TRI I PO GODINE. Kod Senada nema čak ni toga, priča šuplju priču studentima koji se upecaju, zato mu niko iz ekipe nije stariji od 22-23 godine.
To je prica sarajevskih urednika, koji sebi nabiju plate od 2000-3000 KM, pa onda eksploatisu mlade ljude, zeljne rada i dokazivanja...
Niko ne kaze da se odmah sa fakulteta moze na urednicko mjesto, naravno da ne moze niti treba, zna se rodoslijed i procedura.
Ali nisu ni studenti marva i magarci, to su ljudi koji se ipak skoluju, ulazu u sebe i sl.
Nemojte ovdje bacati komparacije kako je to u Svicarskoj, USA, Njemackoj itd. Znam ja dobro kakvo je i zdravstvo i auto-putevi u Njemackoj, ali mi zivimo u BiH, u ovoj konstelaciji snaga i odnosa i tacka!
Kao sto rece jedna od ovih volonterki sa Javnog RTV servisa svojevremeno, dok je kao podstanarka zivjela u SA-"Znas li urednice, kako mog gazdu, kad dodje prvi u mjesecu, nimalo nije briga, sto je na Javnom RTV servisu teska finansijska situacija..."
- Cracked
#1383 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
to sam mu i ja rekao samo malo krace.milojicabrzi wrote:Upravo zato me i nervira thinkerova prica, o volontiranju, ucenju i sl.Erzsebet wrote:Poznajem ljude koji su po tri - četiri godine volontirali na FTV-u, a onda dobili honorarne ugovore, odnosno plate od 400 KM, koje su kasnile TRI I PO GODINE. Kod Senada nema čak ni toga, priča šuplju priču studentima koji se upecaju, zato mu niko iz ekipe nije stariji od 22-23 godine.
To je prica sarajevskih urednika, koji sebi nabiju plate od 2000-3000 KM, pa onda eksploatisu mlade ljude, zeljne rada i dokazivanja...
Niko ne kaze da se odmah sa fakulteta moze na urednicko mjesto, naravno da ne moze niti treba, zna se rodoslijed i procedura.
Ali nisu ni studenti marva i magarci, to su ljudi koji se ipak skoluju, ulazu u sebe i sl.
Nemojte ovdje bacati komparacije kako je to u Svicarskoj, USA, Njemackoj itd. Znam ja dobro kakvo je i zdravstvo i auto-putevi u Njemackoj, ali mi zivimo u BiH, u ovoj konstelaciji snaga i odnosa i tacka!
Kao sto rece jedna od ovih volonterki sa Javnog RTV servisa svojevremeno, dok je kao podstanarka zivjela u SA-"Znas li urednice, kako mog gazdu, kad dodje prvi u mjesecu, nimalo nije briga, sto je na Javnom RTV servisu teska finansijska situacija..."
- KatarinaKosaca
#1384 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
milojicabrzi wrote:Kao sto rece jedna od ovih volonterki sa Javnog RTV servisa svojevremeno, dok je kao podstanarka zivjela u SA-"Znas li urednice, kako mog gazdu, kad dodje prvi u mjesecu, nimalo nije briga, sto je na Javnom RTV servisu teska finansijska situacija..."
Dakle, nitko nikoga ne tjera puškom da volontira. Ako hoće prihvata uvjeta i tako radi, i mislim da je nekorektno tijekom samog rada mjenjati uvjete i buniti se. Ako neće, neka nađe uredničko mjesto na CNN, ako je novinar kalibra Mirjane Hrge, neće mu faliti posla, sigurno.. Može i sjediti kući..
Ali, vrištati neću da radim džaba, a raditi džaba, e, to je ružno. I ovo se odnosi na svaku profesiju i svaku firmu, slučajno je ovdje ne ovoj temi..
- karanana
#1385 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
hehe, meni se svidja kako senad intervijuise. hehe, kako zavrsi sa pitanjem ciji je ramiz.
- Erzsebet
#1386 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
To nisam rekao, ali zar ti zaista misliš da taj čovjek ne uzima pare povremeno? I da nije uzeo od recimo Fikreta Abdića?karanana wrote:sad ce ersebet doci da kaze da se i fahri prodo
- Erzsebet
#1387 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
O čemu pričaš uopšte? O kojim uslovima rada? Mog kolegu su na FTV-u poslali u rudnik, a čovjek nije imao nikakvog statusa, osiguranja, honorara, apsolutno ništa... U rudniku je shvatio da je alergičan, izašao iz njega potpuno crven i napuhan, nije mogao da diše, jedva su ga spasili. Jel' misliš da bi FTV bila kriva da se njemu nešto desilo?KatarinaKosaca wrote:milojicabrzi wrote:Kao sto rece jedna od ovih volonterki sa Javnog RTV servisa svojevremeno, dok je kao podstanarka zivjela u SA-"Znas li urednice, kako mog gazdu, kad dodje prvi u mjesecu, nimalo nije briga, sto je na Javnom RTV servisu teska finansijska situacija..."![]()
![]()
![]()
tipično naš mentalitet. Doći ću u Saraejvo sa znanjem da ću volontirati, a ne raditi, a onda ću svojoj šefici reći kako moj gazda traži pare... kao da to nisam znala kad sam dolazila.
![]()
Dakle, nitko nikoga ne tjera puškom da volontira. Ako hoće prihvata uvjeta i tako radi, i mislim da je nekorektno tijekom samog rada mjenjati uvjete i buniti se. Ako neće, neka nađe uredničko mjesto na CNN, ako je novinar kalibra Mirjane Hrge, neće mu faliti posla, sigurno.. Može i sjediti kući..
Ali, vrištati neću da radim džaba, a raditi džaba, e, to je ružno. I ovo se odnosi na svaku profesiju i svaku firmu, slučajno je ovdje ne ovoj temi..
Uslovi rada u medijima ne postoje, nego ti kažu, dođi i volontiraj, pa ćemo vidjeti. A to "pa ćemo vidjeti" traje koliko se urednicima i menadžmentu ćefne, bez obzira na tvoje kvalitete, pa se onda desi da novinar koji je sjajan, volontira četiri godine prije nego dobije ugovor, a idiot Boris Bilić odmah stane pred ekran, jer mu je tata Vladimir Bilić. A takvih primjera je milion.
Uostalom, haj' nam reci gdje to ti radiš i koliko si volontirala prije nego si dobila radno mjesto? Mogu se kladiti da si uhljebljena u državnu instituciju, čim imaš vremena da nakucaš preko sedam hiljada postova. Isto kao likovi na potformu Seks, lafo stalno jebu, a od priče na forumu, nisu imali teoretski vremena i da drkaju.
-
tajmahalica
#1388 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ovo se pretvori u razgovor o zapošljavanju novinara, helenise....
Što se televizije same tiče, onda kada imam malo slobodnog vremena listajući daljinskim upravljačem od sijaseta kanala te sportskih, te onih kojih prenose turske sapunjare non-stop, te onih poput RTL 2 čija je najavna špica " samo zabava " od koje mi se povraća, često volim zastati na FACE televiziji.
Znala sam uhvatiti pokoje emisije koje se ne mogu naći na drugim televizijama, i znaju biti zanimljive, puštaju se spotovi koji nisu nužno mainstream i koji nisu isprekidani reklamama pa me dok ih gledam i ne zaboli glava. Znala sam uhvatiti i neke novije bendove, lokalnog djelovanja, koji se tek probijajaju , a nigdje ih ne bih vidjela ni čula, osim ako ne živim u Sa i pratim svu scenu.
Rezime priče je da ako bi me pitali da li da plaćam pretplatu za tu TV da bih to i učinili, radije nego za neke druge koje se vrte.
Bilo bi mi drago da nastave.
Što se televizije same tiče, onda kada imam malo slobodnog vremena listajući daljinskim upravljačem od sijaseta kanala te sportskih, te onih kojih prenose turske sapunjare non-stop, te onih poput RTL 2 čija je najavna špica " samo zabava " od koje mi se povraća, često volim zastati na FACE televiziji.
Znala sam uhvatiti pokoje emisije koje se ne mogu naći na drugim televizijama, i znaju biti zanimljive, puštaju se spotovi koji nisu nužno mainstream i koji nisu isprekidani reklamama pa me dok ih gledam i ne zaboli glava. Znala sam uhvatiti i neke novije bendove, lokalnog djelovanja, koji se tek probijajaju , a nigdje ih ne bih vidjela ni čula, osim ako ne živim u Sa i pratim svu scenu.
Rezime priče je da ako bi me pitali da li da plaćam pretplatu za tu TV da bih to i učinili, radije nego za neke druge koje se vrte.
Bilo bi mi drago da nastave.
-
hico
#1389 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Na www.facetv.ba mozes pogledati sve CD-ove.KatarinaKosaca wrote:Ali fakat primjedba na ovu kuću što se ne zna kad Senad vodi dnevnik kad ne, programska shema i ostalo. Propustih to sa Fahrom večeras i ne mogu nigdje naći...
- KatarinaKosaca
#1390 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Radi se o tome da se ne može pristati na volontiranje, pa onda u dreku kako ti gazda traži da platiš stan, a pristao si da budeš volonter.. O tome se radi. Tvoj kolega je trebao tužiti FTV po bilo kojem osnovu kršenja prava volontiranja..Erzsebet wrote:O čemu pričaš uopšte? O kojim uslovima rada? Mog kolegu su na FTV-u poslali u rudnik, a čovjek nije imao nikakvog statusa, osiguranja, honorara, apsolutno ništa... U rudniku je shvatio da je alergičan, izašao iz njega potpuno crven i napuhan, nije mogao da diše, jedva su ga spasili. Jel' misliš da bi FTV bila kriva da se njemu nešto desilo?
Da, sjedim na budžetu, imam plaću nekoliko milja, imam vilu na Poljinama koju sam otela, nekoliko stanova i vila. Dokaze pod ruku i na dežurni sud za prekršaje.Erzsebet wrote:Uostalom, haj' nam reci gdje to ti radiš i koliko si volontirala prije nego si dobila radno mjesto? Mogu se kladiti da si uhljebljena u državnu instituciju, čim imaš vremena da nakucaš preko sedam hiljada postova. Isto kao likovi na potformu Seks, lafo stalno jebu, a od priče na forumu, nisu imali teoretski vremena i da drkaju.
-
milojicabrzi
#1391 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Hej, ne radi se o tome....Vecinom su to studenti, kojima roditelji odvajaju crno ispod nokata, kako bi ih skolovali u Sarajevu.KatarinaKosaca wrote:Radi se o tome da se ne može pristati na volontiranje, pa onda u dreku kako ti gazda traži da platiš stan, a pristao si da budeš volonter.. O tome se radi.
Kad su pri kraju studija ili zavrse, traze bilo kakav posao i bore se... Niko ne kaze tebi da ces negdje volontirati dugo vremena, nije niko lud da potpisuje za volontera godinu ili dvije... Obicno, pruzi ti se prilika da radis po ugovoru, posteno odradjujes posao i smjene i grijeh je samo u tome sto neko smatra da je ok, da za visemjesecno crncenje budes placen koliko-toliko...
Ne budes u stalnom radnom odnosu, iako su mnogi srednjskolci uredno primljeni i na platama od 1200 + KM. To ljude frustrira, jer se radi o prilicno stresnom poslu (ko je bio u novinarstvu, zna sta je to).
Ako ti je bas stalo, da Bog da ti volontirala u javnom servisu, jedno godinu dana, pa da vidis moze li se od popularnosti zivjeti
I ne truni, svega ti...
- Erzsebet
#1392 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
milojicabrzi wrote:Hej, ne radi se o tome....Vecinom su to studenti, kojima roditelji odvajaju crno ispod nokata, kako bi ih skolovali u Sarajevu.KatarinaKosaca wrote:Radi se o tome da se ne može pristati na volontiranje, pa onda u dreku kako ti gazda traži da platiš stan, a pristao si da budeš volonter.. O tome se radi.
Kad su pri kraju studija ili zavrse, traze bilo kakav posao i bore se... Niko ne kaze tebi da ces negdje volontirati dugo vremena, nije niko lud da potpisuje za volontera godinu ili dvije... Obicno, pruzi ti se prilika da radis po ugovoru, posteno odradjujes posao i smjene i grijeh je samo u tome sto neko smatra da je ok, da za visemjesecno crncenje budes placen koliko-toliko...
Ne budes u stalnom radnom odnosu, iako su mnogi srednjskolci uredno primljeni i na platama od 1200 + KM. To ljude frustrira, jer se radi o prilicno stresnom poslu (ko je bio u novinarstvu, zna sta je to).
Ako ti je bas stalo, da Bog da ti volontirala u javnom servisu, jedno godinu dana, pa da vidis moze li se od popularnosti zivjeti
Ma džaba joj pričaš, ona je najpametnija, i ona sve zna.
Pa meni su prvom rekli da ću odmah biti plaćen, a onda nakon što sam nakon mjesec dana digao sidro i tražio da mi se plati tih mjesec dana, počeli su urlati da se tu volontira po tri godine. Rekoh, meni je šefica rekla da ću biti plaćen, a ima vazda tužba, pa ne morate pristati. Naravno, platili su mi, dok je moj kolega ostao pet mjeseci i nikad nije dobio ni marke. Dakle, radi se o klasičnoj prevari, kažu ti jedno, pa onda kasnije saznaš drugo.
I ne truni, svega ti...
- karanana
#1393 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Pa ko te tjera da volontiras, crnchis dzaba i podnosis gazdine zajebancije? Je li ih senad tjera? Ako imas adute i ako mislis da prvo treba da dobijes lovu pa tek onda da se dokazujes, ne zastaj u bosmalu. Produzi do grada do bbi centra i trazi od gorana lovu i kancelariju sa pogledom na trg djece sarajeva.
- KatarinaKosaca
#1394 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ako pristaneš da volontiraš , volontiraš i tačka. Ako nećeš ideš kući i na posaotačkaba.. Imala sam priliku vidjeti takve.. daj mi da radim, samo da steknem praksu, nije mi bitna lova, onda se da prilika da uči, onda nakon mjesec dana, eh, što mi plaća nije kao kod mog šefa. A ne zna držati mikrofon, ne zna gramatiku, niti gdje je država Mali na mapi...milojicabrzi wrote: Hej, ne radi se o tome....Vecinom su to studenti, kojima roditelji odvajaju crno ispod nokata, kako bi ih skolovali u Sarajevu.
Ne, ne znam ja šta je novinarstvo.milojicabrzi wrote:Ne budes u stalnom radnom odnosu, iako su mnogi srednjskolci uredno primljeni i na platama od 1200 + KM. To ljude frustrira, jer se radi o prilicno stresnom poslu (ko je bio u novinarstvu, zna sta je to).
A već kad povlačite lično, radila sam u toj istoj kući 4 godine pod svakodnevnim granatama i udarom modificirane avio bombe 28. juna 1995, nismo volontirali, bili smo na prvoj crti obrane (što ta kuća jeste bila), za jedan obrok nekuhanog graha i ponekad poneku kutiju drine umotanu u novinski papir.
Zašto me uvijek kletve asociraju na ovo...milojicabrzi wrote:Ako ti je bas stalo, da Bog da ti volontirala u javnom servisu, jedno godinu dana, pa da vidis moze li se od popularnosti zivjeti
To ćeš mi kao ti zabraniti. Nakon kletvi i naredbemilojicabrzi wrote:I ne truni, svega ti...
- KatarinaKosaca
#1395 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
To je to. Mirjana Hrga je dobila....karanana wrote:Pa ko te tjera da volontiras, crnchis dzaba i podnosis gazdine zajebancije? Je li ih senad tjera? Ako imas adute i ako mislis da prvo treba da dobijes lovu pa tek onda da se dokazujes, ne zastaj u bosmalu. Produzi do grada do bbi centra i trazi od gorana lovu i kancelariju sa pogledom na trg djece sarajeva.
- Erzsebet
#1396 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
A ako te lažu da si plaćen, a onda ne plate? Kao što Senad radi? Kao što FTV radi?
Šta ćemo onda?
Hoćete li i sad reći "niko te ne tjera da volontiraš". Čekaš na ugovor mjesec - dva, onda oni u međuvremenu nađu drugu budalu.
Šta ćemo onda?
Hoćete li i sad reći "niko te ne tjera da volontiraš". Čekaš na ugovor mjesec - dva, onda oni u međuvremenu nađu drugu budalu.
- karanana
#1397 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
za ftv ne znam, nije mi ni bitan na ovoj temi.Erzsebet wrote:A ako te lažu da si plaćen, a onda ne plate? Kao što Senad radi? Kao što FTV radi?
Šta ćemo onda?
daj mi konkretan slucaj sta se desilo na face tv-u. sta je obecano, sta nije ispunjeno....? ima li u ugovoru? hoce li tuziti? je li osoba napustila tv kucu?
- KatarinaKosaca
#1398 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
nema te ko šta lagati. Ako ti daju da potpišeš ugovor, ti ga potpišeš i pod tim uvjetima radiš. Ako ti ne daju plaću, tužiš i tačka.Erzsebet wrote:A ako te lažu da si plaćen, a onda ne plate? Kao što Senad radi? Kao što FTV radi?
Dok se uopće nauči šta je TV kako dođu prijevodi filmova, kako se stavljaju u dva reda sa 52 slova (čini mi se) kako izgleda mašina za titlovanje, kako izgleda kamera, koja te snima, koja ne, kako izgleda studio, kako se drži mikrofon, kako izgleda muzička produkcija, kako izgledaju svi audio i video nosači itd, itd, treba bar da se stvori ideja bar godinu..
Ali, ne izađu sa faxa, jer roditelji sus e žrtvovali i odmah ima da ti stave crveni tepih na ulaz u CNN. To što nemaš dikciju ni vokale (slabo koji novinar ih ima) nema veze, na forumu se piše kako je to "jako stresan posao".... pa čitajući ovo živimo u medijskom gigantu, a ne u državi gdje spikera, a ne novinara moraš svjećom tražiti.
Uostalom ko valja vrbuje ga druga TV kuća... tu nema prevare ni štele, vide te i zovu te... ako si puno dobar ni oko plaće se nećete puno nagađati...
Treba puno učiti, od starijih kolega a ne izaći sa faksa i tražiti sva prava svijeta i o sebi misliti da si Kristijan Amanpur lično, a dokaza i pokaza nigdje..
Kako bih rado (da ne kunem
Last edited by KatarinaKosaca on 06/11/2012 23:47, edited 1 time in total.
- KatarinaKosaca
#1399 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ili nisi bio dovoljno dobar, pa nađu boljeg?Erzsebet wrote:Hoćete li i sad reći "niko te ne tjera da volontiraš". Čekaš na ugovor mjesec - dva, onda oni u međuvremenu nađu drugu budalu.
- BHF_Manijak
#1400 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
A sto ti Katarina prekide novinarsku karijeru?
Nisam ironican nego fakat pitam majkemi!