Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Locked
fortaleza

#1376 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by fortaleza »

hercegovac_pravi wrote:
fortaleza wrote:
seln wrote: Broj glasova na izborima ( i lokalnim i opcim) kazu nesto drugo.
Relevantniji je podatak broj rođenih i umrlih, općenito demografska slika.
Pa de ga postavi sa izvorom informacija naravno :thumbup:
Nisam govorio ništa o omjerima stanovništva, pogotovo u Mostaru niti me to zanima, ne vuci me za riječ... Želim istaknuti da brojevi glasova, opća izlaznost i slične stvari koje ovise o dosta, pa i previše faktora ne možemo uzimati za ozbiljno pored točnije varijante koju možemo uzeti iz demografske slike nekog područja koja ovisi o svega nekoliko glavnih stvari i još nekoliko manje bitnih. Ovo sve spada u procjene, prava statistika se može dobiti popisom.

:-)
ti si fakat neozbiljan sagovornik...Hrvata u BiH NEMA više od 370,000. Pogledaj broj glasova koje su dobile pro-četničke stranke u Federaciji i pogledaj procentualnu izlaznost gdje pro-četnički glasači najviše glasaju. Uostalom i stopa nataliteta u potpunosti odgovara ovom broju.
Dakle, malo iznad 2 miliona bošnjaka i malo ispod 370,000 pro-četnički orjentisanih iredentista.
Odnosi se i na ovo podvučeno. Što se tiče same demografije bolje je biti sa 1,6 milijuna u 18 000 - 19 000 rođenih nego isto toliko rođenih na populaciju od 2 milijuna stanovnika gledajući dugoročno, al eto kako kome odgovara.
cindrlimindrli

#1377 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by cindrlimindrli »

hinterland00 wrote:Pa kako ne kužim da su Hrvatska, Srbija, BIH i Crna Gora jedna geostrateška cjelina. Sve to ima utjecaj na svaku republiku. Pogotovo neovisnost Kosova.
Ma sve je to glupost, kakva geostrateska cjelina, to je geostrateski qrac od ovce i jedan od naprimitivnijh
dijelova Evrope. Nego, pajdo da ti i ekipa sa istoka pocnete gledati svoja posla a ostavite malo BiH na miru
jer, priznaces, vec ste nas tol`ko jebali da necemo sebi doci narednih 100 godina pa mi od svake vase brige
za mnom cisto dodje da te u top strpam.
hinterland00 wrote:Hrvatska također treba potpuno drugačije unutarnje uređenje. Npr. PGŽ danas ima 22 općine i treba ih srezati na 9.
Pa eto vidis, ovo je meni bitno kao vremenska prognoza i stanje na putevima za Honduras.
hinterland00

#1378 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by hinterland00 »

Nisu moji došli iz nikakve Bosne. Ja sam 100% Riječanin. Rijeka je ravnopravan i multikulturalan grad i ima više od 20-ak manjina nacionalnih i nitko nikoga ne malterira. I ja imam dosta drugova Srba i Bošnjaka i odlično se slažemo za razliku od vas u BIH.

Ali masa ljudi je u Rijeci iz BIH. Srba ima najviše ali i Hrvata i Bošnjaka.
heckler

#1379 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by heckler »

hinterland00 wrote:Nisu moji došli iz nikakve Bosne. Ja sam 100% Riječanin. Rijeka je ravnopravan i multikulturalan grad i ima više od 20-ak manjina nacionalnih i nitko nikoga ne malterira. I ja imam dosta drugova Srba i Bošnjaka i odlično se slažemo za razliku od vas u BIH.

I sta velis. Toliko ljubav i ravnopravnost pucaju na sve strane da je ekspresno izdana dozvola za Islamski Centar po "zurnom postupku" za samo 30 godina jelde :-)
hinterland00

#1380 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by hinterland00 »

Prostor ex-yu je uvijek bio strateški vezan. Ovdje se ne donose nikakve odluke već se samo diskutira. Za to forumi i druže. Ja postam od 2005. godine.
hinterland00

#1381 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by hinterland00 »

heckler wrote:
hinterland00 wrote:Nisu moji došli iz nikakve Bosne. Ja sam 100% Riječanin. Rijeka je ravnopravan i multikulturalan grad i ima više od 20-ak manjina nacionalnih i nitko nikoga ne malterira. I ja imam dosta drugova Srba i Bošnjaka i odlično se slažemo za razliku od vas u BIH.

I sta velis. Toliko ljubav i ravnopravnost pucaju na sve strane da je ekspresno izdana dozvola za Islamski Centar po "zurnom postupku" za samo 30 godina jelde :-)
Bio je komunizam. Ruku u vatru da je položaj Bošnjaka bolji u RH nego u RS-u.
hercegovac_pravi

#1382 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by hercegovac_pravi »

fortaleza wrote:
hercegovac_pravi wrote:
fortaleza wrote: Relevantniji je podatak broj rođenih i umrlih, općenito demografska slika.
Pa de ga postavi sa izvorom informacija naravno :thumbup:
Nisam govorio ništa o omjerima stanovništva, pogotovo u Mostaru niti me to zanima, ne vuci me za riječ... Želim istaknuti da brojevi glasova, opća izlaznost i slične stvari koje ovise o dosta, pa i previše faktora ne možemo uzimati za ozbiljno pored točnije varijante koju možemo uzeti iz demografske slike nekog područja koja ovisi o svega nekoliko glavnih stvari i još nekoliko manje bitnih. Ovo sve spada u procjene, prava statistika se može dobiti popisom.

:-)
ti si fakat neozbiljan sagovornik...Hrvata u BiH NEMA više od 370,000. Pogledaj broj glasova koje su dobile pro-četničke stranke u Federaciji i pogledaj procentualnu izlaznost gdje pro-četnički glasači najviše glasaju. Uostalom i stopa nataliteta u potpunosti odgovara ovom broju.
Dakle, malo iznad 2 miliona bošnjaka i malo ispod 370,000 pro-četnički orjentisanih iredentista.
Odnosi se i na ovo podvučeno. Što se tiče same demografije bolje je biti sa 1,6 milijuna u 18 000 - 19 000 rođenih nego isto toliko rođenih na populaciju od 2 milijuna stanovnika gledajući dugoročno, al eto kako kome odgovara.
O dugoročnom ćemo u dugom roku. Sada pričamo o sadašnjosti. Jer dugoročno gledano (npr 10-15 godina), prema svim indikatorima Bošnjaci će činiti preko 60% stanovništva Bosne i Hercegovine...pa kako god kome odgovaralo...volja dugoročno ili kratkoročno, zaključak je isti.
TheWatcher

#1383 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by TheWatcher »

heckler wrote:
Renta wrote:
heckler wrote:Jel ovo moguce da ustasa iz Rijeke dosao ovamo soliti pamet o Hrvatskom natalitetu, prirastaju i pozitivnoj migraciji :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posavinu prodali cetnicima... genetski nestali. Ali bas, genetski trag se zatro.

Srednja Bosna u roku od samo 10 godina sletise na ispod 1 trecine.
Jajce, Busovaca, Novi Travnik bye bye. Od ovih izbora i cetnicki guzni haveri i nacelnika u Odzaku i Vitezu ispusise (a tako je pocelo i sa Jajcem ) :lol:

U krsu zapadne eranije ni puskom mladez ne mogu zadrzati. Do 90% ucenika u tim skolama polaze i drzavni ispit u HR :lol: Zlu netrebalo :lol:

U Livanjskoj regiji apokalipsa. I medjedi fataju maglu.

Od 2003 negativan prirodan prirastaj.

Eki lik broji starce sto dolaze u Bosnu umrti kao pozitivne migracijske tokove :lol:

Bem ti kralja koju komediju ovdje sve neces procitati. Herceg cenitcki separatisti vise nisu politicki faktor u ovo zemlji niti ce ikad vise biti. Ostaje im sudba zapadne eranije da sikcu otrov iz jazbina dok ih ostatak zemlje ignorise.

:bih:

A što ne kažeš otvoreno koliko mrziš Hrvate i priželjkuješ nestanak jednog konstitutivnog naroda. Čisti šovinizam i nacizam. U svakom slučaju prijavljen si administratoru!

Za hrvate me boli kurac :zzzz: . Ali zato ustase mrzim ko i cetnike sto mrzim. Punim plucima i svakom celijom tijela.

Ili bih mozda treba da volim samodeklarisane neprijatelje svoje domovine i separatisticku bagru? :-)
isto tako njih boli qrac za nekog glupog bosnju i sta sad sa tim :?:
heckler

#1384 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by heckler »

hinterland00 wrote:
heckler wrote:

Bio je komunizam. Ruku u vatru da je položaj Bošnjaka bolji u RH nego u RS-u.
:lol: Ah ti mrski komunisti. :lol: A pola od tih 30 godina vladavine anti-komunista? Taj je "bio _______ (<- unesi izgovor)"
:lol:
hinterland00

#1385 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by hinterland00 »

Odluke ne donosi narod već političke elite koje su najčešće izvan regije.
hinterland00

#1386 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by hinterland00 »

heckler wrote:
:lol: Ah ti mrski komunisti. :lol: A pola od tih 30 godina vladavine anti-komunista? Taj je "bio _______ (<- unesi izgovor)"
Jedna Slovenija ili Švicarska nisu nikada dale dozovlu za ikakve džamije a mi jesmo.
heckler

#1387 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by heckler »

TheWatcher wrote:
heckler wrote:
Renta wrote:

A što ne kažeš otvoreno koliko mrziš Hrvate i priželjkuješ nestanak jednog konstitutivnog naroda. Čisti šovinizam i nacizam. U svakom slučaju prijavljen si administratoru!

Za hrvate me boli kurac :zzzz: . Ali zato ustase mrzim ko i cetnike sto mrzim. Punim plucima i svakom celijom tijela.

Ili bih mozda treba da volim samodeklarisane neprijatelje svoje domovine i separatisticku bagru? :-)
isto tako njih boli qrac za nekog glupog bosnju i sta sad sa tim :?:
Zato mene ne vidis na njihovim/vasim portalima nego na portalu "glupih bosnja" :-) Jel to tako tesko razumjeti. :-)
lafony

#1388 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by lafony »

O dugoročnom ćemo u dugom roku. Sada pričamo o sadašnjosti. Jer dugoročno gledano (npr 10-15 godina), prema svim indikatorima Bošnjaci će činiti preko 60% stanovništva Bosne i Hercegovine...pa kako god kome odgovaralo...volja dugoročno ili kratkoročno, zaključak je isti.
zakljucak: da je bosnjaka 70% nista time nece dobit
heckler

#1389 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by heckler »

hinterland00 wrote:
heckler wrote:
Jedna Slovenija ili Švicarska nisu nikada dale dozovlu za ikakve džamije a mi jesmo.

Nema 350 000 slovenaca ili svicaraca u Bosni koji ovise od tih mrskih talibana 8)
heckler

#1390 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by heckler »

lafony wrote:

daaaaaaaaaa bas nista. Dvotrecinsku vecinu za promjenu ustava ... ali eto mimo te sitnice nista vise 8-)
stokton

#1391 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by stokton »

lafony wrote:
Zaklučak: nadaj se :mrgreen:
hercegovac_pravi

#1392 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

lafony wrote:
Vidjet ćemo.. :zzzz: za sada strategija radi i nema nikakvih negativnih indikatora..
hinterland00

#1393 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by hinterland00 »

Stauts quo i DS ostaju do velike globalne promjene. Sve ostalo nade.
lafony

#1394 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by lafony »

Vidjet ćemo.. :zzzz: za sada strategija radi i nema nikakvih negativnih indikatora..
opet vas neko laze,nista od te strategije nema poslusaj pametnijeg
heckler

#1395 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by heckler »

Ako je status fakat quo onda odkud toliko kukanje, urlanje, zavijanje i panika :shock:
hercegovac_pravi

#1396 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

hinterland00 wrote:Stauts quo i DS ostaju do velike globalne promjene. Sve ostalo nade.
Tako je, Dayton dok se "boje ne rastope" ! :thumbup:
fortaleza

#1397 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by fortaleza »

hercegovac_pravi wrote:O dugoročnom ćemo u dugom roku. Sada pričamo o sadašnjosti. Jer dugoročno gledano (npr 10-15 godina), prema svim indikatorima Bošnjaci će činiti preko 60% stanovništva Bosne i Hercegovine...pa kako god kome odgovaralo...volja dugoročno ili kratkoročno, zaključak je isti.
Pa sadašnje stanje uvjetuje buduće, zato i postoji pojam fertilitet. Neka područja i tranzicijske države toliko loše stoje da im godine i godine dobrog priraštaja ne mogu tek tako promjeniti stanje. Kažem, zdravorazumski je bolje imati više rođenih na manje stanovnika, te stabilniju i mlađu populaciju. Zato se za BiH predviđa po sadašnjim procjenama najstarije europsko stanovništvo u idućih par desetljeća, upravo zbog nerealno velike procjene od 3,8 milijuna što je nebulozno. Također 60% Bošnjaka u idućih 10-15 godina je čista fikcija što bi značilo da u idućih 30-35 godina taj postotak narastao na 90%. Shvaćaš što želim reći? Previše smo "slični" u demografiji da bi jedni tek tako odskakutali na više.

Kosovski Albanci su izuzetak i to izuzetak kojeg više nema.

Koliko netrepeljivosti na temi, uf. :D
Last edited by fortaleza on 08/02/2013 00:57, edited 1 time in total.
hinterland00

#1398 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by hinterland00 »

heckler wrote:Ako je status fakat quo onda odkud toliko kukanje, urlanje, zavijanje i panika :shock:
Zbog borbe za fotelje. HDZ se ne bori za hrvatski narod kao ni SDS ni SNSD za srpski kao ni SDA za bošnjački. Forsiraju nacionalne priče kako bi se održali na vlasti umjesto da zajedno naprave nešto.
heckler

#1399 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by heckler »

lafony wrote:
opet vas neko laze,nista od te strategije nema poslusaj pametnijeg

Ja od te strategije vec vidio Brcko, Jajce, Busovacu, Novi Travnik, Vukosavlje i Srebrenicu kao i Odzak, Vitez a i pomake u Zepcu, Stocu i Kiseljaku :lol: :lol:

Sta ste vi od svoje strategije do sad vidjeli .... ah da SEIN SPREJ!!!!!!!
hinterland00

#1400 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by hinterland00 »

Ne brinite se. Neće BIh ostati bez stanovnika. Doći će masa stranaca u godinama u destljećima koja dolaze i to puno različitiji od ova 3 konstitutivna naroda.
Locked