Dodajem to da nisam direktno zaduzena za prosirivanje ponude kanala, ali ako saznam, napisem... Ono sto je najbitinije, bar ja tako mislim, da se uvode promjene, nekome odgovaraju, nekome ne, ali je bitno da se desavaju.novi.dan.nova.nafaka wrote:EPG=Electronic Program Guide.campa_xxx wrote:Hvala drug ...ne znam sta ti je taj "EPG" ali u sustini to je to
Što se tiče prelaska na HD STB, da i ja koju pametnu kažem.![]()
2 puta sam bio inicijator uvođenja LOL-a u ulazima gdje sam stanovao, i na neki način sam LOL zadužio, mada sam to radio radi sebe i svojih komšija, želeći svima dobru, kvalitetnu domaću uslugu.
Dakle, korisnik sam LOL-a već godinu i po, i prezadovoljan sam za sada. Ono što mi pomalo nije drago je to da valja doplatiti 70 KM za taj STB, preko koga ćemo gledati HD kanale, kojih ima - ni manje ni više: 5 komada...
https://www.lol.ba/v4/PrivatniKorisnici ... f113229af5
Da ne govorim ništa nepromišljeno, volio bih imati informaciju da iz LOL-a imaju namjeru povećati broj tih HD kanala, jer mislim da je 5 kanala premalo za cijenu STB-a...
@Ljuskice, imaš li šta pametno dodati ?
Logosoft
Moderator: Benq
- Ljuska_u_BaklaFi
#1376 Re: Logosoft ALL ABOUT
- Cuba Libre
#1377 Re: Logosoft ALL ABOUT
Upavo to. Arenu nisam plaćao ni ranije, pa neću ni od 01.07. U biti i telemach naplaćuje mjecečni najam HD recievra 5 KM, ali je puno bolja ponuda HD kanala.novi.dan.nova.nafaka je napisao/la:
Mislim da bi bilo pošteno i realno da imamo barem 10-tak kvalitetnih HD programa, minimalno.
-
zilog
#1378 Re: Logosoft ALL ABOUT
Na HS-u placas 7 KM za HD kanale.Qler wrote:Problem je sto ce kasnije doci HD kanali i onda ces morati placati tih 5KM vise da bi ih gledao... Sto onda dize cijenu pretplate i onda mi se vise isplati na HS...
BTW, Smjesno je da se ljudi zale na cijenu doplate za HD STB, zato sto ima malo HD kanala. Pa sto ce vam uopste HD STB? Niko vas ne tjera da ga uzmete.
- novi.dan.nova.nafaka
#1379 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ne bih volio da smjer komentara ode u smjeru tvog posta.zilog wrote:Na HS-u placas 7 KM za HD kanale.Qler wrote:Problem je sto ce kasnije doci HD kanali i onda ces morati placati tih 5KM vise da bi ih gledao... Sto onda dize cijenu pretplate i onda mi se vise isplati na HS...
BTW, Smjesno je da se ljudi zale na cijenu doplate za HD STB, zato sto ima malo HD kanala. Pa sto ce vam uopste HD STB? Niko vas ne tjera da ga uzmete.
Naime, iza navedenog datuma ja neću moći birati, već ako se odlučim da nekada pređem na HD, morat ću do besvijesti plaćati 5 KM/mjesečno + PDV (5.85 KM), što i nije neka razlika u odnosu na TM 7 KM, za puno lošiju ponudu, tj. poslije 1.7 skoro pa nikakvu za većinu korisnika. Radije ću sad platiti i 70 KM, nego plaćati narednih nekoliko godina (kao što rekoh, zadovoljan sam korisnik LOL usluga) mjesečnu taksu za nešto što nikad neće biti moje.
Dakle, nezvanični zastupniče LOL-a ohladi malo.
Taj bezobrazluk oličen u rečenici: "ko vas tjera" me podsjeća na bahatost BHT-a i njima sličnih - sva sreća da ljudi iz LOL-a, koji se pitaju nešto, nisu drski poput tebe...
- chuchumbamayumbe
#1380 Re: Logosoft ALL ABOUT
Recimo da želim da gledam Kanal1 i KlasikTV.zilog wrote:Na HS-u placas 7 KM za HD kanale.Qler wrote:Problem je sto ce kasnije doci HD kanali i onda ces morati placati tih 5KM vise da bi ih gledao... Sto onda dize cijenu pretplate i onda mi se vise isplati na HS...
Oni nigdje u ponudi LoL-a nisu označeni kao HD kanali, a ipak mi je potreban Amino 130 da bi ih gledao.
-
nino90
#1381 Re: Logosoft ALL ABOUT
sto ne omoguce ovako i za drugi stb, da se moze jednokratno platiti kosto za ovu zamjenu
a ne mjesecno dodatno na pretplatu
a ne mjesecno dodatno na pretplatu
-
zilog
#1382 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nema ljutnje, nisam uopste bio bezobrazan, vec se osvrnuo na kontradikciju izmedju kukanja na cijenu i istovremenog kukanja da nema, odnosno da nece biti sadrzaja.novi.dan.nova.nafaka wrote:Taj bezobrazluk oličen u rečenici: "ko vas tjera" me podsjeća na bahatost BHT-a i njima sličnih - sva sreća da ljudi iz LOL-a, koji se pitaju nešto, nisu drski poput tebe...
E pa izvinite, poredite LOL kakvog ga zamisljate poslije 01.07., sa nekim kakvog ga zamisljate na jesen. Nije fer, hajmo porediti sada. Na jesen ce krenuti nova tura namisljanja o ponudi 2013.
-
zilog
#1383 Re: Logosoft ALL ABOUT
Jel' neko primjetio nove opcije u snimalici? 
-
The Realist
#1384 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pa oni su ti napisali oko Logosofta, a ja sam samo oko HS-a, ali nisam htio ovdje pisati o HS-u, nego sam na njihovoj temi.campa_xxx wrote:Ne kontam ali hajde...vjerovatno nisi ni procitao sta sam napisaoThe Realist wrote:
Odgovor za HS imaš na temi o HS-u.
Ispravio sam te oko brzina (jer će biti nove i još neke stvari sam spomenuo).... Ali hajde....
-
The Realist
#1385 Re: Logosoft ALL ABOUT
Zar se plaća:zilog wrote:Na HS-u placas 7 KM za HD kanale.Qler wrote:Problem je sto ce kasnije doci HD kanali i onda ces morati placati tih 5KM vise da bi ih gledao... Sto onda dize cijenu pretplate i onda mi se vise isplati na HS...
Ako su u sklopu osnovnog paketa, zar onda to ne znači da ulaze u cijenu tog paketa, bez dodatnog plaćanja?Cijenjeni pretplatnici,
Obavještavamo Vas da su od ponedjeljka (17.10.2011), kanali u visokoj rezoluciji, a koji uključuju Arenasport 1 HD, Arenasport 2 HD, Arenasport 3 HD, Arenasport 4 HD, Eurosport 1 HD, Eurosport 2 HD, National Geographic HD, Food Network HD, Outdoor Channel HD i Luxe TV HD dio osnovnog paketa digitalne televizije, te da navedene kanale mogu gledati samo korisnici koji ili imaju HD STB ili LCD televizor sa CI modulom, a koji posjeduje H.264/MPEG-4 dekoder. Korisnici koji koriste CI modul, a imaju problema sa otključavanjem navedenih kanala, potrebno je da se obrate Help Desk-u radi eventualne nadogradnje firmware-a kod CI modula.
Vaša Kablovska Televizija HS.
Hebiga, napisao bih ovo na HS-u, ali ljudi ne pogledaju.
-
The Realist
#1386 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ovdje si upravu, ali samo ću reći da si to isto uradio biozilog wrote: E pa izvinite, poredite LOL kakvog ga zamisljate poslije 01.07., sa nekim kakvog ga zamisljate na jesen. Nije fer, hajmo porediti sada. Na jesen ce krenuti nova tura namisljanja o ponudi 2013.
- Cuba Libre
#1387 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ko to ne bi volio gledati HD kanale? Obzirom da mi to kao krajnji korisnici trebamo financirati, bilo sa 70 KM ili 5 KM od maja (svejedno), poredim ponudu HD kanala LOL i konkurencije. O tome pričamo, o trenutnoj ponudi, koja je ruku na srce, trenutno jača u telemachu. Nadam se da će se to što prije promijeniti i da ću imati više razloga da platim tih 70 KM.zilog wrote:Nema ljutnje, nisam uopste bio bezobrazan, vec se osvrnuo na kontradikciju izmedju kukanja na cijenu i istovremenog kukanja da nema, odnosno da nece biti sadrzaja.novi.dan.nova.nafaka wrote:Taj bezobrazluk oličen u rečenici: "ko vas tjera" me podsjeća na bahatost BHT-a i njima sličnih - sva sreća da ljudi iz LOL-a, koji se pitaju nešto, nisu drski poput tebe...
E pa izvinite, poredite LOL kakvog ga zamisljate poslije 01.07., sa nekim kakvog ga zamisljate na jesen. Nije fer, hajmo porediti sada. Na jesen ce krenuti nova tura namisljanja o ponudi 2013.
- Qler
#1388 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja kazem da sada se ne isplati zbog slabe ponude, ali se isplati zbog buducnosti jer je za pretpostaviti da ce doci novih HD kanala. Znaci bolje sada platiti i biti miran nego kasnije placati dodatnih 5KM na pretplatu. Ali je problem sto 70KM nije malo za dati odjednom. Evo sad dva racuna platio 200KM... a tek je pocelo...
-
zilog
#1389 Re: Logosoft ALL ABOUT
@The Realist
Hebiga, ne znam vise gdje da gledam.
http://www.mh-company.ba/stranica/priva ... gitalna-tv
http://hs-hkb.ba/index.php?option=com_c ... &Itemid=49
@Cuba Libre
Tacno je da Telemach ima vise HD kanala, ali to doplatis 8 KM (pored onih 5 KM za HD STB).
@Cuba Libre
Tacno je da Telemach ima vise HD kanala, ali to doplatis 8 KM (pored onih 5 KM za HD STB).
-
The Realist
#1390 Re: Logosoft ALL ABOUT
@zilog - podaci na stranici odavno nisu tačni. To je katastrofa oko održavanja, ali zato u obavještenjima budu novosti.
Za arene stoji cijena, a besplate će biti minimalno godinu i pol, HD je izgleda ušao u digitalnu ponudu.... Uglavnom, mislim da se više ne plaća (sada ako to kome nešto znači, s obzirom da to nisu neki novi kanali....).
Za arene stoji cijena, a besplate će biti minimalno godinu i pol, HD je izgleda ušao u digitalnu ponudu.... Uglavnom, mislim da se više ne plaća (sada ako to kome nešto znači, s obzirom da to nisu neki novi kanali....).
- novi.dan.nova.nafaka
#1391 Re: Logosoft ALL ABOUT
Razlog radi kojeg sam se ja borio da se LOL uvede u našu zgradu sa 200 stanova, koja će za godinu dana kada se završi imati 350 (će činiti 1% LOL pokrivenosti), uprkos dvomjesečoj opstrukcije nekoliko strana (o čemu smo pisali na temi: Dobrinja stanovi za mlade problemi), je taj što:Cuba Libre wrote:Ko to ne bi volio gledati HD kanale? Obzirom da mi to kao krajnji korisnici trebamo financirati, bilo sa 70 KM ili 5 KM od maja (svejedno), poredim ponudu HD kanala LOL i konkurencije. O tome pričamo, o trenutnoj ponudi, koja je ruku na srce, trenutno jača u telemachu. Nadam se da će se to što prije promijeniti i da ću imati više razloga da platim tih 70 KM.zilog wrote:Nema ljutnje, nisam uopste bio bezobrazan, vec se osvrnuo na kontradikciju izmedju kukanja na cijenu i istovremenog kukanja da nema, odnosno da nece biti sadrzaja.novi.dan.nova.nafaka wrote:Taj bezobrazluk oličen u rečenici: "ko vas tjera" me podsjeća na bahatost BHT-a i njima sličnih - sva sreća da ljudi iz LOL-a, koji se pitaju nešto, nisu drski poput tebe...
1. LOL ima odličnu ponudu
2. gledaju da vode računa o tome šta korisnici traže i sugerišu. Istina, ne može se uvijek svima udovoljiti (jastuk i ekipa
3. domaća su firma, edukovani (Damir jedini ili jedan od 2 Microsoft MVP-a u BiH) i pristupačni. Ja kao patriota osjećam odgovornost da domaćim firmama koje nastoje pružiti kvalitetnu uslugu izađem u susret gdje mogu.
Ovaj treći argument me je i natjerao da malo planem na Ziloga, jer ono što je on napisao nikako ne liči i nije stav LOL-a: "ko vas tjera" ili kako je već napisao.
Ja sam uvjeren da će izaći neka ponuda od 10-tak HD kanala koji se mogu gledati, a da nisu tipa: Russia24, ili RaiUno...
- afannedim
#1392 Re: Logosoft ALL ABOUT
ZDF HD
FACETV HD
ARENASPORT 1,2,3,4,HD
ARD HD
KANAL 1 HD
KLASIK TV HD
EUROSPORT HD
za sad kanali u HD rezoluciji i šta im fali,
FACETV HD
ARENASPORT 1,2,3,4,HD
ARD HD
KANAL 1 HD
KLASIK TV HD
EUROSPORT HD
-
harph
#1393 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ovaj testni STB pusta sve zivo preko scart prikljucka(to sam samo testirao, inace koristim HD kabal)
Znaci bilo da je HD ili SD kanal ovaj ga gura preko scart-a
Znaci bilo da je HD ili SD kanal ovaj ga gura preko scart-a
- novi.dan.nova.nafaka
#1394 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja, i šta misliš da većina gledalaca od ovoga prati ?afannedim wrote:ZDF HD
FACETV HD
ARENASPORT 1,2,3,4,HD
ARD HD
KANAL 1 HD
KLASIK TV HD
EUROSPORT HD
- afannedim
#1395 Re: Logosoft ALL ABOUT
bolje i ovo nego foodnetwork, luxe i šta ja znam, gleda svako poneštonovi.dan.nova.nafaka wrote:Ja, i šta misliš da većina gledalaca od ovoga prati ?afannedim wrote:ZDF HD
FACETV HD
ARENASPORT 1,2,3,4,HD
ARD HD
KANAL 1 HD
KLASIK TV HD
EUROSPORT HD
-
zilog
#1396 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ne treba, ovo sada, pertvoriti u diskusiju oko HD paketa, jer ga Logosoft i nema, da se posebno placa. HD kanala ima nesto u osnovnom paketu, ali vecina ostalih je bolja preko HDMI-a nego preko SCATR-a.
Jos nesto, jako bitno, Logosoft ne transkodira kanale i dolaze na STB onako kako su poslani preko broadcaster-a. Amino ima jako dobre dekodere, a ovaj novi je u istom rangu.
Jos nesto, jako bitno, Logosoft ne transkodira kanale i dolaze na STB onako kako su poslani preko broadcaster-a. Amino ima jako dobre dekodere, a ovaj novi je u istom rangu.
-
TRANCE
#1397 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ovi podaci su zastarjeli. Na HS-u trenutno ima 110-115 kanala, od toga desetak u HD-u. HD kanali i Arene se od jeseni ne plaćaju dodatno, već ulaze u osnovni paket. Jedino se dodatno plaćaju HBO kanali. Cijena je 11,5 KM za analogni paket + 13,5 KM za digitalni, sa PDV-om naravno. Ja koristim digitalnu preko CAM modula koji ide u CI slot i radi sve ok.zilog wrote:@The Realist
@Cuba Libre
HD kanali ne bi trebali biti luksuz, već standard, jer je HDTV tehnologija stara već 10 godina.
A uvođenje vječnog iznajmljivanja od strane Logosofta za 5,85 KM je nigdje veze, odnosno prilika za laku zaradu na levatima na osnovu 5-10 HD kanala koji su standard u čitavom normalnom svijetu. Tako će neko ko bude koristio uslugu 5 godina platiti 351 KM za iznajmljivanje opreme. Da nakon 12 mjeseci prestaje plaćanje kada se otplati tih 70 KM, rekao bih ok, svaka čast.
I mogli bi nam ako ništa pustiti aneks M za adsl2+. Na alfi i beti se ne bi smanjila brzina downloada, dok je na omegi po meni bolje imati 16/3 brzinu, nego 18/0,75. Mislim čak da bi svako mogao birati koju brzinu želi koristiti, jer u postavkama modema postoji opcija uključivanja i isključivanja navedene aneks M opcije.
- campa_xxx
#1398 Re: Logosoft ALL ABOUT
Jos jedno pitanje pa da predjem na taj LoL ....
Imam 2 TV-a u stanu, je li moram uzeti dva STB-a ili ima neka carlama? Bezveze mi da placam jos 10 KM
Imam 2 TV-a u stanu, je li moram uzeti dva STB-a ili ima neka carlama? Bezveze mi da placam jos 10 KM
-
HuLYGaN
#1399 Re: Logosoft ALL ABOUT
Da li jos neko ima problem s teletextom na domacim kanalima ?
Zbog cega nije moguce snimanje na History Channel ?
Zbog cega nije moguce snimanje na History Channel ?
- novi.dan.nova.nafaka
#1400 Re: Logosoft ALL ABOUT
Kažem, sve izbjegavam da krenem oštro po LOL-u u vezi sa HD-om, i čekam neku zvaničnu informaciju. Međutim, iako sam pripadam skupini onih koji su izuzetno zadovoljni trenutnom uslugom, nađem se kako me iznerviraju pojedinci koji brane ono što je neodbranjivo, poput trenutne loše ponude HD-a.TRANCE wrote:HD kanali ne bi trebali biti luksuz, već standard, jer je HDTV tehnologija stara već 10 godina.zilog wrote:@The Realist
A uvođenje vječnog iznajmljivanja od strane Logosofta za 5,85 KM je nigdje veze, odnosno prilika za laku zaradu na levatima na osnovu 5-10 HD kanala koji su standard u čitavom normalnom svijetu. Tako će neko ko bude koristio uslugu 5 godina platiti 351 KM za iznajmljivanje opreme. Da nakon 12 mjeseci prestaje plaćanje kada se otplati tih 70 KM, rekao bih ok, svaka čast.
Ništa, sačekajmo ili Damir-a sa muštulukom, ili neko drugo oglašavanje LOL-a po ovom pitanju...