Champions League 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
LSD
#1376 Re: Champions League 2011/12
U vezi žDrijeba i tako to, malo cu van teme....FTV (a i BHT) su uveliko kroatizirani, pa tako i bombarduju tim terminima i nas, svoju javnost....neko tim voditeljima vec godinama sugeriše (ili sugerira što bi rekli zapadni susjedi) da se ne kaže "u toku" nego "u tijeku", da se ne kaže u vezi sa vec u Svezi sa, da se ne kaže pristutan vec nazocan,da se ne kaže uviđaj nego ocevid, demokratski je zapravo demokraticno itd...da ne pricamo o svibnju, lipnju, ožujku itd...o tome je i Sidran pisao.
Tako i ovo žDrijebanje.
Tako i ovo žDrijebanje.
-
Corola
#1377 Re: Champions League 2011/12
E onda ih treba sviju ne kaisom vec okoltrbusnimpantalodrzcom na koljeno i po goloj guzici.LSD wrote:U vezi žDrijeba i tako to, malo cu van teme....FTV (a i BHT) su uveliko kroatizirani, pa tako i bombarduju tim terminima i nas, svoju javnost....neko tim voditeljima vec godinama sugeriše (ili sugerira što bi rekli zapadni susjedi) da se ne kaže "u toku" nego "u tijeku", da se ne kaže u vezi sa vec u Svezi sa, da se ne kaže pristutan vec nazocan,da se ne kaže uviđaj nego ocevid, demokratski je zapravo demokraticno itd...da ne pricamo o svibnju, lipnju, ožujku itd...o tome je i Sidran pisao.
Tako i ovo žDrijebanje.
-
Baudelaire
#1378 Re: Champions League 2011/12
A ima i ono Ganci, umjesto Ganjani. Bar koliko sam ja učio, Ganjani bi bilo pravilnije
Bilo je i prije provala, javljamo se sa auf Schalke Arene. Ne može i sa i auf u istoj rečenici
Bilo je i prije provala, javljamo se sa auf Schalke Arene. Ne može i sa i auf u istoj rečenici
- BHF_Manijak
#1379 Re: Champions League 2011/12
E jeb ga i ti, to je vec nesto drugo...Baudelaire wrote:A ima i ono Ganci, umjesto Ganjani. Bar koliko sam ja učio, Ganjani bi bilo pravilnije![]()
-
Madrid
#1380 Re: Champions League 2011/12
Kao sto neki rekose, Real i Barcelona ce 90% biti u finalu ako se ranije ne sastanu, ali je zato i 90% da ce se ranije sastati, tacnije da ce se Bayernu ocistiti put do finala od ta dva kluba, jer je finale na njihovom stadionu, a i realno Bayern je ove sezone taj neki treci favorit...
- ganjeta
#1381 Re: Champions League 2011/12
Kad ste se dotakli te teme Madrižani, Parižani i slične gluposti naših vrlih komentatora, meni je najludje bilo ono na svjetskom kad je igrao Togo. Jednom ih zovu Toganci, dugi put Togovci
.
- Riddle
#1382 Re: Champions League 2011/12
Hvala svima na casu gramatike.
Sad malo gledam ove grupe i trenutne pozicije timova. EL bi ove sezone mogla biti najjaca od... Boga pitaj otkad. Teoretski se moze desiti da to takmicenje zaigraju United, City, Chelsea, Porto, Dortmund. Lyon...
Sad malo gledam ove grupe i trenutne pozicije timova. EL bi ove sezone mogla biti najjaca od... Boga pitaj otkad. Teoretski se moze desiti da to takmicenje zaigraju United, City, Chelsea, Porto, Dortmund. Lyon...
-
bahonnen
#1383 Re: Champions League 2011/12
A možda nisu ni jedni u pravu, nego su Tožani...ganjeta wrote:Kad ste se dotakli te teme Madrižani, Parižani i slične gluposti naših vrlih komentatora, meni je najludje bilo ono na svjetskom kad je igrao Togo. Jednom ih zovu Toganci, dugi put Togovci.
Btw. taj žDrijeb zvuči i meni glupo, ali je tako dozvoljeno, a svako ima pravo da govori kako hoće.
S druge strane meni ovdje često zapnu neke prave gramatičke nepravilnosti ovdje, ali pređem preko toga, jer ne smatram da dobar poznavalac fudbala mora biti neki lingvista, iako to govori dosta o opštoj pismenosti pojedinaca.
Kako god bilo, haj'mo mi o pametnijim stvarima (fudbalskim).
-
bahonnen
#1384 Re: Champions League 2011/12
Da... nekako mislim da neko od klubova koji ispadnu tamo opasno konkuriše i da osvoji.Riddle wrote:Hvala svima na casu gramatike.![]()
![]()
Ali ima nešto što je Franz Beckenbauer izjavio kad je Bayern igrao i kad su ga pitali šta misli hoće li je osvojiti, parafraziram: Koga još interesuje ta "Liga gubitnika".
Jednostavno je to takmičenje neatraktivno.
- jeza u ledja
#1385 Re: Champions League 2011/12
Faul unutar 16 je penal. Dakle penal je faul. Ne postoji razlika u pravilima za faul van i unutar 16. Stoga tvoja prva recenica nema smisla.hz__semir wrote:Ruka na ramenu nije ni faul, a ne penal. Penal je kad ga igrač tom rukom gurne ili povuče za dres. A to što mu je spustio ruku na rame, to nije razlog da svira penal. Eh sad druga je priča što je Xavi pao, ali on bi vjerovatno pao i da je muha sletila na njega, jer ipak je to njihov stil igre.jeza u ledja wrote:
Ruka na ramenu. Izgledalo je kao cist penal.
Usporeni snimak je samo jednom pokazao doduse.
Čast jedino Messiju, koji ne pada ni kad ga udaraju po dvojica, ali zato ostatak ekipe to nadoknadi padanjem i kad osjete ružan pogled na sebi.
Dalje, ja nisam ni rekao da je "ruka na ramenu faul". Faul je ako si pao zbog ruke na ramenu. Sudija ne moze procjeniti da li si ti stavio ruku 'nako' ili si protivnika povukao, gurnuo na tlo ili nesto trece. Kada ti neko spusti ruku na rame a ti padnes - to je faul. Tvoja ruka ne treba biti na necijem ramenu. Ako je stavis samo 'nako' (a zasto bi to uradio?), protivnik ima izbor da li da padne ili ne. Ako padne mozes ocekivati faul.
To su osnove fudbalske igre. Nema potrebe dalje o tome raspravljati.
- Bosanski_kralj
#1386 Re: Champions League 2011/12
Sudija je tu da procjenjuje. Ako može procjeniti je li neki igranje rukom namjerno, je li neki faul grub ili ne. Dakle, sve je procjena sudije.jeza u ledja wrote: Faul unutar 16 je penal. Dakle penal je faul. Ne postoji razlika u pravilima za faul van i unutar 16. Stoga tvoja prva recenica nema smisla.
Dalje, ja nisam ni rekao da je "ruka na ramenu faul". Faul je ako si pao zbog ruke na ramenu. Sudija ne moze procjeniti da li si ti stavio ruku 'nako' ili si protivnika povukao, gurnuo na tlo ili nesto trece. Kada ti neko spusti ruku na rame a ti padnes - to je faul. Tvoja ruka ne treba biti na necijem ramenu. Ako je stavis samo 'nako' (a zasto bi to uradio?), protivnik ima izbor da li da padne ili ne. Ako padne mozes ocekivati faul.
-
LSD
#1387 Re: Champions League 2011/12
Smiješno šta se piše...ne mogu da vjerujem
...zamjera se Xaviju što je iskoristio priliku koju mu je klocina Akvilani velikodušno ponudio da iznudi penal (što bi uradio svaki igrac za svoju ekipu), a niko da se zapita šta ce Akvilanijeve ruke oko ramena, glave i vrata protivnickog igraca- i to u 16 metara i to kad je gol šansa....neko je trebao objasniti Akvilaniju da on nema šta graniti rukama oko vrata Xavia, hvatati ga u svom 16-ercu dok ovaj pici prema golu....jer kad ovaj padne, poslije yebanja nema kajanja...nema kasnije kukanja sad što je sudija svirao penal i slicne price...to se svira uvijek, jer je to penal.
- Jeff Bingham
#1388 Re: Champions League 2011/12
ako bolje poglecas, epilepticar je vec na pola puta do zemlje kada mu aquilani stavlja ruku na rame. dakle - nije faul.jeza u ledja wrote:Faul unutar 16 je penal. Dakle penal je faul. Ne postoji razlika u pravilima za faul van i unutar 16. Stoga tvoja prva recenica nema smisla.hz__semir wrote:Ruka na ramenu nije ni faul, a ne penal. Penal je kad ga igrač tom rukom gurne ili povuče za dres. A to što mu je spustio ruku na rame, to nije razlog da svira penal. Eh sad druga je priča što je Xavi pao, ali on bi vjerovatno pao i da je muha sletila na njega, jer ipak je to njihov stil igre.jeza u ledja wrote:
Ruka na ramenu. Izgledalo je kao cist penal.
Usporeni snimak je samo jednom pokazao doduse.
Čast jedino Messiju, koji ne pada ni kad ga udaraju po dvojica, ali zato ostatak ekipe to nadoknadi padanjem i kad osjete ružan pogled na sebi.
-
LSD
#1389 Re: Champions League 2011/12
Ma šta ce Akvilanijeva ruka na ramenu?? halo
to je pravo pitanje....jel ga to kucnuo i zamolio za ples?? nema toga u fudbalu buraz...nije hrvanje niti neki borilacki sport, da se smije hvatati rukama za rame (a u 16 metara pogotovu)....i nemojte moralisati oko jednostavne stvari što je Xavi kulturno iskoristio tu glupost levatine.
- jeza u ledja
#1390 Re: Champions League 2011/12
Izvini, ali ja to fakat ne vidim. Sad sam se vratio i pogledao onaj snimak na 5:12, provrtio 15 puta. Xavi pocinje padati (desno koljeno se savija) tacno nakon sto je osjetio ruku na ramenu.Jeff Bingham wrote: ako bolje poglecas, epilepticar je vec na pola puta do zemlje kada mu aquilani stavlja ruku na rame. dakle - nije faul.
Jebiga, izgleda da je jedan od nas slijep.
-
Baudelaire
#1391 Re: Champions League 2011/12
Ne treba moralisati, ali igrači Barcelone stvarno prečesto padaju. Pričaju puno o fair playu i sudijama, o nekakvom totalnom fudbalu. Udarati igrače kretenski kako npr Pepe radi nije sportski. Isto tako nije sportski ni bacati se kao Busquets, Pedro ili Mascherano. Igrači Barcelone u fudbalskom smislu jesu ispred svih ostalih u posljednje vrijeme, ali u smislu fair playa su isti, ili gori.LSD wrote:Ma šta ce Akvilanijeva ruka na ramenu?? haloto je pravo pitanje....jel ga to kucnuo i zamolio za ples?? nema toga u fudbalu buraz...nije hrvanje niti neki borilacki sport, da se smije hvatati rukama za rame (a u 16 metara pogotovu)....i nemojte moralisati oko jednostavne stvari što je Xavi kulturno iskoristio tu glupost levatine.
- Jeff Bingham
#1392 Re: Champions League 2011/12
nije xavi nista iskoristio, on je vec pao sa ili bez aquilanija.
gledaj dobro, znaci aquilani ga jos uvijek nije dotakao, a on je vec u padu.

-
LSD
#1393 Re: Champions League 2011/12
Pricamo konkretno o ovom slucaju...zna se kako je (po pravilima) dozvoljeno sprijeciti protivnickog igraca u fudbalu...e onako kako je Mascherano uradio protiv Robinha - uletiti klizeci i izbiti loptu, to je dozvoljeno...a ne granati rukama i hvatati za rame jer svaki normalan igrac ce iskorisiti taj poklon i pasti a sudija mora svirati penal u tom slucaju...moralisanje zayebi u tom slucaju, jer je sve po pravilima.Baudelaire wrote:Ne treba moralisati, ali igrači Barcelone stvarno prečesto padaju. Pričaju puno o fair playu i sudijama, o nekakvom totalnom fudbalu. Udarati igrače kretenski kako npr Pepe radi nije sportski. Isto tako nije sportski ni bacati se kao Busquets, Pedro ili Mascherano. Igrači Barcelone u fudbalskom smislu jesu ispred svih ostalih u posljednje vrijeme, ali u smislu fair playa su isti, ili gori.LSD wrote:Ma šta ce Akvilanijeva ruka na ramenu?? haloto je pravo pitanje....jel ga to kucnuo i zamolio za ples?? nema toga u fudbalu buraz...nije hrvanje niti neki borilacki sport, da se smije hvatati rukama za rame (a u 16 metara pogotovu)....i nemojte moralisati oko jednostavne stvari što je Xavi kulturno iskoristio tu glupost levatine.
- jeza u ledja
#1394 Re: Champions League 2011/12
Ne znam kako se iz ove slike moze zakljuciti bolje nego iz snimka? Tu se uopste ne vidi da pada. Frajer trci za loptom. Pogledaj tacno u trenutku kad mu se ruka spusta na rame kako znalacki povlaci desnu nogu i pada.Jeff Bingham wrote:nije xavi nista iskoristio, on je vec pao sa ili bez aquilanija.
-
Baudelaire
#1395 Re: Champions League 2011/12
Ma nije start bio za penal, eno ti i slika. Jedini penal na utakmici koji je trebalo suditi je penal za Fabregasa u drugom poluvremenu. Ne znam ko ga je faulirao.
- jeza u ledja
#1396 Re: Champions League 2011/12
U prvom poluvremenu je bio slican start van Bommela nad nekim (na jedno metar van 16erca). Ista reakcija kao Mascherano u drugom - start na loptu.LSD wrote:Pricamo konkretno o ovom slucaju...zna se kako je (po pravilima) dozvoljeno sprijeciti protivnickog igraca u fudbalu...e onako kako je Mascherano uradio protiv Robinha - uletiti klizeci i izbiti loptu, to je dozvoljeno...a ne granati rukama i hvatati za rame jer svaki normalan igrac ce iskorisiti taj poklon i pasti a sudija mora svirati penal u tom slucaju...moralisanje zayebi u tom slucaju, jer je sve po pravilima.Baudelaire wrote:Ne treba moralisati, ali igrači Barcelone stvarno prečesto padaju. Pričaju puno o fair playu i sudijama, o nekakvom totalnom fudbalu. Udarati igrače kretenski kako npr Pepe radi nije sportski. Isto tako nije sportski ni bacati se kao Busquets, Pedro ili Mascherano. Igrači Barcelone u fudbalskom smislu jesu ispred svih ostalih u posljednje vrijeme, ali u smislu fair playa su isti, ili gori.LSD wrote:Ma šta ce Akvilanijeva ruka na ramenu?? haloto je pravo pitanje....jel ga to kucnuo i zamolio za ples?? nema toga u fudbalu buraz...nije hrvanje niti neki borilacki sport, da se smije hvatati rukama za rame (a u 16 metara pogotovu)....i nemojte moralisati oko jednostavne stvari što je Xavi kulturno iskoristio tu glupost levatine.
- Jeff Bingham
#1397 Re: Champions League 2011/12
jebiga, ako ti ovo nije dokaz da je frajer sam pao, ja ne znam sta da ti radim vise
pogledaj mu poziciju desne noge, a lijeva mu je iza, ne moze nastavit trcat nikako, u padu je a aquilanijeva ruka ga nije jos dotakla.
Last edited by Jeff Bingham on 25/11/2011 01:22, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#1398 Re: Champions League 2011/12
Ne kontam sta ova slika pokazuje?Baudelaire wrote:Ma nije start bio za penal, eno ti i slika. Jedini penal na utakmici koji je trebalo suditi je penal za Fabregasa u drugom poluvremenu. Ne znam ko ga je faulirao.
Ne pokazuje covjeka koji pada, vec covjeka koji trci.
- jeza u ledja
#1399 Re: Champions League 2011/12
Na ovoj slici trci, ne pada.Jeff Bingham wrote:jebiga, ako ti ovo nije dokaz da je frajer sam pao, ja ne znam sta da ti radim vise
-
LSD
#1400 Re: Champions League 2011/12
Jeze...upravo to, klizeci start...ništa ruke, nema ruku u fudbalu - to svi znamo...sudije su vrlo osjetljive na ruke i sve što ima veze sa rukama, a povlacenje rukama u 16 metara pogotovu - to ne praštaju.
I sada svi pokušavaju kriviti Xavi za njegovu glumu, a niko da krivi Akvilanija za njegovu glupost kojom je dozvolio da ovaj padne i iznudi penal...nevjerovatno šta se piše.
I sada svi pokušavaju kriviti Xavi za njegovu glumu, a niko da krivi Akvilanija za njegovu glupost kojom je dozvolio da ovaj padne i iznudi penal...nevjerovatno šta se piše.
Last edited by LSD on 25/11/2011 01:24, edited 1 time in total.