Mrsanje - nacini ?
Moderator: anex
- skafiskafsnjak
#1376 Re: Mrsanje - nacini ?
ma gotovo svi ovi jogurti su nezdravi, zasladjeni hemijom itd itd ... zato pitam
- beautyfool
#1377 Re: Mrsanje - nacini ?
Najbolje ti je obicni jogurt a ovi vocni I slatki su puni secera
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1378 Re: Mrsanje - nacini ?
pa procitaj sadrzaj..sigurna sam da nam da ti jedan jogurt nece naskoditiL00d wrote:ma gotovo svi ovi jogurti su nezdravi, zasladjeni hemijom itd itd ... zato pitam
a sto se tice umjetnih sladila, to stvarno treba izbjegavati
vocni jogurt mozes napraviti i sam
- skafiskafsnjak
#1379 Re: Mrsanje - nacini ?
Pa citaj za koji sam napisao ...ne za obicni jogurt, domaci ... za njega znam da valja 
-
amelinoo
#1380 Re: Mrsanje - nacini ?
kakve su mogućnosti mršanja vožnjom bicikla.
čega se pridržavati, haj kratke upute
saće ljeto valja se dotjerati
- skafiskafsnjak
#1381 Re: Mrsanje - nacini ?
zasto samo voznja bicikla?amelinoo wrote:kakve su mogućnosti mršanja vožnjom bicikla.
zasto ne trcanje ? ili pak, kombinovano
- wewa
#1382 Re: Mrsanje - nacini ?
procitaj brate popis sastojaka. ako ima nesto osim fermentiranog mlijeka, ekspandiranih zitarica (koje ni same nisu bas idealne, ali...) i malo, ali sasvim malo secera, onda pisi propalo.L00d wrote:Pa citaj za koji sam napisao ...ne za obicni jogurt, domaci ... za njega znam da valja
- Michun
#1383 Re: Mrsanje - nacini ?
nabavi gljivicu i pij kefir ako se bojis umjetnih djidjaL00d wrote:Pa citaj za koji sam napisao ...ne za obicni jogurt, domaci ... za njega znam da valja
ili kiseli mlijeko sam
-
leo_
#1384 Re: Mrsanje - nacini ?
imam ti ja pametno reci da ne pokusavas na svaki moguci nacin odrzati "svoju" temu aktivnom, neces dobiti para od administracije sigurno.L00d wrote:Ima li ko sta pametno reci ? ili odg na pitanje bar
druga pametna od mene ti je da je meni draze popiti punomasni domaci jogurt, nego nemasni "manufactured by...". Stavis u blender, dodas zobenih, (dodas protein powder od jagode, vidjeh na nekoj temi da ga koristis) i imas jogurt kao otaj tamo, samo masniji, sto znaci da ga ne trebas piti tonama, vec ponekad.
I zanima me kako oni ustvari naprave 0,9% mm mlijeko? Po meni, oni samo treba da dodaju vode, dok se ne razblazi mlijeko i to samo dobro umutiti, a to mogu i ja uraditi. kupim kravu, pomuzem, "uzvarim", nalijem vode i udri.
- neo7
#1385 Re: Mrsanje - nacini ?
Lood, sad ja vidim gdje si ti nestao sa tema o sportu, prebacio se ovde
Hajde super, barem neces u banovice u skorije vrijeme.
Evo da se javim i ja u ovu temu...sa svoje 93kg sam odlucio da spadnem na 85, sto je moj best look. Moram napomenuti da to raidm prvenstveno radi stomaka
Vec sedam dana intezivno se drzim ovoga:
-dorucak se sastoji od case mlijeka, neka lagana salata i neko voce
-rucak je obilnij i nema nikako kruha u ishrani evo vec 7 dana
-neka lagana vecera kombinovana sa salatom
-trcanje svaki dan, s tim da svaki put za 10 minuta poduzujem trcanje
-trbusnjaci prije i poslije spavanja, kao i sklekovi
Planiram poceti voziti i bicikl, za teretanu nemam vremena na zalost za sada....
Moze li neki savjet ? Procitao sam dobar dio teme i znam da je nekima dorucak obilan, ili da ne rade trbusnjake, ali ne znam, moze li bez toga ?
Evo da se javim i ja u ovu temu...sa svoje 93kg sam odlucio da spadnem na 85, sto je moj best look. Moram napomenuti da to raidm prvenstveno radi stomaka
Vec sedam dana intezivno se drzim ovoga:
Planiram poceti voziti i bicikl, za teretanu nemam vremena na zalost za sada....
Moze li neki savjet ? Procitao sam dobar dio teme i znam da je nekima dorucak obilan, ili da ne rade trbusnjake, ali ne znam, moze li bez toga ?
-
Mr. Brightside
#1386 Re: Mrsanje - nacini ?
jarane dorucak ti je najvazniji 
jebo skidanje kilograma ako ce ti sve ostalo biti loše(koncentracija, umor, i sl.)
jednostavno ne mozes vjezbati ako si gladan, samo stetis sebi
jebo skidanje kilograma ako ce ti sve ostalo biti loše(koncentracija, umor, i sl.)
jednostavno ne mozes vjezbati ako si gladan, samo stetis sebi
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1387 Re: Mrsanje - nacini ?
Trbusnjaci sami nemaju apsolutno nikakvu korist.neo7 wrote:ili da ne rade trbusnjake
- skafiskafsnjak
#1388 Re: Mrsanje - nacini ?
Zaista ne znam o cemu pricas. Nikada nisam rekao da stavljam protein od jagode, ocigledno si me zamjenio s nekim. I jok eto, ja mislim da cu dobiti para od klixa .leo_ wrote:imam ti ja pametno reci da ne pokusavas na svaki moguci nacin odrzati "svoju" temu aktivnom, neces dobiti para od administracije sigurno.L00d wrote:Ima li ko sta pametno reci ? ili odg na pitanje bar![]()
druga pametna od mene ti je da je meni draze popiti punomasni domaci jogurt, nego nemasni "manufactured by...". Stavis u blender, dodas zobenih, (dodas protein powder od jagode, vidjeh na nekoj temi da ga koristis) i imas jogurt kao otaj tamo, samo masniji, sto znaci da ga ne trebas piti tonama, vec ponekad.Cak mozes staviti i dextroze da ti to malo zasladi.
I zanima me kako oni ustvari naprave 0,9% mm mlijeko? Po meni, oni samo treba da dodaju vode, dok se ne razblazi mlijeko i to samo dobro umutiti, a to mogu i ja uraditi. kupim kravu, pomuzem, "uzvarim", nalijem vode i udri.
Bezbroj puta je receno da su ti "zdravi" jogurti koji se kupe samo marketing . Ne valjaju ne zbog masnoce nego zbog hemije koja se dodaje. I zato kazu da sam sebi u blender stavis , jer bas znass sta si stavio .
- neo7
#1389 Re: Mrsanje - nacini ?
Trbusnjaci,sklekovi,trcanje, sta jos mogu u to ukljuciti jer zaista nemam vremena za teretane ?ladyblue18 wrote: Trbusnjaci sami nemaju apsolutno nikakvu korist.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1390 Re: Mrsanje - nacini ?
Trcanje ti je najbolje, ostalo nek te uputi malo muskadija na temi, oni ce znati bolje od mene koja sam zensko.neo7 wrote:Trbusnjaci,sklekovi,trcanje, sta jos mogu u to ukljuciti jer zaista nemam vremena za teretane ?ladyblue18 wrote: Trbusnjaci sami nemaju apsolutno nikakvu korist.
Ali moras imati zdravu koliko-toliko ishranu, i kombinovati je sa treningom koji ce ti omoguciti i topljenje masnoca i definiciju.
- skafiskafsnjak
#1391 Re: Mrsanje - nacini ?
Mozda na temi "teretana" proba 
-
leo_
#1392 Re: Mrsanje - nacini ?
mislio sam da stavis u jogurt protein od jagode, a inace koristis proteinski prasak (ne mora biti jagoda). Pisao si po forumu da trazis i raspitivao se za cijene, pa sam zakljucio da ga koristis.L00d wrote:Zaista ne znam o cemu pricas. Nikada nisam rekao da stavljam protein od jagode, ocigledno si me zamjenio s nekim.
Pa ako je bezbroj puta receno i ti znas da je receno bezbroj puta, sto pitas onda bezbroj i prvi put?I jok eto, ja mislim da cu dobiti para od klixa .
Bezbroj puta je receno da su ti "zdravi" jogurti koji se kupe samo marketing . Ne valjaju ne zbog masnoce nego zbog hemije koja se dodaje. I zato kazu da sam sebi u blender stavis , jer bas znass sta si stavio .
- skafiskafsnjak
#1393 Re: Mrsanje - nacini ?
Pa ovo je tek "doslo" u prodavnice . Dodje zajedno sa muslijem, a za musli znam da je okej. Pa zato pitam.
Pogresno si zakljucio za protein .

Pogresno si zakljucio za protein .
- adnansax
#1394 Re: Mrsanje - nacini ?
u dorucak ubaci 2 kuhana jajeta, rucak nisi napisao (trebao bi ako vec nema hljeba biti sa nekim bijelim mesom,ribom i sl..)...ukoliko mozes ubaci dnevno saku (ne vise) badema i sl "tzv zdravih masti"..neo7 wrote: Vec sedam dana intezivno se drzim ovoga:
trcanje je ok, samo bi trebao jednom sedmicno odmoriti tijelo od aktivnosti, zamijeniti trcanje recimo nekom setnjom i sl... jer tijelo ce u nekom trenutku prestati reagovati na takav rezim ishrane i treninga, pa ce biti neophodna odredjena promjena..
ne znam kakav si sa kondicijom, ali u nekom narednom periodu razmisli o uvodjenju hiit treninga trcanja, ako te bude zanimalo reci,a nije tesko ti ni pronaci na netu
sretno u postizanju cilja i pozz
- skafiskafsnjak
#1395 Re: Mrsanje - nacini ?
Po meni, dorucak treba da bude kvalitetniji ..mlijeko i salata to nisu . Ipak je to pocetak dana i tijelo se budi ...
- adnansax
#1396 Re: Mrsanje - nacini ?
pa napisi covjeku sta je kvalitetnije, ako vec znas..L00d wrote:Po meni, dorucak treba da bude kvalitetniji ..mlijeko i salata to nisu . Ipak je to pocetak dana i tijelo se budi ...
- skafiskafsnjak
#1397 Re: Mrsanje - nacini ?
ama sta znam, sto kazu , nek pojede nesto konkretno. Ja dok sam trcao, jeo sam musli ujutro . Tu salatu navecer moze jesti, cak je supeer.adnansax wrote:pa napisi covjeku sta je kvalitetnije, ako vec znas..L00d wrote:Po meni, dorucak treba da bude kvalitetniji ..mlijeko i salata to nisu . Ipak je to pocetak dana i tijelo se budi ...
-
mirzarb
#1398 Re: Mrsanje - nacini ?
Za doručak ti treba proteini i ugljikohidrati.. Najbolja opcija je 3 kuhana jajeta , od toga poejsti 3 bijelanca i 1-2 žumanca i zobene ali ako ne mozete zobene onda musli ili krišku tosta..
- skafiskafsnjak
#1399 Re: Mrsanje - nacini ?
mirzarb wrote:Za doručak ti treba proteini i ugljikohidrati.. Najbolja opcija je 3 kuhana jajeta , od toga poejsti 3 bijelanca i 1-2 žumanca i zobene ali ako ne mozete zobene onda musli ili krišku tosta..
-
radenska
#1400 Re: Mrsanje - nacini ?
jel bude puno guzva na bazenu na otoci, i u kakvom je stanju ona mala teretana gore