Mrsanje - nacini ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
skafiskafsnjak

#1376 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

ma gotovo svi ovi jogurti su nezdravi, zasladjeni hemijom itd itd ... zato pitam
beautyfool

#1377 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by beautyfool »

Najbolje ti je obicni jogurt a ovi vocni I slatki su puni secera
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1378 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by plain vanilla »

L00d wrote:ma gotovo svi ovi jogurti su nezdravi, zasladjeni hemijom itd itd ... zato pitam
pa procitaj sadrzaj..sigurna sam da nam da ti jedan jogurt nece naskoditi

a sto se tice umjetnih sladila, to stvarno treba izbjegavati

vocni jogurt mozes napraviti i sam
skafiskafsnjak

#1379 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

Pa citaj za koji sam napisao ...ne za obicni jogurt, domaci ... za njega znam da valja :D
amelinoo

#1380 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by amelinoo »

kakve su mogućnosti mršanja vožnjom bicikla.
čega se pridržavati, haj kratke upute :)
saće ljeto valja se dotjerati :)
skafiskafsnjak

#1381 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

amelinoo wrote:kakve su mogućnosti mršanja vožnjom bicikla.
čega se pridržavati, haj kratke upute :)
saće ljeto valja se dotjerati :)
zasto samo voznja bicikla?

zasto ne trcanje ? ili pak, kombinovano :)
wewa

#1382 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by wewa »

L00d wrote:Pa citaj za koji sam napisao ...ne za obicni jogurt, domaci ... za njega znam da valja :D
procitaj brate popis sastojaka. ako ima nesto osim fermentiranog mlijeka, ekspandiranih zitarica (koje ni same nisu bas idealne, ali...) i malo, ali sasvim malo secera, onda pisi propalo.
Michun

#1383 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Michun »

L00d wrote:Pa citaj za koji sam napisao ...ne za obicni jogurt, domaci ... za njega znam da valja :D
nabavi gljivicu i pij kefir ako se bojis umjetnih djidja
ili kiseli mlijeko sam
leo_

#1384 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by leo_ »

L00d wrote:Ima li ko sta pametno reci ? ili odg na pitanje bar :x
imam ti ja pametno reci da ne pokusavas na svaki moguci nacin odrzati "svoju" temu aktivnom, neces dobiti para od administracije sigurno. :D

druga pametna od mene ti je da je meni draze popiti punomasni domaci jogurt, nego nemasni "manufactured by...". Stavis u blender, dodas zobenih, (dodas protein powder od jagode, vidjeh na nekoj temi da ga koristis) i imas jogurt kao otaj tamo, samo masniji, sto znaci da ga ne trebas piti tonama, vec ponekad. :) Cak mozes staviti i dextroze da ti to malo zasladi. :D

I zanima me kako oni ustvari naprave 0,9% mm mlijeko? Po meni, oni samo treba da dodaju vode, dok se ne razblazi mlijeko i to samo dobro umutiti, a to mogu i ja uraditi. kupim kravu, pomuzem, "uzvarim", nalijem vode i udri.:D
neo7

#1385 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by neo7 »

Lood, sad ja vidim gdje si ti nestao sa tema o sportu, prebacio se ovde :P Hajde super, barem neces u banovice u skorije vrijeme.

Evo da se javim i ja u ovu temu...sa svoje 93kg sam odlucio da spadnem na 85, sto je moj best look. Moram napomenuti da to raidm prvenstveno radi stomaka :D

Vec sedam dana intezivno se drzim ovoga:

-dorucak se sastoji od case mlijeka, neka lagana salata i neko voce
-rucak je obilnij i nema nikako kruha u ishrani evo vec 7 dana
-neka lagana vecera kombinovana sa salatom

-trcanje svaki dan, s tim da svaki put za 10 minuta poduzujem trcanje :)
-trbusnjaci prije i poslije spavanja, kao i sklekovi

Planiram poceti voziti i bicikl, za teretanu nemam vremena na zalost za sada....

Moze li neki savjet ? Procitao sam dobar dio teme i znam da je nekima dorucak obilan, ili da ne rade trbusnjake, ali ne znam, moze li bez toga ? :D
Mr. Brightside

#1386 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Mr. Brightside »

jarane dorucak ti je najvazniji :)
jebo skidanje kilograma ako ce ti sve ostalo biti loše(koncentracija, umor, i sl.) :D
jednostavno ne mozes vjezbati ako si gladan, samo stetis sebi ;-)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1387 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ladyblue18 »

neo7 wrote:ili da ne rade trbusnjake
Trbusnjaci sami nemaju apsolutno nikakvu korist.
skafiskafsnjak

#1388 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

leo_ wrote:
L00d wrote:Ima li ko sta pametno reci ? ili odg na pitanje bar :x
imam ti ja pametno reci da ne pokusavas na svaki moguci nacin odrzati "svoju" temu aktivnom, neces dobiti para od administracije sigurno. :D

druga pametna od mene ti je da je meni draze popiti punomasni domaci jogurt, nego nemasni "manufactured by...". Stavis u blender, dodas zobenih, (dodas protein powder od jagode, vidjeh na nekoj temi da ga koristis) i imas jogurt kao otaj tamo, samo masniji, sto znaci da ga ne trebas piti tonama, vec ponekad. :) Cak mozes staviti i dextroze da ti to malo zasladi. :D

I zanima me kako oni ustvari naprave 0,9% mm mlijeko? Po meni, oni samo treba da dodaju vode, dok se ne razblazi mlijeko i to samo dobro umutiti, a to mogu i ja uraditi. kupim kravu, pomuzem, "uzvarim", nalijem vode i udri.:D
Zaista ne znam o cemu pricas. Nikada nisam rekao da stavljam protein od jagode, ocigledno si me zamjenio s nekim. I jok eto, ja mislim da cu dobiti para od klixa .

Bezbroj puta je receno da su ti "zdravi" jogurti koji se kupe samo marketing . Ne valjaju ne zbog masnoce nego zbog hemije koja se dodaje. I zato kazu da sam sebi u blender stavis , jer bas znass sta si stavio .
neo7

#1389 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by neo7 »

ladyblue18 wrote: Trbusnjaci sami nemaju apsolutno nikakvu korist.
Trbusnjaci,sklekovi,trcanje, sta jos mogu u to ukljuciti jer zaista nemam vremena za teretane ?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1390 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ladyblue18 »

neo7 wrote:
ladyblue18 wrote: Trbusnjaci sami nemaju apsolutno nikakvu korist.
Trbusnjaci,sklekovi,trcanje, sta jos mogu u to ukljuciti jer zaista nemam vremena za teretane ?
Trcanje ti je najbolje, ostalo nek te uputi malo muskadija na temi, oni ce znati bolje od mene koja sam zensko.

Ali moras imati zdravu koliko-toliko ishranu, i kombinovati je sa treningom koji ce ti omoguciti i topljenje masnoca i definiciju.
skafiskafsnjak

#1391 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

Mozda na temi "teretana" proba :thumbup:
leo_

#1392 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by leo_ »

L00d wrote:Zaista ne znam o cemu pricas. Nikada nisam rekao da stavljam protein od jagode, ocigledno si me zamjenio s nekim.
mislio sam da stavis u jogurt protein od jagode, a inace koristis proteinski prasak (ne mora biti jagoda). Pisao si po forumu da trazis i raspitivao se za cijene, pa sam zakljucio da ga koristis. :)
I jok eto, ja mislim da cu dobiti para od klixa .

Bezbroj puta je receno da su ti "zdravi" jogurti koji se kupe samo marketing . Ne valjaju ne zbog masnoce nego zbog hemije koja se dodaje. I zato kazu da sam sebi u blender stavis , jer bas znass sta si stavio .
Pa ako je bezbroj puta receno i ti znas da je receno bezbroj puta, sto pitas onda bezbroj i prvi put? :) Okani se suplje i ne nabijaj postove.
skafiskafsnjak

#1393 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

Pa ovo je tek "doslo" u prodavnice . Dodje zajedno sa muslijem, a za musli znam da je okej. Pa zato pitam.

Pogresno si zakljucio za protein .

:x :x
adnansax

#1394 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by adnansax »

neo7 wrote: Vec sedam dana intezivno se drzim ovoga:

-dorucak se sastoji od case mlijeka, neka lagana salata i neko voce
-rucak je obilnij i nema nikako kruha u ishrani evo vec 7 dana
-neka lagana vecera kombinovana sa salatom

-trcanje svaki dan, s tim da svaki put za 10 minuta poduzujem trcanje :)
-trbusnjaci prije i poslije spavanja, kao i sklekovi

Planiram poceti voziti i bicikl, za teretanu nemam vremena na zalost za sada....

Moze li neki savjet ? Procitao sam dobar dio teme i znam da je nekima dorucak obilan, ili da ne rade trbusnjake, ali ne znam, moze li bez toga ? :D
u dorucak ubaci 2 kuhana jajeta, rucak nisi napisao (trebao bi ako vec nema hljeba biti sa nekim bijelim mesom,ribom i sl..)...ukoliko mozes ubaci dnevno saku (ne vise) badema i sl "tzv zdravih masti"..

trcanje je ok, samo bi trebao jednom sedmicno odmoriti tijelo od aktivnosti, zamijeniti trcanje recimo nekom setnjom i sl... jer tijelo ce u nekom trenutku prestati reagovati na takav rezim ishrane i treninga, pa ce biti neophodna odredjena promjena..

ne znam kakav si sa kondicijom, ali u nekom narednom periodu razmisli o uvodjenju hiit treninga trcanja, ako te bude zanimalo reci,a nije tesko ti ni pronaci na netu :) (odlicna stvar za one koje su u frci s slobodnim vremenom)
sretno u postizanju cilja i pozz
skafiskafsnjak

#1395 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

Po meni, dorucak treba da bude kvalitetniji ..mlijeko i salata to nisu . Ipak je to pocetak dana i tijelo se budi ...
adnansax

#1396 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by adnansax »

L00d wrote:Po meni, dorucak treba da bude kvalitetniji ..mlijeko i salata to nisu . Ipak je to pocetak dana i tijelo se budi ...
pa napisi covjeku sta je kvalitetnije, ako vec znas..
skafiskafsnjak

#1397 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

adnansax wrote:
L00d wrote:Po meni, dorucak treba da bude kvalitetniji ..mlijeko i salata to nisu . Ipak je to pocetak dana i tijelo se budi ...
pa napisi covjeku sta je kvalitetnije, ako vec znas..
ama sta znam, sto kazu , nek pojede nesto konkretno. Ja dok sam trcao, jeo sam musli ujutro . Tu salatu navecer moze jesti, cak je supeer.
mirzarb

#1398 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by mirzarb »

Za doručak ti treba proteini i ugljikohidrati.. Najbolja opcija je 3 kuhana jajeta , od toga poejsti 3 bijelanca i 1-2 žumanca i zobene ali ako ne mozete zobene onda musli ili krišku tosta..
skafiskafsnjak

#1399 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

mirzarb wrote:Za doručak ti treba proteini i ugljikohidrati.. Najbolja opcija je 3 kuhana jajeta , od toga poejsti 3 bijelanca i 1-2 žumanca i zobene ali ako ne mozete zobene onda musli ili krišku tosta..
:thumbup:
radenska

#1400 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by radenska »

jel bude puno guzva na bazenu na otoci, i u kakvom je stanju ona mala teretana gore
Post Reply