SDA-All about

Post Reply
Akibh

#1376 Re: SDA-All about

Post by Akibh »

CaCO3 wrote:plan je bio da se SDA zadrzi u vlasti neko vrijeme, ali da se SDP infiltrira sa njima i da se iznutra skeniraju kolicine kriminala i pljacke kojne SDA godinama provodi, da su odmah izbaceni iz vlasti, oni bi ti prikrili tako sto bi kao i sada kupili nesto vremena opstrukcijama dok se ne uniste dokazi, ovaku su nastavili godinu i po raditi po svom, dok su ih ljud pratili i skenirali, sad ce sve izaci na vidjelo
Aaaaa, odlicno
Sta bi mi bez tebe...
madner

#1377 Re: SDA-All about

Post by madner »

My name is Bond, Zlaja Bond.

Image
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1378 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

Sjedim neki dan sa jednim visokim funkcionerom iz fahrine stranke, i kaze mi on, jesi vidio sto ovi iz SDA masovno uplacuju turisticke aranzmane u JEDNOM PRAVCU :D i umire od smijeha. Valjda aludira da kada se ovi iz SBBBBBBIH docepaju poluga vlasti mozemo ocekivati barem pokusaj opasnih cistki i prijava.

Djeluju mi brutalni i da se ne zezaju kada pricaju ovakve stvari. Nije ni cudo sto se ovi iz SDA grcevito bore za stolice i poluge vlasti.
madner

#1379 Re: SDA-All about

Post by madner »

Zauzimaju isti bioloski prostor i djele nacin razmisljanja. SDP se bar fura na neki legalizam pa ne bi odpustio zutu odmah iz telecoma. Kod ovih bi to bila udarna vijest u Avazu i dokaz da su potpuno drugciji.
Husejin

#1380 Re: SDA-All about

Post by Husejin »

CaCO3 wrote:plan je bio da se SDA zadrzi u vlasti neko vrijeme, ali da se SDP infiltrira sa njima i da se iznutra skeniraju kolicine kriminala i pljacke kojne SDA godinama provodi, da su odmah izbaceni iz vlasti, oni bi ti prikrili tako sto bi kao i sada kupili nesto vremena opstrukcijama dok se ne uniste dokazi, ovaku su nastavili godinu i po raditi po svom, dok su ih ljud pratili i skenirali, sad ce sve izaci na vidjelo
Plan je bio da sve kriminalno ide na jednu kamaru pa da se poslije dijeli.
Zapelo je oko reketa jer je SDP tražio da to ne ulazi u prihode.
CaCO3

#1381 Re: SDA-All about

Post by CaCO3 »

Sjetite se Suljine izjave kako kadrovi SDP-a u javnim preduzecima ne odgovaraju direktorima iz SDA nego Centrali stranke, jos tad su Suljini UDBA-si posumnjali da ih se skenira i da dokumentacija o kriminalu negdje odlazi, pa Bgm i da bi se moglo i odgovarati, ovih dana samo unistavaju dokaze, zato je i juce na Domu naroda, a i neki dan na Parlamentu Federacije zatrazen dodatni nadzor nad ministarstvima, javnim preduzecima, agencijama .. Neki ljudi su marljivo prikupljali dokaze protiv SDA-ovaca a da ovi nista nisu ni sumnjali, uskoro ce to u feljtonima poceti izlaziti, a krenuce i sudski procesi, oni su bili prema narodu brutalni zadnih 20 godina, tako da ne treba ocekivati da ce se prema njima postupati ista drugacije.
Narod je zasluzio da se sazna sta to i koga fainansira i zasto nam je sve najskuplje u regionu,od telefona, pa do nameta na platu.Koliko samo SDA-ovci koriste na telefone, kolka su godisnja izdvajanja iz budzeta sredstva za finansiranje SDA, pa koliko samo SDA-ovaca koristi sluzbeno auto, milijarde su u pitanju.
kix.ba

#1382 Re: SDA-All about

Post by kix.ba »

:lol: :lol: :lol: :shock:

Legendo!
CaCO3

#1383 Re: SDA-All about

Post by CaCO3 »

madner wrote:Zauzimaju isti bioloski prostor i djele nacin razmisljanja. SDP se bar fura na neki legalizam pa ne bi odpustio zutu odmah iz telecoma. Kod ovih bi to bila udarna vijest u Avazu i dokaz da su potpuno drugciji.
ne treba nikoga otpustiti ko je legalno preko nenamjestenog konkursa poceo raditi i jos ako se dokazao na svom radnom mjestu kao strucnjak bez kojeg se ne moze :D

Kao da gledam uskoro naslov u Avazu:

"Nedzad Rasidbegovic zaposlio 46 clanova porodice u BH Telecomu i mjesecno trosio 10 000 KM na reprezentaciju" :D
Last edited by CaCO3 on 04/07/2012 16:12, edited 1 time in total.
kix.ba

#1384 Re: SDA-All about

Post by kix.ba »

-LIBERO- wrote:Sjedim neki dan sa jednim visokim funkcionerom iz fahrine stranke, i kaze mi on, jesi vidio sto ovi iz SDA masovno uplacuju turisticke aranzmane u JEDNOM PRAVCU :D i umire od smijeha. Valjda aludira da kada se ovi iz SBBBBBBIH docepaju poluga vlasti mozemo ocekivati barem pokusaj opasnih cistki i prijava.

Djeluju mi brutalni i da se ne zezaju kada pricaju ovakve stvari. Nije ni cudo sto se ovi iz SDA grcevito bore za stolice i poluge vlasti.

Koji je tal tebi ponudio?

Fahrini brutalni prema kriminalu :lol: :lol:
p206

#1385 Re: SDA-All about

Post by p206 »

i ovaj forum otišao u *urac
prije se moglo i pročitati nešto, sad na ovom klixu samo politički pamfleti
Innovation

#1386 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Jeli mislis na forum ili ovu temu, ako mislis na forum,sto bas na ovoj temi to napisa? :)
v33

#1387 Re: SDA-All about

Post by v33 »

to je i moja nada... :thumbup: :bih:
:sax:
v33

#1388 Re: SDA-All about

Post by v33 »

-LIBERO- wrote:Sjedim neki dan sa jednim visokim funkcionerom iz fahrine stranke, i kaze mi on, jesi vidio sto ovi iz SDA masovno uplacuju turisticke aranzmane u JEDNOM PRAVCU :D i umire od smijeha. Valjda aludira da kada se ovi iz SBBBBBBIH docepaju poluga vlasti mozemo ocekivati barem pokusaj opasnih cistki i prijava.

Hmmm... pitanje je odakle ti to zajedno sa "jednim visokim funkcionerom iz fahrine stranke". moderacija, libero vam prodaje klix Radoncicu :D
p206

#1389 Re: SDA-All about

Post by p206 »

Innovation wrote:Jeli mislis na forum ili ovu temu, ako mislis na forum,sto bas na ovoj temi to napisa? :)
Mislim na forum. Napisao na ovoj jer sam je zadnju pročitao. Isto bi napisao na bilo kojoj drugoj koja je vezana za BiH.
miop

#1390 Re: SDA-All about

Post by miop »

madner wrote:Zauzimaju isti bioloski prostor i djele nacin razmisljanja. SDP se bar fura na neki legalizam pa ne bi odpustio zutu odmah iz telecoma. Kod ovih bi to bila udarna vijest u Avazu i dokaz da su potpuno drugciji.

Last edited by miop on 04/07/2012 15:46, edited 1 time in total.
žuta

#1391 Re: SDA-All about

Post by žuta »

Evo malo da se žuta javi -istjerat nas ne mogu jer nema načina za to po zakonu ,a i da nas istjeraju uvjek je tu sud :D a vala malo se treba i primirit do oktobra jedno 2 mjeseca na godišnji i eto ti novih izbora :dance:
al nemojte nas vi iz sdp -a više vući za rukav da vam djecu zapošljavamo jer to je vrjemo prošlo sad ste usrali i šefa i stanicu ,vozdrica
Doktor29

#1392 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

miop wrote:

Pa dobro jel ovo oni nas ismijavaju :evil: :evil: :evil:
CaCO3

#1393 Re: SDA-All about

Post by CaCO3 »

žuta wrote:Evo malo da se žuta javi -istjerat nas ne mogu jer nema načina za to po zakonu ,a i da nas istjeraju uvjek je tu sud :D a vala malo se treba i primirit do oktobra jedno 2 mjeseca na godišnji i eto ti novih izbora :dance:
al nemojte nas vi iz sdp -a više vući za rukav da vam djecu zapošljavamo jer to je vrjemo prošlo sad ste usrali i šefa i stanicu ,vozdrica
u zadnjih pola godine stotine SDA-ovaca je primljeno za pripravnike, dakle na godinu dana probnog rada, s tim da su takvi uvijek po partijskoj preporuci ostajali, sad svi ti koji su jos uvijek u fazi pripravnika mozda i zavrse sa zaposlenjem nakon sto odrade pripravnicki jer firme nemaju obavezu da im nakon toga daju stalno zaposljenje, a onima koji su vec tu moze se malo skenirati sta rade i sta su radili do sada, pa naravno i kako rade ;-) normalno da svi koji su vrijedni i koji su poceli raditi po zakonu, te savjesno izvrasavaju svoje obaveze nemaju zbog cega da brinu i lokalni izbori nemaju veze sa ovom o cemu pricamo, tu je legalna i legitimna nova parlamentarna vecina i buduci dogovor o raspodjeli pozicija
Doktor29

#1394 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

CaCO3 wrote:
žuta wrote:Evo malo da se žuta javi -istjerat nas ne mogu jer nema načina za to po zakonu ,a i da nas istjeraju uvjek je tu sud :D a vala malo se treba i primirit do oktobra jedno 2 mjeseca na godišnji i eto ti novih izbora :dance:
u zadnjih pola godine stotine SDA-ovaca je primljeno za pripravnike, dakle na godinu dana probnog rada, s tim da su takvi uvijek po partijskoj preporuci ostajali, sad svi ti koji su jos uvijek u fazi pripravnika mozda i zavrse sa zaposlenjem nakon sto odrade pripravnicki jer firme nemaju obavezu da im nakon toga daju stalno zaposljenje, a onima koji su vec tu moze se malo skenirati sta rade i sta su radili do sada, pa naravno i kako rade ;-) normalno da svi koji su vrijedni i koji su poceli raditi po zakonu, te savjesno izvrasavaju svoje obaveze nemaju zbog cega da brinu i lokalni izbori nemaju veze sa ovom o cemu pricamo, tu je legalna i legitimna nova parlamentarna vecina i buduci dogovor o raspodjeli pozicija

Do kada je sada rok??, do sada si ga tri puta pomjerao, mislim na rok za smjenu vlasti a ne za raspisivanje javnih natjecaja za koje se ocito nema vremena
CaCO3

#1395 Re: SDA-All about

Post by CaCO3 »

Doktor29 wrote:
Do kada je sada rok??, do sada si ga tri puta pomjerao, mislim na rok za smjenu vlasti a ne za raspisivanje javnih natjecaja za koje se ocito nema vremena
nista ja nisam pomjerao, citavo vrijeme baratam sa rokom do kraja jula, od pocetka, a sta bi ti vidis da sve ide kako sam najavljivao, izvrsene su demokratske promjene u Federalnom Parlamentu, Federalnom Domu naroda, do kraja sedmice ce i drzavni parlament potvrditi smjene u Vijecu ministara, prosta vecina u parlamentima,dvotrecinska u domovima naroda... ne znam sta je tebi nejasno kolega?
Doktor29

#1396 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

CaCO3 wrote:
Doktor29 wrote:
nista ja nisam pomjerao, citavo vrijeme baratam sa rokom do kraja jula, od pocetka, a sta bi ti vidis da sve ide kako sam najavljivao, izvrsene su demokratske promjene u Federalnom Parlamentu, Federalnom Domu naroda, do kraja sedmice ce i drzavni parlament potvrditi smjene u Vijecu ministara, prosta vecina u parlamentima,dvotrecinska u domovima naroda... ne znam sta je tebi nejasno kolega?

Ja se sjecam da je to bio prosli utorak ili onaj prije, mogu cak i naci te tvoje postove ali dovoljno se sam sramotis :dance: :dance:
Nije mi jasan predsjednik federacije, vlada federacije :thumbup:
CaCO3

#1397 Re: SDA-All about

Post by CaCO3 »

Doktor29 wrote: Ja se sjecam da je to bio prosli utorak ili onaj prije, mogu cak i naci te tvoje postove ali dovoljno se sam sramotis :dance: :dance:
Nije mi jasan predsjednik federacije, vlada federacije :thumbup:
samo ti pronadji, kraj jula je bio u pitanju, a doci ce i to na red uskoro da se zavrsi zapoceto, sve ide svojim redom da se poslije gubitnici vise namaju na sta pozivati, opstrukcije su trenutno prisutne, nije zabranjeno nadati se, kao sto je rijeseno i ovo sve ostalo bice i te dvije sitnice, vidis da su sve tisi i tisi i tisi
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1398 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

kix.ba wrote:

Koji je tal tebi ponudio?

Fahrini brutalni prema kriminalu :lol: :lol:
Iz koje si ti pric izasao, ako kontas da druzenje samo postoji iz interesa i preko stranecke pripadnosti :D . Onako informativno, ja drugova, prijetelja, poznanika imam po svim strankama, i mahom se ne slazem politicki sa njima. Pa ni sa ovim fahrinim pulenom :D , bez obzira na poznanstvo od 100 god. Dijamtralno su nam razliciti politicki stavovi ;-) . Eto, cisto informativno.

A ja nisam rekao da su oni brutalni prema kriminalu, mada mozda ce i biti. Rekao sam da mi djeluje iz price sa pojedincima iz te stranke da ce biti brutalni prema ovima iz SDA. Upravo ono sto @madner napisa. :thumbup:
CaCO3

#1399 Re: SDA-All about

Post by CaCO3 »

onda da moderatori promijenu naziv ove teme u caco3 :D ovdje nigdje ne pisu rokovi, a sve je kako i jeste, upravo se situacija i razvija hronoloki kako je i najavljeno, sve u skladu sa planovima, 70% vlasti je preuzeto, opstrukcionasima se mehanizmi blokada polako izmicu iz ruku, sve su ispucala, a najtragikomicniji je danas Sin, kaze necu podrzati Bevandu ponovo, iako zna da ne moze nista promijeniti kad je 2:1 i za to ne treba koncenzus nego se daju bodovi, Bevanda dobija 2 puta 3 i jednom 1 i opet je na celu novog Vijeca Ministara.
It_is_a_Leclerc

#1400 Re: SDA-All about

Post by It_is_a_Leclerc »

Može li neko od ovih koji podržavaju anti-bošnjačku, anti-bosansku nakupinu protuha i lopovčića sakrivenu iza tri slova - S, D i A, objasniti šta je trenutna strategija SDA ?! Ostati u vlasti iako ih tamo niko od partnera ne želi ?! Zadržati do kraja mandata vlast koja zbog unutrašnjih previranja neće uraditi apsolutno ništa ?!

Ja sam znao da su ti dželati bh. privreda i društvenog prosperiteta spremni prodati sve za fotelje, ali da su spremni tjerati ljude da ih vole, e to stvarno nisam očekivao.
Post Reply