Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
forzamilan wrote:Kolika je provizija ako dižem na bankomatu druge banke u Hrvatskoj?
Imaju neki postotci. No moram ti napomenuti, ako bude dizao i na Raiffesien banci u drugoj drzavi, opet placas proviziju
5 KM je naknada za podizanje novca sa bankomata drugih banaka u BiH i inostranstvu. Plus provizija na promjenu valute (ako podižeš u inostranstvu) u vrijednosti od 1% od iznosa koji se podiže.
Hvala na odgovoru.
Još jedno pitanje s obzirom da koristim ovu karticu za paypal i online kupovine da li ja mogu sad u RB banci u HR uplatiti novac na svoj račun novac u kunama ako mi je kartica BIH? Ja nekako na to gledam kao da je sad ovo faktički devizni račun jer su ovdje kune dok je u BIH BAM ili?
imala devizni u RBB i zatvorila....prije par dana povukla lovu sa skrill-a ali nisam primarnu banku (to je bio devizni) zamijenila sa drugim racunom.....pitanje...hoce li se pare vratiti skrilu i sta da radim sada
Ovako,blokirana mi je kartica na bankomatu od proslog ponedjeljka,tj,bankomat mi je zadrzao karticu zbog tri puta pogresno unesenog puna.Rekli su da ce mi karticu vratiti u glavnu poslovnicu u toku sedmice.Medzutim, vec 10 dana mi je kartica blokirana.Kad god odem da ih pitam kad ce vratiti karticu dobijem isti odgovor "bice za par dana".Ima li ko kakav pametan savjet I sta da radim, jer stvarno zivci su mi pri kraju Izvrsili su mi vec jednom rucnu isplatu I reko da se takav vid isolate moze raditi samo jednom. Jer stvarno, ovo je preslo svaku mogucu mjeru bezobrazluka
Fakat ne kontam kako do sada nisi frku napravio, mora da si neki miran i strpljiv tip. Čuj 10 dana!?
Ja sam jednom zaboravio karticu u bankomatu, srećom progutao je prije nego što je naišao neko drugi (bankomat je na samoposluzi, nije uz poslovnicu banke). Zvao onaj broj da mi je blokiraju (to se dešavalo ujutro, prije posla). Popodne otišao u poslovicu za koju sam se dogovorio sa likom kojeg sam zvao za blokiranje kartice, da je podignem.
Nema šanse da bih mirno čekao 1 dan, a ne 10 dana. Pa ta nije nuklearna fizika.
jedan detalj vezan za kartice i pogresan pin, upisi pogresnog pina se memorisu pa ne moras zaredom tri puta ukucati pogresan pin, bankomat ce zadrzati karticu nakon treceg upisa iako je proteklo vise od godinu dana izmedju pogresnih upisa... a to na rzb bankomatima je lako jer nema potvrde upisanog pina nego cim upises cetvrtu cifru, bankomat je automatski prihvata i ako se desio neki tipfeler nemas sanse da otkazes ili brises zadnju ukucanu cifru... medjutim, odmah nazoves banku, objasnis na kojem bankomatu se to desilo i pitas gdje da dodjes... meni se to dva puta desilo na rzb bankomatima i u roku dva-tri dana su me zvali da dodjem da preuzmem karticu...
unicredit bankomati su drugaciji pa nakon upisa pina potvrdjujes upis pa ako si slucajno nesto pogresno ukucao, ili sumnjas u pogresan pin, mozes brisati pa ponovo upisati...
Prije otprilike godinu,kod pomenute banke smo izvadili karticu,koju smo koristili za kupovinu preko ebaya.
Nismo je ni 5 puta iskoristili. Ali,kad god smo uplatili novac , bilo ga je manje nego sto smo uplacivali. Oni su skidali za sve mjesece proviziju,iako je kartica prazna bila.
Vec dugo je ne koristimo,kako da je ukinemo ? I da li cemo morati vratiti "dug",tj neku naknadu sto smo imali u novcanicima njihovu karticu
Manje je prikazano, jer su uzeli ono sto niste placali, odnosno proviziju za koristenje kartice koja se placa na mjesecnom nivuo. Kaarticu mozes zatvoriti cim uplatis ono sto do sada nisi.
To sto si "samo imala u novcaniku" karicu nije opravdanje.
Zbog toga sam ja i zatvorio racun u rb a otvorio u unicredit gdje ti naplacuju proviziju samo za onae mjesece kad si kupovao nesto preko ebaya ili imao neku drugu transakciju
Ductus Holedocus wrote:Prije otprilike godinu,kod pomenute banke smo izvadili karticu,koju smo koristili za kupovinu preko ebaya.
Nismo je ni 5 puta iskoristili. Ali,kad god smo uplatili novac , bilo ga je manje nego sto smo uplacivali. Oni su skidali za sve mjesece proviziju,iako je kartica prazna bila.
Vec dugo je ne koristimo,kako da je ukinemo ? I da li cemo morati vratiti "dug",tj neku naknadu sto smo imali u novcanicima njihovu karticu
Ductus Holedocus wrote:Prije otprilike godinu,kod pomenute banke smo izvadili karticu,koju smo koristili za kupovinu preko ebaya.
Ako može pomoć tj. informacija.
Imam kredit i primam platu preko XY banke. Volio bih promijeniti tj tekući račun otvoriti u drugoj banci.
Raja, mene zanima da li XY banka ima pravo povećati meni kamatu na postojeći kredit ako otvorim tekući račun u drugoj banci tj ako ne budem primao platu preko XY banke ?
Hvala društvo
Piše ti u ugovoru o kreditu. Vjerovatno ima, ako si dobio povoljnije uslove kreditiranja zbog toga što si primao platu preko njih.
Jel ta kartica -----debit?
Visa electron
jel credit card ili debit card? Credit card ne bi trebala imati ikakve troskove za korisnika
Sta reci ako zelite da izvadite Master card i da to bez peglanja zavrsite u razumnom roku. Otprilike ce biti 3 sedmica, kako ih cekam da zavrse moj predmet. Taman danas dobijem poruku da preuzmem karticu, kad rekose ne moze, moram im jos jedan papir iz firme ovjeriti i donijeti, masuci mi karticom pred nosom ljubazno objasni zaposlenica banke.
Koliki je najmanji iznos koji se moze platiti visa electron debitnom karticom? Moze li se hljeb, zvake, lizalo i sl. platiti karticom? (naravno tamo gdje postoji mogucnost uopste placanja karticom) Ako su odgovori potvrdni, kome se zaliti ako trgovac odbije da proda i naplati robu preko kartice? Da li je to uopste regulisano ili je ostavljeno trgovcima da sami odredjuju koji je to minimalni iznos placanja?
Treebeard wrote:Koliki je najmanji iznos koji se moze platiti visa electron debitnom karticom? Moze li se hljeb, zvake, lizalo i sl. platiti karticom? (naravno tamo gdje postoji mogucnost uopste placanja karticom) Ako su odgovori potvrdni, kome se zaliti ako trgovac odbije da proda i naplati robu preko kartice? Da li je to uopste regulisano ili je ostavljeno trgovcima da sami odredjuju koji je to minimalni iznos placanja?
Dok god imaš sredstva koja mogu da se povuku sa računa, možeš platiti bilo koji iznos karticom. Mislim da se isključivo radi o bezobrazluku trgovaca u situaciji koju si naveo. Meni u apoteci nisu željeli da provuku karticu na iznos od 5,85KM, a bez problema sam plaćao iznose ispod 5KM u samoposlugama.
Za svaki slučaj zovi 033 755 010 za tačnu informaciju.